Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF-ICSI FEBRUAR 2017

IVF-ICSI FEBRUAR 2017

Življo,
prosim, če mi lahko poveste, predvsem tiste, ki ste v MB, ali se po jemanju Femodena pojavi menstruacija? Torej krvavitev? in v kolikšnem času po zadnji tabletki se je vam pojavila menstruacija?
Ali je katera navkljub jemanju Femodena imela še kakšno cisto na prvem UZ?
Prosim za vaše izkušnje in lep bodite!

Pozdravljene

Candela … ja imam še dva zamrznjenčka iz drugega postopka. Sem klicala dr.Reša in sva dogovorjena , da v sredo pridem na uz plačam 35 eurov potem pa se zmeniva naprej koliko me bo stalo samo odmrzovanje in vstavitev zarodka.

Keris … srečno do konca

Zivijo punce, evo mene..19 celic. O punkciji raje ne bom niti pisala, ker se bo katera, ki je pred punkcijo ustrasila. Moja izkusnja je grozna in po moje bom traumirala do konca zivljenja. No tako…upam vsaj, da ni bilo zastonj in da jih bo od 19 cimvec oplojenih in pripravljenih na nove dogodivscine. Sedaj estima in estrogene…upam, da tudi te tablete opravijo svojo nalogo… morda se smesno slisi…a jaz sem ze sedaj kot da bi me povozil vlak… rabim vzpodbudne besede punce moje…heeeelp! 🙂

Pozdravljene,

Anastazia, mislim, da ti je vsaj za uz dal dobro ceno :-). Kolikor sem gledala cene je dr. Reš za samoplačniško varianto običajno bil kar najugodnejši… Po moje je drugače, kot v javnih ustanovah, kjer imajo stroge cenike… in bi ti najbrž že za 1 uz zaračunali 70 eur.

Mima24, glede punkcije res ne upam komentirat. Mogoče le tolik za vzpodbudo, da si vendarle “preživela” in s časoma boš na to gledala kot na nek dogodek, ki ti je pač bil “usojen” in si morala skozi to. Tudi jaz sem že imela neprijetne izkušnje tudi z G, čeprav ne tolik glede zgolj fizične bolečine, oz. predvsem ne fizičnih bolečin… Vendar glede punkcije ti je bilo najbrž še predvsem boleče, ker si imela tolik celic in ti je moral “preluknjati” toliko foliklov… Seveda to traja 19-krat dlje, oziroma boli 19-krat bolj oz. dlje, kot če bi imela samo en folikel oz. le nekaj foliklov.
Glej na to, da si vendarle preživela, in da boš zelo verjetno imela tudi več zarodkov in najbrž še zamrznjenčke. Vsaj upaj, da si sedaj s to punkcijo in stimulacijami opravila.
Jaz pa sem v drugačnem položaju. Malce sem se že naveličala hodit na vse tiste UZje in potem spet punkcija, pa spet stimulacija, pa spet punkcija… Niti ni znano, če so oz. bodo še kakšne posledice od vseh teh stimulacij… In iskanje vseh teh izhodov in izgovorov v službi… Statistične verjetnosti pa so itak minimalne… Tudi to je po svoje obremenjujoče, če si moraš vzet vsakič bolniško zadnje dni uz – ker te kar naprej naročajo, pa potem do punkcije in potem še priporočajo 14 dni bolniške do transferja. Na koncu pa potem iz tega ni nič… Če si bom za vse to morala večkrat oz. vsakih nekaj mesecev jemat bolniško, niti ne vem, kako me bodo gledali v službi…

Mima24, ne vem, če si napisala, kaj si pa imela za stimulacijo in kakšno dozo?
A ti je mogoče razložil, kakšna pa je logika v tem, da ti je dal sedaj še estrogene? (Da ti ne bi prehitro padel estrogen?)

Nekaj me pa res zanima, vprašanje za punce, ki ste na GKLJ ali pri dr. Rešu, koliko ur pred punkcijo ste si ve morale dat injekcijo?

Joj Candela, razumem kaj govoris…se navelicas na koncu in v sluzbi si niti ne mores vec kot toliko zmisljevat. 🙁 ne vem, mogoce me bo zdaj se par dni drzala negativa in bo kasneje res to kot en bezen spomin. Ne bi sla vec skozi to, res ne. Ja 19x bolj verjetno ja…pa še niso vsega ven pobral, ker ce ne bi z mize padla. 🙁 za stop sem dobila suprefact…ki je sluznico stanjsalo, ker se ze skoz bojijo hiperstimulacije…a zdaj jemljem te estrogene in estimo, da se sluznica spet odebeli. Logika? Meni niti ne…delamo nekaj, da pol naredimo nekaj kontra itn…

