Naš pes pa polarc in je bil prva dva meseca tud v hiši, sam večinoma ne v bivalnem delu, ker mu je prevroče. Potem je dobil velik pesjak, izolirano kočo in krasen razgled. Ga pa občasno vzamemo v hišo, pa se sam po cca pol ure postavi k vratom, da hoče it nazaj ven. 🙃
Je pa res velika sprememba življenje s psom in odgovornost. Ampak povene. 😊🤗
Ojla babike!
MajaS,kar krivo se počutim,ker se mi opravičuješ,nikar!Jaz sem samo razložila moje iskrene občutke dela na kmetiji,ki za nekoga,ki je iz mesta,deluje morda idilično.Nikar ne imej takega občutka,jaz nič ne zamerim,nimam kaj,samo debatiramo.
Ti bi se rada rešila tvojega začaranega kroga,jaz pa svojega.Včasih,ko smo pregorel,pa imamo vsega poln kufer,a ne?😉
Hecno,zakaj pogosto stremimo drugam,po drugem življenju,videzu?Jaz bi napr.rada imela 170 cm,blont lase in svetlo polt,pa sem glih kontra…
Saj drugače mi je čist fajn v tem okolju in v tej koži,le kil je preveč.Še.Ko sem že pri kilah,moje tri 777 so se dvignile nazaj na 78.2.Ah ja,kaj se pa toliko tehtam,prav mi je.Saj sem rekla,da bo sedaj teža stala.Upam,da ne predolgo.Sem bila pa danes nekaj čudno lačna.Po večerji,ki je bila solata,rukola,sir,kuhana jajca sem še šaljivo mleka in poletne pojedla.Ah ja,pa to še ni vse.Hčera je popoldne naredila makarone,dela res odlične in sem jih 4!!!! pojedla.😑Ne vemkaj mi je bilo,sploh ne ni premamilo do sedaj kaj tako sladkega.Se pa tolažim,da je hčerino delo,pač mimo je…Prekršek.
Jutri je nov dan .
Glede kužija pa je Štefka lepo napisala,ni kaj dodat in prvi alt tudi.Kuža je odgovornost,a hkrati toliko da.Lepega,čudovitih trenutkov.Jih ne moreš primerjati z ničemer.Te nedolžne Učke,Ah ja…Priporočam majas,da si nabavite psa.
Prinašalec je pa meni najlepši pes,sem si ga zelo želela.Pri moževi družini so pa bili do sedaj ovčarji in nisem oporekala pri izbiri.Saj se ne pritožujem,ovčarji so zelo družinski psi,zvesti,predani,prijazni…Je ne menjam,zaljubiš se.Priporočam psičko,so še bolj predane in prijazne od psov Ali pa imamo srečo?
Veliko veselja pri izbiri.
Aja,pol leta je notri spala ponoči,pa pozimi,ko je bilo zelo mrzlo ima pa hišico izolirano,pa blazine v njej…je pa raje zunaj.
Ne delamo problemov,če želi noter.Stara pa je tri leta.
Toliko o hujšanju,če nas kdo bere😉
Upam,da ste ve bolj pridne in ne v takih prekrških,kot danes jaz.nočko🌼
ja, sam še ena pasja – če se boste odločili za pasemskega psa, bi samo dodala, da ob normalni vzgoji seveda, kar držijo opisi pasem – karakterno, ki jih najdeš na netu. 🙂 Tudi mi smo opravili pasjo šolo in nam je vsem zelo koristila.
Hujšanje. Šnitka, I feel you. Mene ta večerni kukec drži že par dni. Pa sem probala čez dan (sploh zjutraj) kaj več pojest, pa ne pomaga. To ni glih lakota, ampak tisti “nekaj bi, nekaj bi, nekaj… in potem je en jogurt, pa mal oreščkov, pa dva grižljaja kruha z maslom, v glavnem “kr neki”. Pa še jogo/vaje zadnje čase ne delam (imam izgovore…).
