IVF MAJ/JUNIJ 2016
Pozdravljene,
tako lepo je brati ta forum in kar dajete vzpodbudo in upanje še nam ostalim. 🙂
Ki sploh ne vemo, kaj vse nas še čaka, če sploh 😉
Isabela hvala za info. 🙂
Ali te smem vprašati, koliko si stara? In ostale? Sem prebirala sicer kar nekaj postov, in forumov, sedaj pa ne najdem več če ste ve že napisale svoje starosti…
In ostale ali ste vedele, da imate ovulacije oz. ali so vam prej kaj spremljali ovulacije, preden so se odločili za postopek?
Ali ste izkoristile v MB možnost anestezije. Je to splošna anestezija? Če niste, ali vas je kaj bolelo?
Torej drži, da je pri prvem razgovoru v MB res vedno samo razgovor s tremi člani komisije.
In ko se zberejo vsi izvidi, se potem odloči kateri postopek bi bil primeren ali IVF, IUI itd.?
Moram vas kar zdaj zintervjuvati, saj ko boste pa že dlje časa noseče, se bojim, da mi boste “pobegnile” na drugi forum in pozabile te težavice 🙂 🙂
Lepo bodite v svojih pričakovanjih :-). Hvala.
Drage moje, lepo pozdravljene 🙂
Marika, a je ta “cvetka” na UZ bila medicinska sestra, ki te je spravila v slabo voljo? Ker jaz imam zelo grdo izkušnjo na uz. S tem, da je tudi kasneje nadaljevala na svoj grd način. Izredno neprijetna oseba. Veliko krat se spomnem na te dogodke in razmišljam o morebitnih obveščanjih vodilnih kadrov v UKC Mb.
Bananica zdaj pa na tvoj intervju 🙂 . Kaj blebetaš ti, “če vas sploh kaj čaka” ?!. Seveda vas čaka, pa še kako vas čaka. Sem prepričana, da ima ta forum posebno energijo in da se bojo srečni dogodki samo še vrstili. Vem, da pridejo takšne misli, a vem tudi to, da bo vse ok. Sej do zdaj ste pa že lahko opazile, da so moje besede na mestu 😉 .
Kar se tiče ovulacij…jaz sem točno vedela, kdaj so tisti dnevi…bolečine na mestu jajčnikov, izcedek, povišana temperatura….jasno sem vedela….a kljub temu….pa tudi zanosila ampak jaz mislim po mojem skromnem mišljenju, da je bila sluznica maternice tisti krivec, da se ni izšlo…ne vem, tako mislim, tako mi občutek govori. In ko sva po določenem času ugotovila, da to več ni hec in da nama dejansko ne uspe…alarm…klic v Mb in začelo se je 🙂 . Ovulacije si pa spremljaš sama z merjenjem temperature, testnimi lističi, spremljanje znakov, če jih imaš.
Punkcija jajčnikov….srečno brez anestezije…in ja to pomeni splošna narkoza…ta poseg BOLI in vzami možnost narkoze, ker je kratkotrajna, čutiš nič, zbudiš se blažena in super ti je. ZAKAJ BI TRPELA? A ni neplodnost dovolj velik razlog za trpljenje v glavi….Ne boj se narkoze, ker poskrbijo za tebe med narkozo in v času zbujanja pa še kasneje v prebujevalnici. Če boš imela še kakšno vprašanje glede tega, le vprašaj, vem vse in še več 😉 . Je pa bila ena od nas sedmih, ki je bila brez narkoze. Prišla, šla v operacijsko, prišla nazaj in kot da nič ni bilo. Tako je zgledala. Ampak to je redek primerek 🙂 .
Na prvem razgovoru NI TREH ZAPOSLENIH. Je samo tvoj izbrani zdravnik, ki ti vse lepo razloži. Da en kup enih napotnic. Opravita vse naročeno in prideta na branje izvidov na določen datum, ki ga dobiš pri sestri. Bananica vprašaj vse kar ti ne bo jasno. GRE SE ZA TEBE. Sicer pa imaš nas punce, ki ti bomo vse odgovorile 🙂 . Na koncu pa JA določi način zdravljenja tvoje neplodnosti.
Kar se tiče starosti, 37 🙂 .
Pa še nekaj, čisto za na konec….nikamor ne bom pobegnila, ker sem zelo navezana na ta forum…ko mi je bilo najhujše sem prišla sem in pisala…nikoli se to ne pozabi….in ZELO RADA BI ORGANIZIRALA SREČANJE 🙂 ….to bi bil vrhunec tega foruma…nas je kar enih par stalnih tukaj 🙂 in rada bi spoznala in videla s kom sem delila mojo zgodbo 🙂 . V petek vam poročam kako je bilo na uz pri moji ginekologinji in kaj vse sem tam počela 🙂 . Da boste vedele kaj vas čaka 🙂 .
