Za včeraj sem zadovoljna, sem se kar držala zadanega (in bila kar lačna do juhce). Danes sem vabljena na eno pogostitev, vprašanje kaj bo… moram si še enkrat napotke od pravekave prebrat.
Štefi, men je bil še najbolj všeč “pr brvi”, blizu Tromostovja (proti brvi seveda ;)), sem pa pila belega.
Drugače pa, zagotovo je 70% uspeh mnogoooo bolje kot nič ali celo da bi kontra delala (se pravi jedla še več, saj je vendar veseli december).
Včeraj pa »ne« tudi zame. Niti slučajno nisem tak karakter, kot je PK, da bi dobrote lahko »šle mimo mene«. Za nazaj jokat nima smisla, danes pa spet po pameti.
Počasi se bo treba dat v nižjo prestavo, malo upočasnit tempo, predvsem pa pogrešam kakšen daljši pohod, za katerega upam, da bo čas med prostimi dnevi. Želim si mirnih praznikov, saj ne, da si ne bi želela družbe, ampak kakšen dan bi mi kar ustrezalo preživet v samoti in tišini. Se bojim, da so to le pobožne želje.
Danes se zelo veselim večerne prireditve (bo koncert, ne hrana :)), potem pa so prazniki tukaj.
Kjerkoli že boste, preživite jih kar se da lepo!
p.s. Štefi, za LJ ne vem, v našem mestu pa je kuhano vino dobro na obeh stojnicah 🙂
1(ne)2(da) 3(da)4(ne)5+1+1
Ne se odpovedovat, ampak treba je omejit količine.
In jesti pooooooočaaaaaaaasiiiiiiiii.
Narediš en grižljaj, lepo počasi v miru, in potem vsaj tri minute klepetaš. Narediš naslednji grižljaj …. Tako en kos/kupček nečesa ješ toliko časa, kot bi sicer tri ali štiri.
Pa zraven piva/vina je pametno imeti tudi kozarec z vodo in vmes srkati to namesto preveč alkohola (tako zaradi glave kot kalorij).
Ma ne toliko, da sem karakter, ampak sem res očitno zelo izbirčna in z leti tudi želodec postane bolj občutljiv.
Poleg tega me občutek polnega želodca ubija, počutim se tako slabo kot volk v Rdeči kapici, ko so mu kamne zašili v trebuh 🙂 Ko se ti enkrat želodec malo skrči, je hitro preveč poln.
Sin je naravoslovno usmerjen in ravno zdaj obravnavajo razne dodatke v hrani. To so dobesedno droge, ne samo strupi, da te navlečejo na hrano in moraš kupovat vedno več džanka z močnim okusom. S tem potrošništvom nas skušajo zadrogirati na vseh področjih, od avtomobilov do hrane. Noro. Vredni smo toliko, kot smo pripravljeni zapraviti. Včasih se mi res že upira vse skupaj.
Štefi, tehle 14 dni pred nami bo “ubijalski” čas za plane okoli hrane. Po drugi strani pa skrajno koristnih, sicer bo razpust… jaz sam danes že napekla kar nekaj piškotov in jih tudi pojedla…kakih 5, 6, 7? Nisem štela. Pa bo treba štet. In kruh in potičko. In vinček. Pri tem pa imet na površju nasvet od pravekave in jesti pooooooooočaaaaaaasiiiiiiiiiiii.
Izziv do 5 piškotkov oz. do 2k potičke na dan in za večerjo max 1 kos kruha k kakem narezku? Premalo strogo? Pa min 10 ur miganja nabrat v 14 dneh?
Razmišljam o decembru, ker takole pred božičem v glavi zaključim leto.
Skrb zase. Pri določenih stvareh absoluten plus, vzamem si čas za kulturo, prijatelje, če se mi česa ne da, ker tako čutim, ne grem, ne naredim.
Do neke mere sem napredovala tudi pri prehranjevanju. Lahko rečem, da se ne nažiram več tako, kot včasih, je pa hrana še vedno prevečkrat nepravilna, potem pa to kao popravljam, da ne jem nič. In to je seveda glavna napaka, da ne hujšam. Saj gre malo malo dol, ampak prepočasi.
Tako da sem se odločila, da si na tem področju najdem pomoč.
Rekreacija Linea za zdaj, moram od februarja naprej najt nekaj primernejšega.
Toliko za zdaj.
Torej, Štefi se ne odziva, grem pa sama 🙂 ….do 2 k potice/do 5 piškotov in zmerno počasi pri ostalem, štart s 24.12., 14 dni, “odpustek” za 4 dni (prazniki pa to…)
24. hrana ne (preveč večerje), miganje 1 h
25. hrana ne (torta…..), miganje 45 min
Slab začetek, dober konec? Dva “odpustka” še v dobrem pri hrani…
Evo me! Sem bila malo stran od računalnika…Žal pa ne stran od hrane, ahahaha.
BO treba naredit en plan ja…MIslim, da je kar se hrane tiče ta hudo že za mano. Jutri se odpravljamo na dopust, kjer upam na miganje in manj hrane. Danes še odpravimo eno delovno akcijo in smo…
Sem dobila en krasen planer, za vpisat želje, cilje za 2018. Tak poglobljen. Se bom vsedla in napisala kaj pamentnega in predvsem izvedljivega.
Prvi alt, sem s tabo, ampak grem na krajše proge. Po 5 dni naenkrat…maiaS je tudi poniknila..kje si? Gremo po 5 dni naenkrat, tvoj izziv mi je bil všeč.
Torej prvi alt, jutri začnem. Miganje, v 5 dneh vsaj 4 ure..po planu to ne bi smel biti problem, ampak se nikoli ne ve, neki me križ boli. Pa jedla ne bom po 19-ti, kot do zdaj. Mogoče 19:30, da lahko pojem večerjo z otroci. 31.12. bom jedla kasneje, torej je cilj 4 da-je.
