Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF-ICSI FEBRUAR 2017

IVF-ICSI FEBRUAR 2017

Pozdravljene

KERIS vprašanje zate. Mi poveš kak postopek si imela sedaj . Jst namreč v februarju nisem v svojem naravnem ciklusu imela dovolj debelega endometrija zato mi je dal dr.estimo in prvi dan menstruacije estrofen 3×1 na dan. Ampak 28.2 sem imela krvav izliv sedaj pa danes nič. Nimam pojma a naj nadaljujem z estrofenom al ne. Mi lahko poveš kdaj si imela Uz in po kolkem času transfer.
Hvala

Anastazia,

jaz sem prvič imela spontan ciklus, zdaj sem pa prosila za estrofem. Tega jemljem od drugega dne dalje, 3x na dan po 1 tableto. Ultrazvok sem imela 11 dan ciklusa, endometrij je bil 7.3 mm.
Od 13 dneva ciklusa naprej jemljem zraven še dabroston 3x na dan po 1 tableto.
Transfer bo pa na 18. dan ciklusa. Določili so mi ga na dan, ko sem imela UZ….

TIsa33 + keris: Seveda te vsak neuspeh sesuje, tudi mene je, ampak jaz se že skoz malo pripravljam na to da mogoče pa ne bo, ker mi tudi sicer v življenju ni z rožicami postlano, se treba skoz borit pa še tu. Pa dokler ni +, se mi zdi vse itak kot en postopek. nevem kaj bi rekla če bi šla čez upn/ ss ali kaj podobnega, zaenkrat se mi na srečo, s takimi stvarmi še ni blo treba ukvarjati

Keris ….hvala
Je pa tako , da sedaj nevem ali naj nadaljujem z estrofenom ali ne, ker danes ni ne duha ne sluha o tečki. Včeraj ja danes nič. Sem klicala svojega zdravnika pa se nihče ne oglasi . Me pa tako trga v križu , da je vsak premik boleč.

Zdravo. A gre še katera v GK LJ v marcu? Zanima me kdo dela v marcu za UZ? Lp

Zdravo punce,
mene pa zanima ali katera mogoče ve, kdo naslednji teden dela uz v MB?
Mene sicer zanima koga bom srečala tam, če mogoče katera gre jutr v mb,da bi mogoče pogledala?
Lp!

Pozdravljene,
Danes sem 8 dan po ET, prenos je bil 5 dan. Do vceraj zvecer nisem imela nobenih tezav, razen vsake toliko kaksen krc spodaj kot pred M, ki pa je hitro minil in pikanje na vsake toliko, ampak je bilo znosno. Od vceraj zvecer pa imam konstantno krce, ki trajajo in trajajo. Je imela katera podobno tezavo? Moram pricakovat M? Vsakic, ko grem na wc s strahom pogledam dol :/

Drage punce,

da se še jaz oglasim. Po dolgih letih, sva tudi midva zagledala plusek in sicer sva bila nazadnje v postopku nov/dec v MB. Moram povedati, da sem jaz, za razliko od drugih zelo zadovoljna z njihovim delom in odnosom, saj so zelo človeški in realni, povejo tako kot je. Tudi nama je bilo težko, zelo težko po neuspelih poskusih, vendar jim enostavno moraš zaupati, da delajo najboljše kar znajo, ker drugače ne gre in iščemo razloge vsepovsod, samo pri sebi ne. Vem, ker govorim iz izkušenj. Ko človek začne verjeti in zaupati, se lahko veliko spremeni!
Vsem vam, ki ste trenutno v “borbi”, vem skozi kaj greste in želim vam čimveč uspeha, plusekov in zaupanja!

12Katja34;
Ravno vceraj sem brala forum, kjer ste si lani pisale o vasih izkusnjah in tudi pozitivnih rezultatih 🙂 Ena od vas je naredila test 10. Dan, druga pa 12 ce se ne motim in obe sta imele +, pa tudi krvni je bil +. Tako da cestitke najprej. Zanima pa me ali si imela v tem casu kot sem jaz zdaj, 8 dan po ET kaksne krce, kot pred M npr? Jaz imam ze cel dan danes in so kar mocni, pa me skrbi, da bo M vsak cas tukaj… Ceprav se vedno upam, da ni to.

