Šnitka, upam, da nisi zmrznila na tržnici… Aleluja, kakšen 1. pomladni dan… Zjutraj pri nas -7, skoraj so mi stegna odrevenela, ko sem šla v hrib s psom. ☺ Še dobro, da je bilo nazaj grede sonce, čeprav je tud sneg naletaval… in naletava praktično že cel dan… Letos se mi pa zima in mraz že čisto preveč vlečeta…
Torej regrata letos tud še nisem nabirala, migam s hojo, joga je na čakanju, s hrano se preveč druživa… 😒 si moram drugo družbo omislit 🤫
Lepo soboto vsem, kjerkoli ste že.
Aaaaaa, neeee. A sem zamudila regrat?? Šnitka, sem za. Javi sem ali pa na moj mail, obljubim, da ga bom gledala naslednjo uro.
[email protected]
Joj, punce, ne boste verjele kaj delam že od zjutraj…
Sem dobila eno mašino za pucat na paro in zdaj delam generalko v kopalnici in kuhinji..
Pogledala sem na forum zjutraj, če je Šnitka kaj pisala in potem čisto pozabila, ker sem “padla not”. Zdajle sem se zrajtala da pogledam in vidim, da sem verjetno zamudila regrat :-((((
No imam pa u nulo spucano kopalnico in kuhinjo 💪. Pa verjetno dovolj “vaj” za danes, čeprav imam po planu trening od popolne bejbe. Bomo videli kako bom zvečer, zdajle bom dala roke in noge u luft!
Upam, da ste ostale kaj na sončku počele.. No, saj jaz sem bila že navsezgodaj na hribu s kužkom. Tako da vsaj malo zraka sem imela.
Lep dober dan vsem!
Po včerajšnji zmrzali,ko sva z mojem možu skoraj zmrznila na Jesenicah,se sestavljam nazaj.Imam jaz nedeljo popoldne za puščanje po hiši in perilo,itd…
Štefka,žal mi je,v Ljubljani sva imela eno dostavo,pa mi je ostalo regrata kako kilo.Če bi imela telefonsko,bi te rudnika,pa bi se zmenile,pa je šlo mimo.Žal,morda drugič.Je pa bilo noro vreme,v Ljubljani sonce z snežinka ni, Gorenjska pa do 11.sonce in mraz,potem pa snežne plohe.Mi pa pod milim nebom,smo samo pakali ob enih.
Prvi alt,prav imaš,sva prezebla.Ko prodajaš pa mokro zelenjavo parkiraš v vrečke,hitro zažene.Do kosti.Pa je mimo.Pa je lepa nedelja.Samo premrzlo.Imam tudi sama že poln kufer tega mraza.Jaz bi 15 stopinj.In več.
Kar se hrane tiče.Ob sobotah se redno pregrešila.Ker sem od doma in cel dan na hladni hrani.In pridem domov lačna…Pa pojem rižoto in solato.Potem pa še en francoski rogljič.Ne,ni dovolj,še sirovko.Ah ja,saj si ne štejem tako zelo za greh,ker ponavadi sem pridna.Razen če ne zmotijo hormoni in luna.
Današnji jedilnik recimo:
Z:kosmiči ovseni in pirini z malo orehi in brusnicami,pa cimet in ingver v prahu dam,pa zalijemo z vročim mlekom pa pustim deset minut
(to jem ponavadi vsako jutro in to res skodelico za zajtrk polno,da se najem)potem mi je dovolj en sadež za malico do kosila
M:banana
K:korenčkova juha,blitva s krompirjem,malo piščanca(dva grižljaja)ko sem ga rezalna,ker nisem ljubiteljica mesa,saj že veste,solata in regrat
M:kapučino
V:bo pa ajdova kaša v solati(ajda,k.kumare,k.paprika,mladi sir,vl.bučke,peteršilj,bučno olje)
Evo,to planiram,pa kak fini čaj.
Drugače pa ti sobotni grehi bi bilo fajn,da jih ne bi bilo,ampak ker jem samo kosmiče pa jabolka in banane v avtu,pridem domov res lačna.Mogla bi pogrunta,kaj vzet s sabo,da se najem.V trgovini si kupim sir in ga jem z rukolo,ki jo prodajam.Jo jem v siru ovito in je super.
Grem pucat hišo,ej Štefka,ali bi prišla k meni z tvojo paro?😉👍Pri tebi se sveti,bravo.
