Na pomoč hčera se mi je zapletla s poročenim
Kje je tisti link iz One, kjer so tri zgodbe bivših ljubic. Vse na tleh po dolgoletnih obljubah, osebno poznam žensko, ki je padla v to namišljeno ljubezen…tak človek kliče po zaščiti, tak človek ni sposoben sam ukrepati, pa čeprav je polnoleten. Tudi žena ima pravico vedeti.
Vsi, ki ste za neukrepanje, si iščete izgovore in hrepenite po čisti vesti zaradi sebe in svojega neukrepanja v takih in podobnih primerih. Imam prav ali imam prav?:-)
Neukrepanje ima svoj vzroke, neukrepanje prevaga ukrepanje zaradi komotnosti, neukrepati je lažje kot ukrepati…če koga zanima, lahko navedem po alinejah vzroke za neukrepanje..knjigo imam doma. Pa saj ne bo treba, globoko v sebi čutite, da je to navijanje za neukrepanje posledica vaše temne plati, ne?
jaz to že vem,kar ti praviš
pa vendar kot se je v praksi izkazalo že mnogokrat je vedno na koncu kriva ljubica, poročen mož nikoli,ker njega brani cela vojska ,general je žena,potem so tu njegovi starši polkovniki,pa v nekaterih primerih še ženini starši,potem so tu otroci-odrasli ,ki ga zagovarjajo -pravi vojaki..in če ima tak lahko celo vojsko,zakaj pa ljubica nebi mogla imeti mame v obrambo,lepo vas prosim..sej nevem če boste zastopli kaj hočem povedat,tisti ki bo razmislil kaj sem napisala bo že dojel..tako je v naši družbi,pa tako bo tudi ostalo
Karkoli si naredila Zinka, zdaj je kar je. Moti me samo ena stvar. Na začetku si napisala, kako ti je ena spelala moža in si ostala sama z otrokom, je razdrla družino,… Kaj si pa sedaj ti naredila? Misliš, da bo žena kar tako pismo prebavila? Kaj če gresta vseeno narazen in družina razpade? Res si mogoče obvarovala svojo hčer, pa si jo naučila kaj? Jutri bo spoznala mogoče drugega poročenega…. Boš do smrti njen sodnik?
Ja, res si trenutno situacijo rešila, kakor pač si vedela, vendar še enkrat ponavljam – kosilo, obisk, naj sama vidi v koga se je zaljubila in sama presodi, kaj pomeni z poročenimi flirtat, kaj imajo za bregom. Zdaj se situacija spet lahko razvije v dve smeri. Ostane z ženo in nadaljuje z ljubicami, ali pa se hčeri uresničijo sanje in se preseli k njej in ima ob njej ljubice (odvisno, kako bo žena reagirala)….
Se slišimo. Napiši še, kako se je kaj odvijalo. Še vedno ti ostane skupno kosilo…
Nekateri ste res pametni,me zanima če bi bila to vaši hči,če bi imeli liturgije o uničevanju družin ,o tem in onem..
ni kriva zinka,on je uničil družino samo on in edino on-ampak naš družba to gleda drugače,seveda kaj boljšega hudodelki bosta na koncu ljubica pa še njena mama..kam gre ta svet..
to je tisto o čemer sem zgoraj pisala,generali in polkovniki in potem men težijo zaradi ene puške :):)
Če se moja mami ne bi vmešavala v moje življenje ko sem bila v letih kot hčerka od Zinke, bi jo sedaj rade volje obiskovala, ji kaj postorila če bi hotela, ker je precej opešala. Tako pa me zelo malo vidi.Zakaj? Moje probleme bi znala reševati še sedaj, za svoje pa je nesposobna.Mimogrede: tudi sosedove, pa politične, pa vremenske…večino problemov BI rešila.Jao jao: Skratka pozna odgovore na VSA vprašanja.
Se ne strinjam s tem.
Če bi bila samska, a bi ti srala s poročenim? Če ne, zakaj ne? Zato, ker je poročen? Zakaj pa to? Kaj je narobe, če je poročen?
Zato, če se nekdo zaplete s poročenim je tudi sam soodgovoren za vse posledice.
Za odnos sta potrebna dva. Za varanje sta potrebna dva. Če veš, da sodeluješ pri varanju si soodgovoren.
Večja krivda je na tistemu, ki vara, kot na tistemu, ki sodeluje pri varanju. Ampak kriva sta oba, ker oba vesta kaj delata.
gospa Zinka, kaj ste v anonimki prevarani ženi sploh sporočili? Ker tukaj se krešejo ena mnenja o pomembnosti razkritja resnice, pa o tem da ste na takšen način stopili v obrambo hčere in zares ukrepali, itd………….
kaj ste želeli s pismom sporočiti in komu? mogoče prevarani ženi, da ga mož spet serje okrog z drugo? mogoče hčeri, da vas mora brezpogojno ubogati, ker drugače jo lahko kadar koli OSRAMOTITE pred svetom in je to za vas najboljša vzgojna metoda?
resnica o eni in isti stvari je ena sama, drugo sta pa zmota ali laž. je v današnjem svetu najbolj zapostavljena, vedno je za rumeni tisk najpomembnejša senzacionalna novica, ki ponavadi nima nič z resnico, ampak je v ospredju dogodek, domneve, predvidevanja, ki se predstavijo kot ena sama velika “resnica”. če bi bila na vašem mestu, bi ob hčeri toliko časa sedela, da bi dojela vso resničnost njenega doživljanja. to pa iz enega samega razloga, da bi ji lahko pomagala ven iz enega, lahko da povsem nezavednega vzorca, da bi ona zares zaživela kot ženska, ki se čuti vredna ljubezni v nekem spoštljivem odnosu.
