Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija odstranitev modrostnih zob

odstranitev modrostnih zob

Pozdravljeni,

svetujem vam ponovni obisk pri zdravniku, ki vas je obravnaval. Vaje za odpiranje ust so nujne!

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni!
Tako lepo pomirjate prestrašene, da puljenje nič ne boli, da sem nad svojo izkušnjo še bolj neprijetno presenečena. Dežurnega zdravnika sem namreč obiskala zaradi groznih bolečin od vnetja in močne zagnojenosti ob modrostnem zobu LZ, kateri se je skoraj v celoti že pred tem odlomil, ostal ga je le še manjši košček, ki pa se je zelo vstrajno držal koreninice – očitno … :(((
Zdravnik se je odločil, da ga izpuli in to z “analgetikom” ene mini špricke, ki mi jo je malo našprical v usta, po čemer nisem čutila nikakršnega omrtvičenja, morda le mravljinček ali dva, potem pa nič več, ko se dr. loti dela. Seveda me je izjemno zabolelo (in ja, tudi jaz spadam med zelo prestrašene, na kar sem pred začetkom opozorila) in sem začela tuliti, naj preneha. Na vprašanje, če se zoba ne puli z omrtvičenjem z injekcijo, ne dobim jasnega odgovora, le še malo “čudežne špricke” in spet na delo, da sem od bolečin začela jokati. Končno je sestra prepričala osebka, da se posluži injekcije, katero prejmem daleč od osmice in takoj povem, da tisti predel še kako čutim, a se me ne posluša in se že vleče v živo zob iz dlesni. Začnem tuliti še bolj in se dobesedno tresti od bolečin, po nekaj norčevanja iz mojega otroškega neprenašanja bolečine mi le vtakne še drugo polovico injekcije malo bližje rani. Tokrat omrtvičenost le malo čutim in se pod manipulacijo zatrdno odločim, da tokrat zdržim do konca, da le bo že enkrat konec tega grozljivega mučenja. Na veliko presenečenje je bolečina ista in raste, po tem, ko ga končno izpuli, še veselo praska po sveži rani, da očisti gnoj, jaz pa doživljam agonije kot še nikoli v življenju poprej. Dobesedno!!!
Samo, da je konec. Poprosim za nekaj proti bolečinam, a sem odklonjena in z vatko v ustih pospremljena skozi vrata.

OSTUDNO!
Hvala lepa za nič, si mislim in se odločim, da raje vidim, da mi zgnijejo vsa usta, kot da se še kdaj vrnem tja.

Pa mi prosim povejte, kako je možno, da še zdravstvenega doma nisem zapustila, ko sem že V POPOLNOSTI čutila celoten predel, ki je bil KAO omrtvičen??? Nazadnje je trajala še nekaj ur … Tokrat pa par minut?? Ni čudno, da sem čutila vsak dotik.

Zgrožena sem. Naravnost zgrožena. Če svojega strahu pred zobozdravniki nisem prej imenovala fobija, ga zdaj zagotovo lahko. Najraje bi se pritožila … Po drugi strani pa čimprej pozabila dogodek … a mislim, da me bo v morah spremljal še dolgo, dolgo …

Se opravičujem za izpad. Res sem šokirana, žalostna. Počutim se zlorabljeno. Nekomu sem morala povedati in prositi za komentar …
Se je kaj takega še komu zgodilo?

Lp

Pozdravljeni,

očitno ste imeli zares smolo. V teh časih nisem slišala za nikogar, ki bi pulil zobe brez lokalne anestezije. Nimam komentarja. Res pa je, da včasih anestetik ne deluje tako močno kot bi želeli. Moj nasvet je le, da se izogibate dežurnih ambulant.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Naj še jaz delim svojo zgodbo, da mogoče vsaj malo preženem strah pri vseh, ki vas odstranjevanje modrostnika še čaka. Včeraj sem bila naročena za odstranitev spodnjega desnega modrostnika (48) pri dr. Slavec Tomaž v Besnici. Odstranitev je potekala povsem brez bolečin-dobila sem dve injekciji; to je bilo pa vse kar je bilo neprijetnega pri celotnem posegu. Odstranjevanje modrostnika je trajalo približno 5 minut, brez komplikacij. Imela sem rahlo otečeno lice, doma sem preventivno vzela eno tebleto Nalgesin forte, vendar ne čutim nikakršnih bolečin niti danes. Lice ni več zatečeno, normalno jem, pijem, govorim. Pazim edino da nisem na vetru ali prepihu, da si ne bi po nepotrebnem prehladila rane. Tako da, če imate težave in ste po možnosti v dolgi čakalni vrsti za poseg, vam toplo priporočam da se odločite za samoplačniško varianto (60eur) pri dr.Slavec-u, kjer bo poseg opravljen profesionalno, hitro in brez bolečin. Verjamem pa da on ni edini dober oralni kirurg, tako da preglejte malo priporočila drugih kirurgov, ki so vam bližje. Jaz sem zelo zadovoljna in vem kam bom šla ob naslednjih tažavah. Srečno vsem!

Pozdravljeni!
Danes so mi odstranili zgornji desni modrostni zob, ki še ni bil izraščen. Bolečine so precej močne, Lekadol ne pomaga, kateri anagletik priporočate?
Zanima pa me, zakaj sem jaz dobila šive, ki se razgradijo sami, ali za to obstaja kakšen poseben razlog? Zgoraj sem namreč zasledila, da je večina dobila šive, ki jih grejo potem odstraniti čez 1 teden. Ali to, da imam šive ki se sami razgradijo, pomeni, da bo celjenje trajalo dalj časa?

Hvala za odgovor.

kdaj sploh zraste modrostni zob??

