Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prestavitev menstruacije

prestavitev menstruacije

@ Katiiiii: Lahko.
@ nikita_nika: Pač 3 dni pred predvideno menstruacijo ali 3 dni pred morjem začnite s Primolut Nor tabletkami.
@ Tinkara Ema: KT lahko jemljete kontinuirano, brez placebo tabletk tudi več mesecev zapored.

Potem ne bo nič narobe, če mi dvakrat izostane menstruacija slučajno?

Ne, nič ne bo narobe.

Pozdravljeni,
na morje odhajam 8.8., menstruacijo naj bi dobila 16.8., ampak me je strah da bi jo zaradi spremembe okolja dobila že prej. Ali lahko začnem jemati tabletke Primolut Nor za prestavitev menstruacije 7.8.? Tabletke sem dobila pri ginekologinji leta 2011, vendar jih takrat nisem potrebovala, uporabne so do 08.2015. Ali jih lahko uporabim sedaj ali moram po nove tabletke? Ali moram o jemanju Primolut Nor-a obvestiti svojo ginekologinjo? Polega tega trenutno jemljem Akitfferrin-Kapseln, zaradi pomanjkanja železa v krvi, ali je sočasno jemanje obojega varno?
Hvala za odgovore.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!
V mesecu juliju sem si zaradi morja prestavila menstruacijo tako, da sem kar nadaljevala z jemanjem kontracepcijskih tablet Yasminelle brez 7 dnevne pavze. V avgustu grem še enkrat na dopust in bi rada menstruacijo prestavila na enak način brez pavze. To pomeni, da bom morala 2 tedna prej po recept h ginekologu. Ali je možno, da mi ga ginekolog nebo mogel dati, ker bom prehitro prišla po recept?

Lep pozdrav!

Pozabila sem omenit, da imam veljaven letni recept do 11. aprila 2015. Izračunala sem si, da bi mogla iti po nov letni recept mesec prej (11. marca)
Lep pozdrav

@Mavricaaa: Primolut Nor lahko začenete jemati 7.8. , 10 dni 2×1 tbl/dan, skupaj z železom.

@Bu
čka_123: Lahko greste kar v lekarno po novo škatlico in razložite situacijo ali pač samo, da greste na dopust 😉 Tabletke lahko več mesecev jemljete kontinuirano. Mozno pa je, da se pojavi kakšna manjša vmesna krvavitev.

Pozdravljeni,

zanima me ali lahko prestavim menstruacijo, čeprav sem verjetno že imela ovulacijo?

Hvala in LP

Pri ginekologu sem prejela recept za Primolut Nor za prestavitev menstruacije, od sestre pa navodila, da jemljem 3 dni po 2 tabletki, potem naprej pa 1.
V navodilih in na tem forumu berem, da naj bi jemala ves čas po 2 tabletki.
Kako je pravilno? Tabletke začnem jemati jutri.

10 dni 2tbl dnevno.

Pozdravljeni!

V petek 15.8 se odpravljam na morje. Ravno v nedeljo 17.8 dobim menstruacijo, ki bi jo rada prestavila. Redno jemljem KT Yaz (4 leta). Zadnjo roza tabletko omota pojem v četrtek. Zanima me. če jo lahko varno in učinkovito prestavim s tem, da ne vzamem 4 placebo tabletk, ampak začnem z jemanjem naslednjega omota tabletk in pojem vse tabletke tega omota? Za odgovor in pomoč se vam v naprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni!
Ginekologinja mi je za prestavitev predpisala Primolut Nor tabletke, ki sem jih zacela jemati 13. 8, menstruacijo pa naj bi dobila 17. Ali 18. 8, torej sem jih gotovo zacela jemati vsaj tri dni pred predvideno menstruacijo. Kljub temu pa danes cutim predmenstrualne krce v spodnjem delu trebuha. Ali je mozno da se kljub pravilnemu jemanju tablet menstruacija pojavi ali pa so predmenstrualni krci obicajni tudi ob jemanju tablet?

Zelo redko. Če bi se pojavila krvavitev jemljite po 3 tabletke na dan.

Pozdravljeni!

Že 3 leta jemljem KT Logest. Ker sem bila na morju, sem si menstruacijo prestavila tako, da sem pojedla 2 škatlici zapored. Nato sem 3 dni po nehanju jemanja tabletk dobila menstruacijo, ki pa je bila krajša kot ponavadi, trajala je namreč le slaba 2 dni. Izcedek je bil temnejši in bolj gost kot ponavadi. Ali je s tem kaj narobe? Ali je to le posledica prestavljanja menstruacije?
Saj zaščita pred nosečnostjo ostane enaka, tudi če poješ 2 škatlici zapored, kajne?
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

Vse normalno. Zaščiteni ste tudi pri kontinuiranem jemanju. Da boste mirni.
, lahko naredite test za nosečnost.

Pozdravljeni.

24.oktobra odidem z družino na 10 dnevni oddih. Okrog 25. vsak mesec imam menstruacijo. Želim jo prestaviti na čas pred odhodom na dopust. Berem, da se zadeva lepo rešuje z “Primolut Nor-om”.
Prosim za nasvet, kako časovno izpeljati prestavitev oz. jemanje tablet, da bo M do 25. v mesecu že končana. Do odhoda imam na voljo še 2 meseca.
Hvala za odgovor.

Najprej: zakaj se predstavljate z mojim imenom?
Z Primolut Norom lahko menstruacijo samo premaknete na kasnejši čas. Obiščite ginekologain se pogovorite z njim.

Zdravo.
Jemljem KT Belara. Zadnjo menstruacijo sem “preložila” in sem takoj ko sem pojedla prvo škatlico, začela jesti drugo. Krvavitve ni bilo. Ta teden mi morala dobiti menstruacijo po drugi škatli tabletk, vendar je nisem. Je mogoče vzrok izostanka mestruacije, da se jemala dve škatlici zaporedoma brez premora? Lahko sedaj po 7 dneh nadaljujem s naslednjo škatlico, kljub temu, da ni bilo menstruacije?

Vzrok izostanka krvavitve je najverjetneje kontinuirano jemanje KT. Če vas skrbi, naredite test za nosečnost. Po 7-dnevnem premoru, začnite jemati novo škatlico tudi če krvavitve ne bo. Tak izostanek krvavitve ni nič nevarnega.

Pozdravljeni!

V juliju sem si prestavila menstruacijo s Primolut tabletami in jo tudi dobila 3 dni po prenehanju jemanja tablet, kot piše v navodilih. V mesecu avgustu pa menstruacije sploh nisem dobila (ni možnosti zanositve). Prej sem imela vsak mesec reden ciklus, čeprav ne jem nobene kontracepcije.

Je izostanek menstruacije v avgustu normalen pojav, ali bi morala obiskati svojo ginekologinjo?

Vnaprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

New Report

Close