prestavitev menstruacije
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje! V sredo grem na morje in bi morala dobiti mensturacijo. Jemljem KT Lindynette (0,075mg/0,02mg.) in seveda nebom naredila 7 dnevnega presledka in bom začnela kar z novo tablico da se mi bo menstruacija prestavila. Zanima pa me če je možno da jo dobim vmes na morju, zaradi prevelike spremembe okolja?
Lp.
Pozdravljeni,
včeraj sem začela jemati tablete za prestavitev menstruacije Primolut nor,saj grem v ponedeljek na morje, Tako sem včeraj vzela dve in danes zjutraj eno tableto. Danes in tudi že včeraj zvečer sem se počutila zelo utrrujeno in posebej danes čutim šibkost po vsem telesu. V navodilih sem zasledila, da je to en iz med stranskih učinkov. Ali je bolje, da preneham z jemanjem tablet, ker ne bi rada, da bi se cel teden na morju slabo počutila? Če je možno bi prosila za čimprejšnji odgovor, saj grem v ponedeljek že na morje.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Danes bom vzela zadnjo tabletko iz tablice in nato imam 7 dnevni premor. 19. 8 grem na morje in bom že zdaj prestavila menstruacijo, ker če ne bom imela ravno tisti teden na morju premor. Želim si samo, da mi potrdite ali delam pravilno, če jutri takoj nadaljujem z novo škatlico, pojem vseh 21 tabletk (jedla bom tabletke 6 tednov neprekinjeno) in nato naredim premor. Tako bom Imela premor teden pred morjem in nato začela z novo škatlico. Jemljem tabletke Logest.
Pozdravljeni!
Danes bom vzela zadnjo tabletko iz tablice in nato imam 7 dnevni premor. 19. 8 grem na morje in bom že zdaj prestavila menstruacijo, ker če ne bom imela ravno tisti teden na morju premor. Želim si samo, da mi potrdite ali delam pravilno, če jutri takoj nadaljujem z novo škatlico, pojem vseh 21 tabletk (jedla bom tabletke 6 tednov neprekinjeno) in nato naredim premor. Tako bom Imela premor teden pred morjem in nato začela z novo škatlico. Jemljem tabletke Logest.
LP!
Pozdravljeni,
ravno ko odhajamo na dopust bi imela za dobiti menstruacijo predvidoma 28. 08. , bila sem pri osebni zdravnici in mi je dala recept za Primolut Nor, vzela sem prvo danes zjutraj. Zdaj pa me skrbi, kako je to z ostalimi zdravili, namreč jemljem Ultop zjutraj za želodec in Propranolol Lek( ne vem če sem navedla pravilno)1/4 zjutrja in zvečer za znižanje srčne frekvence, skrbu me kako grejo ta zdravila skupaj, ali lahko brez problema vzamem vse, pozabila sem vprašati zdravnico? Hvala za odgovor, prosila bi za čimprej, ker sem Primolut danes zjutraj že vzela!
Hvala lepa
Pozdravljena,
jaz nikoli ne vem kdaj bom dobila menstruacijo, recimo februarja se je začela 16 in končala 22, marca se je začela 22 in trajala do 27, aprila sploh nisem imela, maja se je začela z 2 in tajala do 6, za junij pa sploh ne vem, ker si nisem zabeležila, imela sem jo v juliju pa tudi ne vem kdaj, mislim da bo ene 14 nazaj ali 3 tedne, grem pa na dopust in bi si jo prestavila, mi lahko svetuje kako? Imam pa doma primolut nor. Hvala
Pozdravljeni,
že 4 leta jemljen KT Yasminelle, do sedaj si menstruacije še nikoli nisem prestavljala.
Danes sem izvedela, da gremo v nedeljo na družinsko kopanje (meni se pa res ne da v tej vročini samo sedeti ob bazenu), sem sredi tedna brez tabletk in bi menstruacijo morala dobiti jutri. (ponavadi jo dobim 4. dan po zadnji zaužiti tabletki) Ker je moja menstruacija vedno zelo močna uporaba tampona ne pride v poštev. Obstaja kakšna možnost, da jo zaustavim in prestavim, kljub temu da teden brez tabletk že teče?
Hvala za nasvet.
Lep pozdrav
Živjo! Jaz jemljem yasminelle.
Zaradi dopusta bi prestavila menstruacijo. A je uredu če KT jem neprekinjeno 21+7 dni in jo tako prestavim samo za 1 teden? Namenoma bi namreč rada tudi imela eno škatlico napol porabljeno-da imaš kakšno tabletko kdaj za rezervo.
Pa še nekaj me zanima-ali so še ok tabletke,katerih paketek je sicer že usaj 2leti odvid (same posamezne tabletkice so še “v ovojčku”) rok pa imajo do oktobra letos? Ta paketek sem ravno tako imela za določene situacije zadopolnit (driska).
Hvala!