prestavitev menstruacije
Pozdravljeni!
Tabletke Primolut za prestavitev menstruacije sem že jemala in imam z njimi dobre izkušnje. Tokrat bi rabila menstruacijo (v juliju) prestaviti za več kot 10 dni. KT ne jemljem. Razmišljam o dveh možnostih in vas prosim za usmeritev:
1. možnost: v juliju, ko bi želela prestaviti menstruacijo, jemati tablete Primolut več kot 10 dni zapored (dva zavojčka),
2. možnost: s Primolut tabletami prestaviti menstruacijo za 10 dni najprej v juniju, nato pa še enkrat v juliju.
Katera možnost je bolj primerna oz. ali obstaja še kakšna tretja rešitev?
Vnaprej hvala za odgovor!
Pozdravljeni!
Sestra (srednješolka) bi si rada prestavila menstruacijo, saj gre kmalu na morje. Pred leti je že jemala Primolut za prestavljanje, vendar je po končani škatlici dobila močne krče in hudo drisko. Zato me zanima, če obstajajo še kakšne tablete za prestavitev. Spolnih odnosov namreč še nima in kontracepcije ne uporablja.
Hvala.
Lepo Vas pozdravljam
Pozdravljeni,
Po pomoti sem pozabila vzeti zadnji 2 tabletki iz zavoja pred odmorom. Bila sem dodatno zaščitena. Sedaj me le zanima, če bo menstruacija oz. vmesna krvavitev med premorom nastopila prej kot bi morala ali je mogoče, da je ne bo zaradi te napake? Tabletke sem namreč začela jemati 5. dan menstruacije (je moj prvi paket po dolgem večletnem premoru), zato takšna nesigurnost.
Hvala za informacije in lep pozdrav.
Pozdravljeni,
hvala za tako hiter odgovor. Zanima me še zakaj bi bilo bolje, da premora ne bi naredila? Verjetno, ker potem ne bi potrebovala dodatne zaščite prvi teden, kjub temu, da bi vmes nastopila krvavitev bi nadaljevala z jemanjem tabletk? Da vem za prihodnje, če se mi še kdaj zgodi kaj podobnega. Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni,
mene pa zanima kaj naj storim, če hočem prestaviti menstruacijo oz. jo dobiti prej, kajti avgusta grem na morje. dobila naj bi jo 3. ali 4. na morje pa grem 9.-16. avgusta, tako da je deset dni premalo ker potem bi jo dobila ravno na morju. Včeraj sem dobila menstruacijo. Katere tablete in kako jih vzeti?
Lp
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam eno vprašanje. Z partnerjem greva na dopust 3.8. Po vseh izračunih naj bi seveda ravnotakrat imela menstruacijo. Jemala sem kontracepcijske tablete logest. Sedaj imam premor, ker si želim zanositi. Rada bi pred dopustom še imela premor, kot mi ga je svetovala ginekologinja 3 mesece. Sedaj mi je dala za prestavitev menstruacije primolut-nor, v navodilih jasno piše da se nesme zanositi med jemanjem teh tablet. Kaj če pride ravno do tega? Poznam tudi dve prijateljici, ki sta imeli težave pri jemanju teh tablet, bolečine in potem zelo nereden menstrualni ciklus. Koliko je potem sploh priporočljiv prim.-nor v mojem primeru? Ali se da prestaviti z logest tableti…naprimer če začnem jemati malo pred dopustom, pa zaključim z njimi takoj po dopustu?
Hvala za vaš odgovor!
Pozdravljeni!
Zaradi menstruacije v času dopusta, sem si že prejšnji mesec želela zamakniti menstruacijo na 3 dni prej (jemljem KT Daylette), vendar je na koncu niti nisem dobila, kot je tudi zapisano, da se lahko zgodi. Zdaj pa se je zgodilo še to, da grem na morje prej, in me zanima, če bi lahko še enkrat preskočila placebo tabletke in začela z novim zavojem ali je to malce nespametno, tvegano?
Hvala za Vaš odgovor