OBMP – IVF 2023
@sun ja v Lj sem. Me je cist negativno presenetl, ker pri prejsnjem transferju sem sla samo 2x na UZ in drugic ze dobila stop. Pa tudi prejsnjic so mi razlagal kako so boljsi rezultati, ce je stopka…
Za napotnico ja zaprosis za novo pri ginekologu ki te vodi v neplodnostni. Jaz imam to sreco da je isti tudi moj osebni ginekolog tak da sem se ze na tistem poporodnem pregledu 6t po prvem zmenila vse kdaj se prijavim k njemu da pogleda ce je vse ok in napise napotnico. Meni je rekel kar julija ker sem rekla cimprej in ker more po prailvilu miniti eno leto. Za partnerja pa ne vem vprasam julija pa lahko javim.
Predvidevam da poleti ni sprejemov tk da potem jeseni, tocni mesec bom videla sproti kako bo zacetek M. Imam pa se 4 pingvincke in upam da bo naslednji tako uspesen kot je bil prvi svezi prenos.
kaj p ti koliko jih imas? Kdaj nameravas it po njega?
Vso sreco tudi ostalim ki trenutno odstevate ??
Danes sem imela prvi UZ, 9.dan kratkega protokola z menopurjem in je zdravnica komentirala samo, da je krasen endometrij, na list pa oznacila velikosti foliklov levo 13,14 in desno 14. Ali to pomeni, da so bili vidni samo 3 folikli, ali je lahko vec njih take velikosti? Sem prvic v postopku IVF in sem bila tako zmedena, da sem jo pozabila vprašati, koliko jih je bilo vidnih, zdaj me pa po vsem prebranem na forumu skrbi, da sem tako slabo odreagirala na hormone☹️ Ali se vam število foliklov na naslednjih UZ tudi še spremeni? Hvala vam za vsakršno informacijo in izkušnjo.
bazilika123, 02.04.2023 ob 12:13
Danes sem imela prvi UZ, 9.dan kratkega protokola z menopurjem in je zdravnica komentirala samo, da je krasen endometrij, na list pa oznacila velikosti foliklov levo 13,14 in desno 14. Ali to pomeni, da so bili vidni samo 3 folikli, ali je lahko vec njih take velikosti? Sem prvic v postopku IVF in sem bila tako zmedena, da sem jo pozabila vprašati, koliko jih je bilo vidnih, zdaj me pa po vsem prebranem na forumu skrbi, da sem tako slabo odreagirala na hormone☹️ Ali se vam število foliklov na naslednjih UZ tudi še spremeni? Hvala vam za vsakršno informacijo in izkušnjo.
Po mojih izkušnjah v MB zapišejo samo vodilne folikle na vsaki strani in sem se tudi jaz spraševala isto kot ti. V LJ so pa so meni vedno prešteli vse nad določeno mejo in dodali plus manjši. Nato tekom UZ in na punkciji pa jih je vedno bilo več. Gledajo vodilne folikle, saj ti ne smejo iti nad določeno velikost in se po njih orientirano, kdaj dobiš stop injekcijo. Dobro je, da mali še nadoknadijo oz. da ti lepo enakomerno rastejo. Glede na to, da imaš 14 in 13 vodilne folikle in najbrž ostale manjše, boš po mojem mnenju imela še vsaj 2 UZja. Ampak na koncu jih je vedno več bilo. Je pa vsak primer individualen.
@bazilika123 jaz sem v 1 postopku imela na 1. UZ vidne samo 3 folikle, že na drugem UZ jih je bilo potem 8 (so bili skriti na drugi strani jajčnika), na punkciji spunktirali 8 foliklov in dobili 8 celic, nastali so 3 zarodki.
Danes sem imela telefonski posvet (sploh nisem vedela, da bo, ker nisem dobila obvestila in so potem ugotovili, da so nekaj v sistemu zafrknili) in mi je dr. reku, da zdaj tudi po neuspelem prenosu zamrznjencka cakajo 3 menstruacije za novi prenos. Da se maternica uspesno scisti in da ne hitijo prehitro. Torej to po neuespelem transferju + se dve. Cist mi je vse dol padlo, ker sem drugace planirala. A ste ve tudi cakale toliko casa?
V bistvu sem v celoti razocarana s pogovorom, ker tudi nisem uspela dobiti aspirina, niti spremembe postopka (glede na to, da spontani ni bil uspesen). Najraje bi se 1x pisala in vztrajala, da dobim svojo IVF ginekologinjo. Ker dejansko moram zdaj se 1 mesec vec cakati in caka me identicen prenos, nic ne bodo spreminjali. Najbolj pa ne razumem 3 mesecnega cakanja.
@Plus_one a si v Lj? Jaz sem imela feb. prenos zamrznjencka, zacetek marca posvet in zdaj ze hodim na UZje za nov transfer. Meni je rekla zdravnica na posvetu da za zamrznjencke sploh ni treba nic cakat. Da zaradi administracije in da vsi prbl. enako cakamo je pa v praksi tako, da prides na vrsto z 2. ali 3. M. Sem pa jaz imela oz bom imela obakrat v spontanem ciklu prenos.
Noro, ce bo treba se za zamrznjencke toliko cakat…
Zdravo.
tudi jaz imam namen iti po zamrznjencka. Bi katera vedela, je vedno prenos v spontanem ciklu?
zgoraj je ena napisala da po uspešni zanositvi mora biti otrok star eno leto, da lahko greš po zamrznjencka. Kak pa je z dojenjem, ker midva se še dojima in sem nekaj brala da dva meseca ne smeš dojiti, je to res? In zakaj, če morda katera ve? Če se ne špikaš..razen če je manj možnosti za zanositev ob dojenju? Menstruacijo imam že pol leta.
hvala ?
@Plus_one jaz nisem še nikoli med prenosi ? toliko čakala… Sem pa ravno danes poslala prijavo za posvet in bom javila kaj bom izvedela…
Jaz 3 cikluse absolutno ne mislim čakati, ker imam cikluse dolge tudi po 50 dni in potem poleti oni en mesec ne delajo in bom šla lahko šele septembra namesto maja/junija…
Po mojem vsekakor lahko zahtevaš razgovor s svojo G oz “drugo mnenje”
@Fracek @Upanje111 žal pri meni prenos ni bil uspešen, je pokazal krvni test… Tako da bo treba v nov boj, vse od začetka.
Utrogestan pa res prestavi prihod menstruacije. Cikel se je iz normalnih 25-27 dni prestavil na cca 33 dni. Sicer sem predvčeraj in včeraj opazila rjavo kapljico, tudi danes se še ni konkretno vlilo. Upam, da se bo cikel z naslednjo menstruacijo uredil.