NOVE NOSEČKE
smrekica4, še malo a ne, vidim da tudi ti odštevaš tedne 🙂
Jaz imam za malega dva kompletka št 56 (se še odločam katerega bi). Je pa sestavljen iz bodija, hlač in kapice. Mislim, da bo dovolj, glede na to, da imam pdp julija. Copatke ne vem če bom, verjetno bom nogavičke.
Imam pa za rezervo še en komplet št. 62 (če bo 4+ kg, ampak mislim da ne bo – upam ;-)).
Tisaa, nimam pojma glede vozičkov. Jaz sem bila že od začetka za Joolz, tako a sva ga tudi vzela.
Kaj pa boste spakirale zase za v porodnišnico? Jaz sem že začela malo pakirati (če ne bo mojega kap, če naju kaj preseneti). V torbi imam trenutno te sexy hlačke, vložke Tosama (za čiščo), blazinice za dojke, modrček za dojenje. Kaj bi še?
Ok, poleg kozmetike za osebno higieno 🙂 Spalno srajvo dobim v porodnišnici.
Kremo za bradavice misliš Lanolin? To bom vzela od Multimam. Nastavke pa ne bom, ker so mi rekli, da mi jih dajo v porodnišnici (ali posodijo), ker so različne velikosti/oblike, medtem gre pa partner kupit take kot jih potrebujem. Za japonke sem slišala, da je fajn če jih imam 🙂
Koliko enih stvari rabimo. Sploh malčki. Si nisem predstavljala dokler nisem začela nabavljati.
Tako ja ,kremo nujno..jaz imam že pripravljeno ker ni hujšega kot to,da imaš razjedene krvave bradavice,potem pa otroček itak ne more jest pri tebi…
In boliiiii…tako da brez nastavkov ma ne grem�
No to je fajn,da ti jih najprej posodijo,pa jih pol možek kupi.
Ja rabijo malčki ja….predvsem pa dosti tetra pleničk�
Ampak hvalabogu ni več širokega povijanja..�
Jaz tudi čutim kolcanje, prav smili se mi 🙂 Vsak dan, včasih tudi po večkrat na dan.
Brcal je prej malo več kot zdaj, zdaj se bolj premika sem pa tja, dokler še ima prostor. Mu je pa že kar tesno 🙂
Ponoči lulam tudi po 4x. Včasih prebedim celo noč, ker potem ne zaspim takoj nazaj. Groza.. Očitno se že navajamo na ne-spanje …
Tudi jaz imam za porodnišnico seksi hlačke (10 kom), toto vložke, nedrček za dojenje, Lanolin, blazinice za dojke, neke poletne natikače in toaletno torbico. Ta teden mi bo frendica dala za probat njene nastavke za bradavice, da vem, katero velikost kupit. Za dete pa en kompletek ( bodi z dolgimi, majčka, hlače, nogavičke, rokavičke in kapica) ter en pajac + bodi za spodaj, eno 50, eno 56 št. Če bo nuja, bom imela doma še en kompletek 62, pa bo mož dodatno spakiral. Pa dve plenici, dve tetra plenici in je to to. Moja se tudi komaj da kaj premakne,brca ne, samo razteguje se, kolca pa se ji na ultra 🙂 Najprej sva mislila, da je punca pač ritmično nadarjena, dokler nisva vprašala drugih mamic 😉 Lulanje 2-3x na noč, tko da čez dan nadoknadim spanje. Otrdevanje trebuha na 2-3 ure, ponoči se pa skos zbujam s trdim trebuhom
Kako ste vedele kakšne nastavke za dojenje kupit? 🙂 Zdaj sem slišala, da jih je fajn imeti s sabo. Nisem več pametna. Kaj pa če jih sploh ne bom rabila..
Sem pa danes vkorakala v 36 teden… Tako da brojimo sitno 😀 Noge mi zatekajo redno. Sicer ne veliko, ampak vseeno. Kontroliram pritisk, ki je bil povišan že pred nosečnostjo (pridno pijem tablete). Urin je bp.
Kako ste ostale nosečke?
Jaz se jih še nisem spravila kupovat 🙂 Drugače pa imam več kondicije kot kateri koli drug del nosečnosti. Me pa bradavice ful bolijo in punčka mi je začela dol pritiskat, tko da me je mož “opomnil” da hodim na široko kot bi cel dan jahala konja. Katera oblačilca ste nakupile, z dolgimi ali kratkimi rokavi? V šoli nam je rekla, naj bodo tudi poleti dolgi, punce, ki so rodile julija-avgusta pa pravijo, da so se njihovi dojenčki v dolgih rokavih in pajacih čez dan skuhali in jih imajo zato samo v bodijih s kratkimi rokavi
Jaz imam za izhod iz porodnišnice komplet z dolgimi rokavi. Doma imam pa več al manj bodije s kratkimi in nekaj dolgimi. Vsaj za začetek, ko nimajo filinga za temperaturo 🙂
Jaz sem pa imela ful energije tam v 2 trimesečju, zdaj malo manj, me je vročina zdelala, drugače pa še vedno vandram okoli. Se moram počasi umirit 🙂