Ta prava Monica,
zdaj je poletni čas, tud čas dopustov, pa bi mogoče lahko razmislila o tem predlogu. vedno se ljudem najlažje pomaga, če jim govoriš iz prakse, če si pričevanjski. kaj če bi se dogovorila s hčerko gospe Zinke, da bi ji povedala svojo zgodbo, ki je ne bi želela ponoviti, kot praviš. pa ne samo to, tisto svojo puško prodaj že enkrat in nehaj strašit z njo, poišči pa stik s srednjimi šolami in študentsko mladež in jim predstavi, kako uničujoči znajo biti trikotniki. če si že doživljala pekel, stopi med tiste, ki so sedaj takšne starosti kot si bila ti takrat in jim preprosto pripoveduj. to ima velik preventivni učinek.
pa misliš da bi me poslušali,malo sutra..
kolegica je imela poročenega tipa,pa bolj sem ji razlagala,da dela veliko škodo sebi,da moški ki je sposoben plahtati dnevno svojo familjo,ne more biti pošten in da lahko pride do resnih posledic ,bolj je zatrjevala,da je pri njima drugače,da ni kot pri drugih takih parih..vraga je drugače,vedno je isti šmoren lažnjivec,naivnica in nevednica..
da ne govorim o tem,da je ni niti na pijačo peljal,dobivala sta se pri njej doma,seveda je bil šampanjec njen strošek,vse kar je dobila od njega v 10 mesecih je bila škatla jagod,skrival ko kača noge,pa še ga nebi pustila,če nebi on nje in še zdaj verjame da jo je ljubil in da je bila to posebna ljubezen,vendar ker jo ima tako rad jo je moral pustiti,da se uredi življenje,to je bil njegov izgovor
no danes vemo ,da je žena takrat zanosila in pravljice je bilo konec
tako da lahko do jutra govorim,ampak noben ne posluša..
Se ne strinjam s tem.
Če bi bila samska, a bi ti srala s poročenim? Če ne, zakaj ne? Zato, ker je poročen? Zakaj pa to? Kaj je narobe, če je poročen?
Zato, če se nekdo zaplete s poročenim je tudi sam soodgovoren za vse posledice.
Za odnos sta potrebna dva. Za varanje sta potrebna dva. Če veš, da sodeluješ pri varanju si soodgovoren.
Večja krivda je na tistemu, ki vara, kot na tistemu, ki sodeluje pri varanju. Ampak kriva sta oba, ker oba vesta kaj delata.[/quote]
Ne gre za krivdo ljubice oz.tistega ki je sam in se spušča v razmerje z vezanim,pač pa za vrednote.
Definitivno se samska oseba lahko zapleta s komerkoli hoče,vprašanje je samo kakšna merila,principe ,vrednote,itd. ima.
To,da se npr,jaz kot samska ne zapletam s poročenim pomeni,da se zato ne,ker se imam preveč rada,da bi bila druga violina in ne zato,ker bi se počutila kot krivec.
Moje mnenje,no:)
pa misliš da bi me poslušali,malo sutra..
kolegica je imela poročenega tipa,pa bolj sem ji razlagala,da dela veliko škodo sebi,da moški ki je sposoben plahtati dnevno svojo familjo,ne more biti pošten in da lahko pride do resnih posledic ,bolj je zatrjevala,da je pri njima drugače,da ni kot pri drugih takih parih..vraga je drugače,vedno je isti šmoren lažnjivec,naivnica in nevednica..
da ne govorim o tem,da je ni niti na pijačo peljal,dobivala sta se pri njej doma,seveda je bil šampanjec njen strošek,vse kar je dobila od njega v 10 mesecih je bila škatla jagod,skrival ko kača noge,pa še ga nebi pustila,če nebi on nje in še zdaj verjame da jo je ljubil in da je bila to posebna ljubezen,vendar ker jo ima tako rad jo je moral pustiti,da se uredi življenje,to je bil njegov izgovor
no danes vemo ,da je žena takrat zanosila in pravljice je bilo konec
tako da lahko do jutra govorim,ampak noben ne posluša..[/quote]
predvsem sem imela v mislih PRIČEVANJE, t.j. govorjenje o sebi, o konkretno tvojem življenju, kaj si skozi svojo zgodbo doživela, preživela in kaj spoznala in NE PREPRIČEVANJE, t.j. govoriti česa nekdo ne sme.