IVF-ICSI FEBRUAR 2017
Živjo punce, vas spremljam že od začetka. Jaz sem imela prvi postopek IVF v februarju 2017, ker imam PCO in endometriozo. Zdravnik je rekel, da naravno skoraj ni možnosti zanositve. Sva pri dr. Rešu. Pri punkciji sem imela 9 celic, na 3. dan je bilo 8 oplojenih, vstavili so 2 (3. dan), vendar se niso prijele. Sta pa ostala dva zamrznjenčka, ki sem jih šla iskat 24.3.. Test moram sicer narediti 7.4., ampak sem ga delala že 2.4. (14. dan po ovulaciji). Bil je + na CB testu, ampak moram test ponoviti še jutri, ker so taka navodila zdravnika. Je pa tako po moje, da če si noseča, ti pokaže test + 14. dan po ovulaciji, drugače pa je -. Drugače pa vsaka čast ostalim, ki čakate dlje kot 14. dan po ovulaciji, da naredite test! 🙂
Živjo,
da še jaz napišem svoje razmišljanje o testih 🙂
Spomnim se, kako se mi je sedaj spremenil odnos do delanja testa N.
Še do predkratkim sem takoj, ko sem izračunala, da bi lahko blo nekje po vgnezditvi delala testke… Sedaj, ko pa sem videla že toliko kontrolnih črtic takoj obarvanih nedvoumno, testne pa nikoli, pa več ne razmišljam tako. Sedaj želim upati, dokler pač lahko… Saj dejstva ne spremenijo nič. Kvečjemu mi še dodatno vzamejo tistih nekaj eur za testek… ki ga potem itak grem ponavljat čez nekaj dni… Toliko, da se še jaz oglasim, da povem, da v bistvu sedaj že razumem tiste, ki želite naredit testek in tiste, ki še želite upati in sanjati 😉 Ko sem še jaz imela upanje, sem tudi takoj delala testke, sedaj pa … ?… raje sanjam 🙂 vsaj tistih nekaj dni, dokler še lahko…Sicer pa sedaj nisem v tej situaciji…, da me ne bo katera razumela narobe 😉
Ali veste, da prvič, odkar berem forume tudi zares zares “navijam” za vas! Prej sem bila do vsega bolj indiferentna. Sedaj pa, kot sem že napisala, rabim upanje, da nekaterim vendarle lahko uspe. Predvsem se mi zdi pošteno, da sedaj uspe tudi tistim, ki so oz. ste šle skozi razne težave oz. težavice… V tem forumu je presenetljivo bilo že “preveč” negativnih rezultatov, zato sedaj lahko verjamemo, da so na vrsti pozitivni !!
Živjo,
ker ste tu in imate več izkušenj od mene, bi prosila, če mi lahko katera odgovori 🙂
Lepo prosim, če mi lahko katera, ki je že večkrat bila na IVF ali IUI, napiše ali se ji je kaj spremenila menstruacija?
Mislim glede bolečine in krvavitve?
Meni je sedaj po dolgem času bila tako zelo zelo boleča in niti ne tako zelo močna!
Pa tudi po menstruaciji me kar precej nekje občasno zaboli…
Skrbi me ali bi lahko bil kaj narobe?
Mi lahko katera izmed vas napiše, če je po stimulaciji opazila kakšne spremembe pri menstruaciji?
Hvala in lep pozdrav!
Anastazia hvala, drzim pesti tudi zate! Eskimcki so res borci, pri meni je 3leta trajalo, da sem zagledala +! In se strinjam da manjka na forumih pozitivnih zgodb! Test sem pa predcasno naredila zato, ker so me 7.dan po ETZ zacele boleti prsu, ki me drugace nikoli ne bolijo. Drugih zankov nisem imela.
@albamagu: žal mi je… 🙁 Ne morem verjeti, zato pa me ti izcedki tako begajo…očitno ne pomenijo ravno nič dobrega.
Jaz vsako jutro rečem, evo zdaj bom pa naredila test…in pol ga ne. 🙁 Ah…bo že.
Morda pa se srečava čez 2-3 mesece med pingvinčki. 🙂
Živijo punce, tudi mi smo negativni. Očitno ni še pravi čas in bo čas za zamrznjenčke.
