Jem zjutraj: kosmiče/čokolešnik
V šoli: mineštre, krompir, meso (kar pač skuhajo)
Kosilo: 15.30 mineštre, juhe, njoke, špagete (use kar je mogoče)
Večerja: Spet kosmiči/čokolešnik/jabolka
Za telovadbo mi ostane zelo malo časa, zlasti pozimi ker je takoj noč, ravno tako za šolo porabim 2-3 ure Zvečer naredim 60trebušnjakov, 20 dvigov uteži (z vsako roko) ter počepe za vsako nogo posebej (do 20)
Lotila jesti veliko sadnja, in črtala vse sladkarije ter prigrizke, ravno tako sokove in ostalo sladko pijačo (pijem čaj,mleko,vodo)
Rada bi shujšala 5kg, oz. zmanjšala trebuh predusem pa stegna in res nevem kako lahko to dosežem, glede na to da so moji starši zelo proti kakšnemu hujšanju in da me skoraj silijo s hrano, poleg tega sem pa še prijavljena na šolsko malico, in je ne morem kar izpustiti ker mi takrat kruli v želodcu, pa tudi brezveze bi jo bilo sploh plačevati.
Imam 168cm in 62kg
S pašto, krompirjem in njoki bo tistih 5 kg bolj težko zgubiti. Vsa našteta živila imajo v sebi veliko šroba. Tudi večerja bi morala biti nekoliko manj energetska. Prvenstveno energijo v telesu zagotavljajo ogljikovi hidrati, zvečer pa je ne potrebujemo prav veliko. Bolj smotrno bi bilo zvečer zaužiti kaj beljakovinskega.
Potruditi pa se boš morala tudi pri vadbi. Naj ti bo za idejo tale stran http://www.bodyrock.tv/
Je za shujšanje dobro da začnem zajtrk z jajcem, ter ga pojem brez kruha ter z jabolko?
Ter da za večerjo, ribe (riomare) ter da se čez dan (kosilo, malica do poldne) izogibam škrobu in ogljikovim hidratom ter zmanjšam porcije, + da zvečer telovadiš pou ure ali pa si privoščiš 1 urno vožnjo s kolesom, ter da ne ješ sladkarij, piješ pa mleko, čaj, vodo ?
Je sploh zdravo, vsak dan zjutraj jejsti jajca ter zvečer ribe?
Poskusi, če ti bo šla teža počasi dol je to zate dovolj. Če ne povečuj telesno aktivnost. Nemogoče je z zagotovostjo trditi. Vseeno pa ti predlagam, da poskusiš še kaj drugega kot tuno in jajca.
Mene pa zanima, kako oz. na kakšen način se znebiti “nosečniškega” trebuščka??Je 3 mesece od poroda oz. imela sem carski rez….rada bi spet prišla do poletja do stare postave. Ne poslušam ljudi, ki pravijo da to ni možno. Po prenehanju jemanja zdravil, sem z ločevalno dieto shujšala v 11 mesecih 30 kg, po končani dieti pa nisem pridobila niti grama nazaj. Tako da vem, da to funkcionira. Me pa zanima kakšne vaje lahko izvajam poleg zahtevnega 3 mesece starega sinčka?Sva vsak dan zunaj na sprehodu po 2 ali 4 ure…trenutno za kakšno skupinsko vadbo ni časa…..zato je vsaka pomoč več kot dobrodošla!!!
Hvala vnaprej za odgovore!
Kadar sem med sezono delala v sadovnjaku, kjer smo obirali jabolka , sem tam vedno shujšala 5 kg. Prav tako in edino tam mi je tudi splahnel trebuh, saj sem po 8 ur dvigala košare in jih nosila v bokse.
Torej, za raven trebuh edino težaško delo, velja za tiste, ki so se jim mišice na trebuhu že raztegnile.
Sicer pa lahko povsem neopazno ali skoraj neopazno delate vaje tako, da krčite trebušne mišice, lahko tudi do 100 x in če imate voljo, vajo lahko kdaj pa kdaj ponovite istega dne.
Mi lahko kdo pove če drži, da se maščobe hitreje znebiš če ne mešaš recimo mesa in krompirja itd. torej da ne mešaš OH z beljakovinami in podobno? 🙂 Katere hrane še ni priporočljivo mešati? sama bi se rada znebila maščobe na trebuhu in sem videla pri ločevalni dieti da ljudem pomaga in se z jedilnikov vidi da ne mešajo določene hrane med seboj..ker pa moj cilj ni toliko zgubiti kilogramov me samo zanima če mi lahko kdorkoli karkoli svetuje 🙂 Hvala
Ta teorija žal ne drži. Ločevanje hrane naj bi imelo smisel, da bi se manj nutrientov vsrkalo v telo, saj beljakovine potrebujejo za transport ogljikove hidrate ali minerale, ogljikovi hidrati pa belajkovine. Vendar je tudi ta teorija na bolj majavih nogah. Ločevanje hrane pa nikakor nima neposrednega učinka na porabljanje tistih maščob, ki so že deponirane. Najboljša metoda bo urediti prehrano in povečati telesno aktivnost.
