Kontracepcijske tabletke in antibiotiki
pozdravljeni.Zdravnica mi je zaradi vnetih sinusov predpisala antibiotik Ospamox jemljem pa kontracepcijske tabletke logest.Ali bi morala po končanem jemanju atibijotika uporabljat še dodatno zaščito,ker imam še isto šlkatlico KT??ali ne?oz kok časa po jemanju antibiotika Ospamoxa,bi rabla še dodatno zaščito?hvala za odgovor.
pozdravljeni.Zdravnica mi je zaradi vnetih sinusov predpisala antibiotik Ospamox jemljem pa kontracepcijske tabletke logest.Ali bi morala po končanem jemanju atibijotika uporabljat še dodatno zaščito,ker imam še isto šlkatlico KT??ali ne?oz kok časa po jemanju antibiotika Ospamoxa,bi rabla še dodatno zaščito? ,ker not v navodilih piše,da lahko nebodo kontracepcijske tablete najbolje delovale??hvala za odgovor.
KT jazz jemljem v vecernih urah, a se mi je zgodilo, da sem v casu jemanja antibiotika (nekak na m??), ki vsebuje penicilin (sicer v navodilih pise da zmansuje ampak ne vem kako grozno je) zaradi tega, ker sem bila tako slabotna in hkrati pozabljiva vzela zjutraj, nato sem redno nadaljevala po vecerih.. antibiotike sem jemala 10-11 dni in od tega sem imela spolni odnos 1 teden za tem. Torej vceraj zvecer in z fantom nisma uporabila.dodatne zascite.. menstruacijo pa pricakujem jutri.. ali je kakrsna koli moznost, da zanosim?? prosim za odogovor ker sem zelo obupana in zaskrbljena, ne vem ce naj kupim jutranjo tabletko al ne