Najdi forum

Mi lahka s svojega stalisca poveste kaj naj to pomeni.S tem fantom sem zakljucila, je ful je hudo, se vedno prebolevam vsak dan se sama sabo borim, jocem.Vem da bo to trajalo se kar nekaj casa ampak se iskreno trudim maksimalno.
14 dni sem imela mir vceraj pa kot strela z jasnega dobim njegov sms naj crknem in jz in vsi okol mene!Jz res nevem ka sem jaz sedaj njemu kriva.Sj nism jz z drugemu, saj nism jz ta ki je unicila vezo.Kaj se toliko znasa nad mano in meni zeli toliko slabga?

Ko je bil mali, mu je mamica vse takoj k riti prinesla in ko je kaj naredil narobe, ni bil nikoli on kriv, ampak vsi ostali. Tako so ga starši naučili in danes se še vedno tako obnaša. Otročje. Nimaš ti kaj dosti pri tem. Pri tebi je pa bilo verjetno obratno, pogosto si bila kriva, pogosto so ti starši vzbujali slabo vest in še danes misliš, da si za težave drugih odgovorna ti sama.
Pomisli, zakaj si prišla skupaj s takim človekom in kaj se lahko iz tega naučiš. Vedno ti življenje ponudi nekoga, pri katerem se lahko kaj koristnega zase in posledično za druge, naučiš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sj vse razumem, ja je razvajen.Ampak se vseeno nerazumem tega njegovga sms.Kaj bi se rad imel?Razumljivo bi blo da bi jz njemu take pisala ampak ne, nisam taksen tip cloveka.Ce se je odlocu za njo naj bo srecen.Ampak enostavno nerazumem da mi gre po 14 dneh ko sm ze misla in se psihicno pripravla da ga nebom vec niti vidla, niti slisala napisat z lepga naj crknem.Zaka?

Kako, da ne razumeš? Ne razumeš kaj pomeni beseda “crkni”?

Ni se mu izšlo, da bi si te podredil in sedaj je prizadet, nedoumljivo mu je to, da mu ni uspelo in za to ti želi to kar ti je napisal.
Upam, da sedaj vidiš, razumeš koliko si mu resnično pomenila, ker to sedaj je njegov pravi obraz, ki bi se slej ko prej pokazal zato je čudovito zate, da je bivši.
Veseli se tega 😉

Vem kaj ta beseda pomeni ampak nerazumem zakaj bi si po tolikem casu zelel da se mu podredim itak mu vec nc ne pomenim.Karkoli razmisljam nepridem do odgovora, napisal pa mi je tudi naj zdj kr grem k bivsemu?
A mu ni dovolj da ze zaradi ostalega dosti in prevec trpim?A mu je res to hrana, da se vsako tolko izzivlja nad mano.Nevem kako je lahko nekdo s katerim prezivis toliko lepega, pa toliko prelepih let na koncu taksen.Lahko nekdo igra sedem let in sele po sedmih letih pokaze svoj obraz?

Kazal ga je že prej, le da ni bilo tako očitno, da bi ga spregledala, ker nisi vedela kaj gledat, ker si verjela svojim iluzijam, ker nisi bila sposobna videt realnega stanja…
On je ostal isti ti sebi ne verjameš kako si se slepila.
Najdi si kaj bolj pametnega za počet kot pa da se ukvarjaš z njim.

Sej bi si nasla druga za pocet se trudim ampak enostavno mi negre najbolje.Nikakor nemorem sprejet da ga enostavno ni vec in da ga nikoli vec nebo.Iskreno sem ga imela neizmerno rada, mela vlke nacrte z njim.Enostavno mi ni jasno kako lahko nekdo sedem let kr pozabi in nadaljuje z neko drugo osebo, na konc pa se tolk ni da preneha z zaljivkami?
Zgleda ko da mu cist nc nism pomenla.In to me je dotolklo cist na dno.Postala sm nesamozavestna, brez volje, skoz me stiska in zalost me obliva.Vsak dan sm se veselila da ga vidim, dobim klic, sms…Zdj pa ne najdem stvari za ktero bi se veselila.Vse je tko prazno.

