Če sem prejsnji teden skakala od navdušenja ob izgubljenemu kilogramu, me je danes pogled na vago, precej zabolel. Slo je nazaj gor!? Ampak vem, da ne more bit realno, ce pa cutim in opazim, da je trebuh uplahnil. Hudimana. Nic, ne bom se pustila znervirati. Vztrajam in cakam na novo tehtanje cez teden dni.
Punce, jaz vas bom malo zapustila. Ne zmorem več. Moram se malo spraviti v red, glava. Preveč vsega. Ves stres ob izgubi službe, nagajanje bivšega, migrene, potem pa še nezgoda v petek zvečer. Pretrganje mišice na desni nogi…..boli ko vrag…ne vem. Zame so težki časi. Ne zmorem misliti na hujšanje. Upam, da mi uspe vzdrževanje, preveč truda sem vložila letos v hujšanje, da bi me zdaj odneslo, samo strah, žalost, negotovost, dvom vase v meni budita potrebo po nažiranju. Čeprav maš človek 20 let izkušenj, dva faksa, kup strokovnih izpitov malo dvomiš kaj te čaka, kako bo…pač tak dan. Bodite lepo! Sej teorijo obvladam, praksa mi šepa… borbam naprej samo trenutno je toliko front odprtih, da moram step by step…in kile pri vseh problemih niso pomembne.
Ojej Sladkorcek. Kakšno leto!
Kaj je z mišico.. Mogoče pa lahko kaj pomagam, vsaj takole preko spleta.. Si bila pri dr?
Kar se tiče odhajanja od nas.. Saj že dolgo nismo več samo “v hujšanju” tule. Ne rabiš nas zapuščat. Lahko kaj napišeš, tudi če ni nič v zvezi z hujšanjem. Saj realno.. Me več govorimo, kot dejansko hujšamo… 😂😂.
V vsakem primeru ti želim vse dobro in naj se tole leto čimprej konča… Da bo drugo boljše.
Jaz sem imela slabši vikend. To pomeni, da sem spet odkrila sladkarije in ostalo okusno hrano 🙈. Bo treba spet stopit korak nazaj 💪.
Matruska, tebe je pa pica spravila na plus 1. Ne skrbi, čez par dni boš spet tam. Sam ne popusti.
Gremo naprej!
Se mi zdi, da vsi komaj čakamo, da se to nesrečno leto konča. Nikomur v teh časih ni lahko, preživeti je pa nekako treba. Sladkorček, tukaj te punce razumemo in kot je rekla že Štefka, ta tema je še najmanj tema o hujšanju :). Je mesto, kamor se pridemo potožit, spovedat in tukaj te bo vedno pričakala topla beseda, optimizem, tolažba. Velikokrat pomislim, da dokler bodo obstajale takšne punce, se za ta svet ni bati.
Tudi moj vikend ni bil ravno vzoren, pa nič zato, bom čez teden popravila, obljubim.
Lep dan vam želim, naredite kaj dobrega zase.
Sladkorček, naredi seveda tako kot tebi ustreza. Tu pa si vedno dobrodošla – v dobrem in slabem. 🙂
Se mi zdi, da smo kar ena taka terapevtska skupina tukaj. Seveda nas druži želja, da spravimo težo na želeno (in jo seveda tam obdržimo), ampak tule gre res za nekaj več. In ta več meni vedno znova pomaga. Hvala vam, res.
Moje “hujšanje” res ni nekaj drastičnega, mi je pa prineslo veliko dobrih navad in spoznanj. Zagotovo redno gibanje, po večini pa tudi več zelenjave na jedilniku in pa vedno več bolj premišljenih prigrizkov. Spoznanja, da izgledamo tako, kot se počutimo. In na to, kako se počutimo, imamo same največ vpliva. Je pa seveda dobrodošlo, ko pogledaš na tehtnico in ti pokima, da delaš prav.
Vse bo v redu. maiaS, Štefka, Sladkorček, Matruška, vse, ki ste se letos in tudi že prej družile v tej temi, držite se. Še so lepe stvari okoli nas.
Vztrajam. Danes sem oddelala 45 min vaj. Malo kasneje grem nabrat se manjko korakov do 10k.
Zadnji teden, sem nekajkrat jedla po 18h, ker mi je miganje spremenilo ritem. Ce gres od 16-18 hodit, potem najbrz tudi lahka vecerja, ceprav kasneje, ne bi smela biti tak bav bav. Tako si mislim. No danes sem imela zadniji obrok ob 16h, pa nisem lacna. Bom izkoristila to 🙂 Sprejela sem tudi odlocitev, da se tehtam na 10 dni in ne na en teden. Nekako imam obcutek, da bodo rezultati boljsi na tak nacin 🙂 Upam.
Pazite nase in le oglasite se kaj…
Matruška, pridna z miganjem. Men se zdi čist ok tehtanje na 10 dni. Drugaće pa, sama dan po določeni vrst hrane (pica/pršut/kruh zvečer) ne grem na tehtnico. Je škoda v slabo voljo spravljat.😉
Štefka, sladko je dobro, ane? Sama se ne omujejum popolnoma, se pa zavedam, da bodo ti slastni grižljaji imeli posledice. Več miganja, kak obrok – dva ven spustit, al pa pač prenest pogled na višjo št. na tehtnici… Ostani v formi. 💪 Mene kar zaskrbi zate, ko potihneš tule. 😉
Takole, pa je petek. Upam, da ste vse v redu. Kakšen prekršek pri hrani je čisto ok, se je potrebno tudi malo potolažit in pocrkljat. Jaz za danes že vem, da bo pica+pivo in se že zelo veselim (upam da) sproščenega večera.