Pozdravljena Mima24,
ker so videli, in vedeli, da boš imela toliko foliklov, bi pa res lahko razmislili o kakšni močnejši analgeziji, npr. narkozi… Samo, kaj čmo. Smo pač prepuščene zdravnikom in njihovim presojam.
No, za vzpodbudo bom napisala, zakaj sem se sama odločila, da pišem na tem forumu:
Brala sem nekaj forumov že prej, ko sem se šele prvič prijavila v ambulanto za OBMP. In bile so skupine punc, ki jim je v večini kar takoj uspelo. Pravzaprav je večina tistih, ki so tu pisale, na koncu vendarle zanosila. Čeprav so uradne statistike, da je to odvisno tudi od starosti in se giblje med 5 % in cca. 30% ali mogoče tudi več. Še vedno verjamem v “pozitivno energijo” tega foruma :-). Če ne gre takoj zlahka, na koncu nam bo uspelo. Saj se trudimo same in trudijo se zdravniki, koliko pač lahko pomagajo… Na koncu pove itak zadnjo besedo “narava”… Držim pesti za vse nas 🙂 !

Candela, kaj pa s to napihnjenostjo v teh postopkih? Mine, uplahne? Ne vem ali je še od stimulacije in punkcije in bo zdaj bolje…ali se ti nadaljuje še naprej do prenosa, po prenosu…. :/

Pri meni napihnjenost traja ene 2 tedna, potem je pa prišla menstruacija in se je stvar zaključila 🙁 upam, da bo pri tebi trebuh samo še rastel 🙂

Mima24, moj odgovor bi bil isti kot od predhodnice… Po vseh informacijah, ki sem jih lahko našla, pa najbrž v primeru nosečnosti ostanejo jajčniki povečani malo dlje časa (nekaj tednov…)… Sicer pa si sedaj že prišla iz najhujšega… in itak se bomo slej ko prej morale “privajati” na večji trebuh, vsaj upam, da bo tako… glede rastočega trebuška, 😉

Ja, res je…če bomo nosečke, bomo trebuh že vzele v zakup.:) Ampak zdaj to stanje, ko komaj diham in komaj hodim…me je strah kake hiperce res…:(((
pa tudi po transferju…jaz ne vem kako tak trebuh skrit, predvsem v službi…razlagala pa ne bom, ker si nismo blizu niti malo.
pa estrofem in estima najbrž tudi svojo vlogo odigrata pri tem, da je vse skupaj še težje.

Te tako dobro razumem … Jaz sem še precej suha in je potem tisti balonasti trebuh toliko očitnejši, pa ozkih hlač ni variante da nosim. Jaz nosim takrat ohlapne majice, dobro je tudi, če imaš kakšno odpeto jopico čez, da malo zakamuflira vse skupaj, ali pa kakšno veliko ruto ali šal, da preusmeriš pozornost.

Candela ce mislis stop injekcijo.. Jaz sem jo dala v nedeljo ob 8h zvečer punkcijo pa sem imela v torek okoli 7:30 sem pa pri dr. Rešu
Srečno punce..

Vk17, kdaj si pa ti imela punkcijo? A si v GK LJ?

Ura za stopko je v GK LJ ob 22 uri (recimo sobota), punkcija potem pride v ponedeljek zjutraj med 8 in 9 uro, odvisno kdaj si na vrsti.

Mima je mogoce dobiti tvoj mail? In pa od tebe vk17 ce si v GK LJ?

Lp

Mima,

stanjšajo sluznico zato da je punkcija lažja in manj boleča (lažje je potem predreti) in nikakor ne zaradi straha pred hiperstimulacijo. Meni je to vse medicinsko osebje razložilo. Tiste vaginalne tablete pa se vstavljajo dan po punkciji in naprej, da se sluznica odebeli, ker za nosečnost,oziroma konkretno za dobro vgnezdenje zarodka mora biti debelejša, sicer sledi hitro splav. Lp