Ah, Zmedena. Res je, nič mu ne pomeniš. Nič mu ne pomeniš ti, kot človek. Ne želi ti, da bi bila srečna, umirjena, razigrana. Ne privošči ti, da bi si uredila lepo življenje – če je to brez njega. Ker mu še vedno veliko pomeniš, a kot lastnina. Bila si njegova, pripadala si mu, imel je tvojo ljubezen in vero vanj. Občutku, da vse to še vedno ima, se tudi zdaj ne more odreči, saj ga še vedno potrebuje. Ker ga je izgubil, je v stiski, še zlasti, ker nič od tega, kar se mu dogaja, ni predvidel. Ni predvidel, da te bo izgubil, in ni predvidel, da se bo počutil tako slabo, kakor se. Verjel je, da lahko zadrži obe (torej se vajini zvezi ni odpovedal, kaj šele čez noč). Da boš še naprej sodelovala v njegovem življenju, če ne drugače kot nekdo, ki mu brezpogojno stoji ob strani za vekomaj (ker ga imaš vendar rada). Zdaj, ko se začenja zavedati, da druga ženska v njegovem življenju pomeni, da se je odločil zanjo in s tem proti tebi, da je izbral drugo in izgubil tebe, da si ti poskušaš življenje urediti brez njega in bo vanj vstopil drugi moški, ki mu boš podarila svojo ljubezen, ga grabi panika. Tega ne more sprejeti, ker se ti kljub drugi ženski ni sposoben odpovedati in bi po njegovem morala ostati njegova, ne glede na vse. Ker si se ti odločila, da ne boš ena od dveh žensk in si z njim prekinila stike, se je oklenil ideje, da ga nikoli nisi ljubila, iz izgube tebe pa izhaja prizadetost, ki se kaže v agresiji in krutosti. Prizadet je, ker pa za nastalo situacijo ne more biti odgovoren on, ostaneš le še ti. Tako si je izmislil, da si ves čas mislila na bivšega, zato naj se zdaj kar vrneš k njemu, kakor si se vedno hotela, ker mu je tako lažje sprejeti, da te je izgubil, kakor da bi si priznal, da se je za drugo žensko odločil sam, in se sprijaznil, da druga ženska pomeni izgubo prve. In zato crkni – ker ga tako nisi ljubila, kar v prevodu pomeni, da nisi odigrala vloge, ki ti jo je namenil, torej ljubeče podpore, ki pristane na vse. Da bi te pustil pri miru, kaj šele, da bi ti privoščil vse najlepše, je zanj preveč, ker bi se ti za to moral odpovedati (to bi ga bolelo), in žrtvovati tisti del sebe, ki te še vedno potrebuje. To pa je že domena ljubezni. Nekaj/nekoga, kar ti veliko pomeni, žrtvuješ le, kadar ljubiš, ker takrat gledaš na njegovo korist, ne na lastno. Paradoksalno pa je on z veliko verjetnostjo prepričan, da je ljubil on, ker te pogreša (vpliv druge ženske na vajin odnos je zanj nepomemben, ker če bi ga ljubila, bi razumela in drugo žensko ali sprejela ali se proti njej bojevala), in ti ne, ker si se umaknila, sprejela njegovo odločitev za drugo, ga pustiš pri miru in si poskušaš življenje urediti brez njega (po njegovem ne trpiš, ker si z umikom pokazala, da ne ljubiš). On potrebo po tem, da te ima, zamenjuje z ljubeznijo do tebe (da ti želi vse najlepše, četudi z drugim moškim, ki ti bo lahko dal to, česar ti on ne more/noče dati).

Ljudje ne igrajo sedem, deset, dvajset let, le nikoli ne pridejo v tako napeto situacijo, ko bi njihov drugi obraz prišel na plano in bi ga lahko pokazali, sebi in drugim. Imela si sedem lepih let, ampak zdaj on ne uničuje le sedanjega in prihodnjega odnosa, temveč tudi vse lepo za nazaj. Ne poskušaj ga več razumeti in se ne sprašuj, zakaj, ker on v svoji stiski vidi le sebe, tebe ne. Distanciraj se od njega, preden te bo pripeljal tako daleč, da boš za vse, kar sta imela, verjela, da je bilo neresnično. Bilo je resnično. Ohrani lep spomin na skupnih sedem let, bodi vesela, da si ljubila, in sprejmi, da danes je, kakršen je. Ljudje se na čustveno stresne situacije odzivamo različno, tvoj bivši, na primer, tako, da za svoje napake krivi tebe. Ko se znese nad tabo, mu je lažje, ker sprosti napetost, ki se kopiči v njem (tudi on trpi zaradi izgube in iz njegovega zornega kot čisto upravičeno, ker za nastalo situacijo ni odgovoren on, ampak ti; ker pa po njegovo ne trpiš ti, saj ga nikoli nisi ljubila, ko si se vendar umaknila, te mora ponižati in te prizadeti, da bi te za to kaznoval in bi se počutila slabo, kakor se on, obenem pa dobi vsaj za trenutek občutek, da te še vedno ima – dokler te lahko prizadene, si še vedno čustveno vezana nanj). Veliko se je zgrnilo nanj, več, kot je sposoben obvladati, vendar ima ob sebi dekle, za katero se je odločil, zato mu mora v težavah ob strani stati ona, ne ti (tudi tega ne more sprejeti). Njegovih besed ne dojemaj kot nekaj, kar govori o tebi (še zdaleč nisi slaba in nepomembna), temveč kot nekaj, kar odraža njegovo stisko, ki se pri njem izraža skozi agresijo in krutost. Razumela si ga, dokler je bilo to smiselno, zdaj pa je čas, da s tem prekineš, ker je zate škodljivo. Da čutiš praznino ob izgubi in je še ne moreš sprejeti, pa je normalno – z novo realnostjo si se soočila, zdaj jo moraš še sprejeti. V resnici moraš zdaj odnos z njim prekiniti ti in tega še vedno nisi naredila. Odločiti se moraš, ali želiš še vedno sodelovati v njegovem življenju ali ne (z žaljivimi smsji ti za to ponuja priložnost), ali želiš biti druga ženska ali ne, ali bi obnovila zvezo, če bi se zdelo, da je za to možnost, kljub drugi ženski ali z obljubo, da je ni, bi lahko oprostila in ponovno zaupala … On ti ne bo prizanesel in ti pomagal s tem, da bi se umaknil iz tvojega življenja, torej se moraš v sebi sama odločiti, ali boš odnos z njim končala ali ne.

