Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Ne.

Pozdravljeni zaradi vnetja mehurja jemljem antibiotik Primotren (2tableti na 12ur) ali se lahko zmanjša delovanje KT Zoely?

pozdravljeni.Zdravnica mi je zaradi vnetih sinusov predpisala antibiotik Ospamox jemljem pa kontracepcijske tabletke logest.Ali bi morala po končanem jemanju atibijotika uporabljat še dodatno zaščito,ker imam še isto šlkatlico KT??ali ne?oz kok časa po jemanju antibiotika Ospamoxa,bi rabla še dodatno zaščito?hvala za odgovor.

pozdravljeni.Zdravnica mi je zaradi vnetih sinusov predpisala antibiotik Ospamox jemljem pa kontracepcijske tabletke logest.Ali bi morala po končanem jemanju atibijotika uporabljat še dodatno zaščito,ker imam še isto šlkatlico KT??ali ne?oz kok časa po jemanju antibiotika Ospamoxa,bi rabla še dodatno zaščito? ,ker not v navodilih piše,da lahko nebodo kontracepcijske tablete najbolje delovale??hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Zanima me, koliko časa po končanem jemanju antibiotikov je še “kritičnih” za manjšo zaščito? Je zaščita manjša le ob sočasnem jemanju z antibiotiki ali še nekaj dni za tem?

@malickmaja, cebelica236474, MARA:Po novih smernicah Nobeden od navedenih antibiotikov ne vpiva na delovanje KT.

Amoksiklav vpliva na delovanje kontracepcije yaz?

Ne, ne vpliva.

Lep pozdrav,
Polona Podnar, dr.med., spec. gin. in porod.

kaj pa kombinacija Ospamox in Yasminelle? sem v 3. tednu jemanja tabletk in 1 dan antibiotika.
Sprašujem ker v navodilih piše da lahko vpliva, na internetu pa v večini piše da ni problema… hvala za odgovor že v naprej!

Ospamox ne vpliva na KT, tako da dodatna zaščita ni potrebna

Pozdravljeni!

Zanima me ali sumamed (jemljem ga 3 dni, na 24 ur) vpliva na kt zoely.

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,

ne vpliva.

Lep pozdrav

Imam KT Qlaira, in dobila sm Amoxicillin, ali vpliva na delovanje tabletk?
Hvala ze v naprej >)

Ne vpliva.

Matjaž

Pozdravljeni,

zanimam me, ali zdravila, ki ti jih zobozdravnik da v zob med zdravljenjem, kaj vplivajo na delovanje KT Yaz (npr. zdravilo za odmik živca in druga)

Najlepša hvala za odgovor

Ne. Lahko pa vseeno prej poveš, da jemlješ kontracepcijo – če ne zaradi zdravil že zaradi tega, da ve, zakaj lahko ima probleme z zobmi (hormonska kontracepcijalahko vpliva na obzobna tkiva)

KT jazz jemljem v vecernih urah, a se mi je zgodilo, da sem v casu jemanja antibiotika (nekak na m??), ki vsebuje penicilin (sicer v navodilih pise da zmansuje ampak ne vem kako grozno je) zaradi tega, ker sem bila tako slabotna in hkrati pozabljiva vzela zjutraj, nato sem redno nadaljevala po vecerih.. antibiotike sem jemala 10-11 dni in od tega sem imela spolni odnos 1 teden za tem. Torej vceraj zvecer in z fantom nisma uporabila.dodatne zascite.. menstruacijo pa pricakujem jutri.. ali je kakrsna koli moznost, da zanosim?? prosim za odogovor ker sem zelo obupana in zaskrbljena, ne vem ce naj kupim jutranjo tabletko al ne

Nujne kontracepcije ne potrebujete.

Matjaž

Ali Nalgesin tipa 500 vpliva na kt Qlairo?

Ne.

New Report

Close