Reprogenesis?
Živjo punce,
ravno sem se vrnila iz transferja iz Olomouca (dr. Sobek).
Vzela sva postopek s 7 celicami (3.000€) in dobila 9 jajčec. Transfer je bil opravljen na 4. dan, in sicer ocene zarodkov nisva dobila, zgolj, da je ena “zgoščena morula”, druga pa morula. Ostali zarodki niso bili primerni za zamrznitev.
Sam transfer pa…joj, kr groza. Opravijo ga na bolniški postelji in sicer sem se mogla z ritjo premakniti skoraj do konca postelje, nato pa noge upreti ob ogrodje postelje. Zdravnica je potem “pripravila”, sestra je prinesla slamco – brez ultrazkovka, nič, še očistila me ni od Prometriuma, kar vedno naredijo….
Potem sem v tem položaju ostala 45 min in nato še na postelji okoli 2,5 ure. Skupaj okoli 3,5 ure naj bi ostal na postelji.
Ostale punce pri Sobeku, ki vam je uspelo – ali je bil pri vas tudi tak transfer? Me je kar vrglo priznam 🙁
upanje001,
zame je ta tvoj tranfer precej cuden…..
Jaz sem ga tudi imela vceraj, tudi v tujini. Ker sem po opravljeni punkcij v oktobru, imela nato transfer se je precej zakompliciral in je bil prekinjen.
Sedaj sem imela transfer zamrznjenckov, potekal je v anasteziji (pred hospitalizacijo pregled z UZ), prejela sem cel kup inekcij pred transferjem (5) in se dodatne inekcije za domov (4 moram prejeti v petek, nato 4 v torek). Preden sem zaspala sem videla pripravljen UZ, zraven je poleg doktorja bila se anastezistka, tri medicinske sestre in embrolog. Odlezala sem cca 3-4 ure, nato ponoven pregled z UZ (samo cez trebuh) kjer sem videla vse 3 zarodke in so mi dali se fotografijo v 4D za domov.
Sotrpinke
sem malo odlašala pa vam sedaj, ko je minilo že nekaj časa in sem reflektirala lahko bolj objektivno napišem svojo izkušnjo z Reprogenesisom. Preden pa začnem pa zopet navajam besede RenateR, ki pravi vsak hvali, kar je uspelo… se strinjam
Sama sem se zanje odločila zaradi njihove dobre statistike v tistem času. Vsi postopki z njimi so potekali dokaj gladko, mogoče majhni zapleti z dozami, kjer so naredili bolj tiskarsko napako…. drugače BP
zapletlo se je mogoče le na dan transferja, ko je ginekolog, ki je nadomeščal mojega predlagal da mi vstavijo samo eno celico, sama sem hotela obe, ki sta ostali, ker sem vedela, da je to moj zadnji poiskus IVF-a… ni bil navajen, da ga ne upoštevam in se je videlo, da mu ni prav… vsekakor sem počakala da napišejo privolitev, ki sem jo podpisala…
potem pa (to sva z možem predebatirala 100x in se strinjala, da ne fantaziram) je prišel čas trasferja, ki ga je prekinil in nekaj na uho zašepetal embriologinji…. to me je presenetilo, ker so se med sabo vedno odprto pogovarjali… embriologinja je nazaj odnesla cevko z embriji in prinesla drugo…
jaz ne vem kako ste vi občutile trasferje do sedaj ampak jaz sem še vsakič čutila nekaj (po moje medij v katerem so embriji) hladnega, ko so mi vstavili zarodke… tokrat nisem čutila nič… to me je takoj presenetilo
Ko razmišljam za nazaj se mi večkrat prikrade misel, da mogoče mi niso vstavili nič… In ja dopuščam da to menim zaradi razočaranja nad popolnoma negativnim rezultatom (tudi z našim IVfjem sem imela biokemično)… ampak te misli se nikakor ne morem znebiti… jaz dam veliko na intuicijo že zaradi svojega poklica
