Reprogenesis?
Iskrene čestitke vsem,ki jim je uspelo.
moj skratek tebe pa prav občudujem,koliko časa si potrebovala glede zanositve?
To se pravi,da Karmen tudi moškim pomaga,če imajo slabši spermiogram??
Zanimivo?
Mogoče je tudi to plus,ker ima dr.Sobek baje prav posebno metodo glede transferja.
Sem brala na forumih,da moraš ležati 3 ure, če se ne motim z dvignjenimi nogami gor.
lp
Moj škratek čestitam 🙂
Bravo, zelo sem vesela
Mila držim pesti, da vama tokrat uspe – spremljam tvojo zgodbo že kar nekaj časa
Donko, pri Sobeku baje ležiš 4 ure kar na stolu, kjer ti naredijo transfer – ej, samo da rata 😉
Jaz sem danes začela z Estrofemom – oh, kako upam, da zadnjič – potem pa čakam na Marketo in donorko, da mi sporočijo za transfer.
Držim pesti za vse
LP
Moj škratek, čestitke in vse lepo v nosečnosti.
Stara sem 40 let, v Lj porabila vse postopke, mož diagnoza azoospermia. 1 krat na darovanem zarodku (2zarodka) v Brnu, nič, enkrat postopek v pfc-ju pri dr. Lazarovski, transfer svežih darovanih zarodkov. Nič. Je klinika fertimed v Brnu?
Zanima me, ali transfer delajo 5 dan ali tretji?
Hvala in vso srečo vsem-
Tudi ena123, klinika Fertimed je v mestu Olomouc-malo naprej od Brna-cirka 70 km.Transfer pa odvisno,2,3 dan.Vsaj v mojem postopku bo tako,ker sem se odločila za 3 celice.Če boš v postopku z 7 celicami,je transfer 5 dan,ker izbirajo najboljše.
Upanje001,hvala za lepe želje in tudi tebi želim,da se izteče dobro.
lp mila
Jaz grem čez dober mesec po darovano ž.celico,sedaj sem bila samo na UZ,mož je imel odvzem krvi ter spermiogram,drugega nisva imela nič.Seme so zamrznili.Ko dobijo ustrezno donorko,grem samo na ET.
Tri jajčne celice pa vzamem zato,ker je bolj ugodna cena,saj sem z denarjem bolj na tesnem.Lahko se odločiš za 7 j.celic,je še 1000 € dražje,ni pa nobene garancije.Govorim o svežih j.celicah,oplojenih z moževo spermo,drugi,oziroma tretji dan punkcije upam na ET dveh zarodkov,katere bom dobila v varstvo.
lp mila
Mila, hvala za odgovor,
koliko pa stanejo 3 celice? Nič pa ne garantirajo? Tudi sama nimam denarja, pa zato toliko časa čakava na postopek. Nama so ostali 3 zamrznjenci- darovani zarodki, bom šla poleti, ko bom lahko več na dopustu. Za transfer rabiš 600 evrov, imela pa sva sveži postopek, 4700 evrov v pfc-ju.
Želim, da ti tokrat uspe.
Pozdravljene vse skupaj!
Brala sem angleške in nemške forume o kliniki Reprogenesis in je več negativnih testov, kot pozitivnih.
Spodaj sem vam prilepila iz foruma mnenje ene punce, ki je tudi brala
nemške forume glede reprogenesisa in statistko angleških deklet 2013 Reprogenesis??
***************************************************************************************************************
No good news from the German Reprogenesis Forum.
The Lady who had the low HCG after testing finally had a miscarriage.
Another one in her second cycle with Reprogenis (1 Kryo) won a BFN as well. Another one had two unsuccessful cycles with donor eggs and thinks about double donor.
I start doubting the good results Reprogenis is stating as well 🙁
Name Month What Result Comment
Fuzzy30 June ’13 DE FET –
Karou June ’13 DE IVF + Miscarriage
Loki Girl June ’13 DE IVF –
Sporty Girlie June ’13 DE IVF –
Queenie Elizabeth June ’13 DE IVF +
JUNE TOTAL DE IVF BFPs = 50%
JUNE OVERALL BFPs = 40%
610 July ’13 DE FET –
Littlest Hobo July ’13 DE IVF –
User678 July ’13 DE IVF –
OliviaFL July ’13 DE IVF +
JULY TOTAL DE IVF BFPs = 33%
JULY OVERALL BFPs = 25%
User678 Aug ’13 DE FET –
Sporty Girlie Aug ’13 DE IVF –
Miss Piggy1975 Aug ’13 DE IVF +
AUGUST TOTAL DE IVF BFPs = 50%
AUGUST OVERALL BFPs = 33%
GRAND TOTAL DE IVF BFPs = 44%
GRAND TOTAL BFPs = 33%
Sem pisala dr. Sobeku o darovanih zarodkih in so tu cene.
