Štefka,lej,če si imela masko,verjetno nisi okužena,pa najbrž še nista objemali,a ne?Probaj osmisliti slabo in verjemi,da nisi okužena,vse dobro!!
Je pa ziher zoprn občutek do konca.Govori si,da je vse ok.Pa saj ti si pozitive🍀
Majas,lepo,da si se javila,naša manekenka,jaz te v mislih tako vidim,lepo šlankerco😉
Ki zelo malo je.Ti malo poješ,proti nam, ki imamo večino 5 obrokov na dan.Jaz za razliko od tebe ne morem brez zajtrka,ker sem potem ves dan lačna .In mora. bit topel zajtrk,razen,če sem na terenu…
Lepo,da si se javila in da si približno redu.Moj mož je tudi bolan,pa na dieti,tako da je res zoprno,če kaj pobiksa,že čuti želodec in refluks.
Tako da pri nas še ogromno vrti okoli hrane,moram fejst mislite in jedilnike Rihtar.Zase še toliko ne sekiraj,da je le zelenjave veliko,za moža se seveda bolj,ker jaz sem zdrava,to je velika razlika,kot pa nekdo,ki je bolan.
Kaj moramo,vsaka družina ima svoj križ in težave, življenje je vrtiljak,mi se pa vrtimo v njem.Včasih je lepo,včasih manj,vse pa moramo sprejeti.
Danešnji jedilnik
Z:ovseni kosmiči,par brusnic,cimet,ingver,cia vroče mleko
M:2 pomaranči rdeči,kisli)),kapučino
K: juha brez zakuhe,zelenjave polpet kuhana zelenjava(grah,korenček,krompir),solata
M:banana
V:velika skleda berivka z mlado špinačo, domače,par kockic dom.mladega sira,tuna
Evo,mi uspeva brez kruha in sladkarij in sem zelo vesela,pa po 6.uri res ne jem in je občutek krasen.
Gibanje,ja pri meni je drugačno kot pri vam,jaz pač delam in delam ves dan na soncu in ne rabim niti ne morem kako drugače.Se je začela sezona pri nas.
Lep večer vsem,pridne bodite🌻
Hvala Šnitka, seveda sem optimist in nisem bolna, dokler res nisem 😁. In verjamem, da je maska in verjetno nizka kužnost pomagal, da ne bo nič.
Me pa jezi, ker mi očitno intuicija dela in sem prav pomislila na covid, ko sva peljal v avtu, pa sem se odločila, da ne bom zoprna in ji ne bom težila 🙈.
Bravo za tvoje miganje in krmarjenje s hrano. Tudi meni paše ne jest po 18, čeprav mi včasih zvečer kej manjka. Je pa zjutraj toliko bolje 😂
Ojla punce! Se en dan je z nami. Danes hrana ok, gibanja nič. Enostavno oboje očitno ne gre. Delala sem do 16h, potem pa gasa na banko, trgovino, večerjo, rihtat ostale stvari in evo, ura 8… jutri končam ob 15h in imam v načrtu hojo, 1,5-2 uri. Kave blo zelo malo… ker je bila črna mi ni dišala. Punce sem že večkrat razmišljala, a lahko damo beljakovine, ki jih kupimo v prahu v toplo vodo oz mleko?? Jaz vedno čakam da je hladno..
Z; voda, ovseni kosmiči, merica beljakovin..
M; proteinski jogurt, kava
K; čevapčiči, ena žlica pire krompirja in solata
V; en stiropor in na vrh namazom Philadelphia Light namaz
Sladkorček, če se prav spomnim imata ti in Štefka več kot 170 cm v višino, torej bi rekla, da je 75 kg čisto ok.
Štefka, držim pesti, da uspešno preguraš karanteno. Saj bo, vse bo ok.
Šnitka, joj si ti pridna, delovna, hrana pod kontrolo in to je to. Čestitke za 7!
MaiaS, sem imela na sumu, da je tvoj dnevni meni precej krajši od mojega. 😉Meni je v tem postu uspelo zaenkrat 7x jest v 8 urah… Saj ne da je pretežko, ampak nisem tako striktna. 😏 No, nisem si ravno dala za cilj tak način prehrane 8/16, ampak vseeno pa se mi zdi smiselen.
Da pa ne napišem, kako sem totalno zavozila današnji večer… cel dan sem bila vzor sama sebi (glede dela in hrane), potem pa trenutek šibkost, ki se je spremenil v tragikomično stikanje po špajzu, kaj bi se dalo pojest, čemu se nisem odpovedala za čas posta… skratka brezveze… nič, lajfgouson, ane? 🤨
Prvi alt, jaz mam 176cm. Za Štefko se ne spomnim, je imela pa sam hvalim se tudi okoli 180, pa je skušala na 68… 😊 jaz sem imela do nosečnosti med 62-64… potem pa samo navzgor, dokler nisem pristala na 84… takrat me je malo streznilo… 70 je moj drugi cilj in mislim da ga bo treba doseči do birme! Upam!
