Zmedena
midva to vse veva… ampak je tko tezko dojet, ler nemorva vrjet da je neko lahko tak da se gre take igrice. sploh ko ti se rece sa ni 17 da bi si na tak nacin bildau ego.
zmedena, kok sta vidva drugace stara?
Na tej temi se mi zdi kot da visim pol lajfa, skos cekiram, res kot da nimam dost price o ljubezenskih problemih..ocitno je ljubezen res “gonilo” sveta in solz ni nikoli dovolj 😀
Ni vama pomoči :-).
In da, so ljudje, ki se igrajo take igrice in kar verjemi, da so, saj imata to pred sabo.
Kaj pa je važno koliko je človek mlad, star, za igrice. Nekateri zaključijo pri 20 nekateri pri 30, nekateri ………..pa nikoli. Od tebe same pa je odvisno kdaj boš igrico prekinila. In ljubezen je gonilo sveta. Samo da, tebi ljubezen ne more dotajčati, da si na napačnem koncu. Da to ni ljubezen. Pa ti vsak dan pošilja signile pusti igrice. Ne te ti igrice zamenjuješ za ljubezen.
In brez zamere, ko bosta ta dva možakarja spoznala “pravo žensko” za njiju seveda….to ne pomeni, da vedve nista pravi..samo bosta za nekoga drugega…… bodo sms-ji prenehali in se bodo posvetili novima partnerkama. Vidve jih itak ne bosta prekinile. Ker upata na nekaj kar ni več …….to je trošenje energije. Potem pa jok na drevo. Zakaj pa mi nisi nič rekel? Saj vama govorita vsak da sproti, ko jih ni ob vama. Z vama ne bosta, ker ko bi bila, bi bila Zdaj! Moški, ki ljubi bo vse naredil za žensko. Lahko se vleče en dan lahko se vleče pol leta lahko nekaj let te vajine igrice. Samo ne govorit, da vaju je kdo okoli prenešal . Da so lahko moški pracsi, samo prasce moraš že v štartu kenslasti.
Enako nekdo ne more verjet, da se nekdo toliko obremenjuje z nekom, ko se recimo vidve. Pa ne mislim s tem nič slabega, ker vem kako težko je, ko ti misli uhajajo nekam, kjer naj ne bi bilo nič koristnega zate, pa vendar ti. Na nek način tudi to ni nič drugega, kot prelaganje odgovornosti za svoje počutje na drugo osebo.
Saj jaz že ves čas pravim, da ta tip tega ne počne namerno ali pa z namenom “vaju” spraviti v slabo voljo, ampak ima tud svoje “muhe”, ki jih ne zmore rešiti sam s sabo in počne na na njemu edini znani način. Človek, ki je zadovoljen s sabo, res nime potrebe se it takih igric, niti ne želi drugemu povzročati bolečin. Me pa zanima, če je katera od vaju svojemu tipu povedala, kakšne bolečine ob njegovem vedenju doživlja in kako se ob tem počuti? Ali mislita, da ta mora tip do samoumevno vedet, poznat?
Marko jaz sem svojemu bivsemu povedla, da mi je ful hudo, da naj neha s zaljivkami, ampak je dobil se vecje veselje.Marko zjokala sm se pred njim, krolila, mu govorila naj neha in kaj mi je rekel: sj te niti ne gledam.
Tk da tale moj bivsi se kak namerno dela.Nevem kva hoce doseci ampak vem da je ful nesramno z njegove strani.
Kar se pa tice taprave ko jo najde, bo kao nehal pisat.Po pogovoru z njegovo sestricno mislim da je se kako resno med njima, saj ze planirata poroko, selitev v tujino k njej itd.In kaj naj si zdj na vse to mislim, meni ze pise 5 mesec, prizna se vedno ne, trdi da nima nobene, da je vse laz, da mi bo dokazal.Prosi da me vidi, zdj pa spet utihne za cel teden.
