Ja Snitka, tole pa ni macji kaselj, 10 tednov, 7kg!? Vav! Poklon! A moras bit veckrat lacna za tak uspeh al kako si tako uspesna? Ce najdes cas, prosim napisi kaj vec, kaj so kljucne spremembe, zaradi katerih menis da so se tako hitro stopili kg. Se enkrat, cestitke! To se mora pa ze lepo poznati tudi navzven in na oblacilih. 👍👌
Jaz sem danes odigrala eno partijo, nabralo se je pa 16k korakov. Super glede na plundro zunaj 🙂
Kosilo je bilo ok, vecerja pa bo danes bolj skromna, skuta. Sem imela vceraj nekaj vec hrane na meniju, predvsem nepricakovano vecerjo (obiski) , zato je treba malo sanacije.
Matruška, saj si ti tudi ujela Šnitkin ritem, ti samo vztrajaj. IN ne glej nazaj, samo naprej! To je tek na dolge proge..
Jaz se poskušam tudi tako obnašat. Končno! Se mi zdi, da počasi dojemam, da so poemembne dolgoročne, manjše spremembe, ki jih bom lahko brez težav držala celo življenje. Saj to vem in govorim že precej dolgo časa, ampak enkrat bo potrebno začet tudi živeti tako. In mislim, da sem kak korak bližje uspehu glede tega.
Tole “postenje” zvečer je nekaj kar želim vzdrževati od zdaj naprej. Ne v smislu diete ampak načina življenja. In vse bolj normalno se mi zdi to. Če občutem kanček lakote zvečer jo pač ignoriram. Pa to ni velikokrat. Ampak ne popustim ob prvi “oviri” in vztrajam, ker vem, da je dobro zame iz večih vidikov, predvsem želodca.
Šnitka res čestitke za tvoj post in izgubo kilogramov, super ti gre! Boš hitro na 70!
KAr se moje postave tiče se ne bom pritoževala preveč, imam še par kilc okoli bokov dodatka. In roke mi grejo na živce. NIkoli nisem imela debelih rok, zdaj pa kar tam nekaj ostaja. Ah, bo že. Verjetno bo pri 70 kg res drugače… AMpak do tja je še kar precej. Ampak ne dvomim, da bom letos poleti bližje! Še dobre 3 mesece je do dopusta, torej cca 1 kilo na mesec, pa bo!
Sladkorček, kam si se skrila? Upam, da si imela lep in uspešen vikend!
Prvi alt, bravo za kavo! Upam, da bomo kmalu v taki normalni in da ne bo vsaka kava tak dogodek..res nas je zatrla tale korona.. In upam, da si izkoristila lepše vreme..Iz kje pa si ti pravzaprav? Sem mislila,da si Ljubljančanka..
Nisem Ljubljančanka, Štefka 😂😂😂…. sem čistokrvna podeželanka, iz JV regije 😉 in popoldan nas je povsem pobelil sneg…. 🙄 sem pa imela po dopoldanskem pomladnem še popoldanski zimski sprehod.
Čestitke Šnitka!!! To pa se res mora poznat pri oblačilih, bravo! Ja, tudi mene zanima tvoj način hujšanja. Sicer pa, iz tvojega oglašanja je razbrati, da si res pridna kot mravljica, v vseh pogledih. 😊
Matruška, ti (in Štefka tudi) imaš pa kondicije za izvoz. Super športen dan za tako “močvaro”.
Ma letošnje poletje bomo vse manekenke. Sam še jaz se moram malo bolj resno v roke vzet…😉
Aja, jaz sem vas pa takole “naselila”: Štefko blizu Logatca /Vrhnike, maiaS v Ljubljank, Matruško blizu Kranja, za Sladkorček sem dolgo mislila, da je Primorka, pa je Korošica (ane?), Šnitko sem sprva umestila na Štajersko, je pa z Gorenjske. Drži?
Haha, zanimivo! Zakaj si pa mene na Vrhniko dala? 🤔 Jaz sem kar Ljubljančanka, predmestje sicer, tako da narave imamo dovolj.
Sladkorcek bi tudi jaz dala na Koroško. Šnitka pa res mislim, da je pisala o Štajerski, samo potem nas je zmedla s tržnico na Jesenicah.. 🙈.
Matruska, ja, nekje v Gorenjsko smer..?