Lepo nedeljo vsem🍀
Snitka tudi jaz sem imela ajdovo kaso danes za kosilo, pa potem tudi za vecerjo. 🙂
Danes sem bila pridna, naredila 18k korakov, en lep vzpon. Pri hrani sem ga pa kiksnila. Premalo sem pojedla pred miganjem (jedla sem samo zajtrk), s seboj sem vzela jabolko in banano, po dobrih treh urah hoje pa clovek postane seveda lacen. Pa je slo najprej vse lepo skozi, sem pojedla kaso z bucko, jurcki in malo piscanca, a kaj ko sem bila cez 2 uri spet lacna. Pa sem se eno porcijo kase, a lakota je bila se kar tu, in sem posegla se po pol zemlje in piskotu. Potem je bilo sele ok kar se lakote tice.
Vseeno zadovoljna z miganjem danes. In lepo utrujena.
Kaj pa ste ve pocele? Pri Snitki in Stefki se torej vse sveti… tudi pri ostalih!? 🙂
Oj punce.
Jaz sem bila v soboto v šopingu, v nedeljo pa gibanje. Hrana spet katastrofa, se pa nekako držim v okvirjih pri mojih ostalih postnih zahtevah. Danes spet optimistična in upam da bo dober dan. Jutri perljem spet mamo v MB na preizkave. Upam na najboljše. Prav tako se spogledujem z novim kolesom. Komaj čakam na toplejše vreme da zgasnem na kolo.
Očitno nas je vse zgrabila pomladna mrzlica in smo bile pridne pri pospravljanju. Tudi jaz v soboto delala čistko, bo pa treba še marsikaj postoriti. Za začetek je bilo dovolj. Včeraj še nekaj malega pospravljala in zvečer v red spravila še sebe. Je prijalo.
Vreme ni še nič kaj spomladansko, tudi jaz komaj čakam toplejše dneve, da se preselim na vrt, letos imam v planu zelišča in nekaj rož. Predvsem pa ležalnik na sončku in kakšna dobra knjiga :).
Kar se tiče hrane, sem ta vikend popolnoma zavozila, od gibanja – razen pospravljanja ni bilo nič. Si čisto zaslužim nezadostno, pa niti nimam nekega izgovora, kar nekaj brezveze sem sitna in slabe volje, posledično jem kar nekaj brezveze, čeprav niti nimam apetita. Danes imam popravni izpit in potem po pameti naprej.
Sladkorček, dobro opravita z mamo, držim pesti.
Matruška, samo vztrajaj, saj veš, da rezultat pride slej ko prej.
Vsem želim uspešen teden!
Pa smo docakali par lepih pomladanskih dni! Joj je lepo, ko zjutraj ze sonce pogreje. Ravno sem iz sprehoda.
Vceraj sm poskusila domac cokolesnik. Morem deliti z vami, meni je bil zelo okusen. Nekaksen zdrav posladek, kadar zapase kaj bolj sladici podobnega 🙂 V mikser sem stresla 40g prazenih lesnikov, 100g navadnih ovsenih kosmicev, dve zlici kakava (nesladkanega), cimet, par kapljiv vanilije in par kapljic lesnikovega olja (ker ga imam ravno doma). Zmiksala in pokuhala v mleku (lahko je ovseni, kokosovo…). Dodala sem se zlico medu, da je prislo bolj sladko. Sicer pa pase tudi dateljnova pasta za dosladkat ali kaj podobnega (suhe slive…). Se otrokom se je dopadlo. Meni pa tudi, zelo, po dolgem casu sem delala domaco “sladico”. Bom veckrat tole pripravila, sploh se mi zdi fino za npr zajtrk pred kaksnim miganjem. In suhe sestavine (zmiksane) se lahko shranijo in jih imas potem za veckrat. Mislim da bi lepo pasalo tudi v jogurt/kefir. Navdusena 🙂
Tako, vceraj sem se malo posladkala, danes pa lepo dalje. Zvecer grem na tenis. Komaj cakam.
Kje ste punce? Vse ok?
Ojla,babike!
Maruška,ne sekiraj se za kile,meni tudi niha,pa ena dol,pa ena gor.Saj to je običajno,vztrajati moramo,pa nam bo ratalo.Sem pa ga tudi nekaj zvišala z Majo ko včeraj zvečer.Jojme je zeblo,pa lepo cel dan jedla po pravilih,zvečer pa makovka😶😑Eh,sem bila sama nase jezna pol zvečer.Ne vem,kaj ne to zanese?Mogoče ko sem tako dolgo brez kruha,pa ne povleče po treh mesecih.Ne smem se vrat kruhu,res ne,ker mi ne koristi…Saj bom pridna.Zase!
Glede čokolinota,ja super recept samo kje naj lešnikovo olje dob?Bom kdaj pa kdaj naredila,za kako malico,ob pmsu😉
Sladkorček,držim pesti za mamo🍀
Majas,ti tudi Fata…vse nas nekaj drži puščanje,fajn.Drug teden se oken in zavez lotim,pa zg.delov omar prah.
Bodite bolj pridne od mene.Pa čestitke za vse korake in športa je,bravo res ste pridne,kapo dol!
