Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prestavitev menstruacije

prestavitev menstruacije

Pozdravljeni!
Trenutno si prestavljam menstruacijo s primolut nor, nato pa bi rada začela s kontracepcijskimi tabletkami. Ali jih lahko začnem jemati na prvi dan ‘prestavljene’ menstruacije ali moram počakati na naslednjo?
Že vnaprej hvala za odgovor!

Pozdravljeni!

Lahko. Mrda je celo bolje, da začnete 3. ali 4. dan, je manj možnosti za vmesne krvavitve, zaščita pa ostaja neokrnjena.

Matjaž

V avgustu sem si prestavila menstruacijo s Primolut Nor. Le to sem dobila dva dni po koncanem jemanju. 25.8. Od takrat menstruacije se vedno nimam. So lahko tezave zaradi tablet ali naj opravim test ?
hvala za odgovor !

Opravite test.

Pozdravljeni,

Imam vprašanje glede prestavitve menstruacije. Kot sem že iz prejšnjih razgovorov razbrala, za prestavitev potrebujem tablete Primolut.S partnerjem delava na otroku, vendar se plodni dnevi vedno križajo s poslovnimi potmi, prav zaradi tega razloga, bi si rada menstruacijo prestavila. zanima me kako je z ovulacijo ter plodnostjo v naslednjih mesecih.

Ponavadi pride do menstruacije 14 dni pred menstruacijo. Lahko, da bodo tabletke povzročile manjše nepravilnosti v ciklusu, a to se po prvem ciklusu ponavadi uredi.

pozdrav,

zanima me koliko časa lahko jamljem tablete Orgametril ki sem jih dobila za prestavitev menstruacije .
ne jemljem nobenih kontracepcijskih tablet
hvala za odgovor

10 dni lahko tudi manj če želite. Po prenehanju jemanja boste zakrvaveli.

Spoštovani,

zanima me, ali lahko menstruacijo s KT prestavim dva meseca zapored (vsak mesec za 10 dni)?

Hvala za odgovor.

Lahko.

Pozdravljeni, jemljem tabletke Diana in sem si ta teden z njimi želela tudi prestavit menstruacijo,tablica bi se morala končati jutri in se s tem pričeti menstruacija,ki pa sem jo dobila že danes. Je vseeno mogoče prestaviti menstruacijo ,kljub temu ,da se je že začela,če jemljem tabletke dalje? je možnost,da bi s tem prenehala že jutri?

Če se je krvavitev že začela jo je zelo težko ustaviti. Če jemljete tabletke dalje bo mogoče bolj blaga, ustavila pa se najverjetneje ne bo.

lep pozdrav

Jemljem KT Qlaira. stara sem 21 let, jemljem jih že približno 3 leta. ker bi si rada prestavila menstruacijo me zanima, ali je v redu da si jo prestavim tako da pač zadnji 2 (beli – neaktivni) tabletki ne vzamem, in takoj odprem novo škatlico ter brez premora nadaljujem z jemanjem KT?
ali mi to lahko škoduje zdravju? kako pogosto si lahko na tak način prestavljam? je tvegano, če to naredim 2 krat letno?

hvala za odgovor in lp.

Andreja

S Qlaira tabletkami naj se krvavitve ne bi prestavljajo, ker je sestava tabletk preveč raznolika.

Pozdravljeni,
v naslednjem mesecu moram nujno na operacijo žolčnih kamnov, žal pa datum operacije pride ravno na začetku moje menstruacije. Zanima me ali si kljub operaciji lahko menstruacijo prestavim? Če da, katere tabletke bi bile za to najbolj primerne? Drugače kontracepcijskih tabletk ne jem.
LP in hvala za vaš odgovor

Obiščite ginekologa ali osebnega zdravnika. Menstruacijo se prestavi z tabletkami Primolut Nor, ki jih pričenete jemati vsaj 3 dni pred menstruacijo in jih lahko jemljete 10 dni. Ko jih prenehate jemati, se znova pojavi krvavitev.

Pozdravljeni,
Jemljem kt Yasminelle že dalj časa. Prejšnji mesec sem v zadnjem tednu jemanja tabletk pozabila vzeti eno, zato sem se odločila, da vzamem pozabljeno tabletko, porabim ostale tabletke iz pretisnega omota in namesto tedna brez tablet začnem jesti tablete iz naslednjega pretisnega omota (tako kot piše v navodilih). Menstruacije nisem dobila, zato me skrbi, ali sem si na ta način samo prestavila menstruacijo, ali obstaja možnost za morebitno nosečnost?
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.

Tako ste si samo prestavila krvavitev. Če vas zelo skri, lahko naredite še test za nosečnost.

Imam eno vprašanje

Imela sem nezaščiten seks in mi je priznal da je pazil.
Ampak jas sem imela se od lanskega leta tabletke Primolut Nor in sem včeraj eno uro po seksu vzela tabletko. Mene v bistvu zanima če sem preprečla nosečnost???

LP M.N.A.

Ne. pojdite v lekarno po Norlevo tbl.

New Report

Close