No saj sama ne vem točno kako te zadeve potekajo, vendar sem že slišala in prebrala veliko mnenj glede ločevalne diete ki dejansko ljudem prinaša rezultate. In kolikor sem vidla sistem se nekako držijo tega da ne jedo določene hrane hkrati 🙂 Vidim da imate kar nekaj pojma kar se teh stvari tiče pa me samo zanima če mi lahko date kak nasvet glede prehrane? na kaj naj pazim in podobno 🙂 Glede rekreacije že ni problem vendar me nekako zanima kaj naj s svojo prehrano…tako na splošno če mi znate povedati. Če lahko vam bom zelo hvaležna če ne, se bo potrebno pa drugače znajti 🙂 Hvala!
spet en odgovor, ki je “kr neki”.
Sweety, za tvoj odgovor bi bilo dobro vedeti koliko let imaš, tvojo višino in kg, da bi iz teh podatkov prišel do določenih sklepov.Če si stara do 30 so vzroki drugod, kot če si stara okrog 40 in več.Gre za hormone, ki lahko tako zelo nagajajo, da se lahko postaviš na glavo z vsemi dijetami in telovadbo skupaj, pa ne boš izgubila maščobe.
Stara sem 21 let, velika 164 cm in težka 59kg 🙂 Pravim da problem ni v moji prekomerni teži ali pa karkoli drugega problem je le da mam maščobo na trebuhu in bi se jo že rada znebila vendar nevem kako 🙂 Zanimivo se mi tudi zdi dejstvo da zjutraj ko se zbudim je trebuh popolnoma lep/raven (logično) in nekako videti kot da ni veliko maščobe, ma s trenutkom ko nekaj pojem ali pa popijem se trebuh “napihne” in izgledam kot noseča…zato se tudi obračam na razne forume zaradi izkušenj drugih in podobno 🙂 Se zahvaljujem za kakršnekoli odgovore 🙂
glede na to, da si še mlada, je povsem mogoče, da imaš probleme s candido.Ta se razbohoti, če uživaš veliko živil iz moke (testenine, beli kruh,sladice) sladkor, sladke piječe, sladko sadje.Candida se tako zelo razmnoži, da pride celo v medceličnino-prebije črevesno steno in se naseli skoraj povsod.Je zelo trdovratna in jo je težko uničit.Sicer je candida sestavni del črevesne flore, vedndar jo v normalnih okoliščinah krotijo pozitivne bakterije.
Morda je to pri tebi problem, sploh če se vidiš v prvem delu-način prehrane.Kako se je znebiti, ti lahko sporočim na tvoj meil.
Testenine uživam samo enkrat na teden, večinoma če jem kruh je ta črn ali pa polbeli, sladice no ja v tem se najdem vendar tudi tukaj ne pretiravam po mojem mnenju 🙂 od sadja uživam skoraj vse kar se tiče pa pijače pa večinoma uživam vodo ali pa nesladkani čaj. Kakšne hudo sladke zadeve le parkrat na mesec. Zelo bi vam bila hvaležna če bi mi lahko kaj več sporočite na mail…Če vam ni problem seveda 🙂 [email protected].
Živjo. Naj najprej povem, da do sedaj nisem krivila hormonov za to da sem se že pred leti zredila, saj sem bila vedno suha, športa sem se pa na daleč izogibala. Ker pa imam, po 1,5 letu po prenehanju uživanja kontra.tabletk (jedla sem jih 8-9 let), še vedno po telesu kar nekaj mozoljev, sem na pregledu pri zdravnici izvedela da so krivi hormoni. Večkrat sem že poskušala shujšati na zares zdrav način, po GI-dieti, ki sem si jo sama prekrojila da vsebuje slovensko, večinoma domačo hrano (knjige so večinoma tujih avtorjev z njihovo razpoložljivo hrano) in 3-4x vadbo/ teden (tnz z utežmi, vsak dan 2 uri hitre hoje s psičko). ITM dobro poznam in je moj v zgornji polovici normalne telesne teže. No v pol leta sem res shujšala 5 kg, tudi na telesu se je spoznalo, mi pa upade volja ko slišim kaj drugi jejo in kako malo se gibljejo pa take razultate dosežejo v mesecu dni. Drugače se zelo držim zdrave hrane, pregrešim se s 2 koščki črne čokolade 80%kakava na dva tedna, ostalo ne(sama sebi ne lažem in tudi drugim ne). Se mi pa dozdeva da morajo biti krivi hormoni, in vpašanje je ali se v takih primerih tudi da kaj pomagati??? Nevem s čim, to sprašujem vas, sploh Mito tebe,
pa hvala za odgovor že v naprej
Živjo!