Prvi Alt, če nisi ti iz Lj je pa Maia, ena je ziher bila. Ena, ki je hodila na Šmarno.. Čaki, a ni bila to Matruska.. 🤔
Niclč mi ni več jasno.. Punce, povejte iz kje ste 😂
Ja, saj vem kako je. Tako sem jaz tebe mimogrede v Lj dala. Verjetno si kdaj kaj takega napisala, ali sem pa pobrkljala.. Ena vem, da je iz Lj!
Ja, sem mobilna. Veliko smo naokrog, povsod po Slo in tujini, kadar le lahko. Potovanja, izleti, hribi, to je za mojo dušo. Poleg športa in živalic. No, prva je familija, ampak to je itak jasno 😂
Najprej hvala za čestitke,se pozna mi na oblačilih ja,samo zaloge je še…Deset kil viška do običajnih cunj,ki so mi prav.Ne upam si povleče kavbojke naše,ker se bojimo,da se mi bodo pri riti ustavile😶…))Saj mi plešejo te stare cote,a vseeno je še trebuh,pa boki,pa rit.Mi mož pravi,da se mi pozna,pa da nimam več kockaste riti,jao🤣,kake ima.Da sem bolj mehka.Ja se spomnim Štefke,ko je bila na mojem mestu in čakala,da kdo od tujih pogrunta,iz vidi,da je shujšala.Sedaj sem jaz na tem.In čakam.Da še kdo vidi,razen moža in hčerke.Javim seveda.
Prvi alt,sem se ti nasmejala,ti imaš mene za gorenjsko😜.Ne,ne,čistokrvna Štajerja,prišla iz Ptuja v okolico Brežic,tako da,mimo si brcnila.Pa veš,da sem jaz zate mislila, da si Gorenjka?Pa Štefka je Gorenjka,a ne,čeprav na začetku sem mislila,da si iz Haloz!Za MajoS pa mislim,da je z Ljubljane,Maruška pa s Kranja.
Ja,Maruška,te kile so zletele dol predvsem zaradi hrane,ki sem jo pošlihtala,ker mi je za Silvestrovo prebilo,oz.klik v glavi se mi je zgodil.Ko sem za Silvestrovo gledala na HTV programu tiste lepe unce,ki so pplesale pa take postave.Jaz pa taka.Niti bokov nisem več imela Samo špeh.Pa težave z obuvanjem zoknov,pa prepogibala sem se težko,pa jedla kot temit…Saj poznate vse to,a ne?
Potem pa načrt,ki se ga še vedno držim in se ga nameravam še in upam da večno,le v milejši obliki.:
-ne jem kruha
-ne jem nobenih kupljenih sladkarij
-po šesti uri načeloma ne jem,razen kako šalico mleka,ko mi fejst kruli
-pijem veliko vode,čaja
-alkohola skoraj nič,le občasno in malo
-če ne delam zunaj,telovadim in sprehod
Evo,to je to.Gibam še veliko na kmetiji,edino danes sem si vzela res dan zase,pa mi je zelo pasalo,priznam.Ker to je tako zelo redko.Se mi zdi da z delom dosti pokurim,le hrana je bila problem.Ne vem,zakaj sem se tako zapustila,res nisem mislila naše,le jedla,pa največji problem so bile sladkarije in peciva,pa zjutraj veliko tista z maslom in medom.Letos sem samo kakih pet krat jedla kruh.Za zajtrk so kosmiči in se najemzprej jih namočimo v vroče mleko,pa še par brusnic dam zraven.Pa tega je polna skledčka,ni samo tri žlice,tako kot ene.Potem za malico je jabolka ali banana,pa kak kapučino.Kosilo običajno,le manj,kot včasih,pa želi malo mesa pojem.Danes recimo ga nisem,čeprav so bili goveji zrezki v omaki.Sem jedla juho,pire krompir in špinačo,pa solato.Pire in špinača moja najljubša jed.
Zvečer sem jedla to dvoje,ker je ostalo,pa par žlic kuhane zelenjave,ki sem jo naredila možu in hčerki.
Vglavnem,ja,sem včasih lačna,npr.sedaj pa če sem fejst,grem po sir in kako zelenjavo,ali svežo,ali vloženo.Pa skuto polnem.Pa kako suho sadje,indijski oreščki so mi dobri.Jem zelo drugače, kot lani in počutje je krasno.
In mislim,da se mi bo ustavilo to hujšanje,ker običajno se po določeni teži.Recimo 81 sem imela deset dni,ni šlo dol…
Maruška,ne se primerjati,super ti gre,pridna si,kar se telovadbe tiče sploh,pa sprehodov,pa premika se ti dol,samo vztrajaj in vztrajaj pa pridemo skupaj na cilj.
