IVF-ICSI FEBRUAR 2017
Živijo, Pupa napiši mail pa te kontaktiram.
Aja Candela, sem pozabila…, 19 celic, 8 oplojenih, 3 propadli v treh dneh…1 v pečico, 2 + 2 zamrznjenčka (za 2 so čakali še en dan, če se bodo lepo razvili in bom še obveščena). Približno tako je bilo.
Upajmo na najboljše…ugotavljam pa da nimam dovolj estime itd. do krvnega testa…. :/ Najbrž moram nazaj po recept?
Candela bom preverila za pošto. Preveri še pod vsiljeno pošto.
Mima pokliči gor pa boš videla kaj ti bodo rekli, ker zdi se mi da oni ne rabijo niti tvoje zdravstvene kartice. Ko sem jaz bila tam, jim jo sploh nisem dala, kolikor se spomnim, pa mi je rekla da ta dan po 15 uri dvignem v svoji lekarni zdravila. Ne me vzet za 100 % najboljše bo da pokličeš na 01/522-6261. Do 14.30 delajo vsak dan razen za vikend so manj. Lahko pa tudi svojo zdravnico (ginekologinjo) vprašaš mogoče ti bo pa ona. Mima vidim da si registrirana pa se bom mogoče še sama registrirala in ti pišem. Lp
Živjo!
Če dovolite se vam pridružim 🙂 Že nekaj časa prebiram forum, zdaj sem se odločila da še jaz kaj napišem. Mogoče bo čakanje na rezultat lažje.
Tudi jaz sem v postopku IVF v Ljubljani. Sicer sem že skoraj cel postopek dala skozi in od prejšnjega četrtka grejem 1 pikico in upam da bo ostala pri meni.
Vse ki čakate na rezultat po ET-ju – kakšno je vaše počutje? Mene vsake toliko poščiplje po trebuhu – mogoče tudi prebava. Ima še katera takšen občutek?
lp
Ker ne dobivam obvestil niti nevem da je kdo pisal ampak pustmo zdaj to. Pupa333, če želiš karkoli zvedet vprašaj tule ali pa daj svoj kontakt bom napisala ko bom utegnila.
Jaz sem danes 15 dan po punkcij in včeraj je prišla m. Na p. sem pridelala 10 celic kar je največ do zdaj, vendar sem potem na dan t. ki je bil 3 dan zvedela, da je bilo spet kar 7 nezrelih, 1 degenerirana in ostale 2, ki sta se tudi oplodili ena boljša ena slabša, vstavili obe, ampak rezultata ni … Kljub drugačnemi postopku tako spet veliko št. nezrelih celic. Sem spraševala kako in kaj se da nardit, je biolog rekel, da so še pustli jih nekaj časa vendar ni nobena dozorela. Mela sem podaljšano stopko, pa kar 6 celic večjih od 18, največja 23, tako da nevem kaj še narediti. V petek se grem naročit na za naprej …
Jaz se tolažim s tem da grem takoj v nov postopek in ne razmišljam preveč o vsem …
Pozdravljene,
vk17, pravzaprav bi tud jaz imela še kaj podvprašanj zate, pa si javno skor res ne upam tolik spraševat. Mene bi veselilo, če bi se mi oglasila na mail, ki sem ga navedla na 11. strani te teme… , Mogoče samo še vprašanje, če so tebi mogoče kaj vzeli kri pred punkcijo?
Pupa333 tvojega maila pa resnično nisem prejela… Upam, da si še kaj napišemo… Lp
Očitno je to tako…jaz sem tudi od 19 imela kar nekaj nezrelih in 1 ali 2 degenerirani… ko sem se zbala, da rezultat ravno ni blesteč, kljub na koncu..(če odštejem propadle oplojene), 3 + 2 oplojenim…so mi rekli, da je to pač OK. Ker tudi ko “pereš 2 kg solate v vrču vode…solata ni vsa perfect in je nekaj za stran”… Čudna primerjava….a tako zgleda, da je. Kvantiteta ne pomeni nujno tudi kvalitete.
@pikana: živijo, jah…jajčniki ponoreli. Drugače pa…34. 🙂
@albamagu: živijo, mi smo mlajši od tebe 1 dan (od petka). 🙂 A ti imaš tudi estimo in estrofem? pa imaš dovolj zaloge do testa? Moram poklicati tja…sem računala, da je estime dovolj, estrofema pa ne…ali pa očitno porabimo to kar imamo in je z estrofemom to to. hmm…
Srečno vsem in lep sončen dan!
