lyoness kartica
Evo, smo že na drugi strani, konkretnih odgovorov s številkami pa ni še nihče podal.
Torej, gremo še enkrat:
Koliko mi (mesečno) LY vrne na kartico, če vsak mesec pustim v Sparu 400 € in vsak mesec na bencinski črpalki 150 €?
Navedene številke so izmišljene, zaokrožila sem jih zato, da vam olajšam računanje. Prosim, če lahko navadete čim bolj točno število.
Danes pa lahko rečem,da razumem zakaj gre tu na forumu:
Določeni posamezniki imajo osebno proti lyonessu zelo veliko.Na ta forum sem se obrnila,da vidim kakšne so izkupšnje drugih-več glav več ve,in meni je info o ly bila bolj na novo….
Kot je ga.Andreja opisala-gre se za prihranke:tudi če zapraviš npr.v sparu 100 eur,dobiš 1 do 2 eur takoj nazaj…nekoga to moti,ZPS nas pa celo opozarja na previdnost….lyoness nam to omogoča,da to koristimo,v našo dobro,mi pa se sami odločamo,ali bomo ta denar vzeli ali ne…kaj je narobe,če vzameš???nekoga to zelo moti…
Vidi se,da nekateri posamezniki imajo aktivno gonjo proti lyonessu.Sami vedo zakaj,to me ne zanima,ampak njihovi protiargumenti so pa zelo nerazumljivi,večkrat neumni…lepo se imejte predvsem tisti,ki imate aktivno kampanjo proti….
Konkretni prihranki:
1./če kupim v sparu 300 eur(mesečno),dobim takoj nazaj 3 eur=1 % vrednosti nakupa,ne glede kaj kupim(cigarete,vinjeto,artikel v akciji….)na leto je to 36 eur,ker itak kupujem skoz v sparu,in bi tudi brez lyonessa.poleg lahko dam spar plus….
2./drugačna zgodba je pri trgovcih,kjer je rabat večji kot v sparu in za gorivo,tam dobimo takoj nazaj 2%vrednosti nakupa npr.oblačila,muller,gostinstvo….
3./ustvari se pa ob nakupih tudi račun zvestobe,kjer se zbirajo ostali rabati,ki jih še nisem dobila na trr.ko bo teh za 50 eur,se bo iz tega računa ustvarila enota,ki se bo postavila v obračunski sistem,in mi prigospodarila 450 eur-To za mojo družino pomeni na dolgi rok pri nakupih za hrano cca.10 % vrednosti povračil nakupa..
Prosim,da preberete 3x,da ne boste v nedogled nekateri spraševali,koliko pa sploh privarčujemo z lyonessom.Nekaj je,jaz vzamem iz nakupovalnega vozička tudi 50 centov,pa tud nikogar še nisem videla,da bi jih not pustil…
Lyoness je orevara. Poanta ni v rabatih od 1%, pac pa v vplacilu 2.000EUR clanarine v piramido, vkar vas zacne LY sekta pumpati, takoj po vkljucitvi in ne odnehajo…. Zato sem tudi nehal sodelovati v LY, ker nisem zelel iskati naivnih ovc in financirati to piramido.
Ce pa ne vstopitev z 2.000 EUR potem, pa tudi nimate stevilnih ugodnosti o katerih promotorji te piramide tukaj govorijo. Zato bodite zelo previdni in poglejte splosne pogoje.
Pa se to, SPAR redimo zanika sodelovanje in pravi, da bone lahko vsakdo kupi in da oni ne poslovno ne sodelujejo z LY !!!
O tem govori Zveza potrosnikov.
Se strinjam. Zato se mi zdi pa smešno, da se tu govori o takih blaznih prihrankih. Te tri evre prišparam, če kupim dve čokoladi manj. Lih obogatet na tak način ne moreš. Da ne bo izpadlo, kot da sem samo proti LY kartici, enako mnenje imam o vseh “kupuj in s tem šparaj” nategih potrošnikov.