Najrajs bi ze res mela naj se ze poroci pa da jz v seb zaprem vsa upanja.Kr tole vec ne pelje nikamor.Tole zavajanje je preslo vsako mejo normalnega obnasanja.Pa sj nisem stvar.Ok en mesec ko se ne ves kak bo funkcioniralo med njima pa bi se zastopla, ne pa po petih mescih ko je zaljubljenost najvecja on mene maltretira, ne prizna, z druge strani pa cujem marsikej druzga.
Nevem vec a sem jz nora al je on.En v glavi nima postiman.
Enako nekdo ne more verjet, da se nekdo toliko obremenjuje z nekom, ko se recimo vidve. Pa ne mislim s tem nič slabega, ker vem kako težko je, ko ti misli uhajajo nekam, kjer naj ne bi bilo nič koristnega zate, pa vendar ti. Na nek način tudi to ni nič drugega, kot prelaganje odgovornosti za svoje počutje na drugo osebo.
Saj jaz že ves čas pravim, da ta tip tega ne počne namerno ali pa z namenom “vaju” spraviti v slabo voljo, ampak ima tud svoje “muhe”, ki jih ne zmore rešiti sam s sabo in počne na na njemu edini znani način. Človek, ki je zadovoljen s sabo, res nime potrebe se it takih igric, niti ne želi drugemu povzročati bolečin. Me pa zanima, če je katera od vaju svojemu tipu povedala, kakšne bolečine ob njegovem vedenju doživlja in kako se ob tem počuti? Ali mislita, da ta mora tip do samoumevno vedet, poznat?[/quote]
Jaz sem mu povedala oz. se koncno izpovedala (izkasljala :D) takrat v lokalu zuni ko sva se nakljucno srecala, teden dni po najinem prvem srecanju po enem letu (vedno povabila na kavo in neki mmsi iz njegove strani, da naj pridem da mi bo zmiksal koktejl, da je tm pa tm kupu to, da nj pridm sprobat itd. in tudi ko je imel po njegovo resno punco.)
in ko sem koncno zbrala”pogum” da je pa cas da razcistiva dokoncno, sem spet dobila tiste lepe filinge in besede ki sem jih zelela slisat (nism te pozabu, z nobeno mi ni blo tko lepo kot s tabo-in vrjetno tudi ne bo, vsi navijajo za naju blabla in to kljub vec mesecni osamljenosti in nobeni punci v igri) in seveda sm se odlocla dat karte na mizo, now or never, in potem je kozarcek prevec terjal svoje, je rekel da se pogovoriva kaksen naslednji dan, ces tezke debate,potem sem se izvedela da je prvleku dam neko novo tist vecer ampk to se je kao sama povabila v lokalu pa da mi ni hotu povedat ker je bilo sam za eno noc, plus ce bi zvedu da sm jz s kom mu ne bi bilo vseen in bi ga bolel. Na vprasanje A tista tezka in custvena debata najina ti ni prsla do zivega da za par minut si ze z uno bluzu, ker izgledu si vidno ganjen, je odgovoril da je popil prevec in da ne sme mesat ker ga obrne prevec (vecni izgovor) ter da on isce resno da se je ze znoru in da ve kaj hoce… kontradiktorno?!