Tocno tako Prvi alt lajfgouson 🙂 Ze jutri je nov dan!
Štefka, ni dalec nazaj ko sem bila v podobni situaciji. Saj ne vem vec. Po eni strani bi si clovek kar zelel, da ze da to skozi in ima za nekaj casa mir. Seveda pa v resnici ne zelim okuzbe. Drzi se. Vse bo ok.
Šnitka in Sladkorcek bravo za tempo!
Z danasnjim dnem sem zadovoljna, zadnji obrok je bil ob 15:30, bucna juha, pol suhe klobase in zelje s fizolom. Ja vem, spet moje suhe mesnine 🙂 Spomnite me na njih, ko bom naslednjic jamrala da mi teza stoji 😉. Iskreno ne vem, ce se jim bom kdaj sposobna odpovedat. Sem pa zdaj bolj zmerna pri kolicini pa zraven ne pojem se kruha ali drugih OH in vedno je poleg zelenjava. Nekaj je. Step by step. Ko sem ravno pri korakih, 10k jih je pod streho. Za vec je pa zmanjkalo volje zvecer. Spomladanska utrujenost? 🙈
Lahko noc!
Ojla punce!
Pridne ste vse po vrsti. Prvi alt, tebe moram pa kregat 😂😂😂. Pa saj vem, da nisi pretiravala 😉.
Danes je nov dan za vse. Punce, že skoraj 14 dni smo pridne! Jaz res upam, da se navadim tole po 18 uri.. In da jem manj sladkarij. Zanimivo, da se da pregurat tudi s suho slivo ali marelico, kadar te prime sladko.
Pa po 18 uri se tud da ne jest. Verjamem, da če bi samo to dvoje vztrajala kako leto ali se manj, da bi prišla na svojih idealnih 70. Ampak bomo videli, če lahko kaj pospešim. Zaenkrat jem normalno in dokaj veliko v dovoljenem času. In že zdaj gre Mic po Mic dol. Torej je “ukrep” ta prav. Pa še Refluks je boljše, če tako jem.
Prvi alt, jaz imam.isto cm kot ti, zdaj sem si že zapomnila. Sladkorcek in Sam hvalim se sta pa malo višji. Jaz tudi mislim, da je 75 pri 176 odlična postava, tako kot 70 na 170, ampak vsaka ima svoje cilje in želje in jaz to podpiram!
Sladkorcek, ko sprašujes o beljakovina. Pomoje jih lahko daš v toplo. Jaz sem vedno dajala v toplo.
Super prvi alt, da si končala že ob 17. Jaz tudi, pomoje še pol ure prej. Ampak sem jedla kosilo ob 14 in potem skoz neki grizljala, sadje in grisine. Tako, da sem še vedno sita.
Danes pri meni malo manj gibanja. Sem kar bolj notri bluzila in ni dober občutek. Komaj čakam, da mine ta negotovost. Po eni strani sem ziher, da bo vse ok, po drugi pa ne morem biti čisto mirna. En kup zadev sem odpovedala zaradi previdnosti, da si ne bi kdaj kaj očitala. Res bedn filing.
Danes tece ze 14 dan posta 🙂 Mislim da nam gre kar vsem presneto dobro! In pohvale vsem tudi za redno javljanje. Vsaj meni s tem zelo dvigujete motivacijo. Lepo je prebrat ideje za obroke ali sportne dosezke. Malo manj pa zdravstvene tezave, ampak tudi te so nazalost sestavni del zivljenja. Zato pa ukrepamo, da jih bomo imele cim manj!
Vceraj sem po tenisu za zadnji obrok vzorno pojedla zrnasti sir (cottage) z rukolo, pol paprike in cesnom.
Danes sem nadaljevala z zajtrkom: ovseni kosmici s kefirjem in dvem zlicam navadnega jogurta, jagodami in borovnicami.
Gremo dalje.
Matruška popravek..15.dan! Začele smo v sredo, se pravi je bilo včeraj 14 dni 🙂 Juhu, še boje, kajne?
NO, saj niti ni tako pomembno, itak delamo na dolgi rok… Bravo amtruška za pametno večerjo. Če bi vedno tako jedle kot zdaj, potem bi imele že vse idealne teže. Ampak saj zato gre, vaja…in čimveč takega hranjenja tudi po postu in bo. Saj kak obrok, ali kak dan ne bo naredil škode, samo da ni vsak dan tak 😀
Jaz danes poskušam jesti bolj zmerno, grisine sem pospravila in pijem več čaja,kadar se mi česa zalušta..dobra taktika.
Se tipkamo zvečer!
Ojla! Premagala me je radovednost in sem stopila na vago. Dobra kila manj… juhu.. gremo naprej. Danes tudi uspešen dan. 13k korakov in zmerno pri hrani. Ma vesela ful in kar je najvažnejše; tudi mama je danes prvič po 14 dneh šla na zrak in je bila malo bolje oz z več apetita. Vesela sem! Upam, da se ne poslabša.
Ojla,babike!
