Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF-ICSI FEBRUAR 2017

IVF-ICSI FEBRUAR 2017

Pozdravljen punce,
keris hvala za tvoje izkušnje.
Če ti povem po pravici, me je strah, da bi opisala negativno izkušnjo in zdravnico. Vsaj tu javno na forumu ne morem, ker vem, da to bere dosti več ljudi, kot nekaj nas, ki se tu javno pogovarjamo 🙂 🙂 Škoda, da ni možnosti kakšnih zaprtih skupin. Potem vsaj veš, v kakšnem krogu ostanejo določene stvari 🙂 Če bi bila ti registrirana, bi ti že poslala zasebno sporočilo in seveda vse povedala ;-).
Saj ko že govorimo tako veliko o statistiki pri zanositvah, je tudi znano, da ljudje o negativnih izkušnjah govorimo pogosteje kot o pozitivnih. Nekako čutimo potrebo, da povemo, kaj se nam je zgodilo. Sploh, če se nam zdi, da se nam je zgodila krivica, ali pa da čutimo kašne posledice zaradi samovšečnosti tistih, ki naj bi jih “skrbelo za nas :-(“.
Sicer pa itak nimamo kaj dosti izbire v takih ustanovah. Sem že brala, da je katera punca napisala, da je “zahtevala”, da pomembne posega dela njena zdravnica. Ali pa, da je neka ženska zahtevala tega in tega zdravnika, ker je imela pozitivne izkušnje z njim. No, jaz nekako ne vidim “možnosti”, kako bi tam, ko je določen termin za punkciju, prosila, da naj jo opravi ta in ta, saj niti nimam “kakšnega dobrega in sprejemljivega agrumenta” za to 😉 Niti ne vem, kako bi izgledalo, če bi naredila paniko in zahtevala, da tega ne dela ravno ta in ta oseba… Tako, da kaj dosti izbire ravno nimamo… In zato smo vse prepogosto rajši tiho. Vsepovsod pa potrebujemo srečo. Moramo pač zaupati, drugo nam ne preostane.

vk17, kot sem prebrala si imela ti eno stimulacijo septembra, potem oktobra in novembra ne (torej 2 menstruaciji nič) in spet decembra, pa potem (1 menstruacija brez vsega v januarju) pa spet začela z dolgim postopkov v februarju.

Sem prav napisala, torej to pomeni, da morata biti vsaj 2 menstruacij vmes prosti, če je kratki postopek in vsaj 1 menstruacija, če je dolgi postopek. Ali jaz to prav razumem? Praviš pa, da si imela maksimalno stimulacijo. Potem sem jaz nekako na istem…
Lp

Kt99 meni je ginekologinja rekla, da lahko grem s tretjo mentruacijo v postopek, se pravi septembra je bilo neuspesno, oktober in ko jo dobim novembra, da se prijavim. Tako bi prisla v postopek decembra. Kot sem pisala zgoraj sva prestavila zaradi dopusta in pa tudi obcutka, da rabim malo vec casa, da vse skupaj sprocesiram. Oziroma oba.
Se pa strinjam s tabo, tudi v lj si ne predstavljam, da izrecno zahtevam npr. svojo ginekologinjo, da mi opravi punkcijo, pa ceprav je moja osebna ginekologinja ista kot v neplodnosti in jo lahko samo pohvalim…si niti ne predstavljam kako bi to zgledalo, ce bi se vsaka “zmisljala”. Kam pa pridemo

Tisa: Pr meni v službi nisem povedala nobenmu, nevem pa če noben ne ve, po mojem ne, pač nočem da me vsakih 5 minut en sprašuje, kdaj kako a je že …, tistih par dni sem normalno na bolniški ko da bi mela prehlad, pa tudi nisem si z nobenim v službi tako blizu, da bi se pogovarjala o teh stvareh, sploh če ne vejo za ka se gre, pol pa vsakemu posebej razlagat postopke, zato mi je kul, da se tule lahko pogovarjam s puncami ki so v isti zadevi.

Jaz sem pa kar delala teste, ker skoz nekaj zbolim pa moram jemat zdravila, ali pa imam kaj takšnega, da je fajn vedet kakšna je situacija.

Kt99:, 1. stimulacijo začetek septembra (punkcija, transfer septembra), 1 M. začetek oktobra 2. M 1. novembra in konec novembra s 3. M sem šla že v 2. stimulacijo punkcija in transfer decembra, 1. M za božič, 2. M 21 januarja in 22. dan tega cikla začtek s suptefactom v sob. 3. M in naslednji ponedeljek predvidoma začetek 3, stimulacije, tako da sem dejansko skoz mela vsaj 2M vmes pa s tretjo v nov postopek.

Vk17 se popolnoma strinjam s tabo glede sluzbe… ceprav mi je zoprno, ker zivim v istem kraju kot delam…kdaj si mela punkcijo v septembru, mogoce sva bli pa celo skupaj?

tisa: 19. sept. sem mela punkcijo, pa ti?