Pupa333, vem samo, da je treba počakat par mesecev…potem se gre dat kri, da vidijo kdaj bo ovulacija, pa na UZ in to je to..? Ne vem pa, če rabiš spet kako novo napotnico, izvide…pojma nimam. Joj, ne da se mi spet čez to birokracijo. Upam, da ni potrebe…glede na to, da zamrznjenčki spadajo v “isti” postopek.
Mima24 vseeno sem upala da ti uspe… očitno res ni pravi čas. Ampak drugo nam ne preostane, kot da se podamo v nove boje.
Ti si v postopku v LJ če se ne motim? Sem klicala včeraj gor in meni so rekli, da se je treba naročit k svojemu gin. v Leonišču. Vem da rabiš novo napotnico za zamrznjenčke, ostalo pa nimam pojma kako gre. Pa da mora bit vsaj 2 ciklusa premora da lahko prideš po zamrznjenčke.
Jaz grem jutri v Lj in se naročim. Upam da bom kaj več izvedela.
Pozdravljene,
Mima24 tako težko mi je brati, ko na osnovi izcedka že razmišljaš o zamrznjenčkih :-(. No, če je ti taka “tolažba” kaj pomaga… , potem vsaj to… Enkrat si napisala, da sem jaz (bom napisala kar “tvoja”, da ne pišem za druge) “mentorica” :-), torej ti “prepovedujem” ta razmišljaš tako negativno. 😉 Pri tebi res verjamem, da bo plusek… saj dokler je samo izdecek…, je to res lahko samo vgnezditev, kar ni nič slabega… Mogoče se je ravno tam v bližini zarodka našla kakšna žilica. Ali si tudi že kdaj v normalnih ciklusih imela dlje časa izcedek, preden si dobila M? Jaz sem prepričana, da bo pri tebi pozitivni test na GK 🙂 Drži se in tudi vse ostale!
Glede zamrznjenčkov pa žal nimam izkušenj… Toda jaz bi ugibala, oz. sem mogoče celo kje prebrala (mislim, da so punce že o tem pisale), da bi se po njih lahko šlo že naslednji ciklus (razen v tistih primerih ne, ko so bile hiperstimulacije). Lp in srečno vsem!
Mima24,
sedaj sem ponovno prebrala tvoj stavek, “tudi mi smo negativni”. Prejle sem ga razumela, kot da si samo negativna v svojih mislih. Torej če pogledamo statistiko, je to zgleda prvič, odkar jaz berem forume, da je vse tako negativno. Takole po spominu, mislim, da sta samo 2 v tem forumu (ta februar) po ET navedli, da pričakujeta pozitivni rezultat. Najbrž sta ga tudi dočakali… Ali se mogoče PONOVNO oglasi še katera, ki je od februarja PISALA NA TEM FORUMU IN DOČAKALA ++?
Da ne grem prebirat celega foruma za nazaj in iskat pozitivne rezultate 😉
Prej mi po prebiranju forumov ni bilo jasno, kako to, da so % zanositve glede na statistiko tako nizki, ko pa na teh forumih “spremljala” kar nekaj punc, ki so “takoj” zanosile… Jaz bi rekla, da nekaterim TOKRAT sreča pač ni bila naklonjena…, VENDAR nam bo pa zato naslednjič!
LP
Oh dekleta , ko vas takole berem in vidim slabe rezultate mi je tako hudo . Candela hvala ti za tako lepe vzpodbudne besede. Jst te prav rada berem.
Drugače pa jaz sem danes 6 dan po ETZ. Pisala sem , da mi je slabo pa sedaj vem zakaj. V petek sem imela transfer in tisti dan sem tudi začela jest tablete Novalac …. zdej vem, da so one krivec za slabost, ker prejšnji dan sem ga pozabila vzet in sem bila včeraj čisto ok, danes pa mi je spet slabo.Nimam pa nobenih izcedkov zaenkrat upam , da tako tudi ostane.
Kar pa se tiče zamrznjenčkov , Lj klinika brez pomena daje premor , da greš lahko po zamrznjenčke. Jst bi vstrajala , da grem takoj naprej, ker tako in tako ali greš spontano po eskimčke ali pa imaš malo inducirano z tableti in telo ni preforsirano . Vsaj jst tako mislim, ker vidim razliko oz sem jo doživela.