@Zmedeni Čudovito napisano in vse (bistveno) povedano, bravo.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

@Zmedeni
To je pa res čudovito napisano, se strinjam z On_.
Marsikaj si lahko pojasnil Zmedeni, kar si ni znala razlagat in je bila čisto zbegana.

Res vsi hrepenimo po ljubezni in si je želimo, po drugi strani nas je pa neznansko strah, da bi zaupali, da ne bi bili izigrani.
Biti lastnina. Občutiti, da si te želi nekdo prisvojit. Težak občutek,ki ne osvobaja, ampak utesnjuje. Ali je tisti, ki ni zmožen prave ljubezni vreden obsojanja? Nimi pod razno. Kaj pa on sam more narediti, da bi bilo drugače. V danem trenutku prav nič. Vendar pa je zelo veliko vredno, največ, kar je sploh mogoče, to spoznanje, ali znam ljubiti? Človek je razklan, ko vidi, kako odreagira srce in kako odreagira um in spozna, da sta v bistvu v človeku dve hotenji, ki nista usklajeni.
Stara modrost pravi, da se ljubezni lahko naučimo, da potrebujemo samo malo topline, razumevanja, sprejetosti, brezpogojne ljubezni in da lahko počasi tudi sami začnemo delovati v tej smeri.
Kako bi lahko odšel nekdo iz odnosa in videl drugega, kako trpi, kako se muči v sebi, ker si tako neizmerno želi nekaj, do česar ima osnovno pravico.
Bati se zaupati. Res je herojstvo, da človek prizna sebi in drugemu, kaj v resnici občuti. Ampak to je edina pot, ki vodi k rešitvi. Če se bojiš zaupati, sem že enkrat povedala dejstvo. Kljub temu, da je bila Zmedena v hudi nevarnosti 4.8. ob 8h zjutraj in jo je bilo neizmerno strah zaradi agresije, ki jo je začutila (čisto spoznanje), ga je vseeno poiskala in tvegala, kajti čista ljubezen je nekaj drugega kot partnerska ljubezen.
On se ne zaveda, da ta agresija je samo vrh ledene gore in da se za to agresijo skriva nekaj globoko skritega v njemu. Ona mu je dana zato, da prepozna, kateri vzgibi ga pripeljejo v tako stanje.

Iz srca mi želim, da bi se naučil prepuščati, ne vse tako trdo držati v svojih rokah. Da bi se naučil ponižnosti v tem smislu, da pa mu mogoče lahko kdo pomaga in da ni trdno prepričan, da od te osebe pa ne more dobiti nobene pametne pomoči. Kaj lahko izgubi, če poskusi. Marsikaj v življenju je stvar zaupanja. Tako se človeku odpre nov svet, ki ga do sedaj ni poznal.

Trpljenje rodi spremembe. Če se je res počutil tako slabo, ali si želi spremembe v svojem življenju, ne da bi postavljal pogojev kar se tiče partnerstva ampak bi se enostavno prepustil. Naj iskreno premisli o tem. Nerazrešeni odnosi ali čustvena manipuacija ne vodijo nikamor. Zopet samo na novo nekaj potlačeno, kar človeka bremeni in mu greni vsakdan.

