Najdi forum

žal ne gre vseh bonusov opisat tule na forumu,samo enkrat še,ker eni ne želite slišat:v zelo grobih okvirjih sem opisala primer spara,prikazala,da lahko na prihranim samo pri nakupu osnovnih živil v sparu prihranim cca.10% mesečno.Na letu torej v sparu pustim 3600 eur,in zame to pomeni 360 eur povračil.Ali je slabo?Ali vam vrne še kdo od trgovcev toliko denarja?Pa poglejmo širše,ker ne kupujemo samo v sparu;trošimo tudi v tehničnih trgovinah,tudi za avtomobil,zavarovanje,elektrika…..Kjer so rabati večji,je povračil glede na vrednost nakupe v % gledano več…ALI ste kdaj naredili bilanco svojega gospodinjstva?Nekaj je zagotovo,da naše gospodinjstvo imajo v rokah trgovci,ker smo prisiljeni pri njih pustiti denar.Zame je kmečka logika,da ga potrošim tam,kjer mi dajo največ-pri lyoness trgovcu…

O večjih zaslužkih pa lahko razmišlja tisti,ki se je odločil,ki bo lyoness priložnost izkoristil…
Vsi ki ste radovedni,zadeve ne bomo razčistili tule na forumu,obiščite raje lyoness dogodek(14 jih je po vseh večjih mestih po državi….)

Prišparam 1% medtem ko trgovec v žep stisne 40% in pol imam ful dober občutek, da sem nekaj prišparal s to po(f)kakano kartico. Obupano kličem sorodnike, da bom dobil še njihovega 0,5%. Kapitalizem je pa res fajn (za pobruhat).

Gospod ,prav imate:največ prišparaš,ko ne greš v trgovino….pač ne kupujeh hrane,ne tankaš,ne prižigaš luči…zakaj bi zalagali trgovce???!!!!

Lyoness je posrednik, ki služi na vaših nakupih. Več ko jo uporabljate – bolj delate škodo za vse potrošnike v smislu višjih cen.

Priporočam branje: http://www.denarnisupermarket.com/forum/?mode=thread&act=view&id=3657

Če robe NE BOŠ kupovala samo tam kjer imajo kartico, ampak boš različne artikle kupovala v različnih trgovinah (skladno z njihovimi akcijami pač), boš prihranila nekajkrat več, kot na kartico. Torej ti dolgoročno kartica ne prinaša dobička, ampak precejšno izgubo. Dobiček dobi samo trgovec, ki te je privezal nase.

Vedno bolj se vidi,da ne želite razumet,ne verjamem namreč ,da ne znate brati…

LYONESS je dodatna ugodnost,TOREJ če je nek artikel v akciji,razprodaji…je lyoness popust DODATNA UGODNOST!

Ne rabimo tekat od trgovine do trgovine,ampak pri naših lyoness trgovcih dobimo največ kar je možno-dokazano!

A obstaja kakšna raziskava, ki je to potrdila?

Ker ti vaši dokazi so malo neverodostojni.

In še eno vprašanje za vse LY uporabnike. Danes je 29.12., torej je leto praktično mimo. Koliko ste v absolutnem znesku profitirali na račun LY v celem letu?

Vem, da se s tem vprašanjem že ponavljam, ampak nihče mi še ni odgovoril. Vsi nekaj palamudite o obračunskih enotah in vračilu na dolgi rok. Evo, eno leto je kar dolg rok. Koliko evrov ste dobili nazaj na svoj TRR iz naslova LY kartice v letu 2011?

Govoril sem s SPARom in pravijo, da poslovno ne sodelujejo z Lyoness. Pravijo tudi, da lahko vsakdo kupi SPAR darilne kartice.

Torej poanta je, da vlozite 2.000 EUR v Lyoness, financirate promotorje te piramide in iscete naivne ovce, da pokrijete svojo investicijo.

