Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

fant ima otroka

Default avatar
Sem s fantom, ki deli skrbništvo otroka s svojo bivšo. Polovico meseca je zato okupiran z otrokom. Kaj naj naredim? To mi gre zelo na živce.
Default avatar
Ko se dva dobita, se morata sprejeti v vsem, na žalost je to del njega in bo moralo biti tudi del tebe, če tega ne moreš sprejeti, se moraš odločiti in narediti tako kot misliš, da je prav. Seveda pa je tudi vprašanje, kako je lahko okupiran z otrokom pol meseca, pravzaprav bi morali preživljati čas skupaj, kajti tako bo tudi ko boste živeli skupaj. Se boš takrat mar ti izselila?

Razmisli kaj hočeš.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
na živce???? draga moja, ti si pa res egoistična. nimam druge besede.
Default avatar
Gre za to, da je otrok 10 let star, ampak tako razvajen, da počne namesto njega stvari, kot so natakanje pijače, oziroma je stalno z njim okupiran zato, ker ga stalno kliče po pomoč pri stvareh, kot je šiljenje svinčnika. Se mi zdi da kar malo nalašč. Ko se hočem recimo z njim pogovarjati, me stalno prekinja in ga vleče stran, zaradi stvari, ki so večinoma že prav smešne.
Default avatar
Ah, ne gre mi otrok na živce, stvar je v tem, da pač nisem navajena na to, da ne morem preživeti rojstnega dneva sama fantom (do sedaj sem ga lahko vedno), ali pa novega leta, to je pač novo zame in moja prva reakcija je pač taka. Gre pa zelo tudi za to, kar sem Primožu napisala, da je otrok blazno pameten v smislu da ko hočem 5 minut z njegovim očetom, me načrtno prekinja in ga kliče stran zaradi stvari, ki jih zna že kakih 5 let sam početi. To pa zna iti na živce, tudi če bi to počel kdo drug. To je človeško, kajne?
Default avatar
Mogoče si malo egoistična ker hočeš imeti fanta le zase.
Vprašaj se, če ga imaš resnično rada. Če bi ga imela bi imela rada tudi njegove otroke.
Lahko bi skupaj kam šli in se lepo imeli.


Lep pozdrav
Default avatar
Hehe kaka faca... Kaj nisi prej vedela, da ima otroka...
Kaj si ljubosumna na otroka?
*********************************************
We all know that cats rule the world!
Default avatar
Upam, da greš ti tud otroku na živce, ko očeta okupiraš za ostalo polovico meseca.
Default avatar
In ga bo imel do smrti, pa snaho, vnuke... Če ga ne moreš sprejeti in vzljubiti, kot bi bil to tvoj lastni otrok, potem je za vse bolje, da odideš in si najdeš prostega fanta, ki se bo ukvarjal le s teboj. To bi bilo zdravo in fer!
Default avatar
Verjamem ti, otrok lahko v resnici prav spretno manipulira s svojim očijem, ker je morda ljubosumen nate, potrebuje pozornost. Meni se ne zdiš egoistična, ženska ima pravico do svojega partnerja, tudi če ima otroka ali pa kaj drugega. Morda bi moral tvoj fant premisliti preden se spustil v vezo s tabo, če se ti lahko primerno posveti...ali pa vsaj, kako bo združil ti dve ljubezni. Dobro bi bilo, če se še nisi, da se o tem pogovoriš z njim. Če te ima res rad, potem se bo potrudil in našli boste rešitev. A brez tvoje pripravljenosti na kompromis tudi ne bo šlo.
Default avatar
Saj ne morem verjeti!!! Ti človeško reagiraš???

A otrok pa ne, ko ti njegovega očeta vlečeš samo zase???!!!!!!???????

Resnično jima daj možnost in jima ne uniči življenja, ker nimaš pravice!!!