Ko pa je prislo do te tocke da sva se trezna pogovarjala cez 2 dni, je povedal da se preteklosti ne more izognt, da me ima rad in da mu je tezko me tako gledat ampak da on NE VE, da ga srce boli da so te teme tezke zanjga, se par ljubezenskih komadov mi je dal za poslusat in potem obuju spomine ko sva kje bila..skratka k da bi se hotu trpinct in se mene zraven in seveda da sm se raznezla, spet zacela razmislja to nama, zrabn se smejckala in v tistem moknetu me je prav pomirilo ces tud ce ne bova nilol vec skp, zmozna sm prijateljstva pol se bo pa mogoce pocas razvilo iz nule na novih temeljih in bo spoznal da je pa to to kar zeli… sem mu tudi rekla da kaj on misli da ga bom vecno cakal, da se moti, da ne bo obzaloval nakoncu, pa je zacel napletat zgodbo kako nimam redne sluzbe, kar pri 22ih ni nic takega in trajnega da bi bilo to merilo.. ( ko sva bila skup sem vse nardila kar bi njemu ustrezalo, fax letnik, imela sluzbo pa nakonc niti to ni bilo vec zadost dobro). sej mu dam prou drugac ampak me je strah da mu neb nikol zadost satregla glede tega pa ceprou ne odigra men to neke vloge kukr ocitno njemu ali je pa to le izgovor?) .. neodlocen je pa itak skoz ze v casu ko sva bila skupaj pa narazen, takrat sem jaz pritisnila da zelim bit z njim pa je on bremzal ces da se boji ponovno poskusit pa ceprau sm ga vidla kako hrepeni po meni in to se je vleklo eno leto..sedaj me gleda isto z istim pogledom le da ne namiguje na nic takega kot je takrat..in na spolnost.
je rekel da edino z mano ima stik ker skoda da bi me izubu ker ve da je lajf minljiv … on pa se kar ne ve, pravi da je prpravljen pac celo zivljenje obzalovat..torej obzalovat da nama ni dal se ene priloznosti? vrjamem da fantje ne razglabljate in custvujete tako kot me, ampak a vseeno je raje z eno na koncu k je ne bo imel tako rad? vse za to da ni “preteklosi” ? pa dobro ve da so v vsaki zvezi vzponi in padci sploh tri mesecne zveze primerjat z 6letno najino! ce je sam priznal da nobena ni zdrzala pri njemu dlje kot par mesecev… in kar je mislil da je iskal se je izkazalo za ne pravo odlocitev..tudi ko je izbiral z glavo..ker srce kao po njegovo pripada k meni… kdo bi razumel.
res nevem a naj se enkrat nacnem temo in se mu PONOVNO izpovem oz.ga postavim pred dejstvo al naj furam ta polovicarski wannabe prijateljski odnos se naprej ceprou kot vidim samo prjatlca nisem sposobna njemu bit ker mi je se prevec hudo za njem… ?!
a ne predstavljam si da zaradi teh custev ga v zivljenju vec ne slisim, da ga prisilno odreze.. ker vem da je v redu, pozoren in custven in tazga fanta si lahko vsaka le zeli (spet fantaziram in idealiziram :D)
sicer sem pa k papiga ze, opisala vse to ze sprot v zadnjih straneh..sej pravim pomoje nama z Zmedeno niti se nadaljnih 300 strani ne bo pomagal dokler se ne bova midve same pri sebi trdno odlocile temu narest konec 😀
lahko je enemu svetovat, a pr seb pogrnem na celi crti….
@zmedena, na tvojem mestu bi dokler je zadeva se frisna napisala mu sms da kaksne igre se on to zdj gra ker ti teh pravil ne poznas 🙂 kej v tem.smislu. nej on leze za tabo tako da ne prevec zainteresirano in eksplozivno napisat/odreagirat 🙂
in se enkrat “Don’t make someone a priority in your life when you’re only an option in theirs.” – to si vsak dan sproti ponavljam, skoda casa in energije za nekoga ki naju ni vreden 😉
sem skoraj prepricana da ce bi dobila se eno sanso da mi mogoce pa res ne bi bilo to to..mogoce sem ga prerastla…ampak miru mi pa ne da! zakaj enostavno ne morejo rect ne vidim se vec s tabo in bi takoj zadihala s polnimi pljuci! Pa sem mu ponudila to moznost pa je le ponavljal “Ne vem” pa gledal v steno in spustu solzo… v igri pa vem da nima nobene da bi ji dal “prednost ” kot vcasih. pa sem se distancirala zavoljo une takratne tanove in za svoje dobro..je bolel k hudic..ampak on je se kar pisal zakaj se ne javljam zakaj ga ignoriram in ce je kaj narobe..in tako na vsake par dni 4 mesece (potem je z uno tudi nehal).. zakaj je bilo to dobr?!
evo se en sonckat dan yeeey 🙂
Ne vem, mogoče pa ve, kako ti je hudo in te ne upa seznati z resnico, ker se boji, da se boš zlomila. Mogoče te zaradi tega drži “na nitki”, ker se sama ne osvobodiš od njega. Sicer dvomim, ampak možno je tudi to.
