Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Reprogenesis?

Reprogenesis?

In te tudi pri nas še enkrat operirajo, da ne bo kdo mislil, da te dajo kar ad acta.

Sem v zadnjem postopku ivf. Do sedaj neuspešno, vmes bila tudi na darovanem zarodku v reprofitu, v pfc. Nič.
Sedaj grem v Maribor, pa me zanima, katerega ginekologa priporočate, Meni so delali laparoskopijo v Ljubljani leta 2007, histeroskopije pa ne. Želim dobrega ginekologa, ki me bo celostno obravnaval in priporočal, kako in kaj naprej. In morda še kakšna histeroskopija, uz, saj od leta 2007 nisem imela nič razen uz za endometrij. Noben zarodek pa se ni ugnezdil.

Hvala. Lp.

Živjo,

meni so delali laparoskopijo leta 2008, histeroskopijo ne. Od takrat sem imela kot rečeno 10 postopkov…noben ni rekel, da bi bilo dobro ponovno opraviti oz. sploh opraviti histeroskopijo…se pravi je odvisno od zdravnika….

LP

Priporočam ti Asist. dr. Vida Gavrić-Lovrec, dr. med.
Meni je zelo pomagala, naju dala na genske preiskave, ambulantno histeroskopijo, čeprav sem že v Lj. imela opravljeno laparo in histero. Našli so neka žarišča in jih odstranili. Trajalo je 10 min. To je bil najin šesti postopek! Sva rekla, da zadnji. Mala ima sedaj 15 mesecev. Kar pogumno! Lp

Shangi,

hvala lepa za priporočilo.

Upanje, mene pa zanima, koliko stane postopek z darovano ž. in m. sp. celico v fertimedu.

Hvala.

Tudi ena,

za darovani zarodek mislim, da stane okoli 1.800€ oziroma 2.400€ za dva zarodka – tole nisem čist 100%.

Pri celici pa je možnost 2.000€ (če vzameš 3 celice) ali 3.000€ (če vzameš 7 celic), za darovano moško celico pa ne vem.

….tudi ena upam, da ti uspe čimprej priti na pregled oz. histero. Jaz imam poseg v petek pri Sobeku – bom poročala

LP

Hvala za odgovor. Koliko pa te bo stal ta postopek (histero). Jaz sem malo nehala s postopki, ker tudi darovani zarodki niso bili uspešni. Imam pa še en postopek s svojimi celicami, tako da mogoče še izkoristim. Bi pa šla rada nekam, da me celostno pogledajo, laparoskopijo sem imela leta 2007. Od takrat pa nič.

Sporoči, kako in kaj…

Sem čisto slučajno po dolgem dolgem času pokukala sem gor, no mogoče se opogumim še za zadnji postopek. Se pa borim z neplodnostjo od leta 2009.

Vse lepo.

Tudi ena,

tudi jaz sem že prav utrujena od vsega skupaj. S postopki sva začela konec 2008….saj po letih ni ne vem koliko, ampak je pa muka.

Po pravici, ko mi je pokazal tist polip in mi reku, da me ne vzame na IVF dokler tega ne odpravimo – po eni strani mi je šlo po glavi, pa ne še en poseg, po drugi pa neskončno vesela, da me je nekdo res ornk pogledal

Postopek stane pa 700€ – ni, da bi imela prav višek denarja, ampak se bojim, če bom šla tukaj na pregled, bojo rekli, da nič ne vidijo in me lepo odpravili – zato sva se odločila, da greva raje gor. Glede na to, da je v Fertimedu postopek cenejši, tut če štejem še to histeroskopijo, sem še zmerej na boljšem (po ceni) kot če bi dala za en postopek v PFC…

LP

Upanje001 srečno in dobro opravi.
Glede vsega tega govora koliko pri nas naredijo, pa bom rekla samo to, da meni niso naredili nič, ne laparo, ne histero, samo šibali so me iz postopka v postopek in stalno govorili da sem prestara. Velikokrat zanosila in splavila, pa so bila spet leta na tapeti.
Meni se je zdel Sobek velik strokovnjak, in te razumem.
Lp,

Upanje,

a tako je s tvojo zgodbo. Zdi se mi, da sem kar utrujena od vseh postopkov, tako da se tudi meni več ne da preveč in tako odlašam in odlašam… Sem že 40, tako da zame mogoče pridejo v poštev zarodki. Itak sva v postopku z darovano m. sp. celico, moje celice pa so tudi že slabe. Imam pa še 3 zarodke v pfc-ju, pa se bom šla res pogledat, če je vse ok, ker se tudi meni nič ne ugnezdi. Sveži se niso ugnezdili.

