Kako ste nehali kaditi?
Najprej z nicorete, a se je preveč vleklo in občutek sem imela, da sem od žvečilk še bolj zasvojena kot prej od cigaret – tako da sem stisnila zobe in preprosto nehala čez noč.
Trajalo je dober mesec, da sem se spet normalno počutila, ne da bi imela občutka, da sem “živčna” oz. da mi nekaj manjka.
Sedaj je že več kot tri mesece, kar sem opustila nicorete, od zadnje cigarete pa več kot leto in pol.
In splačalo se je – počutim se osvobojeno, pritisk je spet normalen – na cigarete pa sploh več ne pomislim, me pa moti, če kdo zraven mene kadi.
Skupaj z možem čez noč, brez vsakršnih pomagal in z veliko mero trme. Po več kot štirih mesecih brez cigareta, se počutim veliko bolje, sem pa pridelala kar nekaj dodatnih kilogramov. Če pa sem iskrena, še veno nisem pozabila na tobak. So trenutki ko mi manjka. Ponoči o kajenju sanjam sedaj po štirih mesecih bolj kot sem v začetku. A bo minilo tudi to.
Počutim se nekadilko, čeprav se zavedam, da bi en sam cigaret vse te muke zadnjih mesecev izničil.
Lep pozdrav Lela.
Iz vseh izkušenj in možnosti prenehanja kajenja (od danes na jutri, postopoma, s tableti, z nicorette, z električno cgareto, s cigareto brez nikotino, hipnoza, samoprepričevanje, knjige.. ..) najbolj priporočam, da se sam pripraviš k temu, da boš prenehal kaditi, prebereš si odlično knjigo Alena Carra, ki te spomni na to, da je cigareta v osnovi res ni dobra, ali to da ti cigareta ni v užitek, temveč gre izključno za odvisnost, ki se jo da rešiti, poleg knjige pa mi je najbolj pomagala ob močni odločitvi še hipnoza pri Rauschu v Poreču. Ta kombinacija skupaj je bila zame zmagoslavna in ne kadim.
good luck vsem!
Tudi jaz sem dostikrat rekla, zdej pa res neham..pa potem ajdi samo še enga pržgem, sej me ne bo konec če sam še enega, pa pol še enega, ..in spet po tem pa čist zares neham… in tako so leta tekla.. Uspelo mi je pa končno in upam tudi dokončno s čajem.. ena posebna mešanica, kupila preko spleta, toliko da vidim če res pomaga, ker že tako dosti čajev popijem.. in glej da je pomagalo..nimam več poseben želje za cigareti, t.j. nikotinom… očitno se je telo res spucalo teh strupov.. počutim se fenomenalno..
Lepo pozdravljeni,
tudi jaz se moram pohvalit, da je danes en mesec, odkar ne kadim. Začelo se je z močnim prehladom, tri dni nisem prižgala, potem se mi je zdelo škoda prižgat, ker če sem zdržala tri dni, bom tudi še kak dan. Nisem imela namena nehat, pa je tko naneslo. Brez kakšnih večjih težav. Seveda me je prijelo, da bi kdaj prižgala, pa sem se uspela prepričat, da tega ne rabim, da je škoda vse uničit zaradi par dimov. In uspelo mi je brez kakšnih obližev ali kaj drugega. Važno je, da se odločiš v glavi, da si prepričan, da to zmoreš in da je dobro zate. In danes sem ponosna nase, lahko komot zdržim v družbi kadilcev.
Edini problem, ki ga imam od takrat je, da večkrat zaidem v hladilnik :-))
Upam, da nikoli več ne prižgem.
Pozdravljeni!