Lp.
We can offer two options for the donor eggs treatment:
• A two-visit procedure: We’ll book you and your partner into our centre for the first consultation, sperm freezing and prepayment (600 Euro). Then you’ll return home with the medication that will prepare your endometrium. We’ll call you back the second time for the actual embryo transfer once we have suitable embryos ready for you. This program is better for EU patients.
• A one visit procedure: we’ll instruct you on what medications to get and you come to us with your endometrium already prepared for the embryo transfer. Volunteer can pre prepared for date which you require. Program is better for non-EU patients.
We can normally offer the first appointment within 2 weeks of contact and eggs in 1-3 month. About 20 proved donors are now waiting for donation.
Success rate is over 55 % in group of higher amount of eggs or volunteer program. One embryo is quaranteed in all treatment option in case of good quality of sperm.
The best scenario is for you and your yokemate to come to our centre with all relevant medical examination records. We can then study all your results and suggest the best possible course for the examination and procedure required to aid your fertility.
Pricelist:
First consultation 200 Euro
Fresh embryotransfer is any IVF + donor sperm (150 Euro)
IVF-ICSI-AH-Blastocystcultivation-Donor fee-two visit treatment (shared program 3 eggs1 ET) 2 000 Euro
IVF-ICSI-AH-Blastocystcultivation-Donor fee-two visit treatment (shared program 4-7 eggs) 3000 Euro
Frozen embryotransfer (anytime) 3 000 Euro
IVF-ICSI-AH-Blastocystcultivation-Donor fee-two visit treatment (shared program-higher amount of eggs or volunteer program) 3 800 Euro
IVF-ICSI-AH-Blastocystcultivation-Donor fee-one visit treatment (only volunteer program) 3 800 Euro
Accommodation 30 Euro/Prs./Night
Accommodation – apartment 80 Euro/night
Transport from Vienna (Prague, Bratislava) airport 250 Euro
Transport from Brno (Ostrava) airport 100 Euro
All payment is in cash.
Pa še nekaj glede transferja na kliniki Reprogenesis………
Also of interest, Reprogenesis does not use the standard ASRM protocol for embryo transfer. There is no abdominal ultrasound used to align the uterus and outer transfer catheter guide. They blindly transferred the embryo and I guess they just hoped it would end up in the right spot.
Bottom line, I know this clinic lied to me about a very important issue and I would not recommend them to anyone.
I have to be so negative but this was a very painful experience for us.
lp
Pozdrav vsem!
Najina izkušnja s kliniko Reprogenesis je zelo pozitivna. Uspelo nama je v prvem poskusu (ICSI, lastne celice) in v sosednji sobi sedaj spita najina skoraj tromesečna dvojčka. Naj najprej povem, da v Sloveniji sploh nisva šla v postopek, ker mi preprosto ni bil všeč pristop, tako da je bil to najin prvi postopek, na Reprogenesisu pa so me prepričali ob prvem obisku in to ne z obljubami o uspešnosti ali kakimi drugimi puhlicami, bili so preprosto topli, prijazni, vzeli so si čas. V Sloveniji sem se povsod počutila kot številka. Je pa res, da za takšno prijaznost plačaš (skupaj z zdravili cca. 4500 EUR), kot v vsaki zasebni kliniki. Verjemite, da mi danes ni žal niti evra. Če bi v nosečnosti lahko, bi jih šla obiskati in jih vse objeti, pa sem žal morala počivati od nekje 23. tedna dalje (krajšanje materničnega vratu), moja srčka pa sta vseeno pohitela in se rodila v sedmem mesecu. Kaže, da sta jo dobro odnesla in ne mine dan, da ne bi bila hvaležna za njiju.
So res zelo odzivni, na mejle odgovorijo v istem dnevu, celo v času praznikov. Najina koordinatorka je bila Veronika, ki govori in piše odlično angleško, imeli pa naj bi celo koordinatorko, ki govori slovensko. Klinika je lahko dostopna, v isti ulici je še Reprofit, par sto metrov naprej, obenem pa je v ulici kar nekaj možnosti za nastanitev. Midva sva prespala dan pred punkcijo in dan po transferju, sicer pa sva se vozila, ker se nama tistih 500 km v eno smer ni zdelo prehudo. Sicer pa je Brno lepo mesto in se splača ostati še kak dan več, je tudi cenovno dokaj ugodno.