Vk17 11.9 punkcijo in cez pet dni transfer… no pa sva malo falili, menstruacijo pa mava skoraj usklajeno hehe

Vk17 11.9 punkcijo in cez pet dni transfer… no pa sva malo falili, menstruacijo pa mava skoraj usklajeno hehe

Tisa: bova vidle, če bojo tudi ostale stvari v postopku usklajene, glede na to, da naj bi bil to “kontroliran postopek”

Pozdravljene,
zadnje dneve nisem kaj dosti spremljala foruma in vasih pogovorov. Tiste, ki ste imele transfer in ste ze tako dalec, ste ze naredle test doma? Ali imate ze “uradne” izvide?
Za mano je punkcija in transfer, koncno. Pri punkciji sem pridelala 13 celic – bila poz presenecena in srecna. Nato sem upala, da bo vsaj en ali dva zarodka, nakar nama na dan transferja pove dr. Da je kar 12 zarodkov in celo dobre kvalitete 🙂 Oba sva bila presrecna. Vstavili so mi enega. Ko mi je sestra dala po transferju navodila, je se posebej poudarila, da je zarodek zeeloooo lep. Nasmeh mi je segal okoli uses 😀 Upanje je zdaj se toliko vecje, ampak sem pripravljena na oba izida.. sedaj pa pocivanje in cakanje na dan D. Test bom naredila tam nekje 12 dan, ce bom vzdrzala 🙂 Lp vsem skupaj in zelim nam vsem Poz rezultate.

Pozdravljene punce:-)
Me veseli Katarinca231983 🙂
Mi mogoče lahk napišeš kako dolgo je trajala tvoja stimulacija in kakšne folikle si imela ob stop injekciji, če se mogoče še spomniš?
Če se prav spomnim, si nekje zapisala že imela histeroskopijo. Jaz imam namreč 2 polipa. Baje se to dela samo v lokalni anesteziji – najbrž z injekcijo? Ali so tebi to delali v neplodnosti ambulanti?? Imaš mogoče kakšno kakšno primerjavo z bolečino pri punkciji? Boli odstranitev polipa bolj ali manj od punkcije?? Brala sem, da tudi injekcija že zelo boli?? Ali si dolgo časa čakala na vrsto za histeroskopijo?
Oprosti za vsa ta vprašanja, vendar tudi mene čaka ta poseg in bi rada bila čim bolj pripravljena.
Držim pesti za + test 🙂

Živjo punce,

tudi jaz sem po punkciji in transferju. Imela 4 celice, 2 oplojeni (ena slabša, ena dobra) in vstavljeni na drugi dan. Malo sem sicer razočarana, ker sem v prejšnjem postopku ob enakih zdravilih imela 8 celic in 7 oplojenih. Takrat sem tudi zagledala + pa je bila žal prazna gestacijska vrečka in posledično sem morala na abrazijo. Imela sem tudi enega zamrznjenčka.

Sedaj me pa matra kaj je bilo drugače, da je bil ta postopek slabši in kaj bi lahko naredila, da bi imela več in boljše celice. Hormonske izvide imam ok, imam sicer policistične jajčnike po mnenju dr. Reša, čeprav izvidi tega ne kažejo, tudi nimam težav s težo kar je ponavadi pri policističnih jajčnikih. Nekako nimam upanja za ta postopek in razmišljam kaj bi lahko naredila, da bi prišla do boljšega rezultata. Ima katera kakšno pozitivno izkušnjo, da je kaj spremenila in prišla do boljšega rezultata?

Mi je pa punkcijo delala dr. Reš Muravec in je bila skoraj brez bolečin, moram prav pohvalit, na začetku mi je dala tudi injekcijo ketonala. Sicer je tudi pri dr. Rešu punkcija znosna in hitro mine. Popoldne, ko je injekcija popustila, sem imela malo čudn občutek v trebuhu, naslednji dan pa je bilo že ok.

Srečno vsem, držim pesti

Simonca2;
Sem imela ze vse napisano pa me je ven vrglo :(((. Bom sedaj skrajsala: 14 dan od zacetka injekcij sem si dala stop injekcijo, pred tem femoden 30 dni. Folikli so bili super je rekla dr, najvecji mislim da 18. Histero sem mela zaradi pregrade na maternici in pogledali so prehod jajcevodov-brez anestezije oz lokalno, bolelo ko …. in nikoli vec brez. Tvoja zadeva ne vem kak boli, ampak ce imas moznost idi pod narkozo. Punkcijo so mi tudi delali pod narkozo, tako da ti ne znam tukaj pomagat. Injekcija pa ne boli, vsaj mene ni. Sem morala zakasljat ko me je picla in nisem nic cutla. Drugace pa mi je narkoza prav fajn, tisti obcutek preden zaspis :))))) to vse so mi delali v ambulanti za neplodnost ko so ugotavljali kje je tezava da ne morem zanosit. Na histero sem cakala mesec in en teden, kar hitro sem bla na vrsti..

