HEPATITIS B
Spoštovani
Mi lahko prosim razložite te izvide
vnetni parametri s-crp pod 5 mg/l
hematološke preiskave k-lkc 5,9, k-erc 4,95 k-hb 154, k-hit 0,460, MCV 93,1, MCH 31,2, MCHC 335g/l, RDW 13%, K-Trombociti 224, MPV 9,5,
ionogram S_glukoza 5,6, s-sečnina 4,4, s-kalij4,3, s-natrij 141, s.kreatin 74, OGF 1,73m2
jetrni testi s-bilirubin cel 9, s-bilirubin dir 3, s-a fosfataza 1,43, s-AST 0,51, S-ALT 0,88, S-GAMA.GT 2,85
PROTEINOGRAM S-ALBUMIN 47
MARKERJI S-ALFA FP 3,8
HVALA
Spoštovana, dobila sem izvide;
CLIA HBsAG: nereaktiven
CLIA anti-HBC: reaktiven
CLIA anti-HBs: reaktiven 73 i.e./1
CLIA anti-HCV: nereaktiven
CLIA anti-HIV 1/2/0
HIVp24Ag: nereaktiven
PCR HBV DNA: negativen
Vem da to pomeni stanje po prebolelem, brez nosilstva. Zanima me kaj zdaj to pomeni?
– je potrebno da se pozanimam, in si grem izboljsati titre proti temu virusu?
– kaj pomeni to za mojo bodočo nosecnost? So lahko kaksne komplikacije?
Hvala za odgovor
Pomeni, točno to, kar so vam povedali: PREBOLELO BOLEZEN; BREZ NOSILSTVA! To je ključno: niste nosilka in titrov si ne morete izboljšati??, saj niste bili cepljeni, ampak ste bolezen preboleli – bili ste v stiku z pravim, živim virusom hepatitisa B. Za nosečnost to ne pomeni ničesar – ker niste kužni, niste nosilka…..
Pozdravljeni, testiral sem se na SPB in je ugotovljeno , da imam
Clia anti treponema pallidum nereaktiven
CLIA IgG anti – hav reaktiven
Clia IgM anti HAV nereaktiven
CLia HbsAg nereaktiven
Clia HbeAg nereaktiven
Clia Igm anti Hbc nereaktiven
Cia anti Hbc reaktiven
Clia anti Hbe reaktiven
Clia anti Hbs reaktiven >1000,00 I.E
Clia anti HCV nereaktiven
CLia anti HIV1/2/0 in HIVp24Ag nereaktiven
Naj bi šlo za stanje po prebolelem Hepatitisu B. Zanima me ali sem sedaj kužen. Ali se lahko kdaj kasneje razvije bolezen v jetrih, ter ali sem od sedaj imun za nadalnje oboljenja hepatitisa B, ali je smiselno cepljenje ?
Izvidebi vam sicer morali tolmačiti tam, kjer so vas testirali!!
Sicer pa: niste nosilec HBs Ag, bili ste v stiku s hepatitom B v preteklosti, in ste uspešno razvili protitelesa proti njemu. Nikakršno cepljenje proti hepatitisu B NI potrebno, saj ste hepatitis B preboleli.
Bili ste tudi v stiku s hepaititsom A in imate protitelesa.
Pozdravljeni. Zdaj imam nove izvide zaradi hepatitisa b. Če mi jih lahko prosim razložite
S bilirubin cel 13 umol/l s bilurin dir 4 umol/l s-a fosfataza 1.36 ukat/L S-AST 0.5 ukat/l S-ALT 1.05 ukat//l S-GAMA-gt 4.03 ukat/l
Hepatitis B HBsAg poztivno več kot 13000 IU/ml
Koncentracija DNA virusa hepatitisa B 953 IU/ml.
Naročili so me še na FIBROSCAN kako to poteka???