Reprogenesis?
Mila,
si jo probala kar poklicat? Njen GSM je 00 420731974631
A ti ni povedala predvidenega datuma punkcije? Drugače te pokliče ene 3 dni pred punkcijo in ti potrdi 2 dni prej. Tko da ne se sekirat – ko bo čas za punkcijo, bo poklicala.
Glede maila, pa ona večinoma popoldne odgovarja – čez dan leta po kliniki, če jo pa pokličeš, se ti takoj oglasi ali pa pokliče nazaj.
Drži se
Mila, stiskam pestke da gresta ta teden gor!
Upanje001, tudi jaz sem bila noseca z dvojcki in krvavela cele prve tri mesece, rjavi izcedki so se mi zaceli ze 6. dan po ET in potem skoz! Sem bila parkrat cisto obupana, kri je kar lila iz mene, pa je bilo vse ok. Tako da ja, mozno je da krvavis v nosecnosti in je to se ne pomeni nic slabega! Srecno se naprej!
Živjo vsem,25.2. sem imela ET dveh 8-celičnih zarodkov.
Počutje je v redu,malo špika po trebuhu.Sem bila dvakrat pri Karmen na masaži,malo hodim že v službo,ker si na žalost ne morem privoščit bit doma.
Donko,kje si bila pa ti v postopku,tudi pri Sobeku?
Si imela ET pred mano?
Zaenkrat ne dam še nič na te znake,mene začne nekje 10 dan psiha za popent dajat.
Je pa tudi drugače kot ponavadi,ker tokrat ni bilo punkcije in se počutim v redu.
lp mila
Živjo Mila,
pri dr. sobeku sem imela transfer en dan za tabo in sem totalno psihično na dnu.
Se ful bojim,ker sem danes zjutraj vstala in nisem imela več napetih prsi niti ne bolečih.
4 dni po transferju je bilo šraufanja po trebuhu in napete prsi ter boleče sedaj pa nimam čisto nič,
kot da bi se vse ustavilo.
Tako,da punce pomagajte se je že kateri to zgodilo pa je na koncu le zagledala magični +.
Zavedam se,da jemljem poleg folne le prometrium in estrofem,hočem reči,da ni bilo nobene stopke.
Ne vem zakaj se toliko obremenjujem????Mila71 kako kaj kaže tebi?
Upanje001 če si še gor in si prebrala mail prosim odgovori,če se je to tebi tudi dogajalo.
lp vsem
Donko,potem sem te pa videla.26.2. sva bila okrog 11.30-12.00 v čakalnici ,mi je Marketa dala en list za domov,vidva sta pa sedela na isti strani kot TV.
No,koliko zarodkov so tebi vstavili?In koliko celične?
Verjetno si imela ET 4 dan,ali se motim?
Jaz nimam nič napetih prsi,še špika me vedno manj po trebuhu,ne vem,zaenkrat še ne razmišljam čisto nič.saj pravim,proti koncu tedna bodo delali živčki.V službi se zamotim,čeprav ne delam prav veliko.
A ti si doma in pridno počivaš?
Si šla po ž.jaj.celico?
Bolje,da ne razmišljaš preveč,zamoti se z čim drugim,ne vem in ne glej znakov.
Že to,da nisem imela punkcije,je zame in moje telo super,ponavadi me je stalno kaj bolelo.
Nekih pričakovanj nimam,sem kar na realnih tleh,da me potem ne bo “vrglo”.Je bil že na dan punkcije
zame šok,ko so mi povedali,da so celice moje donorke slabe.Do torka sta se vseeno dva lepo razvijala in sem imela ET.Zato sem si rekla,kar bo,bo.Vem,da je več šans,če te skozi nekaj špika,pa da si napihnjen,pa prsa polna,ma kaj čem.
drži se mila
tudi ena v Prago,tebi sem pa pozabila odgovorit.Hvala za lepe želje in da čim bolje opraviš pregled v MB.Ja,kar precej let sva midva v tem,če bo ratalo,bova presrečna,drugače bova pa živela naprej kot sedaj,nama ni slabo,sva se navadila bit sama,se ukvarjava z športom,imava kup prijateljev,skratka,nama ni dolgčas.Pa 6 nečakov…
lp mila
Pozdravljene vse skupaj,
vsem se zahvaljujem za lepe in pozitivne misli….