1% rabati znanih trgovskih verig je le krinka za novacenje ovc v piramido. Kdor se razume v mrezni marketing ve, da gre za promocijo produktov in storitev. Lyoness pa nima svojih produktov ali storitev, pac pa je le posrednik in do tu je vse OK. Vendar promotorji zahtevajo vec tisoc EUR visoke zacetne vlozke in to v kaj? V navidezne stvari !!! V resnici pa financirate piramido, ki se sesuje, ko zmanjka naivih ovc.

Podobna zogdba je tudi dubli, sitetalk in vsak mesec se pojavi kaksna nova potrosniska platforma, ki vam obljublja, da boste obogateli cez noc.

Kot da se niste nicesar naucili od mreznih sistemov forex platform, ki so se sesule pred leti in ljudje so ostali brez denarja.

Se strinjam.

Lyoness brezplacni poskus je le krinka. Ideja in mrezni sistem je nastavljen, da so promotorji motivirani, da trzijo 2.000 EUR visoke vpisnine. Ali je kdo izracunal koliko bi morala druzina nakupiti, da povrne 2.000 EUR? Torej moras novaciti nove naivne ovce v piramido!!!

Zakaj je to pomembno za Lyoness, da osebe vstopajo z 2.000 EUR vrednimi paketi? Lyoness – kar verjetno zamolči na teh INFO-jih – se financira od vsakega nakupa kateregakoli kupca in sicer tako, da si izplača 1% na svoj račun (od vsakega nakupa). Ali je torej Lyonessu v interesu, da kupci kaj prihranijo – da mogoče manj zapravljajo,…. Seveda je odgovor en velik NEEE. 1% od milijarde € je namreč dosti manj kot 1% od petih milijard €. Torej je njim v interesu pridobiti čim več strank, ki bodo čimveč zapravili – me razumete? Zato so se tudi spomnili tako zanimivega sistema, ki bo privabil ogromno ljudi. Seveda bo to populacija, ki pač bolj malo razmišlja s svojo glavo (brez zamere), pravzaprav jih celo na teh INFO-jih spodbujajo, da nič ne razmišljajo. Prikazan je celo postopek pridobitve nove stranke:

– živjo sem Janez, bi te zanimala brezplačna kartica, ki ti ob vsakem nakupu vrača denar? Ja? Super 🙂 – pridi na info kjer boš vse izvedel (kjer ti bodo profesionalci z lahkoto oprali možgane 🙂 – s kazanjem velikih številk in izračunov). Seveda, če jih na teh info-jih vprašaš kakšno konkretno vprašanje se začne mutenje in preusmeritev pozornosti na velike dobičke. Torej ljudje ne razmišljajte in kupujte točno v teh trgovinah (če bodo izdelki v teh trgovinah dražji – saj vseeno itak dobite 1% povrnjen, Lyoness pa tudi). Kupujte na veliko, da boste pridobili čimveč pozicij.

Lyoness je cista prevara/nateg.

Lyoness je cista prevara.

Zveza potrosnikov slovenije opozarja:
http://www.zps.si/pravice/trgovina/lyoness-klub-naj-vas-popusti-ne-zavedejo.html?Itemid=645

Včeraj so me povabili na ta lyoness dogodek…seveda je še veliko vprašanj…dans pa najdem tole na forumu :opozorilo od Zveze potrošnikov Slovenije,glede na njihovo raziskavo…Kaj me bega?

