prestavitev menstruacije
Pozdravljeni, zanima me kako bi bilo če bi tabletke nehala jemati 3 dni prej pa nato začela 3 dni prej. in sicer v sredo bi morala pojesti zadnjo tabletko in nato narediti 7 dnevni premor, vendar greva z fantom čez vikend na morje pa bi bila rada brez skrbi. Ali bi bilo možno da danes, jutri ter v sredo ne bi uzela tabletke in bi tako z naslednjim paketkom začela v nedeljo? najlepša hvala za odgovor
Pozdravljeni,
letos sem se prvič odločila prestaviti menstruacijo. Stara sem 25 let, nikoli nisem jemala KT. Cikel imam precej nestanoviten – od 21 pa tja do 45 dni, tako da nikoli ne vem do tedna natančno, kdaj me bo presenetila krvavitev. Ginekologinja mi je predpisala jemanje Primolut Nor, vendar po drugačnem principu, kot berem tu. Ne jemljem jih za prestavitev, pač pa za pospešitev. V juniju sem imela menstruacijo od 22. do 26., danes sem vzela 1. tabletko Primoluta Nor in naj bi nadaljevala z jemanjem vse do 12.7. Zakrvavela naj bi 14.7., 21.7. pa odhajam na dopust. Tako bi z menstruacijo zaključila pred odhodom na dopust. Ali je tudi tak način uporabe Primoluta Nor prav tako uspešen in primeren kot če bi tablete jemala med dopustovanjem?
Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav!
tako, malo nejasno sem napisala pa sem spet napisala kar vse…
pozdravljeni!
2.7.2013 sem pricela krvaveti, sepravi je 3.7.2013 bil moj prvi dan menstruacije? zacela sem pa prej s krvavitvijo ker sem vzela nujno kt tabletko ki velja za 72h v nazaj. domov pridem 8.7.2013 in me zanima ce bi lahko takrat zacela z uporabo kt yaz, kajti 17.7.2013 odrinem na dopust z fantom. zanima me ce je kaj narobe stem in kdaj bom zascitena potem ?
LP Karmen (za zascito bi zacela jemati)
Pozdravljeni,
stara sem 22 let in še imam vedno zelo neredno menstruacijo, tako da ne morem nikoli točno vedeti kdaj jo bom dobila. Npr. marca sem jo dobila po 37 dnevih, aprila je sploh nisem imela, nato sem jo maja dobila po 48 dnevih in junija po 32 dnevih. 15.7 grem na morje in zdaj ne vem, če tudi si bom šla po tabletke za prestavitev menstruacije kdaj bi jih naj sploh začela jemat, če pa imam tako neredno menstruacijo, da niti ne vem kdaj in, če jo bom sploh dobila? Zadnjo menstruacijo sem dobila 17.6.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!!
Pozdravljeni!
@karmen123: nima nobenega pomena, da smetite forum z enakimi vprašanji v različnih temah. Za prvi dan menstruacije se šteje dan, ko ste pričeli krvaveti. KT lahko pričnete jemati kadarkoli, le da morate uporabljati kondome, vse dokler ne zaužijete 7 zaporednih tablet.
@jagoda91: sem očitno spregledal vaše vprašanje pred dvema dnevoma, se opravičujem. Menstruacijo lahko prestavite z gestagenskimi ali s kontracepcijskimi tabletami. Gestagenske tablete (Primolut Nor) začnete jemati recimo 4 dni pred odhodom na dopust in jih jemljete vse dokler se ne vrnete, krvavitev pa lahko pričakujete 2-3 dni po zadnji tableti. Pri nerednih ciklusih ni garancije, da bo prestavitev uspela, saj ne veste, če bi do menstruacije sploh prišlo, tabletke gor ali dol. Pač poskusite in računajte na najboljše. Predpiše vam jih lahko tudi osebni zdravnik.
Matjaž
Pozdravljeni,
imam dve vprašanji, eno morda ni za v to temo, ampak mogoče boste vedeli.
1. ali lahko že od samega začetka jemljem tabletke brez pavze? Želim namreč prestaviti menstruacijo že po prvem ciklusu jemanja tabletk. Kdaj lahko pričakujem kakšno “prebojno” krvavitev? Ob času, ko bi morala dobiti menstruacijo “po starem” ali morda po 21. tabletki (tudi če vzamem 22. in naprej brez pavze)?
2. ali mi lahko prvi recept napiše dežurni ginekolog? Malce se namreč mudi… menstruacijo bom dobila vsak čas, moj ginekolog pa dela samo ob ponedeljkih (danes sem ga zamudila).. Jemala sem jih nazadnje okoli 10 let nazaj, stara sem 30.
Najlepša hvala.
Tabletke Logest lahko jemljete brez presledka. Kdaj, če sploh, bo nastopila prebojna krvavitev je težko napovedati, ker vsako telo reagira drugače.
Recept vam lahko predpiše dežurni ginekolog, če boste naletela na prijaznega, kajti dežurni je za NUJNE primere. Kaj pa samo Primolut Nor za prestavitev menstruacije? Kje dela vaš ginekolog? Ker imajo npr. v Leonišču vsak dan amb. za svetovanje, kjer bi vam stvar lahko uredili.