.ko bo teh za 50 eur,se bo iz tega računa ustvarila enota,ki se bo postavila v obračunski sistem,in mi prigospodarila 450 eur
Tega pa recimo niti slučajno ne verjamem in si mislim, da tu mora bit nekaj več v igri. Nihče ti ne bo za 50 evrov dal 450 evrov.
Sem vesela,da je nekdo prebral:lyoness nam največ prinese prihrankov iz tega računa zvestobe.
Jaz verjamem,če ima sistem dva certifikata ISSO in znak kakovosti TUV,da to je to.Ali pa mislite ,da ti dve evropsko priznani ustanovi delita te znake kakovosti kar na pamet in nekomu za hec?
Eno dejstvo je,ki mi je v lyonessu najbolj všeč in mi da misliti:z vsakim nakupom,ki ga opravim,pa zelo upoštevajte dejstvo,da v sparu,merkurju ,sportini,mullerju kupujem že skoz,odkar skrbim za družino in svoje gospodinjstvo,nekomu pomagam,ker gre en del tega rabata,ki ga trgovci dajo ,gre za dobrodelne projekte po svetu in naši državi,ki ljudem pomagajo….torej mi ni treba posebej darovati,ampak ser to zgodi avtomatsko ob nakupih….da ne bo pomote,šola v tanzaniji že stoji….
Dajte si duška,kolikor se da,jaz pa verjamem v tisto,kar sprobam in preverim z lastnimi dejanji…
na tem forumu sem mislila,da bom našla odgovore od tistih,ki ly dalj časa poznajo,se pa najdejo tu le tisti,ki so na ly jezni,zakaj pa sami najbolj vedo….
2000 eur vložka pa naj dajo tisti,ki želijo,mene v to ni nihče silil,čeprav sem nekaj kartic podarila..
Vem,da lyoness prinaša denar nazaj pri vsakem nakupu,in to je to…
Sej ni point v temu, koliko lahko zapravim na mesec, gre za to, da meni,tudi če je samo dodatnih 200 eur na mesec več, kar nekaj pomeni. Si zato lahko kaj več privoščim. Morda kaj kupim svojemu otroku. Grem za vikend nekam, kamor sicer ne bi mogla. Stojim dovolj realno na tleh, da me cifre o tisočih evrov ne premamijo, a to, da mi nekdo izplača del rabata, ker kupujem izdelke, ki jih že tako ali tako, je čist ok in sprejemljivo. Še več, izplača mi del rabata vseh, ki so dva nivoja pod mano. Ne rabim nič vlagat, ne rabim kupovat točno določene izdelke, povsem dovolj je, da živim še naprej svoj običajen life in razdelim svojim frendom in bližnjim te iste kartice. Brez da bi se morala z njimi ukvarjat. Čas bo prinesel svoje. Tudi rezultate. In če nič ne vložiš, ne moreš nič izgubiti, kajne ?
Sem še mal prebrala ostale prispevke….
Piše tale “Lyoness je cisti nateg”
Lyoness je orevara. Poanta ni v rabatih od 1%, pac pa v vplacilu 2.000EUR clanarine v piramido, vkar vas zacne LY sekta pumpati, takoj po vkljucitvi in ne odnehajo…
Kartica je popolnoma brezplačna in brez omejitev ali pogojev ..niti časovno ni nihče omejen na točno določene nakupe. Se mi zdi, da ima tale modelček mal slabe izkušnje s kom, ki je zares šel čez svoje meje pri tej kartici.
Ce pa ne vstopitev z 2.000 EUR potem, pa tudi nimate stevilnih ugodnosti o katerih promotorji te piramide tukaj govorijo. Zato bodite zelo previdni in poglejte splosne pogoje.
Ugodnosti so za vse popolnoma enake in vsi imajo enake možnosti ….lahko počakaš, da se ti s tvojo skupino nabere 2000 EUR od tistih popustov, ki jih pridobivaš, lahko pa si jih sam položiš na svoj račun in prej dosežeš neke nivoje, kjer te nagradijo za to. A ne vidim nekega smisla v tem niti me to ZAENKRAT še ne zanima. Morda, če se bo kaj obrnilo pri cifrah na mojem računu, začnem drugače razmišljati.