Pozdravljene punce 🙂
Kako ste?
Mima24 in vk17, kakšne informacije sta dobili pred ET?
Anastazia, kako napreduje z zamrznjenčki?
No jaz želim napisati, da res vsaki privoščim, da se ji ves ta trud poplača. Četudi smo lahko realne in vemo, da pač vsaki ne uspe v prvem ali drugem poskusu, vendar spomini na te poskuse vseeno ostanejo in niso ravno prijetni.
Jaz sem si danes zjutraj likala obleko, ki sem jo imela na zadnji punkciji. In ko se spomnim, kakšna pričakovanja in upanje sem imela, pa je vse bilo zaman in meseci kar gredo mimo, jaz pa sem vse starejša… in lahko se zgodi, da bodo še šli meseci in leta mimo… Pomislila sem celo, da bom, ko več ne bom v postopkih (ne glede na uspešnost in rezultat) najbrž vsa ta oblačila (ki sem jih nosila na punkcijah iz UZ-jih) dala v kakšne dobrodelne ustanove. Saj bodo še skoraj nove, v meni pa bodo vedno znova obujale žalostne spomine in na vso tisto “napetost” in “strah pred informacijami”, ki bodo postale dejstvo na oz. pred UZ-ji…
Želela sem to napisati, da bodo tudi druge, ki to le berejo, in niso v postopkih, lahko malo bolj razumele, da vendarle ni vse tako enostavno, da bi zdravniki tako na enostaven način lahko rešili naše probleme. To je, da bi jim oz. nam uspelo “že” v prvih postopkih. Zadnjo besedo ima itak narava in tudi oz. predvsem sreča, da se zadene prava terapija ter vse ostalo…
Če katero moti javnost tega foruma, mi lahko piše tudi na mail, ki sem ga navedla nekaj postov pred tem…
Tiste, ki ste uspešne, namreč še nam ostalim dajete upanje, da pa bo šlo… mogoče že naslednjič…
Puncam, ki ste trenutno v postopkih, torej resnično želim, da bi vse njihovo žrtvovanje obrodilo tudi rezultate. Srečno!

A je še katera, ki je začela s injekcijami? Jaz sem v mb. lp

Zdravo

Candela …ja bom riskirala 551 eurov in grem v petek po moje2 eskimčka. Tko me vsaj dvom nebo preganjal kaj pa če bi ratalo pa nisem šla še zadnjič poskusit.

Jst sem bila vedno full napihnjena in na dan ko je prišla tetka splahnela. Tko da če napihnjenost traja pol je dober znak.

Živijo punce, kako ste?

Candela, ti si naša “mentorica”, v zelo lepem smislu, veliko veš in lepo je, da so med nami take punce, da vlivajo pogum in znajo odgovoriti na marsikatero vprašanje. Prav je, da obstajajo taki forumi in debate. Vsaj meni zelo pomaga. Sem pa bolj zasanjane narave, vendar sedaj sem postala kar stvarna. Dejstvo je, da če se sekiram, bo po moje isti rezultat, kot če se ne sekiram. 🙂 Vem in vidim, da je težko…a taka je pot…včasih dolga, včasih presenetljivo kratka.

Evo jaz sem 4. dan po ET, napihnjenost je šla stran že takoj – očitno je bil efekt punkcije. Danes sem se vrnila na delo in se počutim tako kot običajno. In res je, tista punkcija je sedaj le en spomin na vriskanje. 😉 Upam, da ni bilo zastonj…a da bi to zvedela bo treba še počakat…
Berem pa, da ima vsaka po svoje drugačno počutje, ene ležijo do testa, druge ne…ene so napihnjene, druge ne…ene zakrvavijo, spet druge ne….zdaj je kar je. In najbrž je tudi preveč stresno, če si med sabo primerjamo znake, bolečine, špikanja… 🙂 Ker pol…če jih imamo, ni ok, če jih nimamo morda tudi ni ok…in se spravljamo v nepotrebne skrbi. 😉

Pišem, pišem…in se prepričujem, da bo vse ok.

Oglasite se kaj, da še kakšno rečemo.
Lep dan želim.

Očitno niste videle, da sem prosila za kontakt. Verjamem, da je mogoče katere sram ga napisati. No saj je vseeno, pa nadaljujemo tako. Tebi Candela pa sem že poslala mail, mogoče ga nisi prejela, ali pa jaz nisem odgovora.

Mima koliko od tvojih celic se je oplodilo,če se ne motim si jih imela vseh 19? A imaš kaj zamrznječkov?

Lp

Pozdravljene,
hvala Mima 24 :-). Mislim, da se nimaš za kaj sekirat, ker si naredila vse, kar si lahko. Predlagam, da ostaneš zasanjana 🙂 V tej situaciji je to res nekaj pozitivnega. Sedaj res ni nobenga razloga za sekiranje… Pravijo namreč, da je vgnezditev odvisna od sproščenosti :-). Tud mene bi zanimalo isto, kot Pupo333, kolik se jih je oplodil, in hkrati pričakujem, da so se kar vse 🙂 ali?
Pupa333 tvojega maila res nisem prejela. Sem šla še enkrat preverit naveden mail in je pravilen. Le ne klikat na tisto povezavo, pač pa za @ normalno napiši gmailov naslov, torej …………@gmail.com.
Anastazija, res mislim, da si se pravilno odločila… sreečno!
Lep pozdrav in srečno vsem!

New Report

Close