Najdi forum

kako se znebiti trebuha

S športom se ukvarjam od 3 – 4 krat na teden (kolesarjenje) in NE vsak dan, to je res. Med “počitnicami” oz. kolesarskimi pripravami na morju pa sem pač vsak dan.

Kot sem že napisala: pri meni ni problem teža, temveč maščoba na trebuha, tudi obseg pasu me zelo moti (ne morem priti pod 66 cm). Čeprav tu mislim, da se ne da nič narediti.

Pazim pa se res pri prehrani. Kar ne pomeni, da stradam. In ja, se hitreje zredim, to je res.

O vplivu stresa oz. stresnega hormona na nalaganje mačobe na trebuh sem že tudi brala – a kaj mi to pomaga?

Moja velika želja je samo, da izgubim ta trebuh – pa kakršenkoli način bo že potreben

In ne, Fajt, nisem “primerek”.

Torej, kot rečeno, se opravičujem.

In ja: pozabila sem še napisati: ostale dele telesa imam popolnoma čvrste, brez odvečnih oblog. Tako da nisem suhica s špehom vsepovsod po telesu.

Je pa res, da bi raje videla, da bi bila ta mačoba kjerkoli drugje. Na trebuhu me pa res moti.

Saj včasih mi res postane že vseeno in bi raje vrgla puško v koruzo – toda ko gledam druge, si pa neznansko želim, da bi enkrat imela tak raven trebuh. Ne morem si pomagati, mi je pač ful všeč. Mogoče je čudna ta obsesija, ampak ne morem si pomagat – to si želim že od 13. leta – torej 11 let.

………ja obstajajo čudne bolezni. Tudi ti imaš eno čudno, bolj v glavi…….kot okoli trebuha…..

Pa sej je ta forum skozi in skozi enak. Ta tema je identična temi za hujšanje in obe imata to lastnost, da so si vse strani med seboj enake. Vedno je baba, vedno bi rada bla suha, vedno se ugotovi, da hoče tajit koliko sladkorčkov poje in vedno se ugotovi, da poveličuje količino svoje telesne aktivnost.

@Alexis
, zavoljo empatije do sebe daj objektivno prebrat malo po forumu.

Brez zamere, tko to pač gre.

Sem ravnokar iz teka (10 km), kasneje pa grem še kolesarit.

Mimogrede: kolesar1 in kr_edn: od teh, ki me poznajo, mi še nihče ni tega rekel. Od strokovnjakov, ki me poznajo, mi vsi pravijo, da se solidno spoznam na prehrano in da bi lahko marsikaj naredila brez kavitacij. Res pa je, da sem zelo trmast in samosvoj človek – ne oziram se na množico in to, kar je množici všeč, še manj na to, kar je všeč moškim. Pa vseeno izgledam dobro. Sem pa vztrajna in samostojna. Že od malega si kuham sama, tako da mi tudi zdrave jedi ne povzročajo težav.

Če je za vaju debela ženska pri 53 kilah in 167 cm (ja ja ja. vem, da teža ni najbolj bitna, ampak vseeno), vajin problem. Milijonkrat sem že napisala: moj cilj ni manekenska postava (mi niti ni všeč), idealne mere … Za vse to mi dol visi. Milijonkrat sem že napisala, kaj mi je všeč in kaj bi rada dosegla.

Ja, res je ta forum ves čas enak in to tako, da se napada druge, se jim obrača besede in “išče” dlaka v jajcu.

Meni je važno to, kar zase vem, da je res. V končni fazi pa mi prvi motiv za šport ni hujšanje, ampak vse kaj drugega. Na začetku mi je bil, zdaj pa si brez njega res ne predstavljam več življenja.

Prehrana: že zaradi svojega neapetita in filozofije “jem zato, da živim” nisem nagnjena k nažiranju. Komot, brez živciranja lahko preživim brez tiste frutabele in pomfrija. To pa ne po,eni, da morda tega ne jem enkrat na mesec. Ne pa vsak dan, niti teden, absolutno.

mimogrede: rezultati pri kavitaciji SO, ampak res minimalni (pri meni je šlo -2,5 cm). Nekaj, razlika je vidna, niso pa to bajni rezultati.

Jedilnik včeraj:

Zajtrk: sveže iztisnjen sok ene grenivke in dveh limon – brez sladkorja, 2 kuhani jajci, kos polnozrnatega hruha

Kosilo: polnozrnat riž s koščki puranjega mesa, paradižnik

Vmes veliko vode, vode in še enkrat vode. Ja, zdaj se boste spotaknili ob to – 1 kozarec Cockte.

Večerja: jogurt (z 81 kalorijami).

Sori, da te razocaram, ampak o prehrani nimas pojma. Toliko si me ziritirala, da sem tvoje podatke vrgla v kalkulator in dobila (ob upostevanju 5-6 ur intenzivnega gibanja na teden):

BMR (to je tisto nujno minimalno, da normalno funkcioniras) = 1315 kcal

TDEE (BMR + upostevano gibanje) = 2331 kcal

Potem sem pa pogledala tvoj jedilnik in ga tako na hitro ocenila na 1150 kalorij. Ker dvomim, da je bilo vec kot 100 g surovega riza (enkrat kuhano je to res dosti za pojest), 60 g kruha (malo vecji kos kruha) in 150 g purana.

Torej se stradas. Iskrene cestitke.