Samo upam,da ne bomo preveč grešile,jaz ponavadi ob sobotah,ko ne bi doma,potem pa doma lakota vseka.Včeraj sem se pregrešila in zvečer ob 7 pojedla eno malo ko Po večerji.Enostavno se mi je noro zluštala.Pride in mine.
Držim o se in ostani pridne☺️🍀🌻
Hvala Šnitka za napisano. Lepo je prebrat tak pozitiven zapis, kar cuti se kako si ok sama s seboj trenutno! Kockasta rit 😂😁 dobra! Vseeno sem upala, da imas kak cudezni nasvet, da kar samo od sebe topi kg 😉 Pa je treba vseeno kar lepo se potrudit. Saj vem, saj gre. Dan po dan. Hvala.
Drugace sem pa tudi jaz okolica Lj., smer Vrhnika.
Nic, pa pojdimo v novi teden. Stefka kater dan posta je ze danes? 🙂
Oj punce! Kapo dol, vse ste carice, vesela sem, da vas poznam moje virtualne sotrpinke/prijateljice. Moj vikend je bil precej naporen zaradi šolskih obveznosti. V soboto smo imeli fraj dan in smo se malo potepali, nedelja pa je bila za počivanje oz cel ljubi dan smo se učili… hčerka bo danes vprašanja 2 predmeta in ona itak čaka do zadnjega da se uči in se ji je nabralo in je bilo treba ponoviti, razložit… pa sine tudi dve predstavitvi, tako da je bilo uf…
ja, jaz sem korošica od rojstva pa do zdaj in bom verjetno to tudi ostala… hrana je bila ok, miganje tako tako… hvala bogu vago pustim pri miru… konec posta bo pa že treba kaj preverit… ja tista 3 je bila noro dober občutek, ti da kar krila.. srečno punce
Punce, kako ste pridne! Štefka, a ima zate dan sploh dovolj ur? Noro, koliko športaš, saj te sploh ni za ustavit, pa se pomlad še niti začela ni, kaj šele bo! Sicer gre pa vsem res odlično, najbrž pripomore k temu tudi tale pozitivna energija tule gor.
Ni mi ma jasno, kako ste mene- čistokrvno Dolenjko- postavile v Ljubljano? Je pa res, da delam v Ljubljani, mogoče sem to kdaj omenila in ste zato mislile…Lepa, pisana druščina smo!
Skoraj vse omenjate, da imate kosmatince doma. Štefka mislim, da še ne prav dolgo, se spomnim, ko se je odločala. Tudi mi smo pričeli razmišljati v to smer, v vsakem primeru delamo na koreniti spremembi življenja, konec je z nenehnim hitenjem in delom od jutra do mraka – vse je to ok, če delaš, kot dela Šnitka. Na zraku, zemlji, v lastno veselje. Ne pa zaprti v stolpnicah in delom za ljudi, ki jih še poznaš ne. Dovolj je bilo! Razmišljamo o nakupu psa, ki bi prinesel novo dinamiko v družino, otroci so prosili leta, pa se zaradi celodnevnih odsotnosti nismo odločili.
Prosim za vaše izkušnje, priporočila…Vem, da ste o tem že pisale, pa po pravici povedano se ne spomnim kdaj točno je to bilo, da bi poiskala po starih postih.
Želim vam lep, uspešen teden!
Punce, po mojem štetju je 27.ti dan posta! Bravo me!
NO vidiš priv alt, zdaj veva zakaj si me dala na Vrniko..ker je Matruška od tam! In ja, se mi je zdelo, da je Matruška blizu Lj doma, ker je hodila na Šmarno, je res? Sva se še nekaj menile, se spomnim…
Meni grejo kile po deko dol, haha, ampak glavno da gre dol. Če bom na koncu posta zgubila 1 kilo, bom zadovoljna!
Se pa že poigravam z mislijo, da bi malo bolj pritisnila na plin, da bi malo začela bolj izgubljat, ampak mislim, da še ni čisto čas. Da bi bilo fino tole vadbo utrdit. V soboto sem namreč naredila trening, pa bila sem utrujena še od odbojke in potem sem bila v nedeljo čisto kaput..pa še tisto vreme res ni pomagalo. Tako da ta teden sigurno še nič ne bom spreminjala. Drugi teden pa že mogoče!
Včeraj sem za večerjo/pozno kosilo jedla kumare s krompirjem, to je taka štajerska jed, moja mama je iz Štajerske. In to imam takoooooo rada. Ampak me je napenjalo cel večer in še zjutraj :-)))) Je bio pa vredno, mmmm. Ugotavljam, da jem 15/9 sistem, kar redno. Ampak nisem tako planirala, mi je pa všeč. Za vzdrževanje bo super, vidim!
