Najdi forum

Projekt: Izguba kilogramov

Z: kos rženega kruha z maslom in medom, domače kislo mleko
M: kaki
K: manjši kos zloženke iz krompirja, skute in špinače, surova paprika, rezina sira
V: manjši kos zloženke, kos piščanca pečenega v pečici s korenjem, zelena solata
Po treningu: zelena solata, piščanec iz pečice

Vceraj:
Z: 2 kajzerci, 2 rezini kuhanega prsuta, 2 rezini sira, kefir
M: banana, 2 kivi, jabolko, 2 koscka crne cokolade
V: gobova juha s krompirjem in smetano, par hrenovk, 5 prepecencev, solata, pest neslanih arasidov
Ta teden sem “fastala” od torka naprej. Sicer sem planirala kaksen dan, ampak ker mi res ni bil noben problem, sem kar vse dni, ker so me zanimali rezultati.
Teza se je gibala takole:
Torek: 92,4
Sreda: 92,7
Cetrtek: 92,0
Petek: 91,9
V torek, ob 11-ih zvecer sem pojedla pest piskotov, pozabila napisati v dnevnik.
UGOTOVITVE:
1. Fasting je super zadeva. Problem je ker to ni dolgorocen nacin prehranjevanja zato ga ne prakticiraj vsak dan.
2. Upostevaj, da si v po-menstrualnem obdobju, ko je teza najnizja.
3. Vsak piskot, ki ga pojes pred spanjem, gre direktno v plus tezo. S tem unicis ucinke fastinga. Dokler hujsas, to ne smes, kasneje bo tudi to obcasno dovoljeno.

Včerajšnji jedilnik:
Z: pečen piščanec, 1/3 kosa pirinega kruha
M: jota
K: zelena solata s tuno in koruzo
M: napitek (jabolko, 2 mandarine, limona)
V: pol tortilije s paradižnikom, zeleno solato, tuno, koruzo

Današnji jedilnik:
Z: tuna, kos pirinega kruha
M: fižolova juha
K: testenine iz pšeničnega polnozrnatega zdroba s smetanovo omako, zelena solata s tuno in koruzo
V: napitek (banana, gozdni sadeži)

Danes:
Z: kislo mleko, pol kosa rženega kruha
M: kos rženega kruha, sirni namaz, tuna, surova paprika
K: krožnik segedina, pol kosa pirinega kruha
V: 10 sardelic na žaru, solata iz ajdove kaše, paprike in čebule, pol palačinke z nutelo

Od miganja je bilo le dobro eno uro švicanja pri pediatru na 35 stopinjah (no vroče je bilo za znort) z otrokom v roki, vam povem, huje kot trening 😉

Vceraj sem jedla:
Z: kajzerica, rezina prsuta in sira, kefir
M: enako zajtrk
M: banana, jabolko, arasidi, cokolda-rebro
V: pecen piscanec, riz, solata
Zvecer: 2 kozarca vina

Včerajšnjega napada lakote ob desetih zvečer ne bom opisovala. Je pa bil konkreten.
Danes pa takole:
Z: napitek
K: sardelce na žaru, ajdova kaša zabeljena z žlico masla
M: 1dcl navadnega jogurta, grancereale piškot
V: kotlet iz pečice, tenstano zelje z ocvirki, korenje v solati

Danes:
Z: musli s sadnim jogurtom
M: jabolko
K: polenta, golaž
M: polenta, golaž
V: pol kosa rženega kruha z zelenjavnim namazom, dve rezini sira

Ta teden je šla dobra kila dol, ob vsakodnevnem miganju seveda. In gremo dalje…

Kati, ja, gremo naprej…pa cestitke za novi izgubljeni kg.
Vceraj:
Z: kruh, pasteta, kefir
K: goveja juha z rezanci, pest piskotov
V: tuna, kruh
Tale jedilnik je katastrofa, ampak sem bila cel dan v akciji, se dobro da sem sploh kaj jedla..tako so tile moji vikendi: brez sadja, premalo vode, nobenega reda…

Danes pa tudi jaz nisem bila preveč pridna, se tolažim da bo jutri bolje. Družinsko kosilo (praznovanje rojstnega dneva)… in vse kar nanese zraven, ampak si štejem za dosežek že to, da sem se malo zabremzala kar se količin tiče.

Z: musli s sadnim jogurtom
K: pire krompir, repa, piščanec v gobovi omaki, pol klobase, zelena solata, manjši kos sadno-čokoladne torte.
V: gobova juha

Prekršek: borovničev liker, sladkan čaj… pri planinski koči.

Kati ki tudi mi smo imeli danes družinsko kosilo, ni lahko, sploh ker se je tašča odločila da dobimo pred nos že nadevane krožnike, anm je kar sama določila porcije 🙂 Sem pa skušala jedt res počasi in uživat.

Z: kislo mleko, kos rženegankruha, polenovka na belo, paprika
K: goveja juha z naribano jajčno kašo, nekje 7 konkretnih domačih krompirjevih svaljkov in pečena goveja ribica, zelena solata, košček peciva (biskvit z jabolčno filo)
V: tenstano zelje z koščki kotleta

Od miganja pa en skromni sprehod.