1./Uporabljam rabatne kartice:spar plus,petrol,mana,,,ker mi pač vsaka nekaj prinese,in kot mi je bila predstavljena lyoness kartica,mi pa prinese denar nazaj na TRR.Ideja mi je odlična,ji verjamem,bom jo preizkusla.Bega me pa to opozorilo ,da naj pazimo,ker v primeru,da ly kartice ne uporabljam več,mi bo na ly računu ostalo nekaj denarja,pol pa ga ne moreš dobiti povrjenega..Prvo vprašanje za ZPS:Ali obstaja katera kartica zvestobe,ki bi po prenehu uporabe ,ti trgovec nakazal to dobroimetje?Izgubila sem namreč spar plus,na njej sem imela nekaj evrov,ampak morala sem naročiti novo…ta denar je seveda ostal sparu….enaka zgodba velja pri vseh ostalih trgovcih,če uporaba kartice ni dosegla tistega cilja,ki potrošniku prinese koristi…gre vse v franže…ali se motim?To opozorilo me ni prepričalo.ZPS mora enako opozorilo dati za vse kartice zvestobe-menim kot laik…

2./Druga stvar ki je pa tudi ne razumem iz strani ZPs,da mi odsvetujejo menjavo trgovcev,samo zato,da koristim lyoness ugodnosti…ne vem ,zakaj mi neka uradna institucija odsvetuje 1-2% povrjenega denarja za nakup goriva.Primer porabe goriva,300 eur mesečni strošek,6 eur povrjenega denarja takoj,samo na meni je,ali bom tankala pri lyoness trgovcu,ali ne…jaz se denarja ne branim…
3./predplačil in avansov me pa ne zanimajo….in niso nujni,so mi rekli…Kaj menite ostali?Ali sem res naivna,ali sem neumna,ali pa neobremenjena z vsemi možnimi kozlarijami,ki obdajajo ta svet….

Predvsem si še ena iz LY kluba

“Ne razumem več nič… ” a vam gre že tako slabo, da pisete poste sami o sebi. To je čista manipulacija/laž/prevara/nateg … Že na daleč se vidi, da si Lyoness promotor.

BTW, Spar/TUS me ne sili v vplacilo 2.000 EUR v piramidno igro, kar pa počnejo Lyoness promotorji.

Zanimivo pa je tudi to, da Spar zanika sodelovanje s tako uspešno in kredibilno firmo kot je Lyoness. In pravi, da vsakdo lahko kupi Spar darilne bone. TOREJ, nehajte ze nategovati ljudi.

LP, Jan

p.s.: “Ni vse zlato, kar se sveti…”

Res sem članica lyoness kluba.Bila sem celo na uradni predstavitvi tega v ljubljani….Bilo je še 140 ljudi,polno do konca…

Ni res,da sem morala ob včlanitvi plačat pristojbine 2000 eur!!!a ste nori,al kaj???

Niti mi to ni nihče omenil z besedo!!!nobene članarine in drugih dodatnih bremen.raje preverite,preden pišete bedarije.

Sem konec leta tudi sprobala,in deluje.Ob nakupu oblačil(kjer sem kupovala že prej),sem poleg plačila dala še to tako opevano lyoness kartico,in takoj sem dobila sms,koliko rabata dobim nazaj.

KAJ VAS MOTI?PONOVNO sprašujem,pa mi ne daste odgovora.Ne pišite bedarij o 2000 eur članarini,ker ni članarine…

Povedat moram,da sem upoštevala navodila,kako uveljaviti lyoness rabat tudi v sparu,pa deluje.Celo cigarete in časopise kupujem z popustom,tako da predlagam tistemu,ki od zgoraj piše,kako je govoril z vodstvom spara,in da spar z lyoness ne posluje,da ponovno govori z tem vodstvom,IN mu pove,da lyoness potrošniki pri njih kupujemo določene artikle z popustom:vinjete,cigarete itd…sta dve opciji:da pišete na blogih resnico,al pa vodstvo spara …pa kaj me briga,pomemben je moj družinski proračun..

Kartico sem podarila tudi možu,ali vas to tudi moti…sem res članica lyoness kluba,mi je všeč,da sem…

Koliko si zapravila in koliko si dobila nazaj?

Lyoness je posrednik, ki služi na vaših nakupih. Več ko jo uporabljate – bolj delate škodo za vse potrošnike v smislu višjih cen.