Držim pesti zate, povprašaj prosim zame, koliko stanje darovani zarodki (sveži).

Hvala.

LP.

Živjo Grofica in ostale, ki ste bile zadovoljne z dr.Sobekom,

mene tudi zanima ta klinika Fertimed?Grofica si ti v prvem postopku pri dr.Sobeku zanosila?
V kateri kliniki si bila pa prej?Ali si bila v reprogenesisu?

MajaTaja
si imela 3 neuspele postopke v reprogenesisu s svežimi zarodki ali z zmrznjenčki?

Upanje001
Kje si izvedela,da je v reprogenesisu uspešnost padla?

Hvala

LP

Živjo,

se malo pozno javljam, ampak poročamo, da je bilo pri Sobku vse vredu. Poseg je bil pod narkozo, ob meni je bila nenehno koordinatorka Marketa. Odstranili so mi enodmetriozo, polip pa se je izločil že sam. Za to sem bila zelo vesela, ker me je bilo strah, da ni kakšnega sumljivega izvora.

Po opravljenem posegu, so prišle k meni zdravnica, anesteziologinja in Marketa in mi pojasnile, kaj je bilo opravljeno. Moram reč, da je odnos drugačen kot pri nas. Z mano so bile še 3 čehinje in k vsaki so se usedle, pojasnle – vse na bolj domači ravni. Dan pred posegom sem dobila tudi opis, kaj vse mi bojo opravili, in sicer v angleščini. Prvi poseg je bil histreoskopija, drugi pa je po opisu pregled jajčnikov – sem razmišljala, če je možno, da je bilo izvedeno “prepihovanje”. Mi je pa že prej Sobek razložil, da sumi, da se mi iz jajčnikov izliva tekočina v maternico in da pomori vse kar je notri in bo opravljen ločen pregled jajčnikov.

Zdaj občasno kakšna pikica krvi pride in če pretiravam, me malo boli. Drugače pa nobenih problemov. Tudi po posegu sem bila popoldne kot rožca, sva šla celo do mesta na pico….ko sem imela laparoskopijo pri nas, še dva dni nisem čisto k sebi prišla.

V postopek bova šla takoj naslednji mesec (so priporočili, da čimprej po posegu). Mojemu so vzeli seme, ker naj bi potem prišla samo na transfer. Po pregledu, je pa embriolog rekel, da je seme slabo in da priporoča, da prideva na punkcijo, da bo oploditev s svežim semenom.

Donko – upam, da sem ti odgovorila.

Tut ena – čakam na mail od Markete, ker sem pozabila vprašat za ceno darovanih zarodkov – javim, takoj ko dobim mail.

LP

Upanje001 držim pesti za naprej.

Donko, bila sem v enem postopku pri Sobeku vendar nisem zanosila.
Prej sem bila v PFC in zanosila, vendar je bila IMN, ko sem šla po zamrznjenčke pa ni bilo nič.
Jaz sem brskala po netu in našla kar nekaj klinik na Češkem. Najbolj mi je bila všeč klinika Fertimed(malo zaradi sistema postopkov ki jih imajo, pa tudi njihov odnos je za pohvalit.), vendar je splet okoliščin prinesel, da sem šla prvo v PFC.
Lp

Upanje tudi jaz držim pesti za naprej!
Čez koliko časa boš pa imela postopek, če praviš,da kar hitro po posegu to pomeni ta mesec oziroma
decembra?

Grofica kakšno terapijo imaš tu pri njemu za sveže darovane zarodke
(estrofem in progesteron-kapsule…..kaj ti vse dodatno predpiše za hormonsko terapijo)……
Kako poteka a začneš 1 dan ciklusa in potem prideš na transfer?

Lep pozdrav

Donko terapijo za sveže darovane zarodke imaš estrofem in na dan puncije donerke začneš z utrogestanom. To je vse. Midva sva na razgovoru pustila seme in sva šla samo na transfer.

Donko,

v postopek greva z naslednjo M – računam konec novembra, da jo dobim. Terapijo imam pa tudi jaz z Estrofemom, in sicer se število tablet povečuje do 10-tega dne.
Pozabila sem ti tudi napisati, da imam informacijo o slabši uspešnosti na Reprogenesis od Karmen (Radomlje), ki mi je sporočila, da je imela sedaj 3 dekleta na masaži in nobeni ni uspelo.

Tut ena,
Marketa mi je tudi odgovorila, in sicer stane postopek z darovanim zarodkom 2.800€.

Hvala za pestke 🙂 resnično upam, da tokrat uspe
Tudi jaz držim pestke za vas!