Mila71
spomnim se,tam sem sedela pod tv-jem,tako je.Ja, po ž.celico sem šla,četrti dan transfer-ja eno morulo in eno kompaktno morulo sem imela.
Tudi meni je Marketa rekla,da je imela moja donorka slabe celice.Kako čudno….
Zato so mi dali več celic in znižali ceno.Malo sem doma malo delam….če sem sama samo razmišljam…groza je tole trpljenje…
Nancy12 razumem glede znakov,da je prezgodaj.Ampak pri meni je šlo vse gladko po transferju kakšne štiri dni prsa boleča,napeta,napihnjenost,bolečine v trebuhu jajčnikih itd….
sedaj je pa to vse izginilo in to me je šokiralo,obupno je tole čakati toliko časa.
Res sem žalostna punce,z možem se toliko let že boriva,pa nič,da se bova mogoče tudi midva spijaznila
s tem,da bova sama ostala,pa tako močno si želim otroka……
Donko,
šele zdajle sem videla tvoje sporočilo. Nikar se ne sekiraj zaradi (ne)znakov, jaz nisem imela čisto nobenega! Ne napihnjenih ali bolj občutljivih prsi, tudi ne napihnjenega trebuha (razen efekt prometriuma in hrane).
Vse kar je bilo, je bilo špikanje po jajčnikih. In 9. dan se mi je kar precej ulila kri (cel vložek), kar se je izkazalo za vgnezditveno. 12. dan sem šla na krvnega, ker so kasneje sledili prazniki in …mi ni treba govort, kako težko je čakat, da je treba pa še dva dni dlje pa itak groza
Donko, močno upam, da ti uspe!
Mila, saj veš – držim pesti 🙂
in za vse ostale
Živjo Upanje 001
zelo sem ti hvaležna za to informacijo.
Mene je to šokiralo,da sem isti dan transferja takoj začutila boleča in napeta prsa in šraufanje.
na peti dan po transferju pa bolečine izginile v prsih in pravtako napetost.
Čutila sem zadnja dva dni bolečine oz.špikanje v jajčnikih in šraufanje po trebuhu.
Vendar mi nikakor ne dajo miru te moje prsi,ker so splahnele.Nič ni od njih…:-(((( tako sem žalostna
Hvala za tvoj odgovor.Koliko je težko čakati teh štirinajst dni.uhhh
lp vsem
Ejla punce,pri meni pa danes boleče prsi in pred eno uro še fajn krči v trebuhu,to ne napoveduje nič dobrega.
Donko,če si bila ti tista,si pa zelo mlada,madona.A tudi vama je naredila popust,tudi nama.Malo čudno,tudi najina donorka je imela slabe celice.Verjetno sta vidva imela ET četrti dan,ker sem vaju videla v soboto dopoldne pri Marketi.Ti si verjetno vzela tisti postopek za 3000 € in je bila ena donorka zate?
Bodi vesela,da ni nič znakov,jaz imam občutek,da bo vsak trenutek kaj priteklo.Pa ves dan sem bila ok.
Upanje,lepo,da si se oglasila in hvala,da misliš name.
tudi ena v Prago,da sva bila pri Sobeku in 3 dan sem imela ET 2 zarodkov .Zakaj pa greš šele decembra po zarodke?
lp mila
Pozdravljene vse skupaj,
Mila71, to je zelo dober znak,da na začetku ni nič dogajalo v telesu,sedaj se je pa začelo obračati.
Pri meni je pa ravno obratno,na začetku veliko potem pa nič,zato me je to tako potrlo….