Vidim,da vam-nam fino gre tale naš post.Prav vesela sem,da je tema tu gor zelo živa☺️
Pa tako malo jeste punce,jaz se mi zdi,da imam redno pet obrokov,manj skoraj težko.Sem pa zelo utrujena od dela,cel dan zunaj,pa na vrtu sem sadila,pa imam muskenfiber v nogah.
To še napišem,pa gasa spat,da se spočijemo.
Prehrana ok,sem vesela,da ni skomin,za večerjo je bil jogurt s cornfleksom,a sem ob 8.spila šaljivo mleka sveže kuhanega To ne jemljem kot greh,ker ni kruh,ali keks.
Ker kruha res ne jem v postu,niti sladkih stvari.
Ko se spomnim na december,koliko vsega sem pojedla,ne je kar sram.Vse povprek sem jedla,ni da ni,sploh pa vse od sladkega,ni čudno,da sem se tako pridelala😑
Sedaj je res fajn občutek,ko zdravo in manj jem,lažje delam,pa pozitivno vpliva name.
To nameravam obdržati,to prehrano,ker jaz sem očitno nagnjena k debelosti.Praktično pol življenja se pazim pri hrani,za vitkost sem se vedno mučila.Nikoli nisem bila suha,a pri 62.kilah,kot sem jih običajno imela,da sem si bila všeč,sem bila zadovoljna.
Čeprav sem tudi pri teh kilah vidla,boke,napake😞Mislim…nisem še cenila,kaj bi sedaj dala za to cifro!
Čeprav mi je cilj do konca leta prit na 65,a najprej moram na 75, potem pa v napad na 6.Počasi.
Kot ste me tukaj naučile,počasi,a vztrajno.
Evo,malo sem se spihala.Paše včasih.
Bodite pridne še naprej,nočko🌻
Sladkorcek super za dobre novice! In cestitke za izgubljen kg!
Šnitka ti si pa res pridna kot mravljica. Zdaj vidim koga bom lahko vprasala za kak nasvet glede vrtnarjenja. 🙂 Mi smo letos povsem preuredili (poravnali) teren kjer imamo vrt in cebelnjak. Tako da je vse razrito, zdaj moramo hitro posejati travo, oves, da bo cimprej zeleno. In pa seveda zacet pripravljat zemljo za vrt. Tako da tudi mene kmalu caka vec dela zunaj. Se veselim.
Prvi alt, glede na stres ki ga omenjas je vse pohvale vredno da ostajas striktna z gibanjem in hrano. Bravo!
Jaz si tudi lahko dam kljukico za vceraj. 13k korakov, z enim vzponom, kosilo je bilo ob 15:30, morda malo prevec, pa sem potem kompenzirala s skromno vecerjo ob 19h, 5 zlic cottage sira.
Odkar zvecer ni vec piva 🙈 hodim veliko prej spat in se mi noro pozna na energiji! Res sem zadovoljna. Zjutraj vstajam spocita in z nasmehom. Tole velja obdrzat!
Zdajle je za mano ze en krajsi sprehod (do vrtca in sole) cca 3 km. Popoldan je v planu rihtanje vrta. Jutri pa imam v planu preverit kako je spet kaj s kg. 🤔 Ce ne drugega, vidim na jakni, da me ne veze vec toliko cez rit. Prej se je ustavila nad njo 😂 zdaj pa pade ze nekje do polovice 🙂 V originalu bi morala pokriti celo rito 😉.
Lep dan dekleta!
Matruška bravo! Tale tvoja jakna bo kmalu prilezla čez rit 😉 Zgoraj si omenjala suhe mesnine. Jaz pa mislim, da jih ne rabiš popolnoma črtat, tudi na dolgi rok. Če je vsake toliko na jedilniku kaj takega, ni nobenega problema. Če imate tega doma, potem bi bilo res čudno, da tega ne bi jedla. Tako kot praviš sama, manj prilog in več zelenjave, pa samo občasno, pa je! Jaz osebno mislim, da ni slabe hrane…ali pa prepovedane hrane. Kdor trdi, da nečesa izrecno ne smeš jest, je precej nerealen. Je pa res, da tako kot sem rekla, ni treba, da je vsak dan na jedilniku…Pa pomembne so količine, seveda.
Javi, akj bo rekla tehtnica. Jaz sem v PMS, se ne bom tehtala par ni 🙂
MOj dan je bil ok, zdrava še vedno in nameravam ostati 🙂 No, prehlad me vseeno daje, ampak je prehlad, ker je prišel od otrok. Testi so negativni. Tako da vse ok. Ampak komaj čakam, da mine ta poln nos, da lahko začnem spet lazit v hrib. Že 3 dni špricam joj, prejoj.
Punce, pridne ste z vrtovi, to se vam bo poznalo! Samo pazite na križ, zdaj ko bo kar naenkrat veliko sklanjanja 😉
Aja, danes sem se upedenala in sem šla na en sestanek…matr kako paše, prav fino sem se počutila in sama sebi sem se zdela vitka!