Danes tehrnica 92,0 kg..to je – 0,4 kg. Ok, med tednom hujsam, cez vikend tezo vzdrzujem.
Vceraj:
Z: 2 jajci, kruh,kefir
M: peceni fileji postrvi, kruh, solata
V: makaroni z drobtinami, solata
Ta teden je cilj 91,5 kg in cez vikend bolj zdravo prehranjevanje

Danes pa je bil jedilnik:
Z: kajzerica z rezino sira in kuhanega prsuta, kefir, banana, 2 koscka cokoloda
M: kajzerica……, kefir, 2 kivija
V: pecen piscancji file s sirom, polnozrnat riz, solata

Pri meni pa takole;
Z: napitek
M: jabolko in banana
K: pasulj s kosom prekjenega svinjskega mesa
M: mešana zelena solata z naribanim zeljem in jajcem ter parimi fižolčki (kar iz pasulja ven pobranimi 😉
V: napitek iz jogurta, ingverja, limone in medu

Danes imam občutek, da sem pojedla nekoliko manj, kot običajno. Me zanima kako se bo telo odzvalo jutri, z veliko lakoto, ali bo šlo neopazno mimo…

Ps: nisem vedela da ingver peče kot hudič!!! 🙂

Ingver meni ni dober, na zalost. Vcasih si ga dam v caj, ampak si moram nos zatisnit, da ga kahko popijem..lazje pojem zlico ribjega olja.
Danasnji jedilnik
Z in M: enako kot ponedeljek
V: golaz, makaroni, solata.
Sama sebi grem ze na zivce, ko berem te svoje enolicne jedilnike, tako da se od danes naprej oglasam enkrat na teden.
Spremembe morajo bit, sploh ce so dobre 🙂

Jaz pa danes takole:

Z: kos rženega kruha z maslom, rezino sira, dvema rezinama pršuta in papriko, ter ena pirina palačinka z marmelado.
M: kaki
K: pol dimljene hrenovke, ena zajemalka pire krompirja in blitva na maslu in česnu
M: goveja juha z dvema gresovima cmočkoma in korenčkom
V: zajemalka pasulja, naribano zelje s tuno in rezino sira
Po treningu: banana in grški jogurt

Anabina, upam da uspeš sestaviti bolj pestre obroke. Meni pomaga tole pisanje jedilnika, bom kar še nekaj časa pisala. Tako bi včasih jedla lahko samo npr meso in krompir ali pa kruh, pa si rečem da vse to lahko jem, a mora biti zraven nujno zelenjava in na ta račun malo manjša porcija krompirja ali kruha ali česarkoli kar ni zelenjava 🙂

In dobre ideje ki bi prišle prav po vrnitvi v službo si zapisujem, da ne po postalo takrat preveč enolično. Saj imamo hladilnik in mikrovalovko v službi, pa si bom lahko pogrela in shranila malico za dva dni npr.

Lp

Evo se še jaz oglasim po parih dneh. Te dni imam precej pestro in se na koncu dneva samo še sesuta vržem v posteljo namesto da bi se spravila sem in napisala, tako da bom sedaj za nazaj.

28.11
Z: kos pirinega kruha, zelenjavni namaz
K: piščanec v smetanovi omaki, paprika, čebula, riž
M: enako kot kosilo samo (malo manjša količina)
V: skodelica sadnega jogurta
VČERAJ:
Z: 2 kuhani jajci, pol kosa pirinega kruha
M: napitek: jabolko, dve mandarini, limona
K: tortilija s kebab piščančjim mesom, kumaro
V: špargljeva juha

Opažam, da imam tudi sama precej podobne obroke vseskozi in da morda zaužijem malo premalo zelenjave, a se trudim eksperimentirat vsaj za kosilo, kolikor mi čas in volja dopuščata. Je pa vsekakor izziv usklajevati redne oboke in se dovolj gibati skupaj z vsemi vsakodnevnimi obveznosti. Tudi jaz se bom še nekaj časa poskušala redno javljati, če ne drugega, da ne zaidem s poti, ker se mi včasih zdi (ko imam slab dan), da bi najraje vse skupaj pustila.

Matruska, Kati….super, vidve samo pisita. Jaz si ze tako zapisujem v rokovnik dnevno dogajanje in bom na tej temi naredila povzetek tedna.
Upam, da se nam se kdo pridruzi in da ne cakajo vsi na akcijo en mesec pred morjem 🙂

Meni je pa ravno sedaj idealen čas za spremembo, da ne pridem pet kil težja čez praznike, kot ponavadi in da se malo brezam pri raznih nepotrebnih dobrotah. Vse v meji normale seveda. Tudi če ne gre dol, samo da ne gre gor.

Današnji jedilnik:
Z: kos pirinega kruha, zelenjavni namaz, suha salama
K: pečen piščanec z omako (paradižnikova mezga, paprika, fižol, koruza, kisla smetana, nariban sir), riž

Moj včerajšnji jedilnik je bil tak:
Z: polenta
M: kivi, jabolko
M: dva pečena jajca in kislo zelje, kos kruha
K: prebranac (v pečici pečeni ostanki pasulja), govedina v solati iz zelja in koruze.
V:dve crispy ploščici, štiri rezine pršuta, sir, paprika, radič

Z: kosmiči z mlekom
K: rižota s piščančjim mesom, gobami, korenjem, grahom, zelena solata
M: isto kot kosilo

New Report

Close