prestavitev menstruacije
Spoštovani,
za prestavitev menstruacije sem že 3x poizkusila Primolut Nor. Niti enkrat se mi menstruacija ni prestavila, ampak je prispela po normalnem voznem redu. V tretjo sem jemala celo po 3 tabletke na dan, pa vseeno nič. Ginekolog je rekel, da imam tako močan “sistem”, da se ga ne da prestavit.
Mi lahko svetujete kakšne druge tabletke, ki bi delovale?
KT drugače nikoli nisem jemala.
Hvala za odgovor!
Ste jemali tabletke pravilno, torej 3 dni pred pričakovano menstruacijo? Morda bi bilo smiselno začeti z jemanjem kar teden dni pred menstruacijo, po 3x na dan po eno tableto, 14 dni jemanja. Tako boste premaknili menstruacijo za teden dni.
Lahko pa probate s tabletami Orgametril, ki jih začnete jemati dva tedna pred pričakovano menstruacijo, po eno tableto na dan. Lahko jih vzamete tudi do enega tedna pred menstruacijo, vendar v tem primeru jemljete od 2-3 tablete na dan. Če boste jemali tablete manj kot teden dni pred M, potem imate lahko vmesne krvavitve, zato je najbolje jemati kar dva tedna pred M, da bo sigurno steklo po načrtu.
Spoštovani!
Jemljem KT Qlaira in me zanima na kakšen način sploh lahko prestavim menstruacijo, saj je s temi KT ni možno prestaviti. V začetku maja namreč odhajam na krajše potovanje, ki bo ravno v času menstruacije in me zanima kakšne možnosti so za prestavitev krvavitve? Verjetno ne morem jemati npr. Primolut Nor skupaj s KT?
Hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
Stara sem 14 let in zaradi potovanja bi si morala prestaviti menstruacijo za 15 dni. Zanima me ali lahko pojem torej 20 tablet primonut nor skupaj . namrec tri dni prej nato pa še 15 dni, ko bom na potovanju. Drugače imam redno menstruacijo. pred pol leta ,ko sem jo tudi za per dni rabla prestavit mi je uspelo z temi tabletami. in sem dva dni po tem dobila.
hvala in lp
Pozdravljeni,
kako jemati KT Lindynette, če želim prestaviti menstruacijo? Ali začnem 7 dni prej po eno tabletko na dan ali 3 dni prej po 2 tbl. na dan (zjutraj in zvečer po eno)?
Te tabletke so mi ostale (še vedno imajo veljaven rok trajanja), zdaj jih ne jemljem več, bi pa vseeno rada prestavila menstruacijo med dopustom.
Ali je bolje, da grem vseeno do gin. in mi predpiše tabletke za prestavljanje menstruacije?
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Imam vprasanje.
Jemljem KT Belata. V tablici se imam tri tabletke. Potem bi naj sledila pavza z menst.. Vendar nujno mi bi bilo, da v cetrtek( danes sest dni ) bila svodobna. Kot sem izvedela iz prebranega bi naj jemala takoj se novo tablico do konca ? Pa bo ucinkovito? Me je pa strah, ker ne vem kako se bo telo odzvalo na to spremembno. Ker od kar jem te tablete imam konstantno malo povisano temperaturo in glavobole.
Hvala za odgovor.
Amy
Pozdravljeni,
Jemljem KT logest in sem se odlocila da zaradi dopusta prestavim menstruacijo. Zadnjo tabletko sicer vzamem 17.7. M. pa potem dobim 21.7. Za prestavitev torej samo nadaljujem brez prekinitve z novo skatlico KT? Ko bom prenehala z jemanjem, ali bom potem M. dobila prav tako cez cca 3dni? Ali takoj naslednji dan?
Najlepsa hvala in Lp
Lahko bi naredili tako, kot predlagate, da bi iz drugega zavojčka porabili le 7 tabletk (oz. kolikor je pač potrebno), ostale pa bi zavrgli, a vam jih bo potem manjkalo in boste morali do ginekologa po dodatni zavojček. Enostavno drugi zavojček porabite do konca in nato naredite predviden premor.
Matjaž
Pozdravljeni!
Proti koncu avgusta točno 25.8.2015 odhajam na dopust v Turčijo in ravnam v tem času bom dobila menstruacijo. Menstruacijo imam vsaki mesec redno, dobim nekje na 25-27 dni, traja do 6 dni. Nobenih kontracepcijskih tablet redno ne uporabljam, razen za prestavitev menstruacije mi je ginekologinja predpisala tabletke Primolut in le s temi sem si pred leti samo eno leto menstruacijo prestavila za en teden.
Zanima me, če bi si mestruacijo v tem mesecu juliju – po dnevih bi jo dobila nekje 10.07. prestavila za en teden, se mi ciklus pri naslednjem mesecu tudi prestavi? Tako, da po izračunu menstrucije ne bi dobila 5.8 ampak nekje po 10.8 in ne bi je dobila 29.8.ampak nekje po 5.9.2015.
Upam, da moje vpršanje ni ˝smešno˝, ampak te tabletke in vse skupaj mi je zelo tuje. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
l.p.
Pozdravljeni,
tudi jaz bi si želela prestaviti menstruacijo, in sicer za cca 10 dni. Sicer že več let ne jemljem kontracepcijskih tablet, Primolut Nor sem preizkusila že prejšnja poletja, vendar sem se zelo slabo počutila in bila tečna celo sama sebi 🙂 Zanima me, kakšni so pričakovani stranski učinki, če si poskusim prestaviti menstruacijo s tabletkami Stediril-M? Večji ali manjši kot pri Primolut-Nor.
Hvala in lep pozdrav.