Zmedena, podobni s podobnimi, norci z norci haha al kako 🙂
Aja upam da me kdo zastopi, pisem in sledim zmer prek telefona, od kar je ta tehnologija zunaj lahko na prste ene roke prstejem kolikokrat sem bila na internetu na stacionarcu oz.laptopu 😀 + vmes mi 10x kej zasteka in moram na novo vse pisat kukr podatkov (teksta) mi ne rata resit, to je to od sodobne tehnologije 😀
Aja naj na uno zgodbo zgoraj dodam se to da je prvo po NE VEM odgovoru se to: Ti sedaj koncas s fantom in ugotovis da mas se vedno mene rada in jz nj zdj kaj, skocm?! sm mu razlozila da to ni stanje iz ucer na dons, da se to nabira v meni ze dolgo casa, da z tanovim nism se mogla 100% sprostot ker je v koticku mozganov bil vedno on prisoten v mislih, ob kosilu, v toplicah, v avtu itd… in da to ni vec slo tko naprej dokler ne zakljucim nekega poglavja za 100%! a je mozno da ga ta bivsi res tok muci v glavi da analizira kako sem bila se nedavno nazaj z njim al kaj?!
a bi mu mogla napisat mejl pa vse izlit vn ker v zivo mi je tezko govorit o tem in pol ne povem ker nemorem dokler ne bi vidla zeljenega feedbacka-po dejanjih,ne besedah. ceprau jz pravm da sm nardila vse kar je v mojem dosegu rok, it’s his turn now!
prou ima me da mu recem da sm dala ponovno moznost bivsenu k se res trudi zame, da on je pa mel sanso pa me je spet spustil iz rok.. a bi to padl na kaksna plodna tla al je podlo?! nekako ga zelim “zmigat”… al bz se “ponizevat” z lazmi?
Ce predpostavljamo dw je temu tako..
zakaj pa potem vsa njegova vztrajanja da se spet dobiva?
custva ki jih je kazal ob tem, na neki tocki ni bil vec sposoben govort- vidlo se je da mu je tezko..
zakaj potem je sam poiskal pot do mene, ter da ima edino z mano stika od vsh teh punc in mi na rojstni dan prinesel tortico za delovno mesto? prej pa nikol?
obujal spomine sam od sebe? moski tezko obuja spomine z nekom ce mu ni za obujat..ga kvecjemu ziritira? no vsaj mene bi!
govoril da noce slisat ce imam koga ker bi ga bolel ? s tem ko sem takrat sele v zivo slisala da je bil z uno pa se to je reku kaj nej ti to govorim, jz tut ne bi hotu slisat ce bi bilo obratno…
zakaj potem ce vidi da mi je tako hudo ne vzdrzuje zgolj obcasne sms-e kako sem, ampak me se vabi k sebi, ter da greva v shoping kot vcasih.. vrjetn noben moski beb trpel neke custvene razvaline zraven sebe ce ve da mi je takooo hudo? bi raj poklical dolgotrajno prijateljico ane?
torej, zakaj?
🙂
rinem pa rinem … prou na zivce si ze grem 🙂
*za tortico nisem nic namigovala, se odpisala nisem tisre dva dni ko je on to pripravil, sel na drug konec kraja in prinesel, brez klicanja in drame… potem pa se rekel kako so neke ljubezenske pesmi na poti domov bile po radiu pa se je sam “seb smilu” … ker so ga spomnile na naju in na spomine
torej on se ni vsega predelu o nama? Kaj isce? kdaj misl? pozabt z drugo punco? kar vsi vemo da je napaka..pa ce mu ob vsh teh puncah se ni to ratal…?!