Danes teče 6 dan brez cigarete. Stara sem 30 let in sem začela kaditi v srednji šoli – med vikedni, potem pa vedno bolj in na zadnje sem skadila tudi do 2 škatlici na dan. Pred 7 dnevi sem imela močno povišan srčni utrip ter probleme z dihanjem. Imela sem fiksno idejo, da se tako slabo počutim zaradi kajenja in od tistega trenutka dalje, si nisem prižgala cigarete. Še vedno hodim “na čik” s sodelavci, vendar ne kadim; še vedno pijem kavico in na mizo odložim škatlico cigaret, vendar si ne prižgem. Vedno nosim s seboj škatlico cigaret, ker se bojim, da se bo pojavila želja po kajenju takoj, ko cigaret ne bo na dosegu roke (v smislu – če si nekaj prepovem, me toliko bolj mika). Upam, da bom kmalu dovolj prepričana vase in bom vrgla v koš, ta že zdavnaj presušen tobak. Zelo sem presenečena nad sabo, da mi je dejansko uspelo in ponosna sem, da sem postala nekadilka 🙂 Verjamem, da bo tako ostalo 🙂
Evo, pa je prišla vrsta tudi name 🙂
Po 12.ih letih sedaj tretji dan brez cigarete. Prav zabavno, morm priznat.
In to nikakor ni bila neka novoletna zaobljuba ali pa načrtno dejanje. Zgodilo se je pač, da sem se vprašal, če zmorem 🙂
Zaenkrat še kar vztrajam, je pa res, da imam kar nemalo preglavic zaradi abstinenčne krize. Prekomerno se potim, rahlo sem razdražljiv, nihanje razpoloženja, stiskajoče bolečine v prsih, …
Kot opažam, preživljam kar hudo obliko abstinenčne krize.
Je pa res da me vse skupaj zabava! Cez dan sem čist brez moči, občutek imam, kot da bom vsak čas kolabiral, rahla vrtoglavica, nespečnost in seveda MOČNA ŽELJA PO CIGARETI 🙂
Glede na to, da je prišlo do te “kadilske pavze” čisto nenačrtovano, mi lahko še celo uspe nehat 🙂
Je pa res, da preiskušam sam sebe in ni mi lahko. Še bolj pogosto počnem stvari, ob katerih mi je prej cigareta neizmerno prijala. Npr. koffetkanje, ob pivu, čikpavza s sodelavci, … Odločil sem se, da se ne bom izogibal tem “skominom” ampak se bom kar malce potrudil in se navadil živeti brez cigarete. Ne mislim zaradi tega spremeniti navad in se izogibati “nevarnim conam”.
No, bomo vidli kaj bo ratalo iz tega. JAVIM :))))
lp
Sam tolk za informacijo … 14 dni je mimo …. želja po cigareti je še kar prisotna, pa vendar se mi po vsem tem času zdi škoda prižgati. Je pa prav zabavno brez cigaret.
Res je, da sem še vedno razdražjiv in predvsem me daje nespečnost oz pogosto zbujanje, vendar letos še nisem prižgal in mislim, da tudi ne bom.
Življenje teče naprej v istem tempu kot prej. Kot pa sem omenil že v prvem postu, si ne mislim delati prevelikih sprememb načina življenja samo zato, ker ne kadim več. In mi uspeva. Še vedno z užitkom spijem jutranjo kavico … še vedno grem s prijatelji vsakih par dni na kozarček, dva ali pet … in še vedno ne kadim 🙂
In to brez kakršnihkoli pripomočkov ali nadomestkov. Kdor se odloči, da bo nehal kaditi, mu priporočam, da naj ne zamenja ene odvisnosti z drugo in da v bistvu sploh ne potrebuje nadomestkov. Razni obliži, elektronske cigarete, … to je samo in zgolj odlaganje soočenja z odvisnostjo!!!
Če je meni uspelo prebroditi tisti prvi teden, ko se mi je totalno porušilo ravnovesje in se je pojavila huda abstinenčna kriza (nenazadnje ni minil dan v 12.letih, ko ne bi skadil škatljice do dveh na dan in pridno vnašal nikotinček in tisoče drugih snovi v telo) brez nadomestkov, lahko tudi vam. Samo pozor – lahko se vam zgodi, da vam bo življenje brez cigarete postalo všeč! 🙂
ps: pazite kaj si zaželite – kaj kmalu se vam lahko zgodi, da se vam to tudi uresniči
S spoštovanjem, ABSTINENT 😉
Živjo!