Lepo bodite in mislim na vas, cmok
Najlepša hvala Urša. Jaz sem se kar registrirala. 🙂
Da bom vedela, kaj me čaka, še to podvprašanje: Ali je na prvem razgovoru tudi fizični pregled, vaginalno ali uz ? Ne vem sicer, če mi lahko javno zaupaš, kdo je tvoj zdravnik oz. so vaši zdravniki? Ali potem vseskozi ostajaš pri istem zdravniku? Ali pa je tako, da te naročijo k nekomu, ki pač določen dan opravlja določeno vrsto pregleda? Zdi se mi, da sem naročena pri dr. Gauričevi… Še enkrat hvala :-), da ste prisotne in sprejemate nove sotrpinke. Občutek imam, da sem dobila nove “situacijsko povezane prijateljice” 🙂 🙂
Bananica ti kr sprašuj 🙂
Na prvem pogovoru ni nobenih uz, ni nobenega posega v telo, če se lahko tako izrazim. Gre res zgolj samo za pogovor. Z zdravniki je pa tako. Imaš zdravnika, ki ti ga dodelijo na prvem razgovoru in se nekak to tolmači, da bo tvoj zdravnik, a žal ni tako. Uz ti lahko vsakič drug zdravnik dela, operacija, če je potrebna drug, punkcija drug, transfer spet drug zdravnik. Jaz sem se tako zmenila, da operativni poseg naredi kar moja zdravnica. Tako sem zahtevala. In ravno tako transfer. Uz pa več ali manj ti lahko gledajo tudi drugi. Ker težava je v tem, da so razporejeni na druga delovišča in tvoj datum, ki ga imaš v MB pač ne gleda na to 🙂 , če me razumeš. Moja dr. je bila Kores Testen. To je pa res zdravnica. Energična, prijazna, tudi stroga ko je treba. Ženska na mestu. Sam Bog mi jo je poslal. Mogoče bo zdaj propagandno zvenelo ampak, če le, upajte na njo. Transfer je naredila magično :).Pa še enkaj je zelo pomembno. Kako se boš ujela z zdravnikom. Če ni energije, ni ok. Mora se čutit povezava med vama. Spermiogram pa bo moral narediti v Mb in ni čakalne vrste. Dobita datum pri sestri na dan razgovora. Vse ti bojo razložili.
Cmok
ursa37 – ne ta “cvetka” je bila ženska, ki mi je 2x delala UZ med stimulacijo. Ne poznam priimka. Nosi očala, stara nekej 35-40 let, dolgi svetli lasje. Se mi zdi, da vleče malo po hrvaško. Prosim, ne je zamenjat za še eno podobno mlado z dolgimi svetlimi lasmi, ampak brez očal, ki je cuker, pravtako na UZ sem jo večkrat že srečala. Ta z očali pa je sicer prvič pač govorila o dejstvih, moji folikli niso dosti zrasli po prvih osmih dneh in je bil njen končni komentar, bolj sestri kot meni, da so mali. Ko pa sem prišla čez 3 dni spet in je bila spet ona, folikli pa spet niso kaj dosti napredovali, je imela ob sebi še enega praktikanta. Tisto UZ “palco” mi je zarila not pod takim kotom, da sem kar zaječala (pa socer nisem nikoli čutila bolečine). Potem še enkrat tako, da sem celo rekla, da me zelo boli. In to jaz, ki nisem zelo občutljiva na bolečino. Ona pa spet nič in komunicirala je samo s praktikantom: “Vidiš, to so sami mali. Evo, 9, 10 … to nije ništa”. A si predstavljate, kkao mi je bilo tisti čas, ko tam sediš in to poslušaš??!! Brez kakršnekoli besede namenjene meni, da bi rekla, kaj sledi, a sploh bo šlo naprej … Nič!!! Iz UKC sem šla potrta, ker nisem sploh vedela, če je kaj narobe, a bom sploh prišla do punkcije. 🙁 Grozno, no! HB, je bila naslednjič ena druga in tudi folikli so zrastli. In to, da mi je rekla, da bo vse vredu. Kako malo je potrebno, ampak pomeni pa ogromni, ko ti nekdo od strokovnjakov da upanje. Komaj potem začneš gradit upanje tudi sam.