En krasen dan vam želim. Jaz sem že naredila veliko, pa še veliko bom. Trening bo tudi treba nekam stlačit.
Cestitam, pridne ste in le tako naprej! Pogumno, vztrajno, in ce kdaj spodleti nobene panike. Nikoli ni vse popolno in tudi pri hujsanju ne.
Ko je ze debata od kje ste… Jaz sem pa primorka, z rdece regije doma 😀 zdaj malo boljse diham, malo boljse se pocutim, malo vec se gibam in malo vec pametno jem. In polovico noci prebedim, ker je vseeno polno skrbi, stresa… Ampak bo tudi to en dan mimo. Treniram pa 6x na teden in 3x ali 4x grem pol ure, uro (odvisno od casa) hodit.
maiaS, pri nas je bil kosmatinec zelo zaželen in nam je vsem zlezel pod kožo. Mi se z njim aktivno ukvarjamo dobri 2 h na dan, ima 2 sprehoda + igro. Kar prav pride, da so otroci že večji, saj imamo eno močno marcinco in si ne predstavljam, da bi jo otrok tja do 12 let sam peljal na sprehod. Smo ga pa skupaj izbrali. 😊
Pikapolonica, čestitke za vso to vadbo! Še ena vztrajna.
No, zdaj vemo, od kod smo in vidim, da sem kar lepo falia… 😂 Če bi se imele možnost slišat, bi bilo lažje…dialekt pa to. 😉
Pikapolonica, vi ste zdaj rdeči, mi smo bili pa dolgo črni. Kaj čmo. Jaz sam upam, da gremo vsi na bolje, da so cepiva ok in da ukrepi, ki se jih držimo, vendarle pomagajo. Men se mladina še najbolj smili…
Maia, tvoje pisanje sem čisto spregledala, sva skupaj pisale. Še dobro da te je prvi alt omenila.
Kosmatinčki.. Mi ga imamo od poletja, lani. Se pravi že skoraj 9 mesecev. Tiha želja je bila že dolgo, ampak jaz sem čakala, da otroci malo zrastejo, da me bodo vsaj oni že ubogali, predno pride kuža. No, tisto prvo še vedno ni čisto po moje 😂😂.
Vsekakor priporočam. Jaz sem rabila te sprehode, greš ker je lepo, včasih, ker moraš. Če ni časa, bo kuža zadovoljen, tudi z več krajšimi. Če pa je čas, smo pa mi tudi cca 2 ure z njim, vsaj. Večinoma, zdaj med to korono je to tako.
Gre pa povsod z nami, je družinski član. Zasede pol prtljažnika, to ki je bil cilj. Da lahko še za vikend napakiramo krame in gre vse v avto.
Mi imamo eno prinašalsko vrsto. Krasna za družino, živahen kuža, ki rabi veliko gibanja. Ampak ob naši družinski energiji je to super! Jaz hodim z njim 1x na teden na šolo, malo vaje, malo heca, tolk da nekaj delam in da dobivam domače naloge in se mal ukvarjam z njim.
No, sem se razpisala. Maia, če te zanima kaj več, sem zgoraj nekje napisala mail, pa napiši tja. In podpiram spremembo ritma, to kar opisuješ in kar sem lahko razbrala že pred boleznijo v družini, je bilo tu mač, na dolgi rok človek ne more tako stresno živet..
In ne vem, meni si bila ti Ljubljančanka.. Haha, se opravičujem. Torej greš lahko na ta pravo kavo zdaj? Fols… 😂
Ojla,babike!
Najprej tebi majaS odgovorim.Ko si omenjala podeželjskih življenje.Ja,ga ne menjam za mestno,res ne,ampak delo na kmetiji na dolgi rok izčrpava do onemoglosti.Ves čas v časovni stiski,brige,da mora bit vse narejeno,pa počitka v sezoni ni…to te izčrpa.Poleti ni morja,ne moreš it z otroki na izlet,vse sobote zasedene z tržnico.Kaotično spomladi, poleti in jeseni.
Oba sva dorekla,da takega dela otrokom ne privoščila,zato jih vzpodbujala za druge poklice,naj grejo v službe.Ker sicer sva doma,a skupaj le zvečer,ali v gužvo v delu.Tako da niti tako preprosto,kot se sliši.Je pa plus da si v naravi in da nimaš šefov nad glavo.Bi pa oba raje bila v službi,iskreno.Samo sedaj je,kar je.Samo da pridejo otroci do poklica,pa bova srečna.