Pozdravljeni,

pred šestimi dnevi so mi odstranili spodnji desni modrostni zob. Operacija je bila zaradi neizraščenega zoba malo bolj zahtevna, a je vseeno potekala brez zapletov.

Potem ko je anastezija popustila, mi je v konici jezika še vedno ostal rahlo mravljinčast občutek. Natančneje, občutek je približno tak kot da bi se opekla v jezik, kar pa je seveda nemogoče, ker sem vse od operacije pila in jedla samo hladno.

Na splošno se mi rana celi normalno, oteklina je minila, bolečina že skoraj izginila. Dosti bolj kot rana me boli ob korenu jezika na desni strani in stalno me spremlja ta občutek na konici.

Zanima me kdaj običajno tak občutek in bolečina v jeziku mineta, ter kako zelo pogosto se pacientom to dogaja? Ali je mogoče prišlo do poškodbe živca?

Hvala za vaš odgovor.

Pozdravljeni,

pravilno sklepate; prišlo je do rahlih poškodb živca, ki pa sčasoma minejo. Težave lahko trajajo tedne. Pri obnavljanju živca pomaga jemanje vitaminov B kompleksa. Več o tem vam bo povedal vaš zdravnik, ki vas je operiral, lahko pa se obrnete tudi na kolega spec.kirurga v sosednjem forumu.

Srečno.

Pozdravljeni,

modrostnik izraste kot zadnji izrasli stalnik. Kdaj izraste je odvisno od anatomskih razmer v čeljusti, velikosti in legi tako modrostnika kot tudi ostalih zob. Lahko izraste kmalu za izrastjo drugega molarja, lahko pa tudi nikdar. Narava modrostnikov je torej zelo individualna.

Srečno.

Pozdravljeni!

Ko sem izpulil prvi modrostni zob sem dobil tablete proti bolečinam in antibiotike (rano mi je kirurg tudi zašil). Pri drugem pa sem dobil samo tablete proti bolečinam, nič antibiotikov in rane tudi ni zašil.
Sedaj po 3h dneh je rana postala črnkasta in na vrhu so se naredile bele lise ki imajo okus gnoja (bolečina je za enkrat blaga). Zobe si umivam po vsaki jedi tako da ustna votlina je načeloma čista.

Zanima me če imate kakšen predlog kako bi se to najbolje pozdravilo in ali obstaja možnost da se vse skupaj še precej poslabša (samo od sebe)?

V naprej hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

po opisu sodeč se rana normalno celi, pomemno je le, da jo pustite čimbolj pri miru. Glede terapije po ekstrakciji zoba se kirurg odloča za vsak zob posebej, glede na stanje, težavnost izklesa ipd.

Srečno.

Pozdrav še enkrat!

Malo me vseeno še skrbi da se bo rana zaprla, notri pa bo ostal gnoj in se bo potem vse skupaj zagnojilo. Ali so skrbi odveč?

Hvala še enkrat!

Lp

Pozdravljeni,

to kar opisujete ni gnoj, temveč proces celjenja rane. Prosim uporabite brskalnik, ker sem o tem že velikokrat pisala. Torej so vaše skrbi odveč.

Srečno.

Lep dan.
Pred enim tednom sta mi bila odstranjena modrostna zoba na desni strani. Po enem tednu bolečina še ni izginila, še več, bolita me obe desni sedmici. Je to normalno? Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

Bolečine po ekstrakciji kot jih opisujete so normalne. Bilo bi zaskrbljujoče, če bi le te postale neznosne tj. da jih ne bi omilili niti analgetiki.

Srečno.

zanima me sledeče, danes so mi pulili modrostni zob pa me zanima a to lahko že kj treniram?

uprašam zarad tega k bi se naprezou da ne bi popustila rana pa bi se mi potem kri ulila vn?

hvala za odgovor že unaprej 🙂

Pozdravljeni,

V tem času so verjetno težave že minile!?

Pozdravljeni,
lani oktobra se mi je odkrušila zgornja desna osmica. Sicer sem obiskala zobozdravnico, ki je zgolj omenila da bom morala na operacijo, torej na odstranitev, vendar je ostalo le pri tem, saj sem takrat imela večje težave z šesticami.

Sedaj imam na območju omenjenega modrostnega zoba bolečine že par tednov, zobozdravnica je na porodniški, nihče je ne nadomešča, k dežurnim pa nimam namena več hodit po trakce. Krona se je v celoti odkrušila, površina (bivšega) zoba pa mi gnije. Predvidevam da zato ne morem v celoti odpirati ust, jesti, se rekreirati ipd. normalno, brez da bi imela zarezujoče bolečine po celotni desni strani čeljusti.

Hvaležna bi vam bila za vaš nasvet, bi pa prosila da preden mi svetujete samoplačniški poseg, da upoštevate moje študentsko finančno stanje in mi svetujete morda malce več kot le to.

Najlepša hvala že vnaprej,
Martina

Pozdravljeni,

vsak zobozdravnik, ki ima koncesijo mora imeti v času odsotnosti urejeno nadomestilo. Če totej vaša zobozdravnica nima nadomestila, naj vam v dežurni ambulanti napišejo napotnico z spec. kirurga za odstranitev zoba.

Srečno.

Hej
Jaz imam levo in desno zgoraj modrostna zoba ki sta mi že v celoti zrasla.Nevem zakaj ampak starsa tega se neveta ker me je sram povedati..in jaz bi rada tadva modrostna zoba čim hitreje odstranila ker se počutim kot da bi imela v ustah nekaj več..kako naj to povem staršema?In ali bom morala imeti zvezdice ali kaj..?najlepsa hvala
L.p.

New Report

Close