Danes je za mano dan brez kruha ali podobnih nadomestkov 😉 Amapak da ne bi bilo perfect, sem pojedla tri piškote 😉
Z: domače kislo mleko, dva piškota
M: ovseni napitek
K: pol orade v čebulno paradižnikovi marinadi, dva polpeta iz bučke in ovsenih kosmičev
V: isto, vendar nekje tretjina v primerjavi s kosilom, en piškot 🙂
Sita pa ravno prav. Vesela. Zadovoljna.
Danes:
Z: banana, pest oreščkov
K: koruzna tortilija z nadevom (piščančje meso, rdeča in bela paprika, kislo smetana, paradižnikova omaka)
M: malo čipsa (zaluštal se mi je, ker je bil ravno na dosegu rok… ne vem zakaj imam tako potrebo po slanem, med tem, ko me razne čokolade in piškoti sploh ne ganejo)
V: isto kot kosilo + 3 mandarine
Greh od včeraj. Nisem pisala, ker sem zaspala med dojenjem.
Z: kava, ovs. napitek
M: čaj z medom
K: obara, zelena solata
M: 4 mandarine, 1 dl nav jogurta, 4 Tuc krekerji – čisto brezveze
V: pol napitka (več ni šlo, ker je bil prekisel – mi je zmanjkalo jogurta), pa še čudno sluzast je bil, ker sem ga naredila dve uri prej. Zato sem pojedla tuno in zeleno solato
Danes bom malce daljša in sicer bom napisala svoja opažanja, ker je ravno 4 tedne odkar sem začela (približno 1 mesec). Se mi zdi pa že cela večnost.
Torej… štartala z začetnimi 103,6 kg (vem precej). Danes mi je tehtnica pokazala 96,7 kg (torej 1,5 kg manj kot v prejšnjem tednu). Sem pa vesela, da tudi drugi opazijo, da me je že malo »manj skup«.
Priznam , sem bila kar presenečena, ker se mi zdi da dokaj normalno jem (oz. sem še grešila)… nikoli nisem pretirano lačna, obroki pa so res da manjši kot včasih, a količinsko normalni. Spet jem zajtrke in nič več po šesti uri… sem se navadila, pa kar gre.
Moje telo za enkrat kar dobro sodeluje, je pa res, da se v veliki meri izogibam sladkarijam (raznim čokoladam, čipsom…) pa ne zaradi hujšanja kot samega ampak predvsem zaradi tega, ker ko enkrat začnem jesti, težko neham in se nikoli ne konča samo pri treh koščkih čokolade ampak pri celi.
In pa ogljikovi hidrati… moja večna slabost… brez kruha mi še nekako gre, saj mi pirin povsem ustreza… razne testenine, pice, bureki… (kar sem namreč prej vsakodnevno uživala)… tukaj se pa kar tolčem po prstih oz. grem kar stran, da me ne premami.
Naslednja stvar… voda (prej jo spila v povprečju liter na dan, zdaj si pa vseskozi nosim sabo plastenke, da ne pozabim pit.)
Kaj naj še rečem… priznam.. vesela in ponosna sem sama nase, da vztrajam… pa ne toliko zaradi izgubljenih kilogramov samih (no tudi zaradi tega), temveč predvsem, zaradi počutja. Veliko več imam energije, izboljšale so se mi težav s kožo (alergije), pridobila kondicijo (prvič, ko sem šla v hrib sem mislila, da nikoli ne bom prilezla do vrha, sedaj pa že kar šibam gor… )
Počutim se močno (pa ne toliko fizično, bolj psihično), ker imam občutek, da imam enkrat za spremembo vpliv sama nase… na svoje telo.
Pot do moje »normalne« teže oz. postave bo dolga, ampak sedaj po enem mesecu lahko z veseljem rečem, da je vredno vztrajanja, kljub temu, da se včasih ne izide po planu… se teža ustavi… imaš slab dan in te mine vse skupaj… treba je vztrajat.
Sicer pa na začetku sem se tehtala vsak dan, se spravljala v slabo voljo če ni šlo dol. Sedaj sem se odločila , da se bom tehtala 1x na teden, kar je še vedno veliko, ampak tako.. za lažjo preglednost, kaj počnem prav/narobe. Vem pa tudi, da bolj kot tehtnica je važno ogledalo (kar vidiš v njem… dejanske spremembe, ki jih opaziš na svojem telesu) in počutje.
Tako da punce.. čim več migat, manj in bolj zdravo jest, se spodbujat med seboj… pa nam bo vsem uspelo.