Glede mojih let-nisem tako mlada,mogoče zgledam,ker sem bolj drobna….drugače bom tudi jaz 40let
Leta kar letijo punce,midva sva s postopki začela 2007 in sva vse izkoristila.dr.Reš je tisti,ki mi je vedno govoril,da imam slaba jajčeca in da sem zrela za donorko,čeprav sem še poskušala s svojimi celicami v Mariboru samoplačniško,ki pa so trdili ravno obratno,da se še da,ampak takrat nazadnje sem pridelala 3 celice in dve so mi vstavili na tretji dan (osemcelični) pa se zopet ni nič zgodilo,tako,da sem obupala in sem šla dvakrat v Reprogenesis in zopet ni bilo nič,zato sem se odločila,da probam še kje drugje.Brala sem ta forum in spremljala zgodbo od Upanje 001 in sem se odločila tudi jaz za Sobeka.
Tukaj sem vzela tisti postopek za 3000 eur in je bila ta donorka le najina, s tem,da niso bili zadovoljni z njenimi jajčeci, oziroma,da niso tako kvaliletne, čeprav so se lepo oplodili nekateri zarodki, na koncu sta ostala le dva eno dober in en malo slabši zarodek.
Pa sva se odločila vseeno poskusit,tako da sem se čisto sprijaznila,če slučajno ne bo ratalo
bom vedela,da ni bilo tako močno in se žal ni prijelo.Bom še poskušala, potem bom pa odnehala, utrujena sem že od vsega.Včasim se mi zdi kot,da gre življenje mimo mene.
Če gledam svoje življenje,koliko sem pred letom 2008 uživala, bila sem tako srečna.
Sedaj je čisto drugače, še vedno sem srečna,vendar le na trenutke,ampak to so le trenutki.To je toliko težko,ko gledam svoje kolegice, ki imajo že vse velike otroke in uživajo družinsko življenje, jaz si bom morala drugačne užitke poiskati, tako kot pravi mila71 si bom morala najti užitke v službi, v športu, mogoče v potovanjih.
lp vsem
Donko, Mila,
pododno čutim kot ti, Donko, sama razočaranja, začela leta 2009 (čakala na darovano seme), 5 krat nič, bile moje blastociste, nazadnje le morula, zato sva se odločila na darovan zarodek, prvič bila v Brnu, reprofit, drugič pfc. Nič.
Mila, zakaj ne grem po zarodke, ker se bojim ponovnega razočaranja. Sedaj jih že leto in pol šparam, 3 imam stari so pa 3 dni. Rada bi šla še v Maribor, da mi povejo kako in kaj. Mogoče ponovno laparoskopija ali vsaj histero, ki je nikoli nisem imela Imam pa še en postopek obmp.
Pa še finance. Ves denar gre v postopke, potem pa skoraj životariva…
Upam, da vama uspe!!! Vse dobro in lepo. Znaki za M in za nosečnost so pa isti, tako da nikoli ne veš, kako in kaj.
ps, Bila sem enkrat noseča, pri 23, letih (s prejšnjim partnerjem), imela sem spontani splav. Sedaj sem dopolnila 40 let, z možem poskušava od leta 2009. Torej 5 let padcev, joka, dvigov, spodbujanja,, oh vesela, da sva to že dala čez in da nama je sedaj lažje. Hvala bogu, da imam zlatega partnerja, ki me spodbuja, drugače ne vem, kako bi šlo vse to skozi….Ampak še vedno upam, da se uresniči. Mislim, da bo to najin zadnji postopek…
Hej,pri meni isto kot včeraj,krči že ves dan,pa boleče prsi.To zame ni v redu,kolikor poznam svoje telo.
Donko,upam,da ti rata,jaz znam vedno drugim vlivat korajžo,sama pa je zdaj nimam več dosti.
A ti imaš tudi 11.3. krvni?
Ja,res ne kažeš toliko let,šmentana muha.
tudi ena v Prago,tudi tebi želim vse dobro,da se pobereš ter počasi nadaljuješ,kar si si zadala.
Midva se trudiva z postopki od 1999,začela pri Merlu,pred tem pri moji prejšnji G samo meritve temperatur,pa akcija ob ovulaciji..Ko sem prišla v Postojno,sva bila kmalu v postopku.Oba bp,nepojasnjena neplodnost.
Drugo leto bova praznovala 20 let poroke-delava na otročku že približno 23 let,preden je bila narejena štalca.
Življenje teče dalje…
srečno vsem puncam -mila