Tudi jaz sem se odločil, da začnem živeti v lepšem svetu, tistem brez cigarete.
Star sem 33 let, pol življenja sem bil!!! kadilec, pokadil sem škatlo cigaret na dan. Nič več!!! Prenehal sem pred tremi dnevi, kar čez noč, brez pripomočkov. Trenutno si pomagam tudi z branjem Carr-a, ki je res car!!!
Priznati moram, da mi ves čas hodi cigareta po glavi, vendar zastonj 🙂
Pozdrav vsem soborcem!
Za razliko od mnogih, ki so objavljali pred mano, jaz nisem prenehal kaditi čez noč, temveč kar čez dan. Ponoči s kajenjem nisem imel resnejših težav :*) Po dvajsetih letih kajenja (zadnja leta vsaj dve škatli na dan) sem si rekel, kaj pa mi je tega pravzaprav treba. Zastrupljam sebe in druge, mečem denar v žepe multinacionalk. Je res tako fino kašljati in smrdeti? Sem res tako šibek, da ne morem živeti brez nekega zmletega in lično zapakiranega plevela?
Kakšnih pretiranih fizičnih znakov odvajanja nisem čutil. Prvih par dni sem bil na trenutke malo nervozen, ker mi je manjkala cigareta pri opravilih kjer sem jo običajno držal v rokah, kava, računalnik….potem pa ugotoviš, da je kava samo kava, da ni kava in cigareta, da je film samo film, da ni film in cigareta….in gre. Zaradi tega nisem nič bogatejši, multinacionalke niso nič revnejše….je pa zrak v stanovanju bolj čist in katran sem že zdavnaj izpljuval. Moj nasvet je sledeč, če si želite prenehati kaditi, potem to storite ta trenutek….ne prelagajte to na jutri, ne se fokusirati na to, kako bo težko,(mimogrede…kavica ima brez cigarete boljši okus!), temveč na razloge, zaradi katerih si pravzaprav želite prenehati. Ne nadomeščajte cigarete z nadomestki…temveč jo preprosto skenslajte in ne glejte nazaj!
veliko volje vam želim in lep pozdrav!
jaz sem kadil 7 let in nisem imel dosti mocne volje da bi nehal kaditi in potem sem dobil iz luxenburga ene oblize ki stanejo okoli 60 eur., in ga das na ramo 24 ur moras imeti na telesu
in to moras trikrat ponovit po 24 ur in je bilo konc kajenja, zdj a je to pomagalo ali ne od takrat jaz nekadim vec hvala bogu .
Po skoraj 40 letih, 20 cigaret povprečno na dan, ABSTINIRAM 48 ur. Saj vem, da to ni nič, toda ponosna sem nase, verjamem, da mi bo uspelo, saj menim, da je vse le v v glavi. Sem že poskušala nekajkrat, upam, da bo to zadnji poizkus, vsekakor uspešen. Vedno znova imam pred očmi svojega sodelavca, ki sem ga pred leti “na……a”, da naj gre v delavnico za odvajanje ter neha s kajenjem in kaj? uspelo mu je, no dobro morda mi včasih v šali reče, da sem ga “spravila ob užitek”, toda sama sem bila razočarana nad seboj, ker sem SLABIČKA.
Upma in želim si, da ne bom več SLABIČKA.
Kar lepo nadaljuj. Zdaj si dala hujše abstinenčne “krče” skozi. V dveh do treh dneh mine fizična odvistnost. Sledi le še borba s svojo cigaretno navado, saj si dosedaj kadila cca uro do uro in pol na dan. Poglej še kaj po tem forumu, da te ne bojo abstinenčni pojavi prestrašili.
Veliko veselja v novem svetu okusov.
Spet jest….
Če še nisi prebrala ti svetujem, da prebereš
Allen Carr : Končno nekadilci.
Imaš jo na spodnjem naslovu. Spodaj desno klikni download.
http://www.2shared.com/document/neFRdGPa/koncnoneka13s2h.html