Sem pa ta teden vsak dan naredila med 7 in 10 km in je počutje – fizično in tudi psihično, super.
Hrana tako-tako, se držim IF 16/8, ne jem kakšnih neumnosti, me zvabi kakšna v svetleč papir zavita pralina, to bo minilo, ko bo mimo PMS. Se zgodi tudi, da kakšen večer namesto čaja spijem kozarec penine – december je in ah, k vragu vse skupaj…
Lep, miren vikend vam želim.
Hehe, prvi alt, me že kar poznaš :-))) Ja, dodala sem še 2 dni sladkarij..ne vem zakaj so povsod v trgovinah Panetone-ti na tako mamljivih mestih. Potem pa prideš domov in dobiš krike navdušenja, ker si ga kupil..ne vem. Težko je ugoditi vsem 😀
Ne, saj se hecam. Vse ok. Več migam in pojem tudi kakšno sladkarijo, ampak ni krize. igamo naprej.
U bistvu zdaj računam, da se grem tud jaz IF 16/8 skoraj..haha. Zjutraj speem kruh, da je svež in zato jemo zajtrk šele okoli 10, ko se kruh ohladi. Potem pa zaključim najkasneje ob 19, ponavadi prej, haha. Ampak vsebina pa ni najbolj primerna vedno, hihi.
Maia, super da si malo nazaj in pridno pišešš. SI manjkala..
Sem sla v to kislo sivo vreme, in seveda je pasalo, kaj pa 🙂 Koraki so pod streho. Zvecer me caka se ena vadba preko spleta, pa bo vikend odkljukan. Potem pa se nekaj delovnih dni in nato malo na off, kar se sluzbe tice. Bo treba izkoristiti frej dneve za cimvec gibanja zunaj. Da bi le vreme sodelovalo…
Samevam? Imate ze praznike? 🙂 Malo pogresam kaj prebrat, cetudi ni v vezi s hujsanjem…
Pocasi bo cas kosila pri meni. Nekaj rizote je se ostalo od vceraj, pa nekaj zelenjave bom dodala in en polpet. Aha za vikend sem “pozabila” priznat, da mi je vsak dan (sob in ned) en muffin zašel v prebavni trak 😉 Zdej dam mir s podobnimi pregrehami, vsaj plan je tak.
Drzite se. Upam da ste vse ok.
Matruška, jaz sem blizu, sam zadnje dni sem nekam brez energije… zgleda, da je tud mene “psiha ujela” zarad vsesplošne situacije. Mladina doma je že par mesecev brez prave družbe, brez pravih treningov… eden si ustvarja kariero v športu, ni pa profesionalni športnik… muka je gledat zagrenjeno, vase zaprto osebo, bližnjega… Še zame, ki sem sicer zelo rada doma, je tale “zapor” postal too much, pa hodim sicer na šiht. Lastnih staršev se ne upam zares obiskat, vse zelo na kratko, odkar zarad vremena ne posedamo več pred hišo. Kakšno lekcijo smo dobili… In potem ti aplikacija javi, da si v 5 minutah, ko si bil v manjši lokalni trgovini, imel 2 stika z okuženimi osebami. Bravo za vse okužene, ki lazijo naokoli, da lahko zdravi namesto njih životarijo doma (gostinci, kulturniki, športniki,…).
Evo, toliko o mojem hujšanju………………. (paše sladko, slano, grenko, kislo….. v resnici pa mi nič ne paše).
Pozdrav še iz moje strani. Draga prvi alt, zelo te razumem, podobno tudi pri meni. Nobene prave energije, kaj šele volje…Prebijam se skozi dneve, včasih imam občutek, da me bo zadušilo. Potem pa še ta občutke krivde, da mi pravzaprav ni hudega in je mnogim dosti težje.
Več ne vem, kaj je prav in kaj ne, kje so meje jemanja svobode, do kdaj bo še šlo takole. Kako bomo (pre)živeli, kaj nas čaka? Česa se sploh še veselimo?
Nič kaj pozitivne nismo danes, morda je bolje, da gre tale dan mimo. Mogoče pride še katera, da nas malo dvigne. Vse bo še dobro. Recte, da bo.
maias, bo bolje, bo. Cena za to obdobje pa je in še bo visoka na nešteto področjih. Ampak, jaz se bom kar prisilila tele praznike normalno preživet. Od jutri dalje bolj ali manj le dežuramo na šihtu, kar pomeni, da bom do 4.1. veliko doma. Moj plan je dobra: muzka in hoja, pa vzdržat se sitnarjenja domačim.😉… seveda, pa tud na vzdrževanje teže ne pozabit.
Ooo punce. Mene je spet zmanjkalo za par dni.
Se pridružujem tej čudni energiji. Tudi jaz imam počasi dovolj. Se mi zdi da zdaj pred prazniki se bolj ven buta, ker še bolj dojemamo v kakšni godlji smo.
Jaz bi delala vse in še več, energije imam pa za nič in še manj.. 🙈
Ampak se je treba aktivirati in kdkljukat tiste kljukice, da bi počutje boljše. Ajde pence, dajmo vsaka naredit dve stvari, ki jih odlaša, ali se ji ne da.. Jaz grem. Da sama sebe zmotiviram. In še vas malo. 💪
Danes sem pekla – načrtovano in nenačrtovno. Naši družinski prijatelji bodo praznike preživeli v karanteni. Nismo se videli že od zaprtja občin. Danes sem jim šla v nabavo in dodala nekaj domače peke… za tiste, ki (še?) okušajo.
Eh…. Poleg miljona korakov po kuhinji in trgovini je šel skozi tudi sprehod. V trgovino pa en cajt ne grem več. Bedno, še do nogavic ne moreš…