Prvi alt, pri nas spet malo slabši dnevi. Bijemo bitko po bitko. Učimo se potrpežljivosti.
Sicer pa tudi prazniki niso bili čisto nič praznični, sem se pa končno spet odpravila na daljše sprehode, super je bilo hoditi in občudovati naravo. Vedno znova pomlad očara. Danes je seveda pogled čisto drugačen, prava zimska idila ob nepravem času.
Kje ste punce?
Štefka, ste ok? Pa na Šnitko mislim danes, upam, da vam pozeba ne naredi škode.
Res da je post mimo, čestitke vsem, ki ste se ga tako ali drugače držale, ampak sezona kopalk se bliža. Tale sneg nas ne sme zavesti, slej ko prej bo posijalo sonce.
Lep teden vsem!
Punce pozdravljene!
Danes sem začela z novo popolno vadbo 2, evo zdaj 60 dni, pa da vidimo kako in kaj. Za praznike sem kar precej jedla, nisem pa šla na vago.
Sem z vami, samo trenutno v gužvi. Mama se drži, ima slabše in boljše dni, je pa daleč od uredu. Hvala za vprašanje!
Vse dobro vam vsem želim.
Punce živjo,
Pri nas je kar žalostno. Otroci in mož so sicer že fizično zdravi. Jaz boleham, ampak kar gre. Samo naj tako ostane. Virus je čuden. Res čuden. Kot en demon, ne znam drugače rečt. Čudne bolečine, nespečnost, poleg vseh prehladnih znakov. Pa brez vročine.. Vsaj pri meni.
Je pa težava tudi tale karantena. Dva živahna otroka in 2 bolna starša, jeeeej. Živčni smo. Ampak upam da bo kmalu bolje.
Upam, da ste ostale bolje. In da tale pozeba ni naredila prevelike škode. Pri nas so šli vsi poganjki. Upajmo, da rastline poženejo se kako rundo z zamikom. Včasih se zgodi tako, vsaj pri kiviju.
Ojla babike!
Ja,res sem bila zelo v gužvo te dni.Komaj sem se rešila norega dela,potice skoraj vse prodala,vglavnem sem vesela.Pa zadovoljna,da so prazniki mimo, namreč največ dela imam med prazniki
Je pa bila velika noč lepa,vsi zbrani,pa nečaki so prišli,pa počivala sva z mojem možem,Evo..Pa praznoval je roj.dan vmes,tako da glede hrane ne bi zgubljala besed.Sem se prejšnji teden tehtala pa sem na 78,tako da glede vse grehe v marcu mi je vsaj teža ostala.Čeprav je bilo že 77.
Sedaj neravam se sestaviti in nadaljevati,kjer sem ostala in dalje hujšati ☺️
Glede vremena,hvala,ker mislite name.je ziher škoda,ker je bilo fajn minusa,videli se bo za nekaj dni.
Moj rešuje v rastlinjaku predvsem sadike paradižnika,paprike in ostali,kar bova sadila drug teden.Z dodatno pečko.
Kar je zunaj nimamo kaj,vinogradu,sadje,solata je že na njivi,vrt…Kar bo,bo,bomo videli.
Drugače pa ve, niste nič kaj ok.
Štefka,joj,bogi ste,držite se,verjamem,da sploh ni fajn ta korona,naj čimprej mine in brez posledic🍀
Prvi alt,Sladkorček,ostajata sfokusirani in pridni do cilja bravole tako naprej!Ene imate železno voljo🌼
majaS,kaj ima kdo korono pri hiši,da ste slabo?Upam,da ni kaj hudega,pa da mine čimprej,da se sestavite,srečno!🌸
Vse ostale,ki jih nisem omenila,držite se in ostanite pridne,pa pozitivne misli vam pošiljam vsem,pa ostanite zdrave!!!
Pa,pa💞👍☺️
no, lepo da ste (smo) nazaj…
Še Matruška se nam javi (sem jo zadnjič pozabila omenit… 😉 ), da vidimo, da je ok. Da kje ne teče na smučeh, zdaj ko ni tenisa?