Pozdravljene,
Mima24, da še jaz tebe neki vprašam ;-). Kaj pa pomeni, da je celica degenerirana? Oz. če katera ve, kako pride do tega? Mislim, da si to napisala tudi vk17? Glede časa za pisanje te pa tudi razumem.
Mima24 ali si tudi ti imela ICSI? A zaradi slabšega spermiograma?
So teb med potopkom kaj preverjali kri? Ne vem, zdi se mi, da sem nekje prebrala, da nekatere pošljejo na kri pred punkcijo? Se mogoče lahko oglasi katera, ki so ji to preverjali?
Pri meni je bil problem ta, da sploh ni prišlo do oploditve. Razloga ne vem in zato sprašujem…
Mi je lažje, če z nekom tu klepetam. Po drugi strani pa nisem oseba,ki bi javno kaj preveč pisala o seb, tu pa sem napisala že tako zelo dosti… 😉 In vse to me že kar malce plaši 😉
Mima24 res pokliči in vprašaj. Za Estimo vemo, da ni dobro prej prekinit z njo, estrofen pa ti je bil mogoče res predpisan samo za kratek čas. Vendar rajši vprašaj. Ne splača se tvegat 😉
albamagu, ko sem brala starejše forume pred meseci, so punce precej pisale, da imajo občasno kakšne krče in bolečine… torej je to nekaj, kar so imele tudi druge…in zanosile. Seveda pa za tiste, ki tega ne čutijo, še ne pomeni, da ni nič… Pač, kot je že napisala mima24, ne se obremenjevat s temi znaki. Še najboljše je sanjati 14 dni 😉
Pozdravljene.
@Mima24 Jaz sem dobila sam Estimo do testa, nisem pa sploh pogledala če jo bo dovolj. Morem takoj pregledat. Kdaj imaš krvnega? A si imela ET 3 ali 5 dan?
Jaz sem imela na punkciji 9 celic. Od tega se jih je oplodilo 8 (baje da je 6 zelo dobrih, 2 da se malo slabše razvijajo). ET sem imela 3 dan. Mi pa ni jasno po čem določijo kdaj bo ET. Sicer pa naj omenim, da imamo po IVF že eno punco – 6 let staro in sedaj čakamo če bo dobila bratca ali sestrico. Takrat sem imela ET 5 dan in tokrat sem sestro vprašala po čem določijo kdaj bo ET in je rekla da sploh ni pravila, kadar se zdravnik odloči.
A ve katera kdaj ti iz LJ sporočijo če imaš zamrznjenčke al ne? Baje da pošljejo po pošti, ma nisem nič še dobila.
Glede krčev, pa mislim, da so posledica mojega močnega prehlada. Sem čisto zamašena.
Lep sončen dan vsem
Ojla,
se še jaz malo javljam, sem 8 dan po transferju ene blastociste. Sem imela dolg postopek, pridelala 5 celic, od tega ena nezrela, dve degenerirane, ena se ni oplodila. Imam pa ICSI. Ker sem bila kar malo šokirana nad izkupičkom sem vprašala zakaj tako in da je še slabše kot v prvem postopku, ki je bil kratek. In odgovor je bil, da je to čisto normalno in da je to naravna selekcija. Zdaj pa upajmo, da imajo prav. Je pa dolg postopek kar precej bolj naporen kot kratek, psihično in fizično. Na transferju so rekli, da pri meni se očitno ne izplača… Je bil pa res lep transfer, delala ga je Korošec in mi je kazala na UZ, en tak poseben filing.
Imam pa kar pestro, očitno se mi je sesul imunski sistem, v petek sem bruhala, vsak dan mi je malo slabo, zdaj sem pa že dve noči prečula zaradi bolečin v trebuhu, taka topa bolečina. Nimam pojma kaj je, spim lahko samo na hrbtu, česar pa nisem vajena. Vedno spim na boku, sedaj pa ne gre.
Držim pesti za vse, ki ste po transferju, tiste, ki začenjate postopek pa srečno!
Pozdravljene, hvala da ste se oglasile. Sem mislila, da se je zgodilo samo meni, da se celice ne oplodijo… Res nisem imela predstave, kako pogosto se to dogaja, glede na število pridobljenih celic. Običajno samo slišiš ali bereš, da je tej in tej uspelo že v 1. poskusu ali pa da po ET ne zanosijo. Potem pa pomislim, da sama niti do ET nisem prišla… In ni se vedelo, zakaj je tako, ker za nazaj več ni bilo moč ugotavljat stvari… Torej srečno vsem in hvala da z nami delite svoje izkušnje!
