Čaw! Stara sem 20 let visoka 164 in težka okoli 60 kg. Na splošno sem s svojo postavo zadovoljna..edini problem mi predstavlja maščoba na predelu trebuha. Ker se na začetku avgusta s fantom odpravljava na enotedenske počitnice na Korčulo sem se odločila da poskušam ta “špehec” zmanjšati:) Vem da sem mogoče prepozna, da bi se ga znebila vendar me vseeno zanima vaše mnenje (predvsem tistih ki vedo o čem govorijo hehe) Odločila sem se da bom začela s tekom (2x na dan po 10-15 min) tekla bom zju3 na tešče in proti večeru. Trudila se bom vsak dan, vendar mi zaradi študijskih obvenosti nebo zneslo:S vsak dan pa tudi že tako izvajam vaje za noge in rit+trebušnjaki. Začela sem tudi piti zeleni čaj, ki pri meni osebno zelo dobro vpliva na prebavo:) Odločila sem se, da se nebom ničemur pretirano odpovedovala, zmanjšala bom le količino vnosa hrane poleg tega bom zagotovo prenehala z nepotrebnimi vmesnimi nezdravimi prigrizki:P popila bom tudi veliko vode. Mislite da mi s takim načinom lahko uspe zmanjašti količino maščobe okoli trebuha? Zahvaljujem se vam za pomoč in nasvete:)
Odlično, zagotovo ti bo na ta način uspelo doseči bolj zdrav življenjski slog. Če boš pa na Korčuli brez trebuha pa ti verjetno nihče ne more zagotoviti. Saj si verjetno nihče od nas ne zna predstavljati kako si predstavljaš vaje za roke in zadnjico, koliko boš zmanjšala količino hrane in kako intenziven bo tvoj tek. Menim, da se s tem nima smisla obremenjevati. Potrudi se vse začrtano delati kakšen teden pa boš tako sama videla trend.
Ja, saj se zavedam dejstva, da vsak le sam vidi če mu ustreza tak način ali ne in tudi da težko rečete “ja zgubila boš trebuh” ker je pri vsakem posamezniku drugače:) Se ti pa zahvaljujem za odgovor, ker sem rabila vedet da je tak način, ki sem si ga izbrala vredu in da ne bo škodoval mojemu telesu:)
Res je, da geni ne vplivajo na debelost … Izključena so bolezenska stanja. Na obliko, zgradbo telesa pa še kako vplivajo, tega mi ne bo nihče rekel, da ni res. Jaz se lahko recimo razčetverim, pa ne bom dosegla ravnega trebuha …Zdrava prehrana mi je že način življenja. živKolegica ima ob enaki višini in s kar nekaj kilogrami več in dejstu, da se že 10 let športno ni premaknika (niti plavat ne grena morju, samo leži) čisto ploščat trebuh.
Geni nam sigurno dajo obliko oz tip postave. Tako kot višino, barvo las, oči. Zdej če imam prekomerno težo, se bo ta sigurno morala nekam obesit, v mojem primeru je to zadnjica in trebušček. Čim je šlo 5 kg gor sta že štrlela. Žal pa v mojem primeru to ne velja za tisti del telesa, ki se nahaja v modrcu 😉 Oblike peščene ure ne bom nikoli dosegla, ker imam čist kontra postavo. Kar pa še ne pomeni, da ne morem dobro zgledat v konfekciji 36-38.
Katera vrsta rekreacije ga bo odpravila pri komu je težko rečt. Trebušnjaki pri meni ne palijo, ker jih enostavno sovražim. Zdržim mogoče par tednov potem pa konec. Po drugi strani pa so mi plavanje, hoja in podobno v užitek. Iz tega razloga ne obupam in slej ko prej se pozna. Nekdo drug pa uživa v kakšnem drugem športu in mu pa ta pomaga.
Podobno je pri prehrani. Vem da s polovičnimi porcijami nebi nikamor prišla, če nebi tega kar je bilo preveč na krožniku zamenjala z veliko skledo solate, sadnja, navadnega jogurta itd. Da je podoben volumen, kalorij pa bistveno manj.