To tudi pojasnjuje zakaj se hitro zredis. Metabolizem si konkretno zj***la in ga spravila v kronicni “starvation mode”. Zato telo vsak “odvecen” grizljaj panicno vskladisci za se hujse case.

Se enkrat cestitke.

Ma na palec bi rekel, da manjka nekaj vitaminčkov B, vendar bi to morebiti dejal samo tako, da si daj preveriti koliko jih dobiš. Minerale verjetno dobiš sploh če paziš, da zaužiješ tudi sok od purana., manjkajo esencialne maščobe (olivno olje, ribje olje). Poglej si ali dobiš noter dovolj mikrohranil in dovolj esencialnih maščob in aminokislin.
Kavitavija: ja, zmanjša obseg kjer se je “popiskalo” ta maščoba gre potem čarobno v jetra…..mwahahahahahah iz tam pa kam, v urin?

Seveda kavitacija deluje in če boš dnevno tekla po 10 km v manj kot 1 uri bodo rezultati tudi verjetno ostali (pa saj bi prišli tudi brez kavitacija) Glede prehrane pa nima smisla šparati na esencialnih zadevščinah. Svetujem ti, da si pogledaš kakšno študijo o low fat high carb vs low carb high fat dietah.

Drugače je pa v redu, že če delaš en korakec za drugim. Najprej nič več čokoladi, potem nič več sadnih sokov. Ne bi te rad vznemirjal, ampak ena grenivka vsebuje cca 20-25 g sladkorja, kar je ekvivalent 2,5-5 sladkornih vrečk (odvisno od velikosti sladkorne vrečke). Saj to ni tako veliko, vendar bi samo rad opozoril, da se sladkorja s sadjem hitro nabere ena nezanemarljiva količina.

Pa dej nehaj tezit s temi low carb dietami, saj punca ne rabi hujsat, ampak mora nehat zret samo sebe (dobesedno in metaforicno).

OK ne bom več težil s tem…
Ampak jedilnik smrdi po “antiholesterolski” Ameriški ideji iz 80ih let, ki bi jo človek pred nekaj leti v Žurnalu prebral.

Smrad je predvsem v tem, da punca poje vsaj 1000 kCal na dan premalo in se s tem počasi, a zanesljivo, uničuje. In z low fat ni nič narobe, če ni preveč low fat in se zraven ne nažiraš z enostavnimi cukri.

Se umikam iz tega foruma – iz vseh tem. Nikoli več me ne bo sem.

Samo to še: sprejmem kritiko na račun prehrane in to, kaj delam v njej narobe … Z veseljem komuniciram na forumu, če je komunikacija je na nivoju. Ne bom pa brala žalitev s smislu “še ena baba”, “zafrustriranka” (od wannabe psihologov, ki to niso in nimajo nobenega znanja, da bi lahko vsakemu prek neta postavili diagnozo).

Fajt, zakaj v neki drugi temi pišeš kot moška oseba?

Člankov o prehrani n Anji, Lady in pooobnih rumenih in ženskih revijah NE BEREM.

Priznam, imam še določene zadrege v znanju o prehrani. In to zakaj? Ker je teorij o tem malo morje in se med sabo izključujejo, kot tudi mnenja strokovnjakov med sabo.

Še vedno pa veliko težo dajem genetiki in obliki postave – zato mislim, da je neka točka, kjer tudi pravilna prehrana in šport zatajita in ne pomagata več. Na žalost je to pri meni trebuh – pa bi miljionkrat raje videla, da bi te obloge imela kjerkoli drugje. Poznam profesionalno športnico, državno prvakinjo, ki vsak dan preteče po 40 km poleg vse ostale vadbe – pa si je vseeno poiskala pomoč kavitacije (in to več obiskov), ker ji na problematičnem delu ni NIČ drugega pomagalo. Res pa je, poznam precej žensk, ki niti ne mignejo, kar se športa tiče, niti nimajo tako malo kg – pa imajo čisto plosek trebuh. Zato dajem težo genetiki.

Se pač trudim to spremeniti, in kaj zdaj? Vseeno sem čisto srečen človek.

Po odzivu bi rekla, da je punca že od vsega začetka točno vedela, v čem je problem.

Jep, in to se ne bo fajn končalo.

Pišem izključno s tem vzdevkom v tej temi oz. forumu. Pred kakšnim letom sem pisala z drugim vzdevkom v forum Nepremičnine, ampak dvommim, da te to matra, muci.

In še ekrat, pri tebi ni problem v genetiki, ampak v totalno zafuranem metabolizmu in v ne tako daljni prihodnosti tudi totalno sesutemu telesu. Praviš, da nisi skinny fat. Pa si, vsak dan bolj, saj tvoje telo kanibalizira samo sebe.

Poješ manj, kot bi morala za osnovno delovanje, ob tem pa se izčrpuješ s pretirano vadbo. Ob tem pa iščeš pozornost in hinaviš po forumih. Ne vem, meni se to zdi tipična motnja hranjenja. Kaj je že rekel kolesar1?

Pust jo no, sej smo jo že pregnali.

Mnja, punca me je nekaj vprašala in jaz sem pač odgovorila. Poleg tega pa me malokaj spravi na obrate, kot hinavci, ki vlečejo mene za nos in boga za pirhe. Vsake toliko se je fajn malo sfucat. Že zaradi zdravja, he he.

Mislim, da je tale tema šla v cvet…

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close