IVF-ICSI FEBRUAR 2017
Pozdravljene
Kako me grabi jeza, razočaranje ,žalost ko berem kako so eni otroci ubogi od trpinčenja svojih starše,umirajo in potem ženske še zanosijo….mogoče sem sebična , a koliko nas je ker mogoče nikoli nebomo mamice, koliko nas je ki se trudimo in bi naredile vse za objem svojih otrok….
Jst sem obupala. Nikdar nebom mama. Moje telo me zadnje mesece heca, ko sem že mislila, da bom ta mesec ,ki je moj zadnji še možen dobila še zadnjedva eskimčka v varstvo ,žal nebo šlo. Dopolnila bom to starost,ki je mejnik za vsaditev,potem pa samo še samoplačniško,ki pa je drago in me odvrača misel da bi dala toliko denarja ko pa tako in tako nebo nič iz tega. Mogoče si kasneje premislim a Reš pravi da je starost huda ovira za zanositev pa čeprav so zarodki lahko krasni…
V glavnem dekleta vsem želim lepe pluske . Želim vam da čim prej dobite v naročje zaklad ,katerega si vsaka po svoje želi.
Če si res želiš postati mama, imaš v tujini možnost tudi darovanega zarodka, kar je finančno ugodnejša varianta kot pa recimo darovana ženska celica. In darovalci so mladi, kar je moja zdravnica, ki me je zdravila za neplodnost na GK LJ, komentirala kot “da to se bo pa prijelo kot šus”, in res se je. Če s partnerjem nimata “predsodkov” do posvojitve, je to lahko tudi opcija, saj nekako “posvojiš” zarodek, v veliko veselje pa spremljaš razvoj otročička v trebuhu in izkusiš nosečnost, ki je nekaj najlepšega. Sama sem tudi prestopila zakonski starostni prag pri nas in za sabo imela neupešne postopke, v tujini nama je uspelo v prvo z darovanim zarodkom. Ni lepšega kot pogled na najino princesko.
Čestitam katarinca..in zelim ti čim lepšo nosečnost
Jaz pa imam jutri prvi uz..da vidimo če se kaj dogaja… Čutim da se.. Me špika v jajcnikih..
Imam pa en problem in sicer mi je ue danes zutrej zmanjkalo zdravila..sem imela samo še 50 ml.. Ne vem kje sem naredila napako.. Upam da me dr. Res ne bo preveč kregal.. Kajti res nimam pojma kdaj in kako sem izgubila preostalo zdravilo.. Uff
Lp vsem sotrpinkam
Živijo, jaz imam v nedeljo prvi UZ, a mi tudi ni veliko jasno z zdravili. 😉 Na dan 200 – 5 dni. A ampula ima notri 900. 🙂 Se pravi za zadnji dan mi ostane samo še 100? Nič jasno…bomo videli.
Mene tudi jajčniki že mal špikajo… Upam, da bo vsem nam čim lažje in čim lepše vse skupaj potekalo.
Želela bi vsem tistim, ki obupujejo…da ostanejo močne, vztrajne in pozitivne. Vem, da je lahko govorit, meni je hudo, ko berem take zgodbe, a upanje vedno ostane zadnje…
Hmm res ne vem kako bo slo.. Jaz mu bom jutri rekla da je zmanjkalo.. In upam da bo ql.. In si bom morala tam dati injekcijo..
Me prav zanima kdaj bo punkcija..
Po vasih izkušnjah kateri dan je punkcija.. Vem da je odvisno od ženske do ženske.. Ampak tako zaradi službe da malo prej javim da me ne bo par dni.. Joooj panicarim.. Sej bom jutri vse zvedela..
Pozdravljena
Sprememba ZZVZZ
ali nam lahko daš link do dosedanjega ZZVZZ. Ne najdem ga nikjer v celoti. Le spremembe in dopolnitve … tako da v bistvu niti ne morem primerjati, kaj piše sedaj v ZZVZZ v zvezi z zdravljenjem neplodnosti?
Kje pa je objavljena javna obravnava novega predloga ZZVZZ?