Kup vprašanj, na katera lahk mi samo ugibamo. Dejstvo pa ostaja, da če ti je za nekoga mar, mu to pokažeš, drugi pa naj oceni, če mu je to dovolj ali pa mu ni. 🙂
mogoce je pa to njegov nacin? mogoce testira teren oz.kok sem se zresnila in kok “njegova terna oz.bingo” ..testira ce se mu splaca se enkrat od zacetka brez da bi bil ponovno razocaran?
Sam vseen mislm da ni ovire ki bi jo moski preskocu ce bi mu bila ena punca v interesu, da je samo njegova in bi zelel prezivet vsako prosto uro z njo..ceprou je on zelo zaposlen, dela do 7 zvecer pa se doma ma zmer kj dela.. ma, nehat moram iskat izgovore zanj 🙂 sj v resnici je vse tako preprosto… sam problem je ce tega ne zelis vidit in si priznat 🙂
Aha, exotic da ti odgovorim oba sva stara 26 let.
Sj vse bi razumela kot sem že napisala, da ti evo en mesec kkr je začel s to ta novo piše, kliče, želi ohranit stike s teboj, kr še verjetno neve a je to to, je ta taprava. Ampak da pa je z njo že par mescev, meni pa še vedno neda mira, to pa tud nerazumem. Kaj vraga delaš s to ta novo, če ti očitno ni toliko do nje, zakaj si znjo če kot praviš imaš mene rad….To je tisto kar mi neda mira.
Drugače pa pri meni obstaja še en strah. Ker se je vse to spremenilo res čez noč, sem razmišljala da se tipu res ni zrolalo od nesreče, da je ratal čustven invalid in je takrat pač rabil nekoga. Al pa da mene krivi za to nesrečo, ker sva se tik pred potjo mejčken skregala in si misli da je to razlog za nesrečo. Ker sem jaz bila takrat daleč od njega, se je lotil druge. Sedaj pa mogoče dvomi o vsem skupaj?Vem da študiram bedarije ampak mi je blo res čudno. Tisto soboto oziroma tudi prej vse vredu med nama, dogovori, klici, vse pošlihtan, v soboto sva se še pogovarjala na njegovo pobudo o dopustu, morju. Tisto nedeljo ko pa je prišel pa dobim zutri samo sms da je prišel domov ampak komaj naj se zavedam tega. In od takrat se je začel žaljenje, ignoracija, da me noče videt itd.
Praktično čez noč. Pol pa je itaq moral v tujino za ktero sem vedela že prej. In takrat so se začela tudi ful sranja. Ko sem klicala njegovo mamo da povprašam je rekla da on njim nič ne pove, da neve kaj mu je, oče me je scanclal, sestra mi na nič ni odgovorila. Klicala strica (ki je res že nagovarjal k temu, da si želi da bi midva končala, pošiljal mi je dva meseca prej sms da bi želel sexat z mano itd) on mi je takrat rekel da je napumpal neko mladoletnico in da je noseca že par mesecev, da je v sranju ipd. Da sta v kontaktu, ker pa on noče priznati tega, čakajo da se otrok rodi in da se naredi DNK. Itaq me je sesulo.
No od tega naprej se je kreganje med nama še bolj začelo, češ kak lahko verjamem nekomu a sama vem da naju je hotu dat narazen in bla, bla in takrat je priznal za nesrečo.
Ok sm bla ob njemu kljub žaljivkam, upala da bo bolje. Klicala sestrično najprej ni nič vedela, kasneje pa mi pove da ima neko punco že par mesecev, da je resno med njima, da oče rihta da dobi službo pri njej, da se bosta poročila itd. Ampak tej sestrični lahko verjamem.