Moj današnji jedilnik:
Z: musli z grškim jogurtom
K: dva čufta, krompir, zelena solata
M: beljakovinski napitek, pest oreščkov
M/V: trije čufti (mogoče bom še kaj.. zaenkrat nisem lačna)
Kati ki čestitke tudi z moje strani! Odlično ti gre! Uživaj v prvih komplimentih, ki si jih deležna in naj ti dajo še več motivacije!
Jaz pa danes takole:
Z: 1/2 kislega mleka, kaki
M: 1/2 kislega mleka, en grancereale piškot
K: pol hrenovke, dve rezini sira, kuhana cvetača in br. ohrovt, zemf
V: na maslu in česnu pogreta ohrovt in cvetača s kockicami feta sira
Z: ovseni napitek
K: 2dcl čiste goveje juhe, solata iz govedine iz juhe, čebule, jajca in korenja
M: rezina rženega kruha, zelena solata, rezina feta sira in rezina navadnega sira
V: pol kosa rženega kruha, dve rezini pršuta, 1/3 pločevinke rjavega fižola s feta sirom
Zadovoljna. A ta teden mi je manjkalo miganje. Malo po lastni krivdi, malo zaradi prehlada…Prihodnji teden to popravim.
Super ste se razpisale in čestitke vsem, ki vztrajate, oziroma to ni prava beseda…bolj prav se mi zdi, da napišem, da si iščemo in gradimo pravo pot, po kateri bomo nadaljevale vse življenje.
Moj tedenski napredek je osupljiv, -1,5kg, kar je posledica tega, da med vikendom nisem popustila, ravno nasprotno. Teža je tako 90,7 kg in cilj do novega leta, ki je bil pod 90kg sem znižala za 1kg.
Od 12.9. je ravno tri mesece, odkar sem začela hoditi na fitnes in spremenila prehrano. Kakšnih drastičnih sprememb v smislu odpovedati se določeni vrsti hrane sicer nisem uvedla, ker na dolgi rok pri meni niso uspešne, sem pa prepolovila hrano, od katere se najbolj redim in to je kruh, testenine in krompir, In še ena pomembna sprememba, nimam več povečernega obroka ob 11-ih zvečer…ta je bil za pridobivanje kilaže verjetno ključni.
Do četrtka sem jedla po načrtovanem jedilniku:
Zajtrk: približno 60 g kruha, jajce ali pol tune ali pol paštete, kefir.
Malica: enako kot zajtrk
Malica: banana in pomaranča, ali dva kivija, kakšen rižev stiropor, malo čokolade ali par oreškov.
V: obara s piščancem, ali zrezki v omaki. Kot priloga pa testenine ali riž, solata…klasika.
Od petka do nedelje sva bila z mojim dragim v termah. Dva obroka na dan, vmes pa kakšno jabolko, pistacije, nekaj bombonov.
Obroki so bili kraljevski, kot se za razvajanje spodobi. Kraljevski v smislu veliko kvalitetne hrane, brez nepotrebnih slaščic in preveč mastne hrane ki jih je sicer ponujenih na tone.
V petek sva začela z dobrim kosilom na poti..odlična zelenjavna juha, piščanec, riž in veliko solate.
Za zajtrk sem pojedla dve pečeni jajci na oko, jogurt, orehe, sir, piščančja prsa, maslo, paradižnik, papriko in dva kosa kruha.
Za večerjo pa juha, ribe, en dan piščanec, drugi dan mali dunajski zrezek, en dan ajdova kaša z jurčki, drugi dan riž z zelenjavo, sestavljena solata iz prav vsega kar je bilo ponujeno, razen testenin z majonezo: kuhana zelenjava, zelena solata, fižol, radič, zelje.
Miganja je bilo veliko; fitnes, hoja, plavanje.
V nedeljo zvečer pa sem doma skuhala dobro zelenjavno juho, zraven pa par hrenovk, kos kruha in solata.
Bilanca tega tedna je bila zares uspešna, sicer ne po mojh načrtih (-0,5kg na teden). Ampak glede na to, da sem prej nekaj vikendov zapravila ves napredek, ki sem ga med tednom dosegla je ta visoka izguba pričakovana.
Uspešen teden vam želim.
Anabina, uf, tole pa je lepa cifra za en teden. Mislim, da se je ne bi nobena branila. Si pa pridna s športom, jaz pa lena. No, sprehodi, to ja.