Najin zdravnik je bil dr. Vrana (njegova slikica je tudi na spletni strani), ki sicer govori nemško, ne pa angleško, tako da je bila vedno zraven Veronika za pomoč in prevode. Sicer pa smo punce, ki smo dale vse to čez, dokaj dobro informirane, pa še češčino Slovenci kar dobro razumemo, tako da pri komunikaciji ni bilo težav. O procentih uspešnosti nama niso govorili, dr. Vrana je rekel, da je za eno lahko uspešnost 100%, za drugo pa 0%, tako da se ne ozirajte preveč na to. Kot sem jaz brala, je uspešnost pri vseh klinikah nekje okrog 30%, če obljubljajo več, po moje prodajajo meglo.
Imela sem dolgi protokol in sem vsa zdravila kupila pri njih, kar je stalo skupno cca. 1000 EUR, mogoče celo kaj več. Drag je zlasti Gonal. Zgodilo se nama je celo, da sva “svinčnik”, ki ga dobiš za injiciranje Gonala po nerodnosti “okužila” z mojo krvjo in je bilo potrebno v Sloveniji kupiti novo dozo, pri čemer so na Reprogenesisu v roku ene ure poslali recept po mejlu. Res ne morem prehvaliti njihove odzivnosti, bila je zelo pomemben faktor pri odločitvi za njih, pa tudi dejstvo, da je Brno le bližje kot Praga (kjer naj bi bil zelo dober Pronatal, dr. Madrešič)
Odločila sva se tudi za embrio monitoring, tako da so nama vsak dan pošiljali podatke o razvoju emrijev. Na koncu sta nama od devetih foliklov ostali dve blastocisti, vstavljeni sta bili obe (res brez ultrazvoka, kar me je začudilo, ker sem pričakovala, da ga uporabljajo) in obe sta se prijeli. Po transferju dobiš tudi CD s slikicami embrijev po dnevih. Transfer delajo peti dan.
Klinika je mogoče res bolj znana po darovanih celicah in dejstvo je, da sem videla kar nekaj starejših pacientk. Ni pa bilo nikoli tako, da bi bila polna čakalnica, vse je bilo dokaj diskretno, kar sem v našem zdravstvenem sistemu zelo pogrešala (velika graja Ginekoliški kliniki LJ, kjer so bila vrata k sestri vedno odprta, pa še po imenu so klicali, in da ne bi bilo dovolj, je tista, ki je čakala na pregled pri sestri, poslušala, kaj se sestra pogovarja s tisto, ki je prišla ven od zdravnika, kar se meni zdi nedopustno).
Skratka, moja izkušnja z Reprogenesis je super, je pa res, da pred odločitvijo za njih nisem delala kakih hudih raziskav trga, preprosto sem jim pisala mejl, se dogovorila za prvi pregled, po katerem naju je zdravnik vprašal “When do you want to start” in sva se takoj odločila, da “as soon as possible”. Ker sem imela nekoliko povšan TSH hormon, mi je najprej predpisal še Euthyrox, ki sem ga začela jemati takoj, v naslednjem mesecu (letos januarja) pa sem bila še na kontracepcijskih tabletah, nato Dyphereline in nato Gonal. Od prvega obiska do transferja je poteklo nekaj več kot dva meseca, če ne bi bilo potrebno jemati Euthyrox bi bilo vse še toliko prej Vse sem super prenašala, praktično nobenega stranskega učinka. Sproti ti pošiljajo natančna navodila glede jemanja zdravil, če pa ti kaj ni jasno, so na voljo praktično 24/7, vsaj pri meni je bilo tako.
Opravičujem se, ker sem natresla kar precej podatkov in malo preskakovala z enega področja na drugo. Kot berem, vas je večina v postopku z darovanimi celicami, o čemer pa žal nimam kakih uporabnih informacij, ker sva imela midva lastne. Če ima katera vseeno še kako vprašanje, bom z veseljem odgovorila.
Lepo se imejte in ne izgubite upanja!
Trendy1,
stara sem 35 let, nepojasnjena neplodnost. Spermiogram je bil v mejah normale, jajcevodi so bili prehodni, odstranili so mi sicer endometriome na jajčnikih in imam srčasto maternico. Poskusila sva tudi s Klomifemom v kombinaciji s Prometriumom in ker ni bilo učinka, sem začela razmišljati o IVF. Dejstvo je, da sem v preteklosti že poskušala zanositi, sicer s prejšnjim partnerjem, pa po cca. enem letu ni bilo uspeha.
Trendy 1, kje v tujini pa sta bila vidva v postopku, ali je bilo uspešno?