Pri nas je totalna zima, vsaj 15 cm snega smo dobili včeraj, danes zjutraj pa minus 10. Ampak nas je že zjutraj začel božati sonček, ki pa se ne ozira na hladno noč in sedaj pridno topi sneg. Sicer pa po obilnem prehranskem vikendu se postopoma vračam v normalne kanale. Včeraj brez večerje, za danes je isti plan. Jutri in v petek pa imam v planu brez zajtrka in brez večerje. 🙂 Aja, pa pri nas je sezona regrata ravno na polno “obratovala”, tako da sem si v ponedeljek naredila malo zaloge pred snegom.
Držim pesti, da vsem zdravstvene tegobe čim prej minejo, pa da vendarle ne bo tako hudo vse pozeblo.
Pozdrav vsem,
Štefka, na žalost tale korona le ni tako nedolžna, zato si kar vzemi čas in se pozdravi, bolje kakšen dan več karantene in počitka, kot pa, da se bolezen zavleče. Držite se!
Prvi alt, dobro si zastavila plan, sama takole prakticiram že kar nekaj časa (ne 100%, večinoma pa) in se kar nekako obnese. Če boš jedla samo en obrok na dan, se pri obroku kar najej, sicer se ti zna zgoditi, da boš zvečer lačna. Dopoldan se potrudi in pomakni obrok čimbolj proti poldnevu.
IF ima poleg tega, da se da lepo shujšati tudi druge koristi za zdravje, preberi si na netu, je ogromno tega gradiva. Če nisi ravno človek, ki si ne zamišlja dneva brez konkretnega zajtrka, potem je to eden lažjih in najbolj zdravih načinov hujšanja. Nič ni tudi narobe, če se ne držiš čisto do minute natančno vsak dan, se pa potrudi, da je to vsaj 5 dni na teden. Poročaj prosim, kako ti gre.
Sama sem tudi nazaj v neke normalne tirnice, prazniki niti niso bili tako porazni glede hrane, vseeno pa je bilo več kot običajno. Ker večinoma delam od doma, imam tudi več časa za pripravo zdravih, kuhanih obrokov, ki jih pojemo ob normalni uri, kar se tudi pozna na počutju. Ob vsem kar se dogaja, se mi zdi še posebej pomembno, da tudi s hrano poskrbimo za zdravje.
Upajmo, da bo tale ponovna zima čimprej mimo, da končno pričnemo uživati v pomladi.
Sem prosila boga, da bi bil fit do poletja, on pa gre in podaljsa zimo 😉
Ooo vse na kupu 🙂 Lepo. Hahah Prvialt, sicer je tudi nas res lepo zamedlo, okoli 20cm je padlo, ampak tekat na smuceh pa nisem sla. Sem se pa sankala, to je pri nas neizogibno (otroci) 🙂
Podobno kot ostale, sem se tudi jaz prebila cez praznike, nisem pocela kaksnih traparij, vseeno pa je seveda bilo nekaj vec hrane, kot sicer. Tako da ravno dol ni slo, sem pa obdrzala enako tezo.
Prvialt vidim da si stopila na gas! Super. Sem tud jaz imela zdaj dva dni skromne vecerje, da sem malo posanirala praznike. In bom poskusila se nekaj dni tako.
Gremo naprej. Morda je fino da se kak cilj zapisemo. Moj je -5 kg do julija. Da zagledam 7ko spredaj.