Živjo Upanje001

hvala ti za odgovor in resnično držim pesti za vse vas punce.
Zanima pa me Upanje001 ali so tebi našli to tekočino v jajčnikih,ki si pred kartkim omenila
da je ta tekočina zelo nevarna za zarodke v maternici,da pomori zarodke.
Gledala sem na njihovi strani ultrasonografična transvaginalna hidrolaparoskopija UTH
To delajo tudi v Mariboru,če se ne motim.
Mislim pa da lahko delaš to v tujini in ti ZSSS povrne stroške.
A vidva sta kar tam plačala se nista nič pozanimala prek ZSSS-ja glede povračila stroškov.
Vprašanje pa je koliko časa bi tukaj čakala na ta postopek po moje od 2 do 4 mesece.

2.800 € si napisala,da stane darovan zarodek a to je sveži zarodek ali zmrznjen?

LP
Tudi jaz se odločam in po vsej verjetnosti se bom odločila za to kliniko,zato to toliko sprašujem :-))

Donko živjo,

ja pri meni so tekočino našli in “prepucali” jajčnike. Dodatno so mi odstanili endometriozo. Preko ZSSS pa se nisem nič pozanimala. Sobek nama je reku, da poseg lahko narediva v SLO, da bo vredu, samo da ga morava narest preden greva v nov postopek. Ampak sva se ravno zaradi hitrosti odločila, da ga opraviva tam.

Sva tudi mislila seme tam pustit in bi potem prišla samo na transfer. Ker pa ima moj slabo seme, so svetovali, da prideva, ko bo punkcija, da bo sveže seme. Da naredimo vse, da bo čim več možnosti za uspeh.

Marketa mi je napisala, da je transfer zamrznjenega zarodka 2.800€, za svežega pa je cena med 2.000 in 3.000€ – kaj točno vpliva na ceno, pa mi ni napisala 🙁

Ko bom decembra gor bom natačno vprašala in sporočim.Če boš imela še kakšno vprašanje, mi kar napiši.

Vse kar zaenkrat lahko rečem je, da sem zadovoljna. Na mail odgovarja v roku dveh dni. Za posvet smo se zmenili v 14-h dneh od maila. Tam so vsi prijazni, Marketa pa je tudi rezrvirana samo zate, ko si tam. Do zdaj mi je poslala dva maila, če sem vredu, če imam kakšne težave po posegu.
Ko si tam, vsi samo čakajo, da jih boš še kaj vprašal (mislim, ko si pri zdravniku), tako da preden boš šla gor, si kar napiši vsa vprašanja, ki te zanimajo – ker pol k si tam pozabiš. Midva sva bila pri Sobku notri zagotov 2 uri – nič te časovno ne preganja.

Je pa tudi vse precej domače, kot sem napisala, izvida nisem dobila, vse je bilo ustno razloženo – tudi za plačilo nisem dobila računa – toliko, da boš vedela tudi mogoče za nekoga negativno stran.

Vožnja traja cca 5,5h (vmes sva se ustavila 1x za WC in počitek), tako da v primerjavi s Prago precej bližje.

Lepo se imej.

zdravo, naj še jaz pridam v košaro uspehov pri Sobeku ,svoj uspeh.V petek sva na nuhalni svetlini izvedela,da je z najinim škratkom vse v najlepšem redu.Sva presrečna.Za uspešno nosečnost pa se morava zahvaliti ne samo doktorju ,ampak tudi Karmen,saj naju je ona poleg terapij,ki so zelo učinkovite ,predvsem je pomagalo možu pri bolj gibljivim spermijem tudi nagovorila,da sva zamenjala kliniko,beri prej PFC.,veste punce ni vedno vse kar se sveti zlato ni vse v načičkanosti, velikokrat je pot do rezultatov v majhnosti,preprostosti ,odkritosti .In vse to sva v paketu dobila pri Sobeku in pri Karmen.In morda v razmislek vsem kateri stopate na znano pot v razmislek najina zgodba.Pozabila sem napisat,da nisva več rosno mlada jaz 45,mož pa je leto starejši.,imava darovano celico, moža pa je pošlihtala Karmen.(pri pfc pa sva imela ves genetski materijal darovan.) pojdite vedno znova,in znova je napisal Pavček (jaz se mu pridružujem)

moj škratek ,čestitke.Čez en mesec greva midva po darovano celico,možev spermiogram je ok.Sedaj čakam odgovor od Markete,ali je bila odmrznitev sperme uspešna.Kmalu bom 43 stara.Sobek pravi,da po mojih izvidih sodeč,z lastnimi celicami nimam preveč za upat,zato sem se odločila za darovano.Je zelo prijazen.
Koleska,tebi pa iz srca čestitke za naravno zanositev.
lp vsem mila

New Report

Close