Priporočam branje: http://www.denarnisupermarket.com/forum/?mode=thread&act=view&id=3657%5B/quote%5D

Kako je pa to resnično branje. Lyoness je le posrednik, ki se je vrinil zaradi nas nevednih potrošnikov – ki nas je spretno prinesel okrog. To njegovo posredništvo nas stane vsaj 1% in to vse.

Ko boste menili, da bi bilo boljše, da je nihče nima vas jaz osebno povabim na kavo, čeprav je ne pijem.

Kako genialna poved – čestitke avtorju.

P.S.: Pri mojem postu ni zraven nobenega emaila, kot je to pri promotorjih, ki hočejo s svojim pisanjem zaslužiti.

Povej konkretno kdo te je v to silil? Zaradi tebi podobnih sem šla na to predstavitev in v bistvu lahko samo rečem HVALA.

Hm ..jaz sem bila včeraj na predstavitvi cele zadeve, ker sem si na podlagi vaših pisanj zaželela slišat kaj je sploh na stvari. Danes lahko rečem, da mi je žal, ker sem od leta 2008 imetnik kartice z 0,00 eur nakupi. Moja članska cifra se vrti okoli cifre 8000, kar veliko pove o tem, kdaj sem vstopila v svoj sistem. In za vse, kar sem zamudila, je samo moja lčastna krivda. Ki jo bom težko požrla.

Zaposlena sem v Lj BTCju, kar pomeni, da sem vsakodnevno v City parku, vsak teden vsaj enkrat v Mullerju, kupujem tako v Clarusu, kot tudi v C&Aju, Merkurju…..da ne naštevam več …..koristim sicer njihove ugodnosti z njihovimi karticami ..a zraven bi lahko imela del provizije teh istih nakupov tudi s to kartico. Ko je zdej cepec? Tisti, ki mi je ponudil vračilo denarja mojih nakupov, ki bi jih v vsakem primeru opravila, ali jaz, ki te možnosti od leta 2008 nisem izkoristila ?

Če želiš kupovati preko L v določenih trgovinah, pač kupiš njihov bon. Recimo da stane 100 eur. In L ti takoj naslednji teden izplača provizijo na ta znesek – le ta je odvisna od podjetja. Greš v trgovino in kupiš kar te je volja. Lahko kupiš blago na razprodaji. Lahko koristiš ob vsem tem še njihove popuste in ugodnosti. In tam ne vejo, da si bon kupil pri L….ker na njemu to ne piše. Bon kot tak je plačilno sredstvo, ki bi ga lahko dobila tudi kot darilo, ali del plače v službi …..Profitiraš predvsem ti. Mene ne zanima koliko zasluži nekdo drug, če ob tem nisem oškodovana. Če grem lahko na en vikend dopust na račun tega, ker mi vračajo tistih par procentov od mojih običajnih nakupov ( ne kot recimo amway, kjer si bil prisiljen kupovati točno določene artikle) je to zame dovolj, ker moja neto plača znaša samo 700 eur v tem trenutku.

Kartca je popolnoma brezplačna in brez terminskih obveznosti. Lahko jo izrabiš, lahko ne. Odločitev posameznika. Za vse tiste, ki še vedno dvomijo in se jim porajajo dvomi ob branju neumnosti v tej temi.

S 700 evri plače in upoštevajoč dejstvo, da imaš ziher vsaj 200 evrov fiksnih stroškov mesečno, torej razpoložljivega dohodka okrog 500 evrov, ti pa lih verjamem, da vsak dan skačeš po City Parku in na veliko zapravljaš.

Pa saj ne morem verjeti, da se nekatere da tako zmanipulirati. Res nihče nič več ne razmišlja?

Kdor ima 700 € plače in ne živi na račun nekoga drugega, mora predvsem zmetati vse kartice stran in predvsem nakupovati manj. 🙂

Upoštevajoč dejstvo, da živi z nekom, ki ima malo večjo plačo, kot le 700 evrov…..:)

New Report

Close