Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prestavitev menstruacije

prestavitev menstruacije

Pozdravljeni.
V sredo grem na morje, vendar sem danes zelo nepricakovano (ze) dobila menstruacijo. Zanima me, ce jo je kakorkoli mozno pospesiti ali prekiniti.
hvala, lp.)

Lep pozdrav!

Mene zanima kako je je s tem jemanjem primolut nor skupaj z KT. Jaz bi morala danes vzet prvo belo tabletko KT yaz zdaj pa nevem ali naj jemlem te tablete tak naprej kot do zdaj ali naj preneham z jemanjem KT med tem časom ko jemlem primolu nor? Sej vem da se da prestavit tudi z samimi KT samo nisem čisto ziher da se bo z njimi prestavlo.

Pozdravljeni!

Menstruacijo sem si prestavila s tabletami primolut nor. V ponedeljek zvečer sem vzela zadnjo tableto. Sedaj je že 4 dan od tega in meni se menstruacija še ni pojavila. Skrbi me, ker v navodilih piše da se pojavi 2-3 dan po prenehanju. V spodnjem delu trebuha me vsako toliki špika. Sem pa sedaj že 2 dni zelo pod stresom zaradi tega. S fantom sva imela v sredo spolni odnos, pri katerem se nama je nakoncu, ko je potegnil penis iz moje nožnice kondom iztaknil. Naslednji dan sem uzela tudi jutranjo tabletko. Skrbi me…

lp

@lucija190: Pogovorite se s tistim, ki vam je tabletke predpisal. Verjetno vam je dal tudi navodila.

@anenst
: Če vas skrbi, naredite test za nosečnost.

Še nekaj…včeraj popoudne se mi je krvavitev pojavila, vendar je ponoči nisem imela in sedaj je spet prišla. ponavadi imam prve tri dni dokaj normalno menstruacijo. Ali je to mogoče posledica tablet primolut nor?da se mi je vse skupaj zmešalo?

Najverjetneja je.

nisem uzela belih tabletk in sm zacela z drugo tablico a imam vseno menstroacijo

To se žal lahko zgodi. Tabletke jemljite kar redno naprej.

emlem tablete yaz nisem uzela zdniah stri in sem sla na novo tablico zdaj imam 5 dni zelo cudo menstruacijo mislim ni taka da bi rabla tampon ali vlozek ni sploh mocna je kaj narobe

Krvavitev se je pojavila, ker 4 tabletk niste vzeli in je normalen odziv telesa na nenaden padec hormonov. novo škatlico jemljite redno naprej. Polno boste zaščiteni po 7 dneh jemanja. Kakšen bo vzorec krvavitve, vam ne morem napovedati.

Pozdravljeni
v sredo sem pričela z jemanjem Orgametrila. Kaj če se mi jutri pojavi menstruacija, prekinem ali nadaljujem s tabletami? ali se bo časovno skrajšala menstruacija?
hvala

Ponavadi se ga jemlje 10 dni, potem nastopi krvavitev. Načeloma naj med jemanjem ne bi krvaveli.

Pozdravljeni,
tabletke Yaz jemljem ze 2 leti. Letos sem si v avgustu in septembru prestavila menstruacijo (spustila sem bele in normalno nadaljevala z roza), potem sem v oktobru imela normalno menstruacijo. Tudi v novembru sem zaradi dvotedenskega razvajanja spustila bele tabletke. Sedaj pa me zanima, ali jih lahko spustim se ta mesec (gremo smucat v Svico) in ali bom se vedno zascitena, ce normalno nadaljujem z roza tabletkami?
Hvala za odgovor
Lp

Pred kratkim sem začela jemati KT (Zoely) oz. jih jemljem prvi mesec. Želela bi si prestaviti menstruacijo. Ali lahko spustim placebo tablete in začnem z tabletami iz novega ovoja, glede na to, da še nisem imela nikoli menstruacije odkar jemljem KT. Ali to ni dobro, dokler se še telo navaja na KT?imam tudi umesne krvavitve.
Hvala za odgovor
LP

Da, spustite placebo tabletke in takoj začnite s tabletkami iz naslednjega ovoja; v času odloga krvavitve se lahko pojavijo vmesne krvavitve. Ko želite dobiti menstruacijo med jemanjem drugega pretisnega omota, prenehajte z jemanjem belih aktivnih tabletk in začnite jemati rumene placebo tablete iz drugega pretisnega omota. Ko porabite te, začnite normalno z belimi aktivnimi tabletami iz naslednjega (tretjega) pretisnega omota.
Vmesne krvavitve so v prvih mesecih jemanja pričakovane.

Lep pozdrav,
Polona Podnar, dr.med., spec. gin. in porod.

Tanja-1,
lahko naredite tudi tako, a je bolj verjetno, da bo prišlo do vmesnih krvavitev, zaščiteni sicer boste. Morda je bolj smiselno, da skrajšate jemanje roza tabletk iz drugega omota, vzamete bele in nadaljujete spet z novim omotom, odvisno od tega, kdaj potujete.

Lep pozdrav,
Polona Podnar, dr.med., spec. gin. in porod.

Pozdravljeni,

Skoraj leto dni sem jemala KT Yazz vendar sem potem prenehala… Sedaj jih ne jemljem cca pol leta. Ker pa bi rada prestavila M za nekaj dni me zanima kako to lahko naredim.. Eno skatlico KT imam se doma. M naj bi dobila okrog 25.1.

Najlepsa hvala za odgovor
Lp

Ali se lahko menstruacija prestavi tudi v naprej ??? Jaz bi jo imela 5 dni prej,ne bi pa pojedla vseh tablet Primolu Nor do konca ? Ali je to možno ? Ali ima katera s tem izkušnje ??? Sem si že prestavljala da sem imela kasnej, vendar sem imela potem vedno slabosti in bolel me je trebuh.Ker pa greva z možem na potovanje z avtobusom, bi si jo rada prestavila. Imam redne in zelo močne menstruacije. Ali mi svetujete kaj drugega ???

V bistvu ne rabite zaužiti vseh tablet v zavojčku. Začnete torej 3 dni pred pričakovano menstruacijo in tablete jemljete, dokler ne želite menstruacije, v 2-3 dneh po zadnji tableti pride do krvavitve.

Matjaž

Predviden datum menstruacije imam 16.4 , jaz pa bi jo imela 11.4. 2015, to je 5 dni prej…a je to možno ???

New Report

Close