Hvala in lp…
Pozdravljene punce,
da se še jaz malo oglasim.
Anastazia, sicer ne vem, če sem vse razumela, vendar če ti je ostal še en zamrznjenček, potem bi se pa mogoče vendarle “splačalo” poskusit še samoplačniško. Sicer ne vem, kakšna je cena samo za odmrznitev in ET… če bi to finančno lahko zmogla, … Mogoče se vsaj pozanimaš o možnostih… preden se dokončno odločiš …
vk17, nekako sem te spremljala od začetka in mislim, da bi sedaj lahko bila že nekje proti koncu sitmulacije, kako kaže? Želim ti čim bolj uspešen postopek kot tudi vsem ostalim, ki ste med stimulacijo ali že na začetku nosečnosti :-)!
Candela: Danes 12 dan stimulacije, jutri 2 UZ, v sredo so bili največji folikli 14, pa mi pravi se vidimo čez 3 dni pa pravim, pol bo pa že verjetno stopka pa mi pravi ne nujno, da pri dolgem jih pustijo da zrastejo čez 20 tako da bomo vidli jutri, upam da najkasnej do srede puncija 😉
Pa ti pri tebi že kaj novega?
Mima24: Katero zdravilo pa maš? vem samo da je meni sestra rekla da ko sem mela puregon 900, da mi je rekla da je 100 še rezerve not, tako da mogoče tvoj zdravnik računa na to “rezervo”
Mima,
Puregona na škatlici res piše 900, a v resnici ga je še plus 100 za rezervo, če bi se kaj zmotila. Tako someni razložili, dase ne smem zmotit :-). V nedeljo ti bodo dali škatlico kjer bo pisalo 300, a notri je dejansko 400, ker je vedno tako “rezerva”, kar pri tebi niti ni. Punce, ki imajo pa po 150 enot imajo potem tudi rezervo. Lp
Pozdravljena!
Sicer se ne javljam pogosto ampak vas le spremljam. Ne dolgo nazaj sem bila tudi sama v postopku vendar se je koncal z -. Je pa bil to moj prvi postopek. Glede punkcije v Postojni čakas odvisno od tega koliko parov bo pred vama,vsi imaste isto uro potem pa gres noter tako kot sta prisla po vrsti. Bolje je da prides prej, da si potem hitro na vrsti.
Je pa najbolje da pri informacijah vprasas kje ima dr Res ambulanto, da se ne bos lovila.
Potek punkcije…… Ko sta na vrsti najprej podpiseta se neke papirje…..partner dobi loncek za oddajo semena in ga napoti v drugo sobo…..ti se pripravis na punkcijo….prvi del je got ginekoloski pregled…..prej dobis protibolecinsko injekcijo…dr nato z iglo prespika jajcnike in posesa celice…..ves cas si moras trebuh drzati nekako navzdol. Posesano tekocino biolog v dosednji sobi sproti pregleduje in obvesca o tem koliko je celic. Ko partner odda seme pa pride k tebi. Men sama punkcija ni bila boleca…malo neprijetni obcutki…..je pa verjetno odvisno koliko mas foliklov.
Vsem skupaj zelim cimvec uspeha, lepih foliklov in celic ter seveda cimvec ++×
Jaz bi se pa rada opravičila tistim, ki ste bili danes zjutraj pri Rešu… Upam da nisem katere ful prizadela… Če je katera na forumu.
Ampak danes sem imela zadnji UZ pred punkcijo. Samo 1folikel je dost velik, ostalih 6 se ni odzvalo na zdravila, ker mi je baje dal premajhno dozo(sam je tako reko). Bila sem zelo razočarana. No, sem razočarana. Sploh se mi ne da v sredo do Postojne vozit. Ja, vem, to je najin prvi postopek. Občudujem vas vse, ki ste dale več kot 2 postopka skozi. Jaz mislim da psihično ne bom zmogla. Preveč si želiva že predolgo časa. In vsaka M ki pride je brca v glavo.
Drugače pa ves čas držim pesti za vse vas pogumne in močne, ki ste v boju.