Veliko ljudi nama reče,kako sva lahko srečna,da sva na kmetiji,ko pa poveča,da ni morja,dopusta,pol pa aaa?En dan toplic,ja.Ne moreš zelenjave pustite,krav.Ni ljudi za pomoč,starša pa že ostarela.
Evo,takle mamo.Je pa ni fajn.
Sem pa pozitivc po duši,rada imam ljudi živali naravo.
Pa kaj se psa tiče-toplo priporočam.Naša nemška ovčarja je ljubljenka cele družine,sonček,srček.Toliko ti da,pa tako malo rabi.Res hvaležna.Pa tako te je vesela po pol ure,če te ne vidi.Otroke ima nenormalno rada,pa muce.Jih ne preganja,niti kokoši ne,čeprav bi bilo včasih fajn😜
Brez pesa si ne predstavljam,res ne.Je pa to najin drugi kuža,prvega so mi Jagru ustrelili,ker se je gonil😟.Je bil moj moj pes.Ves čas ob meniš samo pet let.Nikoli ga ne bom pozabila.
Smo pa dali psico sterilizira,pa je skoz fraj in nikamor ne gre,le z nami po delu.Pridna zelo.
Toliko od mene,konec pavze,ne čaka rastlinjak,grem delat.
Uživajte,lep sončen dan bo,naužijmo se ga.pa,pa🌻
Punce moje, kaj bi jaz brez vas? Bo tudi zame odločitev malo lažja, jaz še najbolj cincam. Še tole vprašanje: imate psa v hiši in če – kje? Vzeli bi mladička in se bojim, da bo težko zunaj, vsaj na začetku. Se pa tudi nagibamo k prinašalcu ali nekaj v to smer. Imam še nekaj zadržkov, to je ogromna odgovornost, po drugi stani pa tudi veselje. Počasi se bo treba odločit.
Šnitka, oprosti, ni bil moj namen prikazati tvoje delo kot en sam užitek. Seveda vem, da je to v večini garanje, skrb in nepredstavljivo odrekanje. Mestni ljudje včasih vidimo življenje na vasi zelo idilično, lepa poleta jutra, saj veš, kot iz reklame :). Večina od nas pa udobja ne bi nikoli menjala za trdo delo na kmetiji. Zelo, zelo vas vse občudujem, ki to zmorete. Jaz priznam, da ne bi. Oprosti še enkrat, res nisem mislila nič slabega.
Štefka, kavo v lokalu sem si privoščila včeraj. Je malo pihalo, je malo zeblo, ampak ti pa povem, to je bila ena najboljših kav v življenju! Nekaj, kar smo včasih imeli za samoumevno je sedaj privilegij. Kdo bi si še pred dobrim letom mislil, da bo kdaj tako? Ampak kaj hočemo, tako je. So pa polne terase zanesljiv pokazatelj, da gre na bolje.
Prvi alt, midve sva pa iz iste regije, jaz sem pa ves čas mislila, da si nekje tam blizu Kranja. Pa sploh ne vem, kaj me je tako prepričalo.
Pozdrav vsem, na vse konce Slovenije.
Maia, naš je notranji. Že v osnovi so prinašalci bolj družinska bitja in so težje zunaj, kot katera druga pasma. So navezani na človeka.
Pri nas imamo boks/kletko v dnevni sobi, v katerem še zdaj spi. Predvsem zaradi mačka, ki ga tudi imamo in je potem vsaj mir. Drugače bi bil cel žur ponoči.. No, občasno spi v spalnici na svoji postelji na tleh in je priden celo noč.
Kot mladiča ga nauči na kletko, to ni nič hudega in jo sprejmejo. In je njihov miren plac, kamor grejo počivat.
Naš kosmatinec je družinski član, sem se navadila v 9 mesecih, da imam povsod po stanovanju procesije s sabo.. Sploh kadar zavijem v kuhinjo.. me oba gledata kot boga, če bo kaj padlo. 😂😂
Kaj naj rečem, kuža je odgovornost, ampak jaz je ne vidim več tako. Itak ti zleze pod kožo, da moraš tolikokrat ven in sploh ni več problem. In tako veselje, ko te vidi, tudi če je samo 20 minut vmes 😂
Da sta pa Maia in prvi alt Dolenjke, to si pa nisem mislila.. Res zanimivo je bilo tole na naseljevanje po Sloveniji.