prestavitev menstruacije
Najbolje kar vse. Torej iz tega zavojčka zaužijete vse aktivne tablete, zadnje 4 neaktivne zavržete, nato pa začnete uporabljati novi zavojček in ga porabite do konca. Tako je najmanj zmede. Pri nekaterih uporabnicah se lahko pojavijo vmesne krvavitve ali izcedki, kar ni nič nevarnega, tudi zaščita ostane.
Matjaž
Pozdravljeni,
za 1 teden sem si prestavila menstruacijo. Stara sem 29let in potem sem dobila normalno menstruacijo, kot običajno. Po tej, je po parih dneh sledila ponovna krvavitev (kot običajna menstruacija), ta se je čez nekaj dni ustavila in nato spet krvavitev (podobna menstruaciji). Tako da sedaj krvavim že 3 teden, čez par dni pa pričakujem redno menstruacijo, po zavojčku pojedenih tablet. Počutim se normalno, brez kakršnih koli težav. To se mi sedaj dogaja prvič, čeprav sem pred kakimi 5 leti že prestavila menstruacijo, a takrat je bilo vse normalno. Ali je potreben obisk ginekologa ali še počakam in gre zgolj za hormonske spremembe?
lp
sara
Pozdravljeni!
Če prav razumem, ste si menstruacijo prestavili s KT, nato naredili premor in nato nadaljevali s KT? Hm, na hitro bi to pripisal hormonskim motnjam. Morda bi res zaključili s tem zavojčkom KT ter počakali, da nastopi odtegnitvena krvavitev in nato začeli z novim zavojčkom, in če se krvavitve ne ustavijo bi stopili do ginekologa, da z UZ pogleda kaj se dogaja?
Matjaž
Kdaj ste vzeli tabletko Primolut Nor ni pomembno, saj nimajo nobenega kontraceptivnega učinka, le stabilizirajo maternično sluznico, da ne pride do krvavitve. Zanositev je torej možna, a če domnevam, da ste Primolut Nor pričeli jemati nekaj dni pred pričakovano menstruacijo, potem takrat niste več imeli plodnih dni. Sedaj pač počakajte na menstruacijo, če je ne bi bilo v doglednem času, pa naredite test.
Matjaž
oj! Že slabo 1 leto imam vstavljen maternični vložek Jaydess. Moram reči, da kar dobro prenašam, ne čutim stranskih učinkov… Sedaj si bi želela prestaviti menstruacijo za en teden, ker gremo ravno v tistem času na dopust. Mi lahko osebni zdravnik napiše Primolut Nor (upam, da sem prav napisala 🙂 )? Glede na “mojo” vrsto kontracepcije….
lp, pikicapokica 🙂
Pozdravljeni.
Mene pa nekaj zanima. V sredo grem na morje. Ker mi je menstruacija že teden dni zamujala (ni nosečnost) sem v četrtek odšla k zdravniku po tablete za prestavitev menstruacije. Ta mi je prepisal Primolut. Ker nisem vedela kda bo menstruacija nastopila sem danes v soboto vzela eno tableto (ker nebi rada na morju imela menstruacije). Čez približno 4 ure se mi je pojavil rjavi izcedek (kot je vedno na začetku menstruacije) tako da sem mislila da sem dobila menstruacijo, ampak še vedno ni prave krvavitve. Zdaj pa ne vem več kaj naj strorim.. naj še zvečer vzamem eno tabletko, če ne bo prave krvavitve?
Hvala za odgovor.
Lepo pozdravljeni !
Zaradi potovanja sem si zelela prestaviti menstruacijo za 7 dni, jem tabletke jazz. Takoj ko sem torej prisla s potovanja(sedmi dan po predvidenem roku menstruacije) sem 4 tabletke zavrgla in cakala da jo dobim. Danes je ze 5 dan in menstruacije se ni,ali naj se podalsam cakanje? Ali naj raje nadaljujem z tabletami brez menstruacije ta mesec?
Vesela bom vsakega odgovora in res iz srca bom vam hvalezna,
lep pozdrav, Anita.
Pozdravljeni!
Iz zapisanega ne razberem, kako ste si prestavili odtegnitveno krvavitev. Domnevam, da ste pred dopustom preskočili bele tablete in nadaljevali z roza, sedaj ste se vrnili z dopusta in ne jemljete nobenih tablet zadnje 4 dni? Če je tako, potem lahko kar začnete jemati roza tablete, tudi če odtegnitvene krvavitve ni. Lahko pa še čakate, če želite, a premor ne sme biti daljši od 7 dni. Sicer pa roza tablet ne rabite ravno vreči v koš, jih boste potrebovali naslednjič, ko si boste znova želeli prestaviti krvavitev.
Matjaž
Pozdravljeni !
Prestavila sem si menstruacijo za nekaj dni in tako izpustila 4 rozaste tabletke (KT jazz),torej preskocila sem bele in nadaljevala z novim pretisnim omotom in naredila stiridnevno pavzo par dni kasneje kot po predvidenem. Zanima me ali naj sedaj te stiri tablete preprosto zavrzem, ali moram pojesti tudi te?
Ze vnaprej se zahvaljujem za Vas odgovor! Lp