Kot same ugotavljate, res je nekaj v zraku te dni. Tudi sama opažam, da sem manj striktna pri hrani, pa tudi gibanje je bolj slabo v teh zadnjih dneh. Včeraj ga ni bilo, zato sem kar danes zjutraj opravila pol ure vaj za zgornji del telesa, popoldne pa hoja. Hrana ok, samo prevelike količine. Tehtanja se izogibam. Če bo konec posta 73 bom juhuhu vesela. Ma smo že čez polovico. Včeraj tudi nisem pila dovolj. Enostavno če nisem od zjutraj res pridna in striktna ne dosežem 2l. Danes sem spila že 1l, tako da upam da bo. Sem pa nekako skoz v gužvi.
No me veseli da nisem edina v “krizi”. Včeraj je bil en čuden dan. Že v ponedeljek sem jedla ob pol 8 zvečer.. Grr. Včeraj pa cel dan tako brez energije, da sem poskušala si jo povrniti s kavami in hrano.. Pa ni pomagalo. Ena izkušnja več.. Da vem, da moram samo počivat, ne pa se filat z energijo.. Ker občutek je bil pa ravno tak. Da samo eno kavo ali neki pojest rabim, pa bo..
No, na srečo je danes bolje. Sem upam nazaj v ritmu.
Tehtala se nekaj dni ne bom, da me ne mine 😂😂.
Dajmo punce, zdržimo te čudne dni.. Jaz se bom spravila popravljat, da me še nered ne spravi ob živce.
Dela imam pa, tudi strokovnega, vse več! Juhu
Hvala vsem in vsaki posebej za vse nasvete, izkušnje. Sporočim, kako se bomo odločili. Mene ste prepričale :).
Včeraj mi je hrana po dolgem času teknila, za kosilo sem naredila losos in prvič letos šparglje v pečici, res je bilo okusno. Prihaja čas, ko bo tudi hrana lažja, dnevi bodo daljši, več bomo zunaj, kar se bo vse poznalo na počutju in posledično tudi na tehtnici, boste videle. Še malo stisnemo – teden, dva in smo na konju.
Sladkorček, na pitje vode pozimi radi pozabimo, kar ni prav. Voda je že ena taka sprememba, ki jo moramo vse takoj vpeljati – cca 2 litra na dan nam mora biti kar cilj. Če stisnemo noter malo limone, smo pa naredile ogromno za zdravje, splošno počutje in nenazadnje lepoto. Sploh sedaj, ko je koža po zimi izsušena in jo je potrebno navlažiti tudi od znotraj.
Večerna lakota je tudi hudič, meni najbolj pomaga, da nimam družbe pri mizi, potem mi čisto zadošča kakšen okusen čaj. Topel je, pomiri pred spanjem (sploh, če mu dodam med) in napolni želodec. Se pa strinjam, da ne gre vedno tako disciplinirano, pridejo dnevi, ko se pač pregrešimo (in ostanemo žive!). Pomembno je, da poznamo rešitve in da se čimprej vrnemo na pravo pot.
To pa itak že obvladamo.
Nekdo je nekaj omenjal Smarno. Vceraj sem se po dveh letih spet povzpela nanjo. In mesanica parfumov je se vedno tam 😉 Ne mores verjet kako se nekateri odisavijo za vzpon. 😂
Zvecer sem imela se tenis, ampak to je bilo bolj v izi, ker sva sla z mojim, ki se sele zacenja ucit.
Glede hrane sem ok tudi zadnje dni. Lepo pazim da je vedno poleg obrokov dovolj zelenjave, pa leca in cicerika ter fizol so pogosteje na krozniku. Od alkohola se pridno drzim stran, odkar je zacel post, tako da ja, zadovoljna! Zacenjam opazat spremembe ob pogledu v ogledalu. Sicer se nic takega, kar bi opazila obca javnost, ampak za moje sokolje oko pa je nekaj razlike 🙂
Lep cetrtek vsem.
Ojla,babike!