Jaz ob delu telovadim,pa kak počep,če ne veter preveč ne utrudi.Zunaj v vetru je težko delat,ti pobere energije.
Lep dan vsem🍀
no, meni v marcu ne gre tole kaj dobro od rok… sem stopila na tehtnico, čeprav po hlačah vem, kje sem … :(( … Seveda iščem izgovore, slabi dnevi, hormoni, … vem pa, da gre izključno samo zame in je brez veze, da sama sebi lažem…
Zadanega posta se sicer po večini držim, vendar podzavestno si dovolim kompenzirati, kar pa sploh ni ok. Torej ne jem kupljenih sladkih zadev, imam pa vsaj 3/7 kaj sladkega domačega za pod zob in kar na splošno pozabljam, da je treba hrano predhodno “odmerit”…
Sem zato včeraj zavihala rokave in bila posledično dopoldan in zvečer precej lačna. Pa sem sicer jedla tako kot naj vedno bi… Uf se človek hitro razvadi… Ni druge, gremo dan po dan, kot da že imam idealno-želeno težo. AJDE!
Matruška, tvoja verzija čokolinota mora bit odlična. Evo, vedno se najde rešitev za sladke potrebe (tudi sama imam (pre)pogosto razne rešitve v rokavu) 🙂
Bi pa samo komentirala, da, po izkušnjah z našimi športniki doma, je “dovoljeno” oz. celo priporočeno, da se sladke, energijsko bogate zadeve zaužijejo v roku ene ure po treningu. Ko bi se jaz tega držala, mi praktično “ne bi bilo treba” sladkega jest. Svoje hoje in nekaj vaj res ne morem šteti za resen trening. Kruto, vendar resnično.
aja, pri meni se nič ne sveti od pucanja… se mi oglaša lanska poškodba in imam najbolj uporabno roko bolj na počivanju…
Šnitka, ti pa si res toliko hitra, da iščem kje imaš katero črko, da si jo v glavi prav razvrstim. :)))
Vidiš, tole, da si jaz zadam, da določene zadeve ne jem (kot ti npr. kruha), se meni več kot očitno ne obnese (že tudi preverjeno iz preteklih let), ker vedno potem iščem kompenzacije in ko je živilo “spet dovoljeno”, si dam pa še s tistim duška. So se mi pa lani obnesli 4 postni petki v januarju…. sam za to je pa res treba imet voljo…
Snitka saj lesnikovo ojle komot izpustis pri cokolinu 🙂 Bo vseeno super.
Prvi alt, res je clovek se zelo hitro razvadi. Mi je zelo poznano. Tebi res ne manjka vec veliko, vazno samo da ne popustis na celi crti. Ampak saj imas mnogo izkusenj, vrjamem da bos nasla oz. bo prislo obdobje ko bos odvrgla se tist kg, dva ki si jih zelis.
Zadnja dva dneva sta bila pri meni ok. Vceraj sem po tenisu pazila da se nisem prevec najedla, tako da imam danes lepo obcutek “praznosti” in se veselim zajtrka 🙂
Soncek nas bo danes zbezal na vrt, grem posadit jagode, da se bomo mastili. 🙂
Lep dan.
Punce, jaz imam preveč dela 😂. In se sploh ne spomnim na forum.
Mi gre kar ok, nisem pa tako striktna pri hrani, kot na začetku. Bo treba malo bolj stisnit, sploh če hočem kako kilo še zgubiti. Tista 6 ura mi kar uide in mi ni všeč, ker mi potem tudi zjutraj ni ok.. Dajmo Štefka! Sama se bom mogla vmbrcnit v rit, nihče drug me ne bo 😂
Sladkorcek, slaba tolazba, pa vendar, jaz se pa kar pridno drzim “programa”, pa isto ne gre dol 😉
Vsako jutro optimisticno zajaham tehtnico 😉 pa je zaenkrat ona vztrajnejsa. Okoli 10 dni ze trmari.
No ampak da le ni vse tako crno, opazim pa na jakni, zdaj pade lepo cez celo zadnjo plat, nic vec do polovice 🙂 Sicer je se nekam napeto vse skupaj, ampak gre pa cez! 🙂 Tako da morda je kak cm manj obsega vseeno, ceprav ga tehtnica ne priznava!
Za danes sem ze vceraj skuhala bucno juho, pa najbrz bodo polnozrnate testenine s kozicami za kosilo. Bom pa danes stehtala se testenine preden jih dam kuhat, ce ze tako rada tehtam zadnje dni 😉
Imejte lep dan, sonce je na nasi strani.
Ps. Stefka super da si busy, vseeno te je super prebrat, da je vse ok, tko da se le oglasaj, kadar se spomnis. 😉 Lahko ti tudi posljem kaksno virtualno brco, po zelji….