Če smo že pri genih.. rečeno mi je bilo, da nikoli ne bom mogla imet takšne postave:
http://www.skinnyvscurvy.com/nicole-scherzinger/nicole-scherzinger-shows-super-toned-abs-fhm.html
ker sem pač belka.
Je to res?
heii…
stara sm 17 let tut js mam težave z težo in postavo. pred 2mesecema sem imela 59kg. odločila sem se da bo treba nekaj narest. svoje obroke sem zmanšala koliko je šlo. zajterka nikoli ne jem. pijem samo vodo. sedaj imam 54kg in167cm..je to še vedno preveč??
moj problem je tudi kondicija. samo sprehodi mi ne pomagajo. tek pa se mi zdi prenaporen. saj že po 10min komaj diham.. 😀 vsak teden 2x tudi kolesarim. živim bol na podeželju (sami hribi) zato se vozim večinoma navzgor ne več kot 5km.
Vem da se moja idealna postava in teža ne bosta pojavili čudežno. a res nevem kaj naj še naredim.
Lp.
Narediš lahko zelo veliko. Najprej začneš jest zajtrk, potem pa se začneš ukvarjati s športom, žel je tek osnova skoraj vsem. Pomisli takole: neko se navdušuje na rave glasbo, rad jo posluša, rad hodi na partyje, ni mu težko preplesati celo noč in s časoma pride še image. Oranžni lasje kričeča oblačila, pirsi. Nekdo drug je čebelar, zjutraj vstaja, hodi pred panj se ukvarja s čebelami, ne moti ga tudi če ga katera piči. A ni malo čudno, če pomisliš, ti bi pa imela zdravo lepo postavo brez odvečne maščobe. Takšno postavo imajo ponavadi športniki. Vendar ti je tek prenaporen, zajtrka pa ne ješ čeprav je to temelj zdravega prehranjevanja.
Najhitreje bo šlo če se malo pogovoriš s sabo in postaviš realne cilje.
Živjo!
Stara sem 16, skoraj 17. Pri 50 kg sem visoka 164,3 cm..je to u redu? Stvar je taka, da se želim znebit maščobe na bokih ter na stegnih. Pač to maščobo želim pretvoriti v mišice. Tečem zjutraj (okoli 20 min) in zvečer (40-30 min). Delam tudi trebušnjake in občasno pilates. Ali vse to zadostuje (seveda v kombinaciji z zdravo hrano) za izoblikovanje mišic? Kakšno vadbo bi bilo še pametno vključiti?
Lep pozdrav
lady5000:
super je to. Čeprav bi bilo bolje, da bi zjutraj dlje tekla kot zvečer.
Če bi vključila še vakumsko masažo bi bili rezultati zelo hitro opazni.
Če te zanima več, mi lahko pišeš na:
[email protected]
Brezplačno lahko izmerimo tvoj interval srčnega utripa, pri katerem se maščobne celice najhitreje topijo, pokažemo vaje za trebušne mišice in pravilno masažo.
dober večer !
za en mesec bom stara 14 let in sem velika 163 cm in tehtam 57 kg , je to preveč ?
kot majhen otrok sem bila bol izpoplnjena , ko pa sem prišla v oš pa sem začela rasti sem pa bila suha ,zdaj pa ko sem dobila menstruacijo pa se kilogrami začnejo vračiti ,v 2 letih sem se zredila za 18 kg kar mi je daleč preveliko, vsemu temu pa ni kriva le menstruacija ,ampak tudi poškodba roke ,zaradi katere nisem smela v šolo 1mesec , šolske telovadbe pa nisem izvajala kar 1 leta !
pred poškodbo sem se ukarjala z tekom,ki sem ga zaradi poškodbe upostila,zaradi te pauze sem zgubila tudi ogromno kondiciji ,ki jo želim nazaj ,ampak nevem kako se naj spravim zravn !!
moti me pa maščoba na bokih in na trebuhu !! kako se znebim odvečnih kilogramov in špeha???
prosim pomagajte mi !!!!
hvala za odgovore !
Mimo 111
Samo od 300 trebušnjakov ne boš imel vidne mišice. Uredi prehrano, naredi kompleksen trening za celo telo, trebušnjakov pa naredi le občasno tako za občutek in boš veliko prej na cilju.