stroški gradnje hiše
Pa kaj je narobe s tabo, da postaviš takšn nepopolno in zato bedasto vprašanje.
?
Evo ti odgovor:
Cena do strehe od 40k€ do 1 342 216,35€, lahko pa tudi več ali manj.
Ugodni izvajalci? Pa saj nisi resen. Ugodni izvajalci za kaj….za zidano, betonsko, NEH, leseno, montažno, varčno?????? Bluzič!
Ne mi zamerit, ampak res. Malo se potrudi, da ne boš postavil hiše tako šlampasto, kot si postavil vprašanje.
Pozdravljeni, tudi mene zanima koliko bi stala hiša v velikosti 150m2? Parcelo že imam, tako da sem se odločila gradit hišo. Pa še to, pozna kdo kakšne dobre zidarje( štajerski konec)?
Hvala in lp
[email protected]
Matejkica1 , naša Štajerska je kar velika! Vsaj okolica kakšnega večjega kraja!
Že predhodnik je podal primer neprimernega/ne dovolj jasnega vprašanja; daj povej kakšen tip hiše boš gradila.
Ali bo klasična (siporeks, kakšen porotem 38-42tudi Go Term, navadni modul) ali bo motažna-lesena (klasična montažna, skeletna, tip Honka=brune, masivna lesena = Trimo);
Ali bo samo varčana ali NEH ali celo PH.
Boste gradili v lastni režiji , ti do zidala firma ali kakšna kombinacija.
Od tega je odvisna sama cena hiše.
Okvirno pa od 900-1200 €/m2.
Prijavi se , na forum; no ja, bom ti tudi na mail poslal komentar.
Paulina,v M. Braslovčah se prodajajo parcele; kolikor sem videl jih prodaja Vender firma (iz Žalca).
V Gomilskem je tudi še nekaj za prodajo.
Kako je v okolici Prebolda ne vem najbolje.
Polzelska Gmajan tudi; malce se oglasi tam in povprašaj.
Kako je v Mozirju, v okolici Tuša (hrib nad tušem), se pozanimaj na UE.
Kje netančneje v savinjski te zanima?
LP
Paulina, tole sem videl danes v Malih Braslovčah :http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=5&nep=4&posr=1&detail=5619205&pic=2089008.jpg
Povprašaj in malce zdilaj ceno.
Kaj je zatre ugodna cena?? Bi se spodobilo, da napišeš vsaj približno.
Prijavi se, ti bom poslal na ZS eno številko; za parcelo se gre.
LP
Paulina80 če te zanima vem za parcele v Taboru, mislim da se prodajata vsaj dve, za dve pa nisem prepričana – pa mislimd a za dokaj ugodno ceno, so pa vse zelo lepe parcele.
Dve od teh, ki se prodajajo, prodaja nek zasebnik in se po mojem da marsikaj zmenit. Dve pa prodaja tudi en tip, sicer malo tako… ta ni čist ziher. Itak sta prvi dve, ki se 100% rpodajajo, mogoče celo na boljši lokaciji.
Za ceno vem, da pa je okrog 50 000 eur, pa mislim da so kar 1000 m2 – sam ne me za besedo držat… Kake so cene drugod ne vem – sam za Tabro vem, da je komunalni skoraj zastonj, vsaj ko smo mi gradili, je bil. V preboldu sva pa midva čakala na eno parcelo 2 leti, pa še ni prišlo do spremembe namembnosti, skratka so bolj počasni in po moejm ti znajo požret živcev.
Čisti začetnik, za tebe je spas en dober svetovalec ker vemo kakšne so razmere na gradbenem trgu. Ponudim ti informacije kam boš šel po velike gradbene informacije za investitorje. Tudi sami smo na Jesenicah gradili ampak se malo prepozno posvetovali. Naročiš se na brezplačen pogovor in posvetovanje o klasični gradnji v podjetju Prometna točka. Ti povem, da boš navdušen, plus prišparal boš sigurnih 20%. Dobil boš vse info od začetka pošiljanja povpraševanja, kako in na kakšen način sprejemati ponudbe, kako izbirati izvajalce v ožji krog, pogajanja o ceni, kako sklepati pogodbo in dogovore o dodatnimi deli, kako spremljati potek gradnje in na kaj biti pozoren, kaj zahtevati od izvajalca pred začetkom gradnje ter posameznih fazah, kako zavarovati avansna plačila in v primeru prekinitve pogodbe dobiti denar nazaj, kaj narediti v kolikor te izvajalec zavlačuje, te opozorijo točen kje te bo izvajalec začel isiljevati itd itd. V kolikor te bo zanimal kontak sporoči.
Lp
Men se zdi, po resnici povedano – ko sešteješ skupaj koliko je parcela, pa vsi stroški preden začneš (pa midva, sem že napisala, sva dala malo…) – mi je zdaj žal, da sva šla gradit, ker so pa hiše trenutno ful poceni… OK imaš kake optimiste, ki prodajajo za veliko. Moji starši so pravkar kupili zelo poceni novo hišo, “staro” – OK kakih 15 let, so pa prodali. Iz drage lokacije so šli na cenejšo in iz večje na manjšo hišo – ne rebiš galeje, ko si star. In sem zato malo gledala nepremičnine in se dobi marsikaj zanimivega in če ne bi bila v novi, bi kakšno kupila, ampak manjšo kot je ta, prevelika…
Ko bo vse podpisano, overjeno, plačano 🙂 Povem kaj več 😉 Je še nekaj stvari za dokončat – spet nas čaka gradnja, ene malenkosti… Ampak ko gradi tvoj fotr enkrat, pa enkrat mat, pa še sam, pa imaš potem poln kufer…
Za komunalni je treba na svoji občini vprašat, Bled je po mojem drag.
Ne bi jaz nič preko firm delala – to kar je Pajk napisal. verjemi, vse lahko sam urediš. Firme nimajo več kaj delat, pa prodajajo luft… No, lahk da naletiš, sam tisti, ki se res spoznajo, vlagajo energijo zase kto da bi drugim rihtali, vsaj kolikor vem kako to gre in ni tako enostavno.
Lep pozdrav,
podobno kot večina drugih, tudi mene zanima ali kdo pozna dobrega in cenovno sprejemljivega “zidarja”, za nadzidavo že obstoječe hiše, ki se nahajha v okolici Maribora.
Moj mail: [email protected]
HVALA