Kakorkoli… motilo me je tudi, da ko smo po negativnem rezultatu imeli konzultcije je pogovor potekal v stilu…. mi smo naredili vse kar je možno… Pa jih sploh tega nisem vprašala, jaz sem želela vedeti kaj bi drugič naredili drugače za boljše rezultate… no oni nebi spremenili nič…
zaradi tega sem se odločila, da si dam še eno možnost a drugje…
sama sem tudi razmišljala kako sem odreagirala na zdravila.. po moje preveč imela sem nadpovprečno hude starsnke učinke in res sem se počutila slabo… on ima odličen spermiogram a vsi njegovi zarodki so umrli, tako sem ga prisilila da je pil, fertility smoothije… ki sem jih sama delala
ko razmišljam nazaj menim da sem bila predozirana, zato ne krivim njih saj razumem, da na terapije reagiramo drugače… vmes sem dobila eno menstruacijo, zelo kratko, potem pa sem spontano zanosila
sedaj se bližam koncu tretjega trimestra, torej čisti začetek
pazila sem na prehrano (jedla sva hrano za plodnost) in jemala sem DHEA popolnoma sama sem se odločila zanje, potem ko sem prebrala številne študije in case reporte o ženskah z isto diagnozo kot jo imam jaz (AMH 0,14, DOR)…
smo na začetku poti in vem da je še veliko poti za prehodit… Reprogenesis je v meni izgubil veliko in jim ne zaupam, vseeno pa sem vesela za izkušnjo… mogoče se vam bo zdelo čudno ampak meni ni žal denarja in menim, da je bil koristno porabljen.. verjamem, da je še tistih nekja hormonov, ki je ostalo v meni povzročilo ugodne razmere za oploditev, spoznala sem Brno, ki je nadčudovito mesto in dobila izkušnje, s katerimi bom lahko kasneje v svoji praksi pomagala ženskam
glede klinik pa je moje mnenje tako… tiste ki se še uveljavljajo res delajo dobro, ko pa vidijo, da imajo dovolj prometa iz določenih držav začnejo manipulirat in goljufat… poznam primer z neko praško kliniko in menim, da se mi je to zgodilo v Reprogenesisu
Pozdravljene vse,
se čisto strinjam z tabo Koleska, da klinika dobro deluje, dokler se vzpenja in nabira pacientke, ko pa je enkrat veliko pacientk pa uspešnost pade. Žalostno, saj se tukaj obrne veliko denarja in naj bi zdravniki bili za to, da pomagajo pacientkam.
Podobno izkušnjo sem imela z kliniko PFC, prvi transfer je bil ok, vendar je bila pri meni smola in sem imela IMN, drugi transfer pa kot da nebi dobila nobenega zarodka. Čudno, saj sem skoraj vedno zanosila, tudi z svojimi celicami. Takrat pa nič, tudi močnejše menstruacije nisem imela. Kot, da bi mi na transferju vbrizgali vodo. Zato sem menjala kliniko in v PFC pustila 3 zarodke. Septembra sva šla na transfer k dr. Sobeku. Tam nisem imela takega občutka, saj sem imela sigurno imela zgodnji splav, saj poznam moj cikel.
Upanje, naj ti povem, da sem imela isto transfer pri dr.Sobeku brez UZ, je bil pa UZ narejen pred transferjem v ambulanti. Da ne vstajaš iz postelje cca 4 ure je meni ok. Če ne drugče malo počivaš, jaz sem zaspala.
Kaj pomaga ne vem, Jaz sem zanosila če sem takoj vstala in šla domov in če sem ležala na kliniki. Mislim, da je bolj pomembno kakšen je zarodek in če ima za ugnezditev dobre pogoje. Malo pa mora biti tudi sreča na tvoji strani, saj ene zanosijo z morulo na peti dan, ene pa z blastocisto super kvalitete ne.