Hvala Katarinca231983 🙂 …
Samo še to, če se spomniš, nekatere pišejo, da boli predvsem tisto, ko mora iti dr. skozi maternični vrat – pri ženskah, ki še niso rodile. Ali se mogoče spomniš, je bilo to tudi pri tebi boleče?
Se še mogoče spomniš , kdo ti je delal histeroskopijo?
Saj vem, da sem radovedna… 😉
Držim pesti zate 🙂 Lp

Simonca2;
Bolelo je tisto ja, ko more prodret skozi, sej je razlagala vmes kam in kaj, ampak mene je tak bolelo, da sem se zvijala zraven in si nisem zapomnila – pa imam dokaj visok prag bolecine. Sestre so ble full prijazne in so me z raznimi pogovori hotele pomirit in da odmislim pa ni kaj dosti pomagalo 😛 Delala mi je Dr. Kovac Mb

Simonca2;
Pa ne zelim te strasit, pac povem kako je blo meni in ce bi se lahko se enkrat odlocila bi se sigurno za narkozo. Zakaj bi se mucli po nepotrebnem? 🙂

Pozdravljena Katarinca 231983,
ja si predstavljam. Tudi jaz sem se že kdaj zvijala na gin. stolu…
Hvala za pojasnilo.
Še to ali in koliko časa po posegu si ostala v bolnici? Uro ali več?

Samo še vprašanje o transferju zarodka (glede na to, da si ga že imela). Tudi tam gredo skozi MV, toda tisto najbrž ne boli, ker je tanjše? Ali so pri transferju tudi pri tebi bili prisotni specializanti ;-)?
Lepo bodi in resnično sem ti hvaležna! Upam lahko le, da bom kje imela možnost priti do narkoze!!

Še vprašanje za ostale ženske oz. punce :-), ali je možno kje histeroskopijo opraviti samoplačniško z narkozo in kakšna bi bila lahko cena??? Ima mogoče katera kakšno primerjavo s cenami drugih posegov??

Hvala. lp

Pozdravljena Katarinca 231983,
ja si predstavljam. Tudi jaz sem se že kdaj zvijala na gin. stolu…
Hvala za pojasnilo.
Še to ali in koliko časa po posegu si ostala v bolnici? Uro ali več?

Samo še vprašanje o transferju zarodka (glede na to, da si ga že imela). Tudi tam gredo skozi MV, toda tisto najbrž ne boli, ker je tanjše? Ali so pri transferju tudi pri tebi bili prisotni specializanti ;-)?
Lepo bodi in resnično sem ti hvaležna! Upam lahko le, da bom kje imela možnost priti do narkoze!!

Še vprašanje za ostale ženske oz. punce :-), ali je možno kje histeroskopijo opraviti samoplačniško z narkozo in kakšna bi bila lahko cena??? Ima mogoče katera kakšno primerjavo s cenami drugih posegov??

Hvala. lp

Simonca2;
Po histeroskopiji sem sla se isti dan domov in par dni bolniske. Transfer me ni bolel, le da sem v nekem trenutku zacutla tak kot eno mocno zvijanje pred menstruacijo, ampak je kar hitro nehalo. Drugace pa je bila Dr. In sestra zraven, pa se ena gospa, ki je “predala” zarodek 🙂
Upam da sem ti vsaj malo pomagala. Namrec jaz sem tudi skoraj vse zvedla na teh forumih, v bolnici bolj malo povejo… si pac tak pomagamo kolko gre.
Vso sreco za naprej 🙂

Pozdravljena,
si imela v Ljubljani?? Ker tudi sama sem imela 15.2 v Ljubljani prenos dveh lepih blastacist. Sedmi dan po prenosu sem imela ponoči tak občutek, kot takrat, ko se te loteva neka viroza, občutek se je ponovil tudi čez par dni in včeraj se je pojavil rjavi izcedek. Žal bo rezultat negativen, Imam občutek, kot da mi telo zavrača zarodke. To je bil moj drugi postopek, Ima katera podobne izkušnje :(??

Lep dan vsem skupaj

Pozdravljena sončica123,
si imela v Ljubljani?? Ker tudi sama sem imela 15.2 v Ljubljani prenos dveh lepih blastacist. Sedmi dan po prenosu sem imela ponoči tak občutek, kot takrat, ko se te loteva neka viroza, občutek se je ponovil tudi čez par dni in včeraj se je pojavil rjavi izcedek. Žal bo rezultat negativen, Imam občutek, kot da mi telo zavrača zarodke. To je bil moj drugi postopek, Ima katera podobne izkušnje :(??

Lep dan vsem skupaj

New Report

Close