Če si ne želi poskusiti, potem naj sam pove, da je z njunim medsebojnim odnosem konec.
Ona ne bi nikoli odšla iz njegovega življenja, če bi bili postavljeni pravi temelji. Nikoli ni bila ovira druga ženska. Zato ker to žensko spoštuje, ker jo vidi z drugimi očmi kot on.

To naj bo za danes dovolj, celodnevne obveznosti kličejo.

Kako si ljudje po svoje razlagamo reakcije drugega.
Pisanje Zmedenemu ima veliko slabih lastnosti, ker je težko začutiti, kaj drugi želi povedat, ker ni prisoten
glas, pogled, duh. Veliko lažje je to v živo. A je res lažje?
Najbrž bi bilo najbolje pustiti stvari pri miru in ne drgati v njih. Najbrž to sploh ni bilo pametno, da se je Zmedena zopet oglasila, ker lahko spet izpade kot slabo. Ne ve, ali res ni razumljena ali je tukaj prisotna manipulacija. Mislim, da pa je z obeh strani veliko strahu, vsaj z njene. Prizna.
Ne ve več, na kakšen način naj mu pokaže, da ji ni vseeno. kako naj mu razloži, da ve zelooo dobro, kaj je trpljenje in da ne more sodelovat z njim na tak način, kot bi si on želel.Upa, da je njemu to popolnoma razumljivo. Da jo je njegova izpoved zelo ganila in da ga razume in da on sam dobro ve, akšna so njena čustva do njega.
Naj bo malo bolj prizanesljiv in uvideven, kar prizna, da se ga zadnje čase na nek način boji.

Seveda je smiselno ohranjat odnos, še posebno takrat, ko se najdejo skupni interesi.
Vendar pa mislim, da Zmedena, ki je navajena na direktnost in neposrednost, velikokrat zelo težko razume nekoga, ki to ni.

Poglej na stvar tako: boljše po sedmih letih kot po 15, 20 in kakšnem otroku. Nekaj časa bo težko, potem ti bo lažje, lažje boš zadihala, kot da bi se rešila težkega bremena.
Ti si mu bila v določenem trenutku priročna izbira. Verjetno je nekaj iskreno čutil do tebe, cenil vse, kar si naredila zanj. Mogoče ima zaradi tega malo slabo vest in hoče izsilit konflikt zaradi katerega naj bi vidva prekinila zvezo, da se lepo izmaže ven. Več kot očitno je, da je našel novo “žrtev”, novo ženkico, s katero bo rešil vse svoje probleme. Predvsem finančne. Mogoče ga bo kdaj stisnil moralni maček in ti bo primjavkal nazaj. Ne zmeni se več zanj. To so propalice, ki se skozi lajf šlepajo prek bab. Kaj boš s takim. Veliko je fantov na tem svetu, s katerimi lahko doživiš še veliko lepega in boljšega kot z njim, predvsem pa bolj stabilnega in bolj varnega. Na dolgi rok bi imela s tem tipom, tudi če te nove ženske ne bi bilo, v lajfu nenehno neki rokenrol, ki bi te spravljal ob živce in iz tebe naredil živčno razvalino. Ne poznam te, a zdi se mi, da si zaslužiš kaj boljšega. Začni se cenit.

Vztrajaj, če mu res želiš dobro, bo tudi depresija in stres popustila. Tudi če si je našel drugo, ga le vseeno poznaš že toliko časa, da veš, s čim ga lahko razeseliš. Tudi če je tvoj bivši,ni tvoj sovražnik.

Vsem iskreno hvala za odgovore.Ful mi pomagate z nasveti, zato tud z veseljem delim vse obcutke z vami.Najpej bi povedala On_ si zelo zelo dobro opisal situacijo, dal si mi vedet da se nesmem obremenjevat z njegovi zaljivkami.
Res je tudi da sm se soocla z resnico, ampak sprejela je se pa res nisem. Trudim se da bi mi to uspelo cimprej ampak ocitno je pri meni potrebno dosti casa da pride do tega trenutka.Custva do njega so se vedno premocna in tega se nemorem verjeti.V meni se poraja 1000 vprasanj na katere nimam odgovora in jih vrjetno nebom dobila.Se mi pa zadne case dogaja da poskusam nekako odmislit ampak se mi zgodi da tocno takrat ko cel dan tlacim misli, ga pa sanjam in tako zivo.
Upam samo da se mi nebo vec javil, ceprav del mene se vedno hrepeni po tem.Se pa zavedam da sem po tistem sms crkni slabsa, zato res upam da me pusti pri miru.Koliko casa ce je imel kdo vsaj kaksno izkusnjo traja ta neznosna bolecina, vem prebolevanje je dolg proces ampak me zanimajo vase izkusnje kdaj clovek sprejme resnico, se zave da osebe vec ni, kdaj minejo te misli in pisanje raznih scenarijev v svoji glavi?
In odgovor za hja nimam ga za sovraznika, tudi dobro mu zelim.Ceprav ko sem na trenutke tako zalostna, jezna, razocarana si zazelim da bi vsaj za eno uro obcutil del moje bolecine, kr ocitno je bilo da mi je vse to namerno zadajal in se hranil z mojimi solzami, tesnobo in bolecino.
Edino to stvar mu zamerim kr me je par mesecev zavajal pa se toliko ni bil posten in spostljiv da bi vsaj priznal.Kr ce nebi tega z druge strani zvedela me zanima do kdaj bi bil sposoben to pocet.