1 2 3 4 5
Bravo pravakava…tudi mi smo malce uredili stanovanje, generalko tudi pri otroških oblačilih. Osalo je še mnogo omar, ki bi jih bilo treba spraviti v red..ampak ni volje. Ta križ..
Sem se pa tudi odločila, da uredim slike za leto 2017 v eno fotoknjigo. To je tudi projekt..pa koledar naredim vsako leto. Joj, kolk dela. Aja, pa finance pogledat, da vidim, koliko si lahko sploh špogamo v 2018… 🙂
Živjo punce!
Tole pa je slalom, med prazniki, hrano, željami, prepovedmi, obiski, skratka med vsem, kar paše k dopustu doma sredi zime … je kar izziv!
Borim se v bistvu iz dneva v dan, pravzaprav iz ure v uro 🙂 Bo že kako.
Bodite fino, če imate dopust, se ga naužijte! Na tehtanje 31-ega nisem pozabila!
Popraznično poročilo
Prvi del praznikov je za nami, dobro ste zvozile punce.
Da se najprej spovem grehov: 5-dnevni izziv mi ni najbolje uspel, ne vem kaj imam to tesno razmerje s kruhom, nikakor, da se ločiva. Samo nekako nisem imela ideje, kam naj namažem tatarski biftek in sem ga na kruh :). Vse ostalo je še kar bilo v mejah, sploh glede na to, da s(m)o v naši družini dobre kuharice in kuharji, ki med sabo tudi malce tekmujemo. Pa ne v količini, bolj se gre za ustvarjalnost, preizkušanje receptov, iskanje novih okusov. In potem je to en sam degustacijski užitek.
Včeraj sem imela očiščevalni dan, samo čisto juho in čaje, danes je počutje temu primerno.
Uspelo mi je tudi na daljši pohod, žal samo včeraj, čeprav so bili načrti drugačni. Upam, da mi bo v drugi polovici praznikov uspelo večkrat.
Kakšnih posebnih dogodkov, ki bi vključevali obilico hrane do novega leta ni pričakovati, pravzaprav mi povsem ustreza, da sem v službi in brez posebne evforije počakam Silvestrovo. Takrat pa tehtanje, kajne Štefi?
Moram še v nakup tehtnice, stara se je nekaj pokvarila (čist res, se ne hecam).
Novega 5-dnevnega izziva nimam, ker moram najprej opraviti starega. Torej, brez kruha.
Imam bonus od včeraj, ker sem zdržala brez.
Tistim, ki delate, naj ta skrajšan teden hitro mine, vsem dopustnicam pa, da ga preživite lepo!
1 2 3 4 5
Joj punce, ne vem zakaj predlagam izziv, ki ga ne morem izpolnit :-)))) Odhajam namreč na oddih na drugi konec države in se vračam, 2.1. Torej 31.12.ne bom doma, da bi se stehtala, tehtnice pa s sabo res ne bom jemala..mož me že tko postrani gleda, ker je že truga na avtu polna…zimsko pakiranje je čist mim :-))))
Skratka! Danes se bom resno spravila k planu, torej ne jem po 19:30 in migala bom malo še!
A se strinjate, da se stehtam 3.1. zjutraj? Ali moram podtaknit tehtnico v avto…saj če boste rekle da ja, jo bom, ker sem mož/ženska besede 🙂
Draga Stefka 1, zaradi mene se lahko tehtaš kadarkoli! Ne smemo bit zdaj preobremenjene, konec leta je že sam po sebi lahko (čustveno in psihično) naporen.
Vsaj tako je z mano. Grozno se počutim. Mislim, da se bom morala malo odklopit. Imam težavo. Kar naprej prebiram zdravstvene forume. Strah me je vseh bolezni. Ves čas me v resnici nekaj boli, moti, čutim. K svoji zdravnici se sploh ne upam več. Enkrat letno mi da pregledat kri, ravno mesec je od tega, bilo je vse ok, pa vendar. To je huje od vseh mojih kilogramov. Je pa itak povezano. Utrujena sem od vsega.
Zato bi se odklopila, da mogoče malo preusmerim možgane od mon-a.
Ojla punce!
Jaz ne bom na pavzi, kar se planov in oglašanja tiče. Bom pa tehtnico videla šele drugo leto. Ostale se pa le stehtajte 31-ga, da bo prelomnica za naslednje leto :-)))
Hanna, razumem te. Sem tudi jaz imela tako obdobje, pa ne vem točno zakaj in kako je minilo. Verjetno tudi zato, ker sem zdaj na drugi strani in vidim kako strah deluje…kako so simptomi večji in kako so ljudje bolj v krču, kadar se preveč ukvarjajo sami s sabo. Koliko “dodatka” naložijo na neko objektivno diagnozo, če me razumeš. Vidiš 5 ljudi z isto diagnozo, pa je paleta simptomov in počutja in soočanja lahko 5x različna. Glava naredi ogromno…v dobro in v slabo…
Jaz pri sebi imam taktiko ignoriranja. Ker če je kaj resnejšega se bo itak pokazalo bolj jasno, z vse hujšimi simptomi, ki jih ne bom mogla ignorirat. Večinoma itak mine. Deluje 😉 Upam, da kaj pomaga in da nas prideš še kaj pogledat in prebrat. Pa nasvet…forume res nehaj prebirat. Tam še zdravi zbolijo…res. Simptome pa takoj dobiš vse. Res.
Za danes miganje ne bo plus. Hrana ok. Vsaj zvečer, o vsebini ne bi :-))
Jutri prvi športni dan. Upam, da obujem tekaške čevlje. Al pa drsalke :-)))