Pa se to, SPAR redimo zanika sodelovanje in pravi, da bone lahko vsakdo kupi in da oni ne poslovno ne sodelujejo z LY !!!
Sej rabat ne daje Spar, rabat izplača Lyoness. In Spar proda svoje bone Lyonesu, le ta pa jih proda nam. S tem, da nam nekaj vrne nazaj na TRR. Konec koncev se ne bom s tem ukvarjala. Dejstvo je, da dobim denar lahko nazaj na svoj račun. Med drugim na spletni strani Lyonessa piše tole :
SPAR poslovalnice niso opremljene s tehnologijo za odčitavanje LYONESS CASHBACK kartic ZATO JIH PRI PLAČILU s SPAR DARILNO KARTICO NE PREDLOŽITE (trgovci in trgovke, ki vam kupljeno blago obračunajo na blagajni, LYONESS CASHBACK KARTICE ne poznajo niti niso obveščeni o poslovnem sodelovanju SPAR – LYONESS).
A to še ne pomeni, da Spar zanika poslovanje.
V Italiji in Avstriji ( naše sosede) že lahko kupimo gorivo s popustom, komaj čakam, da pride to tudi sem, kajti jasno mi je, da skoraj vsak porabi vsaj 50-100 eur za bencin na mesec ….in če dobim od tega 0,5 procenta, je to kar lepa cifra, ko pomisliš, da mimogrede pade na tvoj račun. Da ne omenjam, da lahko v prvo linijo prijavim nekoga, ki več potroši na to. In kurilno olje. Res, da gre več v smer “zelenega ogrevanja” a vseeno se kar nabere.
Spoštovani g.leelee_,vi ste eni prvih,ki redno lyoness negirate in iščete slabo v njem…poanta ni v tem,da želite ostale zaščititi pred prevaro,ampak v tem,da ste se odločili,da boste delali proti kampanjo lyonessu….zakaj pa vi najbolje veste.
Nihče vas ne sili,da ta denar vzamete,pustite ga trgovcem.Oni nam ga želijo dati,na nas je,ali ga vzamemo ali ne.Kot že večkrat zapisano,lyoness ni obveznost,ampak stvar lastne odločitve.Tudi ko si včlanjen,ne rabiš kartice uporabljati….
Izračunajte si mesečne stroške:hrana,gorivo,elektrika,šola,dopust,zavarovanje…,pol množite krat 12(mesecev).in se vprašajte,ali želite kaj tega denarja,ki ga itak pustite pri trgovcih, nazaj ali ne.če je odgovor ne,pustite lyoness pri miru,drugače ga pa uporabljajte….
kaj vas še moti?
Ni čudno,da so do sedaj imeli trgovci tako moč na trgu….
A veš, kaj me moti? Zavajanje potrošnikov, da se v LY skriva neverjetno bogastvo, in da tu nazaj dobiš najmanj za en vikend paket v toplicah. Hkrati je bila pa največja omenjena cifra 3 evre mesečno. Če bi po pravici povedali, da govorimo o znesku do 10 evrov mesečno (in tu sem še radodarna), se sploh ne bi vtikala. Ne pa prikazovat zadeve, kot da je to pot do dviga življenjskega standarda, ker pač ni in s tem samo zavajate ljudi.
Druga stvar je pa tisto, kako kartice razdeliš vsem svojim prijateljem in sorodnikom in potem čakaš njihove procente. Takšni ljudje so pa neverjetno zoprni. Enako kot Herbalife druščina.
Seveda je ..odlična …ampak si pozabila izračunat do konca 🙂 …..si sploh predstavljaš koliko jih je lahko za tabo ? V dveh nivojih ?
Če podelim 50 kartic ..in vsi ti po 20 …jih je to 1000 ( kupcev) po 0,5 eur = 500 eur zame ..pa nisem naredila nič ..le delila kartice …..en kupuje več ..drugi manj ..trošimo vsi ….eni za bencin, drugi v Sparu, spet tretji morda v Kiki ali kje drugje ….