10 letni otrok, katerega starši so se ločili ima že za svojo starost dovolj frustracij!
Default avatar
nasvet- veš kdaj Tvojega otroka lahko nekdo drug vzljubi kakor svojega ?- NIKOLI. Kar tolažite se in se na podlagi tega ločujte, ker mislite,da bo že prišel pravi, ki bo imel rad VAŠEGA otroka kakor svojega. Še otrokov oče, ko mu kaj reče in je nepravičen do otroka,te duša zaboli, kaj šele en tujc , ki je tebi dober v postelji, še ne pomeni,da bo dober oče tvojemu otroku.
Če bo pri Miji tako stanje še naprej mislite,da bo ona kar prešaltala in ga vzljubila? Raje čuvajte in negujte svoje zakone in se manj ločujte pa bo veliko boljše. Nič slabega ne mislim,tako,da pljuvat ni treba. Lep pozdrav
Default avatar
Mia, njegovega otroka dobiš v paketu z njim. Nalašč ali nenalašč otroci na splošno rabijo veliko pozornosti ... ko boš mama boš razumela ...
Otroci želijo preživljati čas s starši. Moraš vedeti, da ga ima otrok zelo rad. Da pa to ljubezen zelo potrebuje za normalen razvoj. Če te otrok moti, verjami, da vajina ljubezen nima prihodnosti ali pa ima bolj klavrno. Če je pravi oče (oče, ki želi prevzeti pravo odgovornost in obveznost za otroka), bo čutil, da ne maraš otroka in se bo umaknil od tebe. Na tvojem mestu bi poskušala čim več časa preživeti z njegovim otrokom in ga vzljubiti tako,da bo tudi on vzljubil tebe.

Sicer pa - ali ne gre toliko star otrok ob devetih v posteljo? Se pravi, da imata npr. zvečer tri ure zase (če gresta spat ob polnoči), poleg tega pa sta dva tedna v mesecu čisto prosta. To res ni malo časa, da ga preživita skupaj, samo vidva.
Default avatar
Razumem, da ti ni lahko, ampak vedeti moraš, da si fanta dobila v paketu in konec. Poskusi se kdaj tudi ti ukvarjati z otrokom. Ne vem, privleci ven karte in kartajte, igrajte Človek ne jezi se ali kakšno podobno igro. Boš videla, otroku zlezeš pod kožo... Moraš vedeti, da ima tudi on verjetno za sabo težke čase, čerpav zgleda, da vse razume, verjemi, da ne... Še kar nekaj časa se bo obremenjeval z odnosom med mamo in očetom in ti mu tu lahko pomagaš. Samo pusti ga do sebe in tudi se ti bo odprl.
Seveda, če to sploh je v tvojem interesu, ali želiš fanta res samo in popolnoma zase. Ne bo šlo, to ti mora biti jasno. V njegovem življenju je pač še nekdo, ki mu pomeni zelo veliko in tukaj ne moreš tekmovati za naklonjenost. Ljubezen do otroka je nekaj drugega kot ljubezen do partnerja.
Želim ti, da dobro premisliš, kaj želiš od te zveze. Če v njej ne vidiš njegovega otroka.... Škoda....
Default avatar
Ok. Vidim, da ne razumete. Nekaj je pomoč in pozornost, nekaj drugega je pa žlehtnoba, prej bi rekla, da je ljubosumna tista druga stran. Najbrž bi morali probati na lastni koži, kako izgleda, da se za 5 min ne moreš pogovarjati s svojim tipom.Ampak ok. Otroci so vsi pošteni in nimajo skritih načrtov, jaz sem pa zlobna, ljubosumna in egoistična.

