Najdi forum

Vprašanje za ženske: odprte zveze

vse pohvale,da govori in želi odprt odnos in si išče partnerko podobnih nazorov.
Jaz nisem ravno za to ,spoštujem pa odkrite ljudi.
SREČNO !

Tu je očitno debata o promiskuiteti. A temu se lepo reče “odprat zveza”?

Preden čist obupaš, ti povem, Jaka, da se da. Jaz živim tako in sem zelo zadovoljna. S partnerjem se zelo malo prepirava, odkar sva prešla na odprto. Lahko pa tudi rečem, da se imava na nek način zelo rada in da se spoštujeva.

Kaj to pomeni, da se imata resnično rada, namreč iz svoje miselne perspektive si to težko predstavljam, če bi imel moj partner še druge zraven mene, saj bi v tem videl nekakšno nezaupnico, da mu je premalo stalo do mene?

Kako pa je z ljubosumjem, npr. primerjanjem, če je “tisti drugi/a” boljši/a v postelji?

In ali vajino zvezo pojmujeta kot nekaj trajnega, da sta skupaj za nedoločen čas, da imate otroke, skupno investirata finance v določene projekte itd.?

Potem, kako je glede zaščite pred spolno prenosljivimi boleznimi?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

nisem brala ostali odgovorov….

hja, jaz recimo nisem za take “fore”. Mislim tudi da boš težko našel punco, oz. celo življenje imel takšno kakršnega si si zamislil sedaj…

imam pa prijateljico k ima odprto zvezo…pa vendar, iskreno povedano trpi. oba sta loh tudi z drugimi… vendar ona nimah drugih za sex. Jo pa iskreno skrbi, (dogovor je da imata odprto zvezo, oba sta se strinjala!) da on nima druge, jo malo daje ljubosumje, čeprav njega ne želi imeti za fanta. razumeš. Mislim, da s časoma puncam to tudi dop*zdi….

no, kakorkoli že, upam, da ti uspe.

Če sta se oba strinjala pa ona zdaj trpi in nima drugih jebačev, je to izključno njen problem. Zakaj pa je pristala na tak dogovor?

Matjažko. Drugo jemljem kot alternativo in dopolnilo. Midva namreč ne spiva (več) skupaj, ampak imava druge seksualne partnerje. Ker pa vse ostalo zelo lepo klapa že 15 let, sva skupaj z vsemi projekti vred.

HAHAHA… “bukovo poleno”… DOBRA!

Ja.

Hvala, Rok, ker nekatera “bukova polena” 🙂 mislijo da beseda teče o poligamiji/monogamiji.

Jakec Potrebni je lepo povedal,da mu zvestoba ne pomeni nič ,torej si bo raje izbral žensko,ki ji je na prvem mestu sex sex in sex,ne pa kakršnokoli izkazovanje čustev.Taka zveza se dolgoročno ne more obnesti.

Jaka sprašuje, ali je težko najti žensko za odprto zvezo. Jaz ne poznam nobene take. Pravzaprav jih pa poznam veliko, ki se nad idejo zgrozijo. 🙂

Me pa zanima, zakaj človek, kot je Jaka, sploh potrebuje zvezo? Kaj bi s “stalno” žensko sploh počel, koliko časa bi preživela skupaj, kako bi bilo z dopusti, prazniki?

Če pa se Jaka morda še giblješ okrog te teme, potem pa prosim za odgovor kar tebe.
lp

kaj pa če bi raje v eni našel tisoč in eno? ljudje ste res plitki, ne zavedate se veličastnosti in globin samih sebe

Taka razmerja temeljijo na obojestranskem sprejemanju tega dogovora. Mislim, da jo boš našel samo, če boš iskren že na začetku, torej ob samem spoznavanju. Verjetno boš doživel veliko neodobravanj in zavrnitev, ampak enkrat boš naletel na pravo, ki bo za tako razmerje.
Vso srečo pri iskanju! (no joke)

Jaka, jaz poznam nekaj ljudi, ki furajo odprte veze. Še nihče ni dolgotrajno ostal skupaj oz ko se je postaral, je z eno ostal zvest. (Vsaj navzven.)
Išči tebi podobno žensko in jasno omeni že na začetku to, kar si povedal tu.

Jaka? tako si mislil 2011, kaj pa trenutno?

O čemer je takrat pisal Jaka, dejansko obstaja. In kot je pisala že ena od “komentatorjev”, je bolje živeti v zvezi, v kateri vsaj veš, kaj pa kako, kot v lažeh in skrivnih prevarah. Še tako kruta resnica je boljša od najbolj sladke laže. Poznam neštete pare, ki so “kao” v resnih zvezahm podpisali so listino o večni zvestobi do groba /in nazaj/, v večini teh zvez pa moški imajo ali vsaj eno ljubico ali pa skačejo vse nakoli po vseh mogočih posteljah. Nekateri hodijo redno k “erotičnim maserkam”. Človek, ki bo živel v tako imenovani odprti zvezi, kjer bo vse jasno, v kateri pa ne bo imel le moški pravice it naokoli in najt “plen”, pač pa tudi ženska, tak človek bo sicer kaj poskusil še kakšno “sladico”, ampak se mu sčasoma ne bodo več tako zelo luštale, kajti – kar je dovoljeno, ni tako zelo zanimivo, kar je prepovedano ali tabu, tisto pa vleče ko hudič in je zeeelooo zanimivo.
Vse ženske, ki tu moralizirate o neki /lažni/ zvestobi in podobnih oslarijah, zamislite si, kakšen je vaš fant, mož, partner … ali je res zvest ali je pa to le fasada, farsa za vas in za sosede, prijatelje, žlahto?!?
Upam, da je Jaki v tem času že uspelo najt eno fajn žensko za življenje, kakršnega si želi.

Sem v taki zvezi, kjer si privoščiva marsikaj. Tu pa tam koga povabiva v posteljo – par, žensko, moškega. Gledava na to kot na prijetno popestritev, ljubosumja ni. Ampak nikoli si ne bi upala trditi, kar ti pišeš tu zgoraj – da je takšna zveza garancija za karkoli. Spomnila si me na dokumentarec Virgin daughters, kjer so dekleta razlagala, da je promiskuiteta recept za nesrečo, njihovo devištvo do poroke jim pa zagotavlja, da bodo večno srečne s pravim moškim, ki jih bo ljubil. Ja, seveda. Ko bi bilo tako enostavno s temi recepti, bi bile vse device ali vse v odprtih zvezah. Pa ni. To, da jaz pripeljem svojemu kakšno punco v posteljo in me ima zaradi tega menda še rajši, ni popolnoma nobena garancija, da me bo imel enako rad tudi jutri. Mogoče bo imel pa jutri rad ravno to punco.

Nič ni garancija za nič, ne se slepit.

Odgovor: TI NISI ZA NOBENO ZVEZO

Ostani sam in menjaj, po želji, potrebah in zmožnostih.

lp,D

Podpiram odprto zvezo, saj je to takorekoč dovoljeno “varanje”. Zakaj bi nekaj skrival, ko pa si lahko odkrito privoščiš, če pa je toliko ponudb 😀

New Report

Close