Najdi forum

KT sibilla

Ste zelo potrpežljivi. Pojdite do ginekologa, da vam zamenja KT, katerekoli druge bodo dobre, vsak ginekolog ima nek svoj režim “kolobarjenja” med KT, zato bi odločite prepustil njemu. Razmislite tudi o materničnem vložku Mirena.

Matjaž

kt sibilla sem vzela prvi dan menstruacije.zdaj pa imam ze deset dni menstruacijo.mene pa zanima ce je to normalno.in kaj se zgodi če preneham z njimi.hvala.

Vmesne, prebojne krvavitve oz. mazanje perila so pogost pojav v prvem mesecu uporabe KT (včasih tudi 3 mesece), posebej, če se jih začne jemati s 1. dnem menstruacije, kot vam je bilo naročeno. Razen nevšečnosti ne pomeni zmanjšane zaščite in bodo njabrž prenehale z naslednjim zavojčkom.

Matjaž

hvala.za odgovor.sestra pri G mi je rekla da naj vzamem dve tabletki eno normalno in drugo iz druge skatle.in da bo se krvavitev stavila.upam da se bo.kaj se pa zgodi ce preneham z njimi

pozdravljeni¨oprostite ker se spet oglašam.Čakam na odgovor ka sem ga vam ga poslala včeraj.hvala

Se oproščam, sem očitno “prešprical” temo. Ja, lahko jemljete dve tableti na dan in računate, da bo krvavitev prenehala, nato pa nadaljujete z eno.

Matjaž

Hvala za odgovor.Krvavitev se je stavila.že jemljem po eno tabletko.kdaj pa približno spet dobim menstruacijo.kot prejšnji mesec na isti datum.Kaj se pa zgodi če preneham z njimi.

Krvavitev boste dobili med premorom, ko boste jemali neaktivne tablete. Če sedaj prekinete, boste dobili krvavitev.

Matjaž

Hvala za odgovor.Kak in kako moram narediti da nebi več jemala tabletk.se mi bo menstruacija ustanovila kot sem imela pred tabletkami.

KT lahko prenehate jemati kadarkoli, a potem seveda niste več zaščiteni. Ampak za KT ste se odločili z določenim razlogom? Zakaj bi potem sedaj kar takoj nehali? Težave, ki jih opisujete so pogoste in običajno izzvenijo v prvih treh mesecih uporabe, včasih je treba biti malce potrpežljiv. Poleg tega je na voljo več vrst tablet in vam jih ginekolog lahko tudi zamenja.

Matjaž

Pozdravljeni. Ni o KT Sibilli, ampak ker ste mi prav tukaj zelo veliko pomagali, sem si drznila postaviti še eno vprašanje z druge tematike.

Pišem vam v imenu mame, ki je stara 55 let in je v predčasni menopavzi, saj so ji pred osmimi leti vzeli maternico. Od takrat ima še vedno določene simptone PMS-a, tudi približno ve, kdaj bi morala dobiti menstruacijo. Takrat ima povečano število napadov, saj je tudi epileptik. Ob kopici zdravil, ki jih ima (Tegretol, zdravila za povišan krvi pritisk in Depakin), jemlje tudi še Remifemin. Zanima jo, ali je smiselno, da jemlje dodatne estrogene ali ne. Farmacevti ji govorijo različno: nekateri, da bi bilo to smiselno, spet kakšen drug lekarnar pa, da to ni nikakor pametno, ker ima tudi epilepsijo.

Kaj menite vi?
Najlepša hvala za odgovor. Zaly

Pozdravljeni!

Vaše vprašanje v bistvu ne sodi na ta forum, zato vas prosim, da ga zastavite dr. Pušenjaku na forumu ABC ginekologije in porodništva. Kljub vsemu bom kakšno malenkost navrgel. Govorite o predčasni menopavzi – zgolj odstranitev maternice še ne pomeni, da je ženska od takrat v prezgodnji menopavzi. To se zgodi le, če gre za totalno histerektomijo, kjer se poleg maternice odstranita tudi adneksa, torej jajčnika (z jajcevodoma vred). Če se je to zgodilo mami pred 8 leti, potem bi pričakoval, da bi že takrat zdravniki razmislili o nadomestni hormonski terapiji. Ta je zgolj na recept, zdravilo predpiše torej zdravnik, ve zakaj ga je predpisal, ve kaj so prednosti in slabosti takšne terapije in presodi, kaj je za pacienta najbolje. Mnenje farmacevta nima veze in se ne bi smel vtikovati v zdravljenje, če ima kakšne pomisleke, se mora posvetovati z zdravnikom, ki je zdravilo predpisal. Glede zdravil, ki jih mama jemlje se boste morali pomeniti z zdravniki, ki vašo mamo zdravijo, oni najbolje poznajo situacijo in ni primerno, da se jaz tukaj vpletam v terapijo.

Matjaž

Pozdravljeni, kt sibilla jemljem 3 mesec, v ponedeljek sem imela spolni odnos (neščiten) v torek sem pozabila vzet tabletko nato sem vzela nasledni dan 2 skupi, ali me naj skrbi? Imela pa sem krvavitev. Ali me naj skrbi da bi lahko bila noseča?

Pozdravljeni, kt sibilla jemljem 3 mesec, v ponedeljek sem imela spolni odnos (neščiten) v torek sem pozabila vzet tabletko nato sem vzela nasledni dan 2 skupi, ali me naj skrbi? Imela pa sem krvavitev. Ali me naj skrbi da bi lahko bila noseča?

Pozdravljeni!

No, splošni odgovor je, da nobena kontracepcija ni 100%-no učinkovita, ampak kljub vsemu je v vašem primeru možnost nosečnosti majhna, zelo majhna.

Matjaž

Torej je normalno ce pozabim vzet tabletko dobim krvavitev?

Ni nepričakovano.

Matjaž

Ali je lahko to vgnezditvena krvavitev?

Ne bi rekel, da je to vgnezditvena krvavitev, ampak odtegnitvena krvavitev. Sicer pa to niti ni pomembno.

Matjaž

Zakaj ni pomembno?

New Report

Close