Ti kar pridno grej svoje pikice in bodi pozitivna, saj že to veliko pomeni.
lp
upanje001,čestitam ti iz srca.Ko sem brala,kakšen transfer si imela,sem bila kar malo skeptična,sem se malo ustrašila,da je vse kak larifari.Zdaj si me potolažila,saj tudi sama v kratkem odhajam po donorko.Še nikoli nisem imela takega ET,kot si ga opisovala.Pri meni imajo ponavadi zdravniki težave ,ko mi vstavljajo zarodek,baje imam ozek in zvit vhod v maternico in so transferji kar neprijetni zame.Tako na slepo pa jaz ne vem,kako bo to zgledalo.
Želim ti ,da uspešno nadaljuješ z nosečnostjo ter lepe praznike tebi in vsem puncam tu gor.
lp mila
Upanje 001,
iskrene čestitke in vse dobro!!
Zanima me, če si imela darov. ž. spol.celico? In prej s svojimi celicami? Meni uz vedno kaže vse b p. pa mi nihče še ni rekel za histeroskopijo.Na podlagi česa se je dr. Sobek odločil za histerskopijo? si imela tudi ti na uz vse ok? Imela sem pa transfer 3 darovanih zarodkov 2 krat brno,1 krat pfc pa nič…..
S svojimi celicami sem imela 4 postopke v Ljubljani, mož pa ima azoospermio, moje celice pa so verjetno ful slabe, starost 40 let, tako da ne veva, kako naprej.
Hvala in lp.
Hvala vam punce res 🙂
Mila, tudi mene je bilo kar strah glede rezultata, glede na to, kakšen transfer je bil. Pa me je kolegica pomirila: pri rešu tudi ni bil transfer z UZ narejen…tako da sem si rekla, kar bo, bo
Držim pesti v januarju zate…če boš rabila še kakšno informacijo, mi kar sporoči.
Spontanc, prav žal mi je 🙁 …
Tudi ena: pri nama je v osnovi problem pri moževih semenih – oligoazoospermija. Moj AHM je bil 0,91 in naj bi bil tudi slab, zato sva se odločila za darovano ž. celico. Če ne bi uspelo, bi šla takoj na darovani zarodek. Sobek je najprej pogledal vse izvide od postopkov – mislim na slike zarodkov – kar sva dobila pri Rešu in kako sem reagirala (število celic). Potem je takoj rekel, da so zarodki lepi in bi moralo uspeti. In da je potrebno najti razlog, zakaj v toliko postopkih tudi enkrat ni prišlo do +. Ko je na UZ maternice našel polip, pa se je dokončno odločil, da pred histeroskopijo nima smisla iti v postopek.
Lepe praznike želim
mila71
Jaz imam enak problem kot ti, zato je doktor prvi prenos prekinil. Narocil me je takoj na operacijsko histeroskopijo, nato pa je prenos opravil v narkozi. Razlozil mi je, da se v takim primerih kot je najin, opravlja ET v narkozi.
upanje001
spremljala sem tvojo zgodbo in sem fullll vesela zate. Cestitam!!!!!!!!!!!!!!!!
Mila 🙂
skos mislim nate in držim pesti! Sem se bala, da si šla že januarja gor – zaradi snega in slabih cest. Aha, potem se zdaj začenja :))
Zasebno sporočilo pa res nisem dobila – poizkusi znova ali pa mi kar tu napiši vprašanje.
Trendy hvala!
Samo da sporočim, da imam v torek že nuhalno, sem pa na bolniški. Ponavljajo se mi krvavitve (tudi sveža kri), ampak se k sreči dvojčka ne data. Mogoče tudi informacija ostalim, da krvavitev še ni nujno splav…je pa živčna vojna, priznam – upam, da se kmalu vse umiri, da bom lahko začela uživat.
LP vsem
upanje,živjo,tudi pri meni je živčna vojna,ker me Marketa nič ne kontaktira na mail.Jaz sem bila sigurna,da bova ta teden že gor,pa nič.Morava bit na dan punkcije gor,da moj odda seme.Zdaj sem pritekla iz službe domov pogledat mail,ker sem ji zjutro pisala,pa nič.Do večera bom v službi,pa ti napišem moj mobi in če utegneš,mi napiši sms,pa te pokličem nazaj.V službi mi ne dela internet,moram poštimat,ko bo to za mano.moja št.031531034
lp mila