Evo ..se vidi, da si “furjasta” in bereš površno. In le zato, da kontriraš. Podali smo ti ogromno enih dejstev, pa še vedno goniš svoje. Sej te nihče ne sili v nič. Tudi jaz te ne, le ne maram, da se širi neresnica tistih, ki so podobni tebi.
V prejšnjem prispevku sem ti lepo podala konkretne cifre, ki mi brez težave prinesejo vikend paket in to celo za dve osebi ..ne samo za eno 😉 Aja …… pa procenti se nakazujejo tedensko na TRR….pogoj je le, da je znesek višji kot 10 eur.
In še nekaj …nihče nikogar ne sili v neke posebne trgovine po neke posebne stvari …gre za običajen life vseh nas. Nakupe, ki jih že sedaj opravljamo. Je pa res…..več nekdo zapravi, več imam naprimer jaz od tega. Pa tudi on. Pa še kdo drug. Zakaj ne bi izkoristili potrošniške mrzlice, če se to da ?
No ..kje še vidiš problem ?
Dokler je govora o kartici, ki ti na določen znesek nakupa nekaj povrne je vse OK. Tudi če pozabimo dejstvo da moraš večinoma bone kupiti vnaprej z gotovino. Kartico LY imam ca. 2 leti pa se mi še ni splačalo kupiti bonov – npr. če grem v Lidl kupiti nekaj za 43 EUR se mi ne splača nekam peljati da kupim bone za npr. 50 EUR (predvidevam da so boni z okroglimi zneski in vračilo za gotovino ni možno). Če jih kupim v zgornjem primeru avtomatsko zapravim najmanj 7 EUR več + stroški nakupa bonov + časovna omejitev bonov – za kakšen kešbek že? Imam polno denarnico kartic vendar nikoli ne grem v nakup zaradi določene kartice ampak uporabim tisto ki jo morebiti imajo tam kamo grem sicer po nakupih. Če s tem kaj prihranim super.
Vendar je treba vedeti da je pri LY to le manjši del. Tistega kar je še zraven – nakupi pozicij, vlaganje v trge…. se pa ne grem. Ostali pa vsak po svoje.
Se strinjam …tudi jaz v to ne verjamem …..verjamem pa v prvi del, ki je logično izvedljiv v nekih konkretnih številkah.
Pri Sparovi kartici se zneski odštevajo, tako da je problem nakupa rešen. Res je pomankljivost to, da gre pri večjih podjetjih za nakup bonov v naprej, a se mi zdi, da to potem, ko se ti na računu konstantno nabira nek denar, ni več tak problem. Zavrtiš telefon in to je to, ali pa preprosto napišeš mail.
Tudi sama sem član že od leta 2008, ko je bilo v sistemu celih 5 trgovin in me zadeva ni zanimala, sem pa želela biti zraven, za vsak slučaj, če se bo kaj dogajalo. Danes pa mi je žal, da sem zaspala.
Seveda je ..odlična …ampak si pozabila izračunat do konca 🙂 …..si sploh predstavljaš koliko jih je lahko za tabo ? V dveh nivojih ?
Če podelim 50 kartic ..in vsi ti po 20 …jih je to 1000 ( kupcev) po 0,5 eur = 500 eur zame ..pa nisem naredila nič ..le delila kartice …..en kupuje več ..drugi manj ..trošimo vsi ….eni za bencin, drugi v Sparu, spet tretji morda v Kiki ali kje drugje ….[/quote]
Fino.
Zakaj se pa potem ni še nihče javil, ki bi konkretno povedal, da je dobil 500 evrov iz naslova LY?
To vprašanje je bilo zastavljeno že vsaj 3x z moje strani, pa si nihče ne upa povedat. December 2011 – koliko si dobila? Ne v procentih, ne v obračunskih enotah, v evrih.
Vsi nekaj teoretizirate, kaj bi se vse dalo. Koliko pa konkretno dobite?