Midva sva sicer pri dr. Vilmi Kovač. Je pa res tako, da te na različnih punktih obravnava kdo drug. Na punkciji sem imela dr. Kovačevo, drugje pa tudi druge. Se sploh več ne spomim, kdo vse. Razen Reljiča, ker njega zdaj tudi že poznam.
Stara sem pa jaz zaenkrat še 32 🙂 33 me čaka avgusta.
Narkoza v MB – mene niso niti vprašali, ampak kar dodelili, ker so imeli z mano veliko dela – 22 jajčec. Bi se pa tudi sama odločila za to.
ursa37 – srečanje, jaaa! Jaz sem za!
Kar se pa “situacijsko povezanih prijateljev”, Bananica … to je super! Jaz vidim, da se o tem sicer lahko pogovarjam z mojimi najožjimi prijatelji, ampak ni isto, ker vseeno ne poznajo občutka, ki ga pa me poznamo. Meni pa to veliko pomeni, da nekdo razume! Ker me smo tiste tolažne besede “saj bo” že zdavnaj prerasle. Vsaj meni ne pomenijo več nič.
Tok tok :)…Bananica, da začnem pri tebi…kot je napisala ursa37 na prvem razgovoru je samo 1 zdravnik. Verjameš ursa 37…jaz imam Polono Kores Testen 😀 dol padeš od smeha ;)….čakalne vrste za spermiogram ga ni, oni določijo datum. Nama so dali v razmaku 2 mesecev. Moja starost 37 let.
Marika mi je žal, da si imela slabo izkušnjo…jaz imela 2 ultrazvoka, na obeh moja Kores Testenova. Sestra pa malo starejša blont lasje…sicer pa sem tako bulila v tisti monitor na steni, da je nisem kaj dosti slišala. Ursa37 misliš kaj name? Jaz na vse vas in res upam, da bo srečanje. Še 2 dni in imam krvnega. Se tipkamo 😉
Lp ISABELA
🙁 Marika, ko sem jaz to brala…jaz ti ne morem povedat kakšen bes je mene zajel…pa dobro kakšni so to komentarji bili… TO JE DIREKTNO ZA BRUHAT NJEJ.. DA NE NADALJUJEM KAM…To je zrelo za pritožbo. Mislim pa da vem katera je to male postave, bolj polna je, bela očala ima… ta je mene vprašala zakaj sem neplodna…moj odgovor je bil, ne vem to mi boste vi povedali, če bi vedela ne bi bila tu… Jaz enih stvari oz moj domet pameti ne seže tako daleč, da bi lahko sprejela kaj takega. Morem si mislit kako si se počutila ko si šla iz klinike.
Isabela 🙂 🙂 🙂 ti si itak se mi zdela poseben sonček, ne vem zakaj… ko si se registrirala na ta forum sem ob tebi imela posebne občutke IN TI HODIŠ PO MOJI POTI 🙂 ZAPOMNI SI TO. Pa še enako stare, 37 🙂 , ne mislim, res 🙂 . Mislim na tebe, pa še kako. Ima, da takoj sporočiš T A K O J 🙂 . Povej mi kako se počutiš? A imaš kakšne občutke?
Za srečanje pa….jaz ga bom kar organizirala…in drug teden sporočila kaj sem naumila 😉 . Rada vas imam in sej vesete, tu nekje ste skoz v mislih ;).
Isabela a delaš v medicini? Ker če bo še to odgovor ja potem pa bo res, da padeš dol :). Cmok vsem
Js v MB v ambulanti za zdravljenje neplodnosti ter na oddelku nikoli nisem naletela na slabo izkušnjo. Za MB same pohvale. Moram pa povedati, da malo pogrešam bolj individualno obravnavo, da bi se malo bolj poglobili v probleme posameznih parov. Za seboj imam 4 postopke in 1 prenos eskimčka. Pa moram povedati, da se še vedno nismo ukvarjali s tem, zakaj se zarodek ne vgnezdi in zakaj včasih ne pride do oploditve, zakaj se zarodek neha razvijati in zakaj pride do splava. Menda pa so vstvavljeni zarodki vedno dobre kvalitete (prenos vedno 3. dan). Potem pa nič. Verjamem, da znajo leta biti problem (38), pa vendarle …. morda pa ni samo to….
Pikapolonica, a se kmali po transferju pokaže neuspeh oz. a je krvni test pozitiven pa potem se izkaže za neuspešen postopek?
Ja to je res, ne ukvarjajo se z razlogi neuspešnih postopkov. Ne vem no, včasih sem imela občutek, da pač si tam in si tam med mnogimi in samo vrsto držiš, ven, not, ven, not….. PIkapolonica kje si pa zdaj v postopku? Profertil, Fertilup…to sem sam bežno prebrala na forumih, nisem se pa posebi poglabljala v to tako, da o tem nimam pojma.