Zmedena86 hvala za pohvalo, nisem bil edini, ki ti je lepo napisal, predvsem pa ni šlo za lepoto napisanega, šlo je bolj za to, da ti pomagamo odpret oči, da ne bi obupavala za nekom, ki tega ni vreden!
Resnično ni vreden, če je vsaj 10% tistega kar si napisala o njem resnično.

Nekako mi je žal le, da se te vse to pisanje (ki traja že skoraj 3 mesece!) bolj malo prime. Nekako slabo ti gre v glavo, da to kar se ti mota po mislih ni on, ampak izključno tvoja iluzija, ki je nočeš končat. Ne on, TI je nočeš in se še kar mučiš s tem……
Vsak tvoj post (po obširni razlagi sodelujočih) je spet isti v stilu… zakaj mi je to naredil…..
Zato, ker si ti takšna to počne, on rabi eno takšno, da se meče za njim! Daj prenehaj prosim. Ne počni več tega, ker NIHČE in tega vreden, da bi se metala za njim. Bodi sam svoj človek ne pa “privesek” nekomu in se ti take stvari ne bodo več dogajale.
Sploh pa naj napiše še 100sms-jev, kaj ima veze?
Ne bodo ti prišli do živega, če jim ti sama ne daš te možnosti. 😉

Ps
Upam le da ni vse skup ena navadna provokacija…. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ni nobena provokacija, vse to kar pisem je resnicno in tudi obcutke ki jih delim z vami so resnicni.
Vse skupaj traja ze 3 mesece vendar resnica o tem kaj v resnici je pa 3 tedne.Prej je bila situacija drugacna, namrec povedal mi je da je imel nesreco v kateri je oseba hudo v kriticnem stanju.Govoril mi je da je popolnoma brez volje, zaskrbljen, v depresiji, da neve kaj naj, prosil me je naj bom razumljiva do njega itd.Iz tega razloga sm te mesece pozirala vso agresijo, spremembo kr sem bila prepricana da je to, to in da je vrjetno njemu huje kot meni in da moram biti potrpezljiva.
No pred tremi tedni sem pa zvedela za resnico zato ponovno moje zakaj.

Torej tiste nesreče sploh ni bilo? Ni nihče umrl v prometni nesreči?? Se ti je to kratko malo zlagal, ker je bil s ta novo punco? Težko razberem iz napisanega kakšna je zdaj ta “resnica”. Mi je pa kar precej ajsno, da se z njim enostavno ni vredno ukvarjat. Človek je navajen skozi življenje plut z lažmi, sprenevedanji, manipuliranji, … Kaj boš s takšnim!

hmm…tudi sama vec nevem je sploh ta nesreca bila ali je tudi to bila laz.Sj pravim da se je vse zgodilo enostavno cez noc, zato pa sm se vedno v soku, nevem vec cemu vrjet.Je bil sposoben se taksno stvar zlagat?Ceprav za nesreco nevem ce bi se kdorkol bil sposoben takle zlagat da je nekoga ubil.Al pa je nesreca bila in mu je to zmesal glavo.S tem vprasanjem sem se mucila dolgo.Sj vem da ni vec pomembno kaj je bilo ampak ko sm sama se pomislim.Vem da si sigurno vsi mislite da sm nora, da ni vreden…ampak custva so se kr mocna, bolecina pa prav tako.Tudi sama si srcno zelim da je konec tega obdobja res si zelim, nevem pa zakaj se mi porajajo neki cudni obcutki.Se sama sebi grem na zivce.

Zmedena, nič posebnega se ti ne dogaja. Prebolevaš.
TOLE SI PREBERI.
Ni nek hudo strokoven vir, a v principu kar drži navedeno. Pa naprej glej, ne nazaj. Srečno.

New Report

Close