Moja hrana danes:
Z: ovseni napitek
K: piščanec v smetanovi omaki, bučkini polpeti (ostalo od včeraj, zato Anabina tvoje omlete nisem naredila)
M: 2 kivija
V: ingverjev napitek
Bravo Anabina. 🙂 in bravo tudi tebi Aloha :).
Z: pomaranča, kos rženega kruha, maslo, med, pršut, sir, paprika (cela zmešnjava, a lakota je bila velika, in odlično potešena za 6 ur).
K: 1dcl čiste goveje juhe, pol malega krožnika svinjskih medaljonov s korenčkom, čebulo in cvetačo, tenstano zelje
V: isto kot kosilo, brez juhe, plus zelena solata s feta sirom
Tehtala se pa nisem nič (tisti dnevi v mesecu)…
Čestitke Anabina tudi z moje strani. Le tako naprej in še čim več takšnih zapisov. 🙂
Danes:
Z: pol kosa pirinega kruha, rezina sira, rezina salame
M: beljakovinski napitek
K: jajce s papriko/čebulo (tri grižljaji pa me je minilo… sem bila preveč sita oz. mi cel dan sploh ni pasalo jest)
M: 2 “dietna” muffina
V: česnova juha
Čestitke Kati Ki in Anabina! Kar tako dalje!
Sicer se moram tudi jaz pohvalit, en teden in minus 2,5 kg! Zelo vesela. Saj vem, da je bila to večinoma voda, vendar je lepše videt 105,5 kg kot 108 kg. Ja, začetna teža je velika, zdaj bo šlo naprej počasneje………..
Bi se pa lahko tudi sama podpisala pod post Anabine in Kati Ki. Nekih drastičnih sprememb nisem uvedla; v bistvu gre bolj za red v prehrani, zmanjšane porcije in brez podejdanja (čokoladic in podobnega) med obroki. Pa kruh (rezino črnega, PZ, če se le da domačega) jem samo za zajtrk, kosilo se grem kao ločevalno, večerja odvisno od časa. V celem tednu sem pojedla samo v nedeljo par piškotov ob kavici; to je zame velik napredek.
Današnji jedilnik:
Z: kava z mlekom, kos črnega kruha z marmelado
M: jabolko
K: zrezek v naravni omaki, mešana solata
M: jabolko, kava z mlekom
V: riž s kalamari, rdeča pesa
Z gibanjem se še vedno ne morem pohvalit. Prejšnji teden mi je uspelo 2x hitra hoja po eno uro. Upam, da bo ta teden boljše,
Jaztko, čestitke. Kar tako naprej.
Moja hrana danes:
Z: ovseni napitek (zaenkrat se ga še nisem preobjedla -komaj čakam jutro) 🙂
M: Anabinina omleta (2 jajci, pest ovsenih kosmičev) -bili so tako nasitni, da si nisem kuhala kosila
M: kivi, 2 mandarini
M: cottage cheese
V: ingverjev napitek in mali grižljaj fantove pice iz tortilje
Jaztko, super res pohvale vredno! Ob taki prehrani in vsaj malo miganju prav gotovo ni samo voda. Le tako naprej… gibanje pa le uvajaj počasi, da te ne mine tako kot je mnogokrat poprej mene 🙂
Meni pa se ravno pokvaril sobni kolo… razmišljala o fitnesu pa prišla do sklepa, da se še ne prijavim, ker se poznam.. en teden bi hodila, nabrala malo kondicije in pretiravala na tekalni stezi… posledice… poškodbe (se mi je že zgodilo). Tako sem se odločila, da se bom čimveč gibala zunaj (hitra hoja/tek vendar zmerno, hoja v hrib, drsanje..) Če bom vztrajala pri tem do sredine januarja se po smučanju prijavim fitnes, tako bom vsaj vedela, da bom vztrajala in se ne bom naveličala po enem tednu. Danes kombinirala tek/hitro hojo… počutje super.
Danes:
Z: 3 muffini
M: beljakovinski napitek
K: 2 rezini sira, tuna
V: gobova juha, zelena solata
Bravo punce. Super ste! Madonish jih klatimo 😉 Jaz sem tudi danes super srečna, sem šla na trening po enemu tednu nemiganja. Pasalo je!
Hrana pa:
M (ne morem rečt temu zajtrk, ob 12h): mlečni riž
K: 1dcl čiste goveje juhe, zelena solata z popraženim korenčkom, cvetačo in čebulo ter naribanim sirom, kivi
V: ingverjev napitek po treningu
Lahko noč.