Zdravo,

a ni nobena v postopku v GK LJ, da bi lahko povedala kdo je dežuren jutri? Hvala za odgovor.

A je kakšna imela kratek protokol (200 puregon), zanima me kdaj ste imele punkcijo na kateri dan ciklusa?

Flower55 jst sm v lj, ampak zal nevem kdo je jutri na vrsti, mam v pondeljek uz pa lahko pogledam 😉 jeseni sem imela puregon200 in punkcijo 9 dan, zal neuspesno
Drzim pesti zate, kdaj mas?

Jutri imam prvič UZ, potem bomo pa videli kako naprej. Kako si se pa odzvala na puregon? Koliko si predelala jajčec? Če želiš lahko nadaljujeva tudi privatno, se nameravam tukaj registrirati.

Flower55 mela sem 5 celic, ena nezrela, 4 oplojene, vstavljena ena blastocista, test negativen, 0 zamrznjenckov. Imela pa sva ICSI
Naj bi se pri meni vse skupaj prehitro zgodilo, zato imam sedaj dolgi protokol in sem ze tretji teden na suprefactu, upam da v pondeljek dobim stimulacijo…

flower55: pri UZ piše samo kdo dela UZ-je kasneje ko majo naročene, ne pa za UZ zjutraj, Razpored je za punkcijo/transfer pa tudi tam ni nujno da bo tisti delal ki je napisan. Tudi jaz sem mela puregon, 1x 225-3 celic, 1 nezrela 2×300, 8 celic, 5 nezrelih, zaenkrat -, nič zmrznjenčkov. Jaz sem mela punkcijo 11 oz.14 dan.

A katera ve kako delajo, če je stavka, ker za naslednje tedne se spet nekaj napoveduje.

Kolikor je meni medicinska sestra rekla je vsak teden pravilo en dežuren. Verjetno med tednom priskoči na pomoč še kdo. Ker jaz sem enkrat vprašala medicinsko sestro in je rekla da je razpored na vratih.

praviloma*

jaz sem v ponedelek prav gledala ker me je zanimalo, in je pisalo vsak dan 7:30 – 10:00 oz. kak dan tudi drgače- folikulometrija kar je pač merjenje foliklov oz ti uz-ji ki jih mamo mi, pa ni nobenih imen pisalo, pol je pa pisalo od 10-11 oz. podobno, vsak dan drugo ime, ko vem da majo pa zdravniki naročene, tak da verjetno majo kak (svoj) razposred, samo na vratih ni blo nič napisano, je pa ponavadi tak da je en cel teden čeprav je lahko kak dan tudi kdo drug. Zdaj ta pondelk je bla Pinterjeva, ki se mi zdi da je ful ok, prijazna vse razloži, tak da ti kar vprašaj če ti kaj ni jasno …

Mislim da si ti gledala na razpored ki je na desni strani vrat, morala pa bi tistega na levi, kjer pišejo meseci in po tednih kdo je dežuren. No če je bila v ponedeljek dr. Pintarjeva, bi morala biti tudi jutri. Bom videla kako bo. Z njo pa nisem imela še stikov.

Imam še eno vprašanje, kdaj pa izveš po punkciji kakšne so bile celice in koliko jih je bilo?

Vse sem pregledala po vratih ker je mene tudi zanimalo, pa nič vidla. Itak pa ne moreš zbirat.

Pinterjeva je fajn. Jaz sem jo mela zaj na UZ, 1x na transferju, pa 1x je čist slučajno pristopla do mene ko sem čakala na hodniku na leonišču pa se mi je zdela ful prijazna, pa v pondelk je bla pred mano tudi ena ki je bla prvič pa ji je tudi vse lepo razložila, ker eni so ono, ne povejo nič kar vidijo na UZ, pol pa samo, naslednji, ti pa se še nisi niti sezul.

Po pukciji preden greš domov ti povedo koliko je celic. Pred transferjem pa kolko je bilo zrelih, koliko se jih je oplodilo in kako so se razvijale.

Katarinca231983,
tudi mene je nenormalno špikalo, isto kot pred menstruacijo in občutek je bil, kot da se mi bo vsak čas “vlilo”, vendar se k sreči ni 🙂 Tako da, to je normalno, samo pozitivno naprej!

New Report

Close