Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Srečno @Fracek ??

Jaz sem danes 11. dan po prenosu zamrznjenčka. Testa ne upam delati, 13. dan imam krvni test.

6. in 7. dan po prenosu sem v spodnjem delu čutila neke vrste bolečino, ne kot pred menstruacijo, kot neka čudna napetost. Včeraj neznosen glavobol cel dan in danes me črviči, kot da se bo vsak čas vlilo. Naj povem da podiram rekorde v obiskih wc-ja in analiziram vsak košček toaletnega papirja. Včeraj, ko sem sedela, se je nekaj vlilo, hitro panično potegnem dol hlačke, na dnevnem vložku seveda utrogestan.

Danes sem drugače 28. dan cikla, običajno so cikli dolgi 25-27 dni, redni.

Utrogestan zavira prihod menstruacije?

Srečno tudi vsem ostalim, naj nam pomladni dnevi prinesejo veliko plusov ?

@mimimi541 js mam danes prvi dan m., tako da 3.dan zacnem. Hvala za info, bomo vidli, kako bo slo se s femaro..

@RainbowOwl jaz sem jemala pred zadnjim prenosom, 3-7 dan ciklusa, 2 x na dan. Stranskih učinkov nisem imela, je pa folikel hitreje zrastel (ovulacija bila prej).

@fracek ves kaj utrogestan skodit ne more, better safe than sorry! javljaj se! jaz sem pa se vedno vrtim v zacaranem krogu in upam da se izognem klincevi laparoskopiji… mislim da bom konec tedna vec vedla, zaenkrat izgleda pa da je vsaj beta padla… (urinaki test koncno negativen; po mojem prvic praznujem negativen test)

@rainbowowl tud meni je danes prisla na obisk…bomo res skupaj izvedle!!!?

@Vprasalnica te popolnoma razumem, kako je, ko analiziraš vsako pikico na wc papirju. Glede Utrogestana pa je meni vedno zaviral M. Iz 26 dni se mi je zaradi Utrogestana ciklus prestavil celo na 38 dni. Ampak z naslednjim ciklusom se mi potem uredi.

Držim pesti, da ti je uspelo ?? poročaj, kakšen bo rezultat.

@Upanje111 hvala ?? Bom poročala.

Tako da ta Utrogestan lahko prestavi prihod menstruacije… Napihnjenost je tudi posledica Utrogestana? In pa zaprtost. Prej redno, vsak dan, sedaj vsak tretji dan.

@n1n41,nevem kr na izvidu samu pise da ni mozno nardit analize zarad premal spermijev…

@vprasalnica, hvala ? tudi meni je utrogestan zaviral, da se je vlila M, ampak izcedki so se pa vseeno priceli, ko ni bilo uspesno. Napihnjenost in zaprtost pa sta tudi pogosta spremljevalca progesterona. Drzim pesti, da bos jutri skakala do neba ?? si bila pridna, da nisi testa delala, malo je se taksnih ?

@Fracek ❤️ kdaj imas predviden rok? ? sem res vesela zate.? jaz imam v petek prenos. ???

ima se katera prenos v petek? ?

Naslednji teden ze sprejem in prvi uz.pise sprejem v ivf ambulanti.to je tista ambulanta zraven uz?

@Mimimi541 ja, če si v Lj je to ambulanta zraven UZ v pritličju. Veliko uspeha ??

Jaz sem imela v pon punkcijo in imam, ko se obrišem na wc papirju še malo rjavih nitk.Verjetno je to še posledica punkcije in so to sledi “stare”krvi, sveže krvi ni.Kako  je bilo pri vas po punkciji?

@upanje111 hvala..upam da tokrat bo.do 1 teden je normalno da imas nitke,dokler so rjave je vse ok.notraj je vse proluknjano in popikano.telo rabi malo da vse to postima.

Punce, prosim za nasvet. Obicajno imam debelejso sluznico (okrog 18mm), zato sem imela zdaj injekcijo zoladex, ki zavre hormone, posledicno se mi je sluznica cisto stanjsala. Potem sem 10 dni jemala estrofem in danes na UZ-ju endometrij ze 19mm.

Torej spet na istem kot vedno, pomoje bi morala prej na uz, da bi pravocasno videli mocan odziv.

A mislite, da lahko zavrnem prenos? Oz. bi ga bilo smiselno? Berem, da so puncam ze veckrat zavrnili prenos, ce ni bila ok sluznica, meni pa kar vstavljajo zarodke – zdaj bo ze 10., pa pomoje niso to ravno optimalni pogoji.

Punce mene pa zanima koliko časa ste delale ovulacijske teste preden je pokazalo pozitivno? Se je kaj črtica stopnjevala? Po kolikem času ste potem imele prenos ??

Vso srečo vsem ???

Punce, koliko casta ste cakale na pogovor za napotnico za zamrznjencka. Sem poslala preko obrazca v petek pa se nobenega maila dobila.

@Teychy
, en teden po ovulaciji.

@Plus_one na mail so po navadi odgovorili v roku 2-3 dni. Jaz sem dobila datum najbolj zgodaj 10 dni po poslanem mailu, največ sem pa čakala 3 tedne

Hvala (Ne)srecnica, bom se malo pocakala.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena11, 29.03.2023 ob 18:15

Punce, prosim za nasvet. Obicajno imam debelejso sluznico (okrog 18mm), zato sem imela zdaj injekcijo zoladex, ki zavre hormone, posledicno se mi je sluznica cisto stanjsala. Potem sem 10 dni jemala estrofem in danes na UZ-ju endometrij ze 19mm.

Torej spet na istem kot vedno, pomoje bi morala prej na uz, da bi pravocasno videli mocan odziv.

A mislite, da lahko zavrnem prenos? Oz. bi ga bilo smiselno? Berem, da so puncam ze veckrat zavrnili prenos, ce ni bila ok sluznica, meni pa kar vstavljajo zarodke – zdaj bo ze 10., pa pomoje niso to ravno optimalni pogoji.

Glede tanke sluznice je znan problem, da se ne naredi prenos, če je pretanka. Glede debelosti sem sicer tudi nekaj brala, da je 18 do 20 kar veliko, ampak najboljše, da zdravnik pove. Je pa res, da si imela veliko prenosov in če ni bilo uspešno, zna biti, da je težava res v debelini. Estrogen pa tako debeli sluznico. Pa ga moraš jemati za prenos?

Odgovor na objavo uporabnika
Tejchy452, 15.02.2023 ob 19:16

Jaz sem sedaj 7 dan po prenosu in me je ponoči grozno bolel trebuh sem samo šla na wc pogledala samo da ni krvavitev… Drugače pa me vse boli isto kot pred menstruacijo, tako da se bojim da bo prišla. Doma imam sicer samo še en test ampak sem rekla, da bi rada zdržala brez da ga naredim, če seveda ne bo prišla M. Kdaj ste drugače ve kaj delale teste?

Držim pesti za vse????

Dr.Pušenjak svetuje,da se počaka 2tedna s testom, to je ravno takrat ko si naročena na krvni test hcg.

Vpliv stop inekcije z istim hormonom je namreč do 2tedna, zato obstaja možnost,da je + lažen…

New Report

Close