Pozdravček 😉
Pikapolonica, a se kmali po transferju pokaže neuspeh oz. a je krvni test pozitiven pa potem se izkaže za neuspešen postopek?
Ja to je res, ne ukvarjajo se z razlogi neuspešnih postopkov. Ne vem no, včasih sem imela občutek, da pač si tam in si tam med mnogimi in samo vrsto držiš, ven, not, ven, not….. PIkapolonica kje si pa zdaj v postopku? Profertil, Fertilup…to sem sam bežno prebrala na forumih, nisem se pa posebi poglabljala v to tako, da o tem nimam pojma.
Pozdravček 😉
Neuspeh se po navadi pokaže 10-13 dni po transferju (transfer 3 dan). Pred M imaš pač še vedno upanje. Testa pa nikoli nisem delala prev, kajti pravijo, da je le-ta lahko lažno pozitiven zaradi stop injekcije. M pa tako ali tako napove neuspeh. Imam pa za sabo žal tudi zadržani splav, v osmem tednu sprožen s tabletkami. Vsak postopek je psihično bolj naporen in po vsakem transferju imam večje (lažne) znake nosečnosti (vse to zmore psiha). 🙁 Me pa pokonci držijo pozitivne zgodbe parov, ki jih je uspelo. 🙂 Še vedno sem v MB, ker sem več kot zadovoljna z njihovimi uslugami – žal čarati ne znajo. Razmišljati sem začela o profertilu ali fertilupu, da še to sprobam. Pozdravček 🙂
ursa37 – verjetno je to res ta ženska, ja. Mah, jaz sem bila potem samo vesela, da se je vse dobro izšlo. Upam pa, da se najine poti več ne križajo. :/
pikapolonica1 – za ta dva izdelak sem že slišala, malo pogledala sestavo in potem sem ugotovila, da dosti od tega že jemljem kot posamezne dodatke in še nisem sprobala. Verjamem, da ko poskusiš že nevemkolikokrat, da sprobaš vse možno.
Isabela – držim pesti za jutri!!! Kakšno pa je sicer počutje?
Lep pozdrav vsem!
Redno vas berem in sem tudi sama v mb.
Moja izkusnja s profertilom:
V prvem ivf sem pridelala 9 celic, 6 oplojenih, na 5 dan et sok-vsi zarodki so se poslovili cez noc. Dr Reljic je rekel da verjetno zaradi slabih jajcnih celic in priporocal jemanje Profertila. Oba sva jih jemala do naslednjega postopka, jaz jih se zdaj. V drugem postopku sem pridelala 5 celic, 4 oplodile, 2 vstavljeni na 3. dan. Krvni test je bil pozitiven, caka me se UZ. Je pa res, da sem imela prvi postopek kratek, drugi pa dolg. Je res strosek, ampak midva sva vseeno poskusila glede na priporocilo dr Reljica. No, ce kateri pride prav. 🙂
Ne damo se: te lahko vpraš’am za leta? Starost ženske zna biti problematična za kvaliteto celic. Jaz jih imam 38.
Po tehtnem premisleku sem se odločila za Fertilup (kar nekaj vitaminov in mineralov, pa še cena je nižja). Bomo videli, kaj bo. Mi pa zdravniki niso kaj priporočali. Ena je celo rekla, da prvič sliši za to. Me pa zanima, kako to da se ne da kvaliteta celic takoj ugotoviti???? Sama imam zaradi nizkega števila celic transfer vedno 3 dan in čisto možno je, da se zarodki kasneje nehajo razvijati in je težava ravno v kvaliteti.
Babe moje, dobro jutro
Kako sem se jaz zdaj tebi “ne damo se” nasmejala….psihične me sicer že zapusti v garažni hiši….hahahhah…pa še kako res je to. Doma…carica…jaz sem hrabra…pa kaj…pač bo kar bo…kaj boš zdaj…gledaš v partnerja in se paviš pred njim kako si ti herojka tega obdobja…ok…pride dan D…ustaneš…hm že po hoji je videt, da pa nisi več takšna herojka…ampak se ne daš…ok…prideš do avta….KONEC, PADAŠ…hahha
Danes ima naša Isabela…ok..danes bomo njo kovale gor na zid :). Držimo pesti.
Glih taka ura je, da bi vsak čas bruhala 🙂 ampak jaz vem, da bo vse ok. Potem pa držimo pesti za naslednjo. Katera pa je naslednja?
Objemčka vsem