Včeraj je šlo brez večerje, čeprav me je mikala… ja, po praznikih so to posebni izzivi. 🙃 Danes pa dalje…. MaiaS, to okoli IF sem že nekaj prebirala in 5/7 na teden se mi zdi čisto izvedljivo. Dejansko ti ješ potem samo kosilo, pa kako malico, ali kako? Kava (z mlekom) bi potemtakem tud morala bit znotraj teh 8 ur… 🤔
Matruška – zapisani cilji praviš? Jah, to je pa potem zelo zares in dejansko nimaš potem kaj šmuglat. Sem za. 👍 Moj plan je IF zaenkrat (ga še mal naštudiram). Pa vaje za moč 2 x tedensko za začetek. S kilami pa – menda ja bo šlo pod 70 do poletja s tem planom. 🙂 Zdaj pa gas. 💪🏋️♀️🏃♀️ Grem na čaj, do južne je še daleč. 😉
Prvi alt, IF je v bistvu bolj kot ne način življenja. Sama sem ugotovila, da sem ga upoštevala še preden se mu je tako reklo. Odkar pomnim, mi zajtrk kot obrok ni nikoli ustrezal. Bilo je obdobje, ko sem se sama napsihirala, da je to pač nujno, zdravo in ga je treba jesti, čeprav mi je povzročil več škode kot koristi. Kmalu sem ga opustila in poslušala, kaj mi pravi telo. Jem, ko sem lačna, znam pa tudi kakšno uro ali dve potrpeti. Prilagajam se dnevno. Včasih pojem okrog 11-ih malico in potem malo kasneje kosilo- okrog 18. Včasih počakam do kosila, če je to ob 13h in potem jem večerjo med 19 in 20 uro. Različno, pač kot nanese dan. Strogi urniki in predpisana hrana niso zame, pogrnem na celi črti že drugi dan. Pri IF je pomembno samo to, da spraviš obroke v okvir 8 ur in če imaš samo en obrok v dnevu (recimo kosilo okrog 14), takrat ješ do sitega. Kavo – če jo piješ z mlekom – spravi v okvir teh 8 ur. Pomagaj si s čajem, dopoldan (najbolje zeleni), zvečer pa kakšen za »lahko noč«. Pri vsem se mi zdi zelo pomembno, da se ne siliš v nekaj, kar ti ne ustreza, če se kakšen dan pregrešiš ni konec sveta, saj nismo roboti. Pridejo dnevi, ko se je tudi ob 9h zvečer, pa kaj potem, naslednji dan ne nadaljuješ z zajtrkom, ampak poješ kosilo ob 14. Skratka, IF prilagoditi življenju in ne življenja IF. Lahko tudi zamenjaš obroke, če ti bolj ustreza zajtrk, ješ zajtrk malo kasneje in potem zgodaj večerjo. Naredi si tako, da ti bo ustrezalo in čez čas sploh ne boš več razmišljala o uri. Držim pesti, da ti bo »sistem«OK!
Matruška, pametno je napisati cilje, imaš prav. Prav veliko niti nimam za sklatit, kakšne 3 kg do poletja, sicer pa je moja velika želja in hkrati tudi cilj pridobiti kondicijo in malo mišične mase. Če se znam pri hrani kar lepo držati discipline, sem pa pri športu totalni feler.
Lepo bodite!
Prvi alt, IF je v bistvu bolj kot ne način življenja. Sama sem ugotovila, da sem ga upoštevala še preden se mu je tako reklo. Odkar pomnim, mi zajtrk kot obrok ni nikoli ustrezal. Bilo je obdobje, ko sem se sama napsihirala, da je to pač nujno, zdravo in ga je treba jesti, čeprav mi je povzročil več škode kot koristi. Kmalu sem ga opustila in poslušala, kaj mi pravi telo. Jem, ko sem lačna, znam pa tudi kakšno uro ali dve potrpeti. Prilagajam se dnevno. Včasih pojem okrog 11-ih malico in potem malo kasneje kosilo- okrog 18. Včasih počakam do kosila, če je to ob 13h in potem jem večerjo med 19 in 20 uro. Različno, pač kot nanese dan. Strogi urniki in predpisana hrana niso zame, pogrnem na celi črti že drugi dan. Pri IF je pomembno samo to, da spraviš obroke v okvir 8 ur in če imaš samo en obrok v dnevu (recimo kosilo okrog 14), takrat ješ do sitega. Kavo – če jo piješ z mlekom – spravi v okvir teh 8 ur. Pomagaj si s čajem, dopoldan (najbolje zeleni), zvečer pa kakšen za »lahko noč«. Pri vsem se mi zdi zelo pomembno, da se ne siliš v nekaj, kar ti ne ustreza, če se kakšen dan pregrešiš ni konec sveta, saj nismo roboti. Pridejo dnevi, ko se je tudi ob 9h zvečer, pa kaj potem, naslednji dan ne nadaljuješ z zajtrkom, ampak poješ kosilo ob 14. Skratka, IF prilagoditi življenju in ne življenja IF. Lahko tudi zamenjaš obroke, če ti bolj ustreza zajtrk, ješ zajtrk malo kasneje in potem zgodaj večerjo. Naredi si tako, da ti bo ustrezalo in čez čas sploh ne boš več razmišljala o uri. Držim pesti, da ti bo »sistem«OK!