To da se celice ne oplodijo ali da propadejo do dneva transferja se očitno dogaja kar pogosto, pri meni sedaj je bilo tako, da je samo 5 od 9 punc ki so mele punkcijo dočakalo transfer, tako da se očitno lahko štejem med srečne …
Je mogoče tako da večinoma pišejo punce, ki imajo dost foliklov, dost celic, pa še zmrznjenčke, ki zanosijo, ko pa prideš tja pa vidiš da ima veliko punc tudi samo 1 folikel ali 2 in temu primerno celic, zelo reko imajo punce čez 10. Pač lepo je deliti srečo, ko pa ni uspeha se pa obrneš vase.
Transfer je praviloma na 5 dan. razen če bi prišlo na vikend 3 dan, niti ni odvisno od št. celic, vidim po mojih izkušnjah in tudi ena zdravnica mi je povedala tako.
Degeneriana celica je pač nepravilna al oblike al po razvoju, skratka neuporabna.
Pa tudi pri meni dolgi protokol ni prinesel boljšega izkupička, tako da predvidevam da sledi naslednjič spet kratek.
Kri pred punkcijo jemljejo mislim da tistim ki so v spontanem postopku, ki ga ni mogoče kontrolirat (brez injekcij) zato da ugotovijo kdaj bo ovulacija (po navadi pri zmrznjenčkih)
Pozdravljene,
že nekaj časa vas berem, sedaj pa sem se oglasila napisat še svoj “problem”, ki me muči.
Sedaj, ko začnem pisat, vem, da so moje misli neumne. Toda na osnovi mojega prenizkega samovrednotenja, mi je zelo neprijetno spet iti v ambulanto za neplodnost. Imela sem že 2 postopka. Neuspešna. Strnila sem jih maksimalno. Zaradi let nimam časa več čakati in si vzeti pavze. Zato mi je pa tako neprijetno, da bom sedaj spet “morala” iti tja na še 3. poskus. Občutek imam, da me pozna že večina sester… in že nekaj zdravnikov.
Zato me zanima, ali se katera izmed vas, ki ste bile že večkrat tam, tudi počuti podobno? Da opazi, da so se je sestre že zapomnile po imenu oz. priimku? Prav zarad tega mi je tko neprijetn…
Mogoče mi lahko da katera nasvet, kako naj razmišljam, ker mi je res neprijetno, da sem tako pogosto tam… Razlog za to je najbrž zgolj dejstvo, da se tudi sama občasno v službi srečam s ljudmi, ki so po “naši” presoji malce iztopajoči. Tako vemo, da so “stranke”, ki nas kar naprej obiskujejo…tudi po nepotrebnem itd… zato si “predstavljam” da sem sedaj tudi jaz v taki “nehvaležni” vlogi. Pa dejansko nimam izbire, če želim sploh zanosit…
Ali ima katera izmed tistih, ki ste že šle skozi več postokov, kakšne bolj pozitivne misli oz. bolj pozitiven pogled na takšne situacije… ?
Vem, da moja situacija v moji službi ni primerljiva. Ker moje delo ni tako pomembno, da bi me stranke zares potrebovale ali da ne bi zmogle preživet brez tega, da “me oz. nas obiščejo”, toda najbrž nehote vidim samo ta zorni kot… in mi je ta situacija sedaj postala zaradi tega že tako neprijetna.
Toda vem, da nimam izbire, ker brez pomoči medicine pri meni ne bo šlo…
Zato me zanima ali ima tudi katera izmed vas “občutek”, kot da jo tam že kar “poznajo”?
Kako ve gledate ve na to?
Alivana, vsaka dobi estimo ne glede na starost, tudi tiste pod 30, ker zaradi punkcije sluznico stanjšajo, potem pa se ta mora čimprej odebelit za uspešno zanositev.
Eliseja, tako se tudi sama počutim, ker pač si pri obravnavi želim malo več razlage, njim pa se skoraj vedno mudi. Tudi sama imam občutek da so si me zapomnili. Ampak zakaj se s tem obremenjuješ? Oni nas rabijo za dobiček. Bi pa osebno po več poskusih bila še bolj zahtevna, da malo bolj razmislijo katera terapija (stimulacija) bo bolj primerna, ker kolikor sem dojela te prvič in drugič bolj testirajo. Čeprav se sprašujem zakaj ne poskusijo v prvem postopku brez stimulacije, pač s samo stop injekcijo, da pač vidijo koliko sama pridelaš, potem bi lažje in bolj točno določili potrebno terapijo.
Jaz imam vprašanje kako izgleda postopek z zamrznječki? Greš na določen dan po njih ali greš spet na enih 5 ultrazvokov?