On pa tega noče in noče priznati, kr napada me da vsem skupaj verjamem, da sem kurba, prasica. In od takrat katastrofa. Zdj pa nevem več kaj naj si mislim, kaj bi rad od mene, zakaj žali, zakaj piše, zakaj me nateguje da bi se rad pomenu, dokazo….In cela zmeda v moji glavi….Tu je moj problem ki me matra izredno.
Če bi sam priznal bi bilo vse lažje, tako pa obstajajo dvomi in kr neki. V glavnem ful mi je hudo
Jz lahko svoj status povem.
Hočem resnico. Če mu je do mene, če bi rad popravil napako, se opravičil, bi hotla da se potrudi in da poskusiva še enkrat od začetka, če bi šlo pa če si tudi on želi.
Če pa neželi več, če pa je to samo provokacija, manipulacija, zajebancija bi pa želela da me pusti čisto pri miru, da ga lahko pozabim. Želim vedet na čem sem.
Ker tole je ena navadna zmeda. No če smo vsi iskreni bi vsakemu bila.
Vprašala in povedala sm mu že 1000x ampak me je ignoriral….Rekla sm mu tud če se je tk odločil, naj pač gre svojmu življenju nasproti, da mu želim srečo, mene pač naj pusti pri miru, tud to ni blo ok. Pol čez par dni pa spet kak me ma rad, kak dovolima da naju drug da narazen in takšne.
Evo zdle sm mu spet dala možnost da mi v oči pove svojo plat zgodbe, toliko prosil za to priložnost, mu dam, spet zgine-me da na ignor.
In kaj naj si sedaj mislim?
Če te da vedno na ignore, ko mu daš priložnost, je mogoče čas, da mu več ne daš priložnosti. Prej kot bo t čas prišel, prej boš rešena teh muk. Problem je v tem, da nimaš kontrole nad svojim življenjem in dovoliš, da drugi upravljajo s teboj. Ok, razumem, da nekomu dovoliš, če ti je to, kar počne s teboj všeč, če pa ti ni, pa bi naj takega človeka pustil, kjer je.
Problem tiči v tem, da se ti ne zavedaš svoje vrednosti, zato tudi dopuščaš, da te nekdo takole “nateguje” in si te podaja kot se mu zazdi, namerno ali nenamerno, to sploh ni pomembno. Ti ne postaviš meje in ti mu vse to dopuščaš. Ko boš lahko rekla konec temu in ostala trdna tudi takrat, ko se bo spet oglasil, potem boš vedela, da misliš resno, da si spoznala delček svoje vrednosti.
Marko popolnoma prav imaš. Vem, da je problem v meni in to velik problem. Očitno je, da sem v tej vezi izgubila sama sebe in svoje potrebe. Ven iz tega pa nekak neznam.
Zato tudi iščem pogovore, delim vse skupaj z vami ker mi je potem lažje.
In najbolj noro se mi zdi da nemorem udarit po mizi in reči dosti je, spomnit se vseh grdih zaljivk, dejanj in da si tega ne zaslužim. Ampak prav v tistem trenutku ko se nekak pomirim in odločim poskušala bom vse naredit za mojo boljšo voljo in raspoloženje, mi on pokvari s tem dvoumnimi sms-i. Mi odpre upanje, pa spet zruši.
Sploh nevem kako naj začnem imeti sebe rada, se ceniti. Vem, da sem dobra oseba, rada pomagam….nikoli nisem nič žalega nobenemu nardila. Zato še bolj boli to ko vidim kako en to izkorišča, pravzaprav ne en ampak oseba ki je bil do nedolgo nazaj del mojega življenja.
Da lahko tako enostavno žonglira z menoj brez kančka srca, sočutja, humanosti. Nevem še ni dorasel ali kaj se z njim dogaja da nemore povedat točno kako stvari stojijo. Je potrebno vse to?