Poleg mozoljev, opažaš še kakšne druge nevšečnosti? Cikli so redni? Pri ginekologu si mogoče naredila že UZ?
Hitro si se zadovoljila z odgovorom, da so krivi hormoni. Te ne zanima bolj natančno kateri hormoni in kako vplivajo? To bi bilo vsekakor dobro izvedeti.
Ko pišeš o teh petih izgubljenih kg, si mogoče naredila tudi analizo telesne sestave prej in potem?
Napisala si premalo stvari, da bi bil utemeljen predlog pregleda pri endokrinologu, zato bi bilo dobro, da več poveš.
Upam da se folk nad mojim postom ne bo zgražal…namreč, stara sem 35 let, visoka 168 cm, tehtam pa skoraj toliko kot me je v višino.
Ker sem za večino športov pretežka in jih ne zmorem sem si izbrala tistega ki ga sploh lahko – plavanje. Zdaj hodim na plavanje in migam kakor pač vem in znam, ker vem da je skrajni čas da nekaj naredim če ne me bo nekega dne samo še kap in me ne bo več. Tako da se mi majhni trebuščki in 2 cm odveč zdijo tukaj tko sladki problemčki da je veselje.
Vsekakor bi bila zelo vesela če bi mi kak profesionalec znal svetovati kako naj se sploh vsega tega lotim, saj bi rada pravilno telovadila in nekega dne tudi nekaj dosegla.
:O)
Živjo duška,
kadar sem osebni zdravnici omenila da se resnično trudim shujšati mi je vedno omenila da imam itm čisto normalen in da če v pol leta shujšam 5 kg, to zdravo hujšanje. Kar je oboje tudi res, potem pa nisem hujšanja več omenjala.
Naj povem takole, meni se to ne zdi kakšna huda težava zato zaradi tega ne hodim k osebni zdravnici ali ginekologu. Povedala sem da sem po pogovorih(zdravnica in kozmetičarka,…) in opažanjih prišla do tega da so mogoče krivi hormoni, ker glede na to kaj in kdaj, koliko pojem in kombiniram hrano ter pridno telovadim-ubistvu bolj garam, pa tudi v stresnih situacijah nisem več, bi morala že zdavnaj ali pa vsaj hitreje shujšati.
Vsekakor me zanima kateri hormoni bi lahko bili krivi, kako bi si lahko pomagala, ubistvu sem na ta forum pisala ravno zaradi tega če bi kdo kaj vedel ali so za to lahko krivi hormoni.
Kadar koli sem že hujšala, sem hujšala sama in ne pod nadzorom tako da nisem naredila analizo telesne sestave. Zares pa veliko berem o zdravem načinu življenja, hrani in gibanju tako da se mi zdi da sem s tem kar dobro poučena in ne delam kakšnih napak pri hujšanju.
Glede menstruacij se mi še niso čisto uredile(naj bi se po pol leta od prenehanja jemanja KT), tudi zelo boleče in včasih močne so pa vsekakor je vedno prisoten hud glavobol. Mogoče še kaj ampak nevem kaj bi lahko bilo povezano s hormoni. (nizek pritisk, slaba prekrvavitev)
Če mi znaš pomagati lahko napišem še kaj več, drugače pa hvala,lp
Živjo!
Mnogo premalo te poznam, da bi lahko konkretno rekla, to bo to. Verjamem, da se resnično trudiš shujšat, 5kg v pol leta dejansko ni veliko.
Leto in pol po zaključku jemanja KT, kot pišeš zgoraj, se ti mensturacija še vedno ni uredila. So mogoče cikli daljši?
Kajti poleg mozoljev, skupaj z neurejenimi cikli in rezultatom tvojega prizadevanja za izgubo telesne teže, bi dejansko lahko šlo za hormonsko neravnovesje.
Še to, si mogoče v krajšem času opazila povečanje teže, preden si se odločila za hujšanje? In pa ali opažaš večjo poraščenost po telesu
V primeru, da so odgovori na moja vprašanja pritrdilni: Nočem biti diagnostik, ker to lahko naredi le zdravnik. BI pa v tem primeru, kljub ITM v normalnih okvirih, šlo za pcos. Za več o tem pa vprašaj strica Gugla, veliko ve.
Sama lahko vplivaš tako, da nadaljuješ z načinom prehranjevanja in gibanja, kot že počneš.