Danes me je pošteno napisali,imam tega mraza že več kot dovolj.Bi se res razveselila sončnih dni in toplega vremena.Skoz zunaj na tem vetru in hladu…Sem nabirala cel dan regrat in vmes je bilo par snežnih ploh…
Sem mogla mali potožit…
Drugače pa sem ok,ne pa briljantno,tista lakota izpred dveh dni nazaj je bolje,ni pa še čisto ok.Se moram kar bremzat,drugače ni sladkarij in kruha,ampak,kot je rekla nedavno prvi alt,kar nekaj iščeš.Pa sir,pa banana,pa kapučino,eh,vsaj cuker ni😉
MajaS je fajn o vodi pisala,ja je pomembno spot vsaj 2 litra vode,tudi pozimi,da je telo hidrirano in koža lepša.Jaz se tega poslužujemo že 20 let.Vsaj to.Kar se zdravja tiče mislim.Vodo res pijem in to v vseh letnih časih.In čaj,zeleni,ingverjev.Pa če sem lačna,si kak dober okus poiščem po omari imam teh čajev veliko…
Alkohol mi ne diši,ga ne pijem sploh,razen v soboto,ko kaj ponudijo.Poleti pa sem piva kar nekaj spila, letos ga toliko ne bom.Sigurno.
Ker pivo je tekoči kruh.Ki redi.Tako da mogla bom načrt naredit,namesto pol litra,kozarec.Ah,o tem od maja dalje.
Bodite pridne,saj ste vedno,sploh s treningi,kapo dol!!
Grem dalje delat,se še kaj javim,če ne zaspim s tel.v roki,čao🌻
Šnitka, jaz bi tudi imela regrat…se mi lušta, pa ne vem, kje naj ga nabiram, ker tukaj okoli nas vse gnojijo… A se ustaviš na poti na Jesenice kaj v Ljubljani? Ti odkupim kak paket 🙂
Drugače sem jaz danes dobro zaključila dan in sem upam spet v pravem ritmu. Najprej popoldan na hrib, potem pa zvečer še trening. IN jedla pred 18-to!
Juhej! Gremo naprej..
Tudi jaz bi jedla regrad. Drugače sem pri hrani manj striktna, pri vadbi pa kar pridna. Danes naredila en sklop vaj, včeraj nič, sem delala 12 ur in mi je izpili vso energijo. Danes upam da bo bolje. Pijem ne dovolj, se moram nazaj disciplinirat. Drugače se svojih načrtov glede posta držim. Hrane, čeprav zdrave je pa preveč. Kavo sem res omejila zaenkrat mi dobro kaže. Prej po 5,6 na dan sem prišla na 1 max 2. Pa vsak dan vsaj eno sadje juhu. Ostalo pa tako tako.
Joj morem se pohvalit, no ne sebe pac pa mojo tasco, ze en mesec skoraj ni dneva, da me ne bi razveselila s skledo ociscenega regrata. 🙂 Res kapo dol! Tako da si ga privoscim zraven vecine obrokov. In ugotovila sem da ne rabi bit vedno zabeljen. Vcasih ga kar tako, samega jem poleg, npr namesto surove paprike, ipd. Ma super je.
Danes sem imela res pozno vecerjo, ker sem jedla kosilo ob 13h, pomaranco in banano ob 16:30, potem sem sla na tenis in sem zato vecerjala ob 21h. Ampak sem ok izpeljala, vsaj mislim, v pecici na peki papirju sem spekla sardele, zraven pa seveda regrat in pest fizola in por. Tako da nisem prevec sita.
Vikend je! 👍
Moram se še enkrat danes javit, ker če se javljam, potem ne grešim 😂.
Malo sem lačna, pa predvsem utrujena. In zadovoljna z dnevom.
Ugotavljam, da bi mi na odbojki precej bolje šlo, če bi imela par kil manj 😂😂. Bo treba začet delat na tem.. Zbiram pogum..
Šnitka, če ti bo regrata kaj ostalo, se pa oglasi v Lj za nazaj grede 💪.
No, če ne bomo mi zajadrali na vikend.
En krasen vikend vsem!