prestavitev menstruacije
Pozdravljeni,
Že 14 dni jemljem tablete za prestavitev menstruacije (DABROSTON). Nameravala sem jih jemati se en teden. (priporočeno je bilo jemanje samo 10dni, vendar so mi predpisali 2 škatli, saj sem jih potrebovala za 3 tedne). Po 14 dneh se je pojavila krvavitev, ki pa ne izgleda nujno kot menstruacija. Traja že drugi dan. Zanima me, če je sploh smiselno, da nadaljujem z jemanjem tablet (zelo rada pa bi ostala brez menstruacije se en teden in pol)? Če nadaljujem z jemanjem, menite da se bo krvavitev ustavila prej, kot bi se sicer, če preneham? Rečeno mi je bilo tudi, če bi slučajno začela jemati tablete, ko bi se menstruacija že začela (kar se ni zgodilo), tablete ne bi ustavile M, in bi se vedno po malo krvavela.
Torej, med jemanjem je prišlo do krvavitve, kaj priporočate, naj z jemanjem preneham, ali nadaljujem? (nekje sem tudi zasledila, da bi lahko jemala po 3 tablete na dan, vendar dvomim, da bi to ustavilo krvavitev).
Naj se omenim, da sem imela prva dva dni jemanja teh tablet bolečine v obliki krcev, ki pa so po dveh dneh izginile.
Vnaprej hvala za čimprejšnji odgovor.
Lp, Nina
Pozdravljeni!
Lahko bi jemali 3 tablete na dan, a vprašanje, če bi pomagalo. Prestaviti menstruacijo za 3 tedne in to z Dabrostonom – težko. Jaz bi na vašem mestu prenehal in računal, da bo M hitro minila in bo vsaj zadnjih nekaj dni mir. Lahko pa seveda tvegate s 3 tabletami na dan in računate, da bodo zalegle, jih pa ne bo dovolj za teden in pol.
Matjaž
Dober dan.
S partnerjem sva se odlocila da bova poleti zacela delati na otroku. Zato bi sedaj nehala z jemanjem KT. Baje je priporocljivo tri mesece prej nehati z jemanjem.
Konec julija greva na morje in sem preracunala da bom vrjetno takrat dobila menzo, si jo bi lahko kako prestavila, ce bom sedaj nehala s tabletkami?