Brezveze. Morali bi videti kako to vse skupaj izgleda.
Default avatar
Seveda sem vedela, da ga ima- nisem pa vedela,

1. kakšen je (otroci so si namreč zelo različni, eni so divji in egoistični, drugi pa ne- poznam zelo veliko otrok- in biti v družbi enega ali pa drugega je velika razlika- odvisno od vzgoje, karakterja in še česa, kajne). Maš otroka ki sprejme situacijo da ma oče novo partnerko, maš pa take, ki verjemi znajo zelo dobro zmanipulirat stvar in zanalašč nagagajo, ne. Pravtako se eni znajo sami igrati in probajo sami narediti stvari, drugi pa konstantno rabijo publiko in nočejo sami nič naredit, ker pač "ne morejo".

2. nisem vedela, da se 10 letnim otrokom briše nos, šili svinčnike in to celo škatlo, ne da bi blo kaj pokvarjeno ali pa težko, da "ne znajo" natočit vode v kozarec (kao) itd.
Default avatar
Saj smo skupaj šli, ampak smo vse delali po navodilu najmlajšega. V teoriji je vse lepo in prav, ampak praksa je, verjemi, zelo drugačna. Vem, da izpadem ego, ampak v praksi je stvar taka, da dobesedno zelo zelo dolgo potrpežljivo čakam da lahko kaj rečem. Tu bi moral oče odigrati svojo vlogo in povedati, da to ni ravno vljudno, recimo.

Razumem vas, kako izpade - vedno izpade da sem ego. Ampak stvar je postala moteča zato, ker najin odnos ne more biti normalen, ker v tem času ne komunicirava skoraj, ker otrok načrtno postavlja stvari vmes, prekinja ko kaj rečem, se vsede vmes, pride spat vmes... in to je non stop.

Zdaj mi pa recite, da to nobenega od vas ne bi niti malo zmotilo?
Default avatar
Lej, jaz ne razumem, zakaj me vsi tako napadate-

jaz njega nikamor ne vlečem, a razumeš???!!

Jaz sem tam, se z otrokom ful ful ukvarjam, ampak čim hočem SPREGOVORIT z njegovim očetom, me prekine in si nekaj zmisli.

A lahko to razumete, ljudje božji???

Jaz imam rada otroke, zelo rada, ukvarjam se veliko z njimi, ampak a lahko razumeš, da ne morem do njega, ker spregovorim 2 besedi in že je očččččččiiiiiiiiiiiiiiiii a mi daš iz žepa redirtko?

Lepo prosim da še enkrat pogledaš na to stvar -

in še nekaj

otrok zelo dobro izkorišča to, da sta ločena, jaz pa nisem noben otrokomrzneš in egomanijak, samo normalen pogovor bi rada imela, ki je daljši od dveh besed!!

In še enkrat- NOBEN IDIJOT NISEM IN LJUDOMRZNEŠ, DA BI KOMU KOGA KAM VLEKLA- CELO VELIKO POMAGAM, ZELO VELIKO- AMPAK STVAR JE PRIŠLA DO TEGA, DA JAZ NE MOREM IMETI Z NJIM POGOVORA, IN NE KDO DRUG.

Mislim, ne morem verjeti, kako površinsko se oceni situacija. Ubogi otrok, ki mu očeta kradem in jaz, egoistični ljudomrznež, ki ne zna ljubiti otroka kot svojega, ki ga sploh še nimam.
Default avatar
In če je otrok do 11 zvečer pokonci, ker je tako navajen od mame, kjer lahko vse vsakemu? potem pa se vleže med mene in njega?

Saj to pravim, jaz nimam z ostalimi stvarmi problema. Ampak to se mi pa pač ne zdi normalno.

In zaradi tega se me zdaj križa in kamenja tukaj, noben pa ne ve, kako to v praksi izgleda. Jaz svojemu ne bi pustila da bi spal med mano in partnerjem. Jaz svojemu desetletnemu otroku ne bi vlekla iz žepa redirke, ker jo zna sam izvleči.

To je na stvari. Ne razumem zakaj tega nihče ne razume da gre tu za načrtno in sori zelo prefrigano taktiko, pa ne mojo za božjo voljo.

Vidim da res nima smisla.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus