Najdi forum

NOVE NOSEČKE

Imava na isti dan 🙂

ZvEzDiCa čestitke!! Me veseli, da je s tvojo pikico vse super!
Jaz moram še malo počakat do prvega pregleda. Imam pa podobno dilemo kot ti – se mi zdi, da sploh nisem noseča. Sem pa imela zdaj nekih 10 dni obupne krče v spodnjem delu trebuha, podobne tistim pred menstruacijo. Je imela morda katera kaj podobnega? Brez krvavitev in ostalih nevšečnosti, samo krči in občasne slabosti. Govorila sem z osebno zdravnico in me je na smrt prestrašila, da bi lahko šlo za izven maternično nosečnost in naj se čimprej dogovorim z ginekologinjo za pregled. Ker pa so naslednji teden počitnice, seveda nihče ne dela, in grem lahko na pregled šele 2.3, pa še to le, če se me bo moja G usmilila in se ji bo zdelo to potrebno. Počasi se mi zdi, da ti krči minevajo, me je pa vseeno malo strah…

ines prvič kakšen se ti zdi voziček Camarelo Sevilla? Sama sem ga ogledala že nekaj časa nazaj v izložbi in ga še nisem šla sprobat, ampak mi je tako simpatičen 🙂

Jaz sem tudi na začetku imela krče. Spij kakšen Buscopan ali pa Spasmex. Pomaga 🙂

_star_, voziček je z lahkoto vodljiv z eno roko. ko se zloži, je čisto sploščen, kar je super za v avto, ima velike napihnjene gume, kar je za nas, ob dveh psih, super za sprehode v naravi. Se mi zdi, da za to ceno res dobiš veliko. Prva izbira je bil Bebe comfort, ker se prednja kolesa blokirajo na gumb na ročaju vozička, ker ima bremzo na ročaju vozička. V živo pa..no, zelo poceni izgled, plitko sedišče, pa samo ogrodje in športni del 370 EUR

ines prvič hvala za info, ga bom šla sprobat ob prvi priliki (čeprav se nam še ne mudi) 🙂

_star_ hvala 🙂 ja ne veš kakšno olajšanje sem doživela 🙂 jaz se še zmeraj tako počutim kot da nisem noseča, nimam slabosti, nobenih krčev, vse mi paše jesti 🙂 sem se pa že naročila tudi na nuhalno svetlino,9.3., v Domžale k gospe Strahovi 🙂 punce imate dobre izkušnje z nuhalno ali ne? 🙂

Meni je bila NS super, ker je punca že migala, pa še mož jo je prvič videl in se mu je čisto skegljalo 🙂 Takrat je nekak verjel, da sem res noseča, haha, saj sem bila isto kot ti-brez nosečniških znakov, brez trebuha. Rezultat kar ok glede na moja leta (37 let-1:750), je pa že po ultrazvoku zdravnica rekla, da imam mini-mini nuhalno svetlino, da je vidna nosna kost in da Downovček ni

Jaz sem tudi za svojo starost (35, ko sem imela nuhalno, zdaj sem 36 :-)) imela super rezultat 😀

Že čutim brcike. Joj kok kjut <3

Drugače pa je do zdaj na vseh uz pregledih spal(a).

ines prvič tudi moj fant bo prvič takrat videl malo pikico in me prav zanima njegova reakcija in najbrž bo tudi šele pol dojel da sem res noseča, tako kot tvoj 🙂 si ne znam čisto predstavljat kaj točno pogledajo pri NS? Nosna kost mora biti vidna, tako kot si napisala, kaj še pogledajo? 🙂

Ooooo, blaaagor, g.g., moja pa še nič ne brca :-/

Zvezdica, pogledali so obe možganski polovici..če sta :-), dolžino stegnenice, pa vse, kar se je pač videlo-da ima dve roki, dve nogi, želodec, sečevod, pa ne spomnim se, kaj še vse

Posluša srček, pogleda organe (kot je ines napisala).

pol zna bit kar zanimivo na pregledu, hvaalaaa 🙂

Se pridružujem,res lep pregled..in toliko pretegovanja,brcanja…mož je od tistega dne kar v nebesih..hihi…nuhalna je po mojem najlepši uz v nosečnosti.tudi midva sva še izvide krvi dobila in so ok.�

Jaz pa od včeraj in danes čutim rahlo žgečkanje nizko pod popkom…in to zelo zgodaj…začetek 15.tedna.

Najin se je skrival, da smo komaj nuhalno dali skozi, haha

Komaj čakam, da izvem kaj se skriva v mojem trebuhu 🙂 Do zdaj nam še ni uspelo videti, ima vedno pokrčene nogice.

Mi smo včeraj dobili voziček, danes pa sem šla kar na samoplačniško morfologijo, mal neučakana, in je vse ok. Sploh nisem vedela, da srčni utrip “določa” spol-če je hitrejši, je punčka. Je pa spala ko top, zehala in kolcala 🙂

Ines super 🙂
Kolikšen pa je bil srčni utrip?
Jaz sem nazadnje na nuhalni slišala insicer 154 utripov/min 🙂

g.g., 145 🙂 Ginekologinja je rekla, da to določanje spola po srčnem utripu ni zapisnao v nobeni znanstveni knjigi, ma je to izročilo (izkušnje) porodnih babic, ki se že stoletja prenaša iz roda v rod

Zanimivo.
Meni sicer pravijo, da bo fantek.. Bomo videli na morfologiji 🙂

Hej punce 🙂

Tudi jaz nova tukaj … Pred letom dni zanosila in v 7t ugotovili IM, odstranili desni jajcevod, rekli, da se naj hitro trudim naprej 🙂 sem se in ni slo. Vmes tudi opravila en postopek IFV – ni se prijelo. V drugo pa spet po naravni, sem v 6t in na uz se ginekologinja ni videla popolnoma nic. Za podporo dobila estimo in cez teden dni spet uz.

Edini znaki izostanek menstruacije, povecan apetit, in rahli krci tu in tam. Nimam pa niti malo bolečih in napetih prsi, slabosti nimam, tu in tam se mi je le zvrtelo. Energije toliko, da ne vem kam jo naj usmerjam 🙂

Cestitke vsem bodočim mamicam 🙂

ČebeLa čestitke!!! Dobrodošla 🙂

New Report

Close