Matruška, pametno je napisati cilje, imaš prav. Prav veliko niti nimam za sklatit, kakšne 3 kg do poletja, sicer pa je moja velika želja in hkrati tudi cilj pridobiti kondicijo in malo mišične mase. Če se znam pri hrani kar lepo držati discipline, sem pa pri športu totalni feler.
Lepo bodite!
ja, maiaS, si bom dovolila en malček odstopanja od IF, saj, kadar sem v službi, začnemo dan s kavo… zajtrki ob vikendih so pa družinski in jih zaenkrat “ne dam”… torej zaenkrat IF 5/7. Sem pa nekje zasledila, da obstaja še ena varianta IF, in sicer, da ješ 5/7 normalno, 2/7 pa zaužiješ le en obrok, pa še ta bolj mali. Ti je kaj poznano?
Drugače, čaje tud jaz rada “prakticiram”, samo zeleni mi pa ne gre dol…večkrat sprobano…
Torej včeraj po planu – med 9. in 17.
Bravo prvialt, dobro si zastartala IF. Me prav zanima kako bo slo s kg. Drzim pesti, da dobis kmalu potrditev!
Jaz sem jo dobila danes, pri 84 se je ustavila vaga, to je 5 kg manj kot februarja. Kar ok score ane. 🙂 Sem dobila spet polno motivacije da guram dalje in pridem julija pod 80.
Pa se s ponedeljkom spet lahko migamo malo “svobodnejse” oz z malo vec izbire! 🙂 hura.
Kako ste ostale?
Lep vikend!
Bravo Matruška. Super napredek.👏
Moj včerajšnji dan časovno po planu – med 11.00 in 18.00. Ni bilo težko. Ni pa bil v planu košček tortice… Dobila, servirano.
Gremo dalje. Danes se je predvideni polurni jutranji sprehod spremenil v 1,5 h lomastenje po gozdu…fajn v hrib, pa fajn spust… tako rata, če se ti ne da več po istih stezah hodit. Noge čutim.
Štefka, sam da jo odnesete brez kakih posledic… pa seveda, naj mine čim prej. Priznam, da ne razumem posameznikov, ki še kar ignorirajo korono ali pa celo razglašajo, da bi se radi čim prej okužili…
Jah, včeraj sem bila še ob 18. uri vesela, da mi je tudi na nedeljo uspel IF, potem pa…
“bi deci vinčka?”
“bi”
“kaj zraven?”
“2 šnitki salame… res samo 2”
nak, nista bili samo dve in ker mi je v soboto uspelo speč zares nesramno dober kruh, sem se še tistega namljaskala… Danes moram pokurit to sinočnje razvajanje in v planu je takle jedilnik: 2 beli kavi, kivi in malo kosila. Poročam zvečer.
Oj punce! Pridne ste!
Štefka, želim tebi in tudi ostalim zdravja. Mi hvala bogu nismo imeli korone, samo se je pokazalo pri bližnjih kako pomembno je zdravje… da lahko vsaj osnovne funkcije opravljaš normalno kot človek. Starejši kot si, bolj dojemaš kaj vse pomeni biti zdrav.
MaiaS – jaz pa nebi mogla brez zajtrka.. ali pa da bi imela tako “neurejene” obroke. Pa tudi moji domači bi me dali na čevelj. Mi moramo imeti red in neke tirnice glede prehrane, vsaj zaradi otrok. Ti si dosledna pri hrani in IF, jaz pa pri vadbi… skupaj da a pa sva idealni…
Prvi alt, zate nekako vem da boš sfurala teh nekaj kil, ti dejansko samo nadgrajuješ.
Matruška, tudi moj cilj je -5 Kg, tako da bom videla 6 tko. Sicer se zdaj že od sept 2020 gibljem med 73,5 – 75,5. Se pa precej gibljem in ko vadbo izvajam 5x na teden ter veliko pijem so tudi glavoboli manj izraziti. To pa meni pomeni več kot izguba 5 Kg. Ne vem, če katera razume. Bi pa rada shujšala par kil do sinove valete… sicer pojma nimam v kakšni obliki bo letos a vseeno.
Punce lepo mi bodite, sem z vami skoz a preprosto toliko aktivnosti da ne utegnem pisat. Mama je nekaj boljša, celo na sprehode je začela hoditi po 2 mesecih. Samo da lahko sama funkcionira in skrbi zase. Evo tudi mojj cilj je -5 g kot Matruska. Pa punce, po tem postu sem spila največ 3 kave na dan. Pa se to ene 3x do zdaj. Občasno dve, drugače se pa bolj kot ne držim ene na dan. Prej pa 3-6 na dan. Verjetno sem malo zmedeno pisala, pa vseeno upam da je bilo razumljivo. Lep dan!
Ojla babike!
Pridne,aktivnem zagonom,bravo!
Evo,ne je vaša ideja o tej varianti 8 ur hrane,vmes nič potegnil in pritegnil.Namreč sedaj,ko se mi je sezona vrtnarjenje začela na polno imam takega reda pri hrani,kot pozimi in včasih me lakota privede na grešno hrano.Mimigrede vzamem keks ob kapičinutu, češ,saj pokurim z delom…jok brate odpade!!!
Teža mi sicer stoji,samo zaradi nediscipline in ne,to ni ok.
Grem dalje z novim načrtom in morda Majin način rata,da potrebam kile dol.
Kot Martuška pravi,do julija cilj,ja tudi jaz si ga bom zadala in morda rata,bi pa rada videla 6!
Do tam pa še imam 7,8 kil.
Pozdravljene v novem tednu, ki je še kar na pol zimski.
Štefka, vsak dan bo bolje, nujno pa je, da se res do konca pozdraviš, da ne ostanejo kakšne neprijetne posledice. Zdravje je prvo, vse drugo lahko počaka.
Prvi alt, poznam to, majhna večerna zadovoljstva :). Nič hudega, tudi lepo se moramo imeti, sploh v teh časih je potrebno poskrbeti tudi za dušo. Boš danes popravila, imaš plan.
Teh variant IF je kar nekaj, med drugim tudi sistem 5/2, sta pa da dva dneva res kalorično skromna, meni to štetje kalorij itak ne gre in mi niti ne pride v poštev. Tudi ni nič narobe, če je sistem 12/12 – za začetek je čisto ok. Kot je omenila Sladkorček, da ji je zajtrk pomemben in potem tudi ostali obroki ob določenih urah, ki so razporejeni skozi ves dan, boš težko ujel 8 ur, čeprav se sliši veliko. Zato pravim, da ni vse za vsakogar. Pomembno je, da najdeš način, ki v principu deluje in ni nekaj na silo, ker se zna hitro zalomit.
Ta vikend mi je celo uspelo vsak dan prehoditi 10 km, danes (spet) začenjam s plankom in upam, da tudi ta teden vsaj nekaj prehojenih kilometrov.
Čestitke Matruška za izgubljene kg, super motivacija za naprej!
Lep teden vam želim!
Da se razume, videt sedmico spredaj do julija je le moj vmesni cilj. Za koncnega, huh, mi manjka se najmanj 15kg minusa. 🙈 Ampak ok, vazno da se premika v to smer.
Sladkorcek, super, vazno je pocutje in res me veseli da se pocutis dobro! Sploh da je manj glavobolov, in si nekako svobodnejsa! Bravo!
Stefka, tudi jaz vam zelim da ze koncno mine! Drzim pesti, da bos kmalu spet polno zasedena s tebi ljubimi opravili!
Prvialt, uspesno sanacijo danes! Stisni, saj bo. Morda raje kak grizljaj vec za kosilo, pa potem res skromno od kosila dalje. Seveda zmores.
Snitka, da vsaj teza stoji, je veliko bolje kot da bi se zacelo vzpenjati. Samo previdno s temi grizljaji, da ne postanejo stalnica!
Sibamo dalje dekleta. Se malo pa bo sonce in lepse vreme pregnalo tole dezevje. No morda se ena posiljka snega prej… 🙈🤦♀️
Uspesen in ZDRAV teden!