Okužba s HIV
Pozdravljeni,
Imel sem nezaščitene spolne odnose z žensko 4x v treh tednih.Spolne zgodovine od ženske ne poznam,zato sem v strahu,da ni kaj narobe….zaradi znakov ,ki so se mi pojavili po treh tednih od zadnjega odnosa.
Znaki vneto žrelo ki traja skoraj že tri tedne,včasih imam občutek toplote v ušesih,poln nos,ki pa je dejansko brez tekočine.
Mislite,da bi lahko bili to znaki akutnih Hiv simptomov?
Po kolikem času se lahko grem testirat,da so izvidi mirodajni.
Hvala
Spoštovani, akutni retroviralni sindrom se pojavi v 2 do 6 tednih po okužvi z virusom HIV in ima lahko zelo pestro simptomatiko: vročina, gripi podobni znaki, povečane bezgavke, bolečine v žrelu, glavobol, bolečine v mišicah in sklepih, izpuščaj….
Vendar – podobne znake imajo številne druge virusne okužbe… in zgolj na osnovi podobnih kliničnih znakov ne oremo sklepati na nič. Kombinacija testov III/IV generacije je v povprečju pozitivna 3 tedne po okužbi.
Simptom vneto žrelo lahko je, ali pa ni prisoten. Simptomi lahko trajajo par dni do pat tednov, lahko pa jih sploh NI!!!! Iz posameznih siptomov NIKOLI ne ocenjujemo ali ne sklepamo na vrsto okužbe, temveč se gremo testirati!!!!!
Stres, seveda, sam po sebi ne povzroči vnetega žrela, lahko pa poveča dovzetnost za neko okužbo.
Spoštovana ga. Nina!
1.7.24 naju je s prijateljem, ki sva se spoznala na aplikaciji malo zaneslo in sva drug drugemu mastrubirala do izliva. Ker seveda njegovega statusa ne poznam nisem želel iti v kaj več. V primeru, da je HIV pozitiven, ali to predstavlja tveganje za mene ? Njegova sperma mi je prišla na roke, ki pa imam vedno malo popokane in ranice na njih saj delam v avtomehanični delavnici. Ali mislite, da bi se moral iti testirati? Ali bi bil test zanesljiv, če bi ga opravil v ponedeljek torej 21. dan po izpostavitvi.
Najlepša hvala za vaš odgovor in lep vikend.
Spoštovani, tale “lahkota” je zelo relativna. Če prakticirate spolne odnose penis – vagina in je ob tem penis zaščiten s kondomom, to pomeni visoko stopnjo zaščite. Če ob tem z usti obdelujete sluznico vagine, se tveganje nekoliko poveča. Višje tveganje prinašajo nezaščiteni grobi spolni odnosi (brez kondoma), kjer npr. penis grobo in trdo vstopa v anus. Višje tveganje je tam, kjer oseba pride v NEPOSREDNI STIK s krvjo…
Ga. Nina, en prijazen pozdrav. Na spletnih zmenkih sem spoznal enega čudovitega fanta, s katerim sva se parkrat že v živo srečala. Naslednjo srečanje bi znalo pripeljati do česa več kot izgleda. Ker ne poznam njegovega HIV statusa in statusa ostalih bolezni, me zanina kako zanesljiva je uporaba kondoma pri analnem in oralnem skesu? Ali se bi bilo potrebno testirati po seksu tud če kondon nebi počil in bi se uporabil dosledno ?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
HPV se prenaša z neposrednim stikom: z drgnjenjem, stik koža/koža; koža sluznica… V primeru genitalnih bradavic je prenos največji, kadar so spremembe prisotne. Pred prenosom se zaščitite s predhodnim cepljenjem (proti najpogostejšim vrstam tipov, ki povzročajo genitalne bradavice, raka materničnega vratu, grla, oz. anusa).
Pozdravljeni, Jaz pa sem bil pri prostitutki. Do seksa ni prislo. Penis mi je obdelovala samo z roko. Pa drgnil sem ga ob njene prsi (tudi ob bradavice) Po 1 mesecu in 10 dneh so se mi po rokah in nogah pojavili neki blagi izpuscaji. Ali menite da bi se moral iti testirati? Pred zacetkom sva se sla oba stusirati tako, da nekih “ostankov”od prejsnjih strank ne bi smela imeti na sebi. Ampak nikoli